ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Μαθαίνω για τη νέα μορφή γρίπης Α(Η1Ν1)
Advertisements

Αίτια, συμπτώματα και διάγνωση της ιλαράς
Υπάρχει τρόπος προστασίας; Καραμήτσιου Όλγα Παιδίατρος
Μαθαίνω για την νέα μορφή γρίπης Α (H1N1)
Τα μικρόβια μπορούν να είναι ευεργετικά για εμάς;;; !!! ;;;
Dr. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος Ιατρός Εργασίας
Νέος Ιός της Γρίπης Α(Η1Ν1)
Τι είναι οι μικροοργανισμοί ;
Παγκόσμια Ημέρα Κατά του AIDS
ΣΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ
Η Γρίπη Θωμάς Αρμένης-Κωνσταντίνος Μυτιληνέλης Γ1’ Εργασία Βιολογίας.
Νίκος Φραγκιάς Δάσκαλος τμήματος
Αντιβιοτικά και Ανθεκτικότητα στα Αντιβιοτικά
Δρ. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ Α/Η1Ν1Ν Διεύθυνση Υγείας Ν.Α.Μ.
Το νερό στη ζωή μας Μορφές του νερού στη ζωή μας Πού βρίσκουμε το νερό
Ερωτήσεις Σχολικού Ποια είναι η σχέση μεταξύ εναλλασσόμενου ρεύματος και ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων; Είναι δυνατόν να δημιουργηθεί εναλλασσόμενο ρεύμα.
Εργασία βιολογίας Κων/νος Πετρίδης Γ2
Τι είναι οι Μικροοργανισμοί;.
Πως μεταδίδεται η ασθένεια
EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΠΤΗΝΩΝ Πώς να προστατεύσουμε τον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την κοινότητα Λοιπές Πληροφορίες.
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
3ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας Σπόντης Α.
Μπορούν τα μικρόβια να μας φανούν χρήσιμα?!?
Γρίπη.
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΑ Γ΄5 ΣΧ.ΕΤΟΣ:
Επίδραση μετεωρολογικών παραμέτρων στη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος Σε ένα πληθυσμό που περιλαμβάνει κυρίως ασθενείς.
Εκπαίδευση προσωπικού και ασθενών για την πρόληψη των λοιμώξεων
Ερωτήματα για …πρόσθετη διερεύνηση:
ΓΡΙΠΗ Η γρίπη είναι μια μεταδοτική ασθένεια στα πτηνά και τα θηλαστικά και προκαλείται από ιούς RNA της οικογένειας των Ορθοβλεννοϊών. Στους ανθρώπους.
Ακυτταρικές μη αυτοτελείς μορφές ζωής
THE OUTBREAK. CASTING Σκηνοθεσία  Wolfgang Petersen Wolfgang Petersen Παραγωγή  Arnold Kopelson Arnold Kopelson  Anne Kopelson  Wolfgang Petersen.
Κλείσιμο 10 Δημ. Σχολείο Χαλκίδας
Μαρία Αλεξάνδρου ΑΕΜ HSV-1 και HSV-2 Είναι δύο μέλη της οικογένειας των ιών του έρπητα που μολύνουν τον άνθρωπο. HSV-1:υπεύθυνος για τον επιχείλιο.
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤA ΤΟΥ AIDS
 Οι ιοί που προκαλούν τις ιώσεις και τα κρυολογήματα μεταλλάσσονται διαρκώς. Και κάθε αλλαγή στο εξωτερικό περιβάλλον-υγρασία, ξηρότητα, θερμοκρασία,
δΙΟΝΥΣΗς ΣΤΡΟΥΜΠΑΚΟΣ ΣΟΛΟΝΑς ΣΚΟΥΛΙΚΑΡΙς βασιλης σοφικιτης
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Κονδυλώματα (HPV).
ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΣ ΜΕΤΑΔΙΔΟΜΕΝΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ- ΑΝΤΙΣΥΛΛΗΨΗ Σε έρευνα που έγινε σε 200 άτομα 100 άνδρες και 100 γυναίκες. Το 80% των ατόμων μας απάντησαν ότι έχουν.
ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΜΗΤΡΑΣ (HPV)
Μετάδοση και αντιμετώπιση των παθογόνων μικροοργανισμών
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα. Σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα είναι ασθένειες ή λοιμώξεις οι οποίες προκαλούνται από οργανισμούς οι οποίοι μεταδίδονται.
Θάνος-Χάρης Στ' Ηφαίστεια και Σεισμοί !!
ΑΝΤΡΕΑΣ ΠΗΧΙΔΗΣ. Μικροβιολογία: είναι ειδική Επιστήμη που ασχολείται με όλους τους μικροοργανισμούς, μελετά και ερευνά αυτούς, πάντοτε σε σχέση με τον.
Test.
Test.
ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!
ΣΤΑΣΙΝΟΥ ΑΓΝΗ ΕΣΔΥ/ΤΕΙ: ΕΦΗΡΜΟΣΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ…ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΑΚΡΙΑ!
ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Λοιμώξεις.
ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ
Στοιχεία Υγιεινής Μάθημα 2
Οργανική Χημεία και Υδρογονάνθρακες
Βασιλική Χ. Πιτυρίγκα Επ. Καθ. Μικροβιολογίας Ε.Κ.Π.Α.
1η Δεκεμβρίου.
Ιοι Η Ιστορία Τους.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΧΕΡΙΩΝ Μάριος Βαμβακάρης.
Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Μετάδοση και αντιμετώπιση παθογόνων μικροοργανισμών
Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσολογικής Ανεπάρκειας (ΑΙDS)
«Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή» Κατερίνα Σεριάτου
Νέα Γρίπη Α(Η1Ν1)v και Εκπαιδευτικό Σύστημα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΜΥΚΗΤΕΣ ΒΑΚΤΗΡΙΑ ΙΟΙ Είναι τα μεγαλύτερα από όλα τα μικρόβια. Βρίσκονται στον αέρα, στα φυτά ή στο νερό. Η μούχλα, που αναπτύσσεται πάνω στο ψωμί, είναι ένα είδος μύκητα. ΒΑΚΤΗΡΙΑ Είναι τόσο μικρά, ώστε μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες βακτήρια στην τελεία στο τέλος αυτής της πρότασης. Κάποια είναι χρήσιμα όπως για την παρασκευή γιαουρτιού και τυριού. Κάποια είναι βλαβερά και προκαλούν λοιμώξεις. ΙΟΙ Οι ιοί είναι τα μικρότερα από τα μικρόβια και μπορούν να ζουν ακόμα και μέσα σε άλλα μικρόβια. Οι ιοί μας αρρωσταίνουν όπως με ασθένειες σαν τη ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ και τη ΓΡΙΠΗ. Μπορούν να μεταδοθούν από ένα άτομο σε ένα άλλο.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ο Παπανικολάου γίνεται δεκτός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου Αθηνών, όπου και ολοκληρώνει με επιτυχία τις σπουδές του το 1904. Αποφασίζει κατόπιν να αφιερωθεί στη βιολογική έρευνα, έναν σχετικώς νέο κλάδο, στα σπάργανα ακόμη στην Ελλάδα, γι 'αυτό και καλείται να συνεχίσει τις σπουδές του στη Γερμανία.

ΕΠΥΣΤΗΜΟΝΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες που ανέδειξε η ανθρωπότητα κατά τον 20ό αιώνα. Ο αριθμός των γυναικών οι οποίες χρωστούν τη ζωή τους στον Γεώργιο Παπανικολάου είναι ανυπολόγιστος.  Καθημερινά σε όλον τον πλανήτη γυναίκες υποβάλλονται στο ανώδυνο και έγκυρο τεστ Παπανικολάου ή Test Pap, όπως συνηθίζουμε να το ονομάζουμε

ΙΟΙ *Οι ιοί είναι τα μικρότερα από τα μικρόβια και μπορούν να ζουν ακόμα και μέσα σε άλλα μικρόβια! *Μερικοί ιοί μας αρρωσταίνουν. *Ασθένειες όπως η ΑΝΕΜΟΒΛΟΓΙΑ και η ΓΡΙΠΗ προκαλούνται από ιούς. *Οι ιοί μπορούν να μεταδοθούν από ένα άτομο σε ένα άλλο, αλλά αυτό εξαρτάται από τον τύπο του ιού.

ΙΟΙ ΙΟΙ Εικόνα 1. Αυτός είναι ιός

IOI Μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από ασθενή που βήχει ή φτερνίζεται. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα, όταν τα μολυσμένα σταγονίδια που προέρχονται από ασθενή εγκαθίστανται στα χέρια του ή σε άλλες επιφάνειες που μπορεί στη συνέχεια να μεταδώσουν τον ιό σε ανθρώπους που τις ακουμπούν και, στη συνέχεια, ακουμπούν τη μύτη ή το στόμα τους. 

ΓΕΟΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γέννηση: 13 Μαΐου 1883, Κύμη Απεβίωσε: 19 Φεβρουαρίου 1962, Μαϊάμι, Φλόριντα, ΗΠΑ Σύζυγος: Ανδρομάχη Ψαρογένη (νύμφη. 1910) Βιβλία: Άτλαντας της Αποφλοιωτικής Κυτταρολογίας Εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο του Μονάχου, Περισσότερα Γονείς: Νικόλαος Παπανικολάου, Μαρία Παπανικολάου Βραβεία: Βραβείο Λάσκες Ντεμπέικι Κλινικής ιατρικής έρευνας