Άξονες Συνέντευξης.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Σεμινάρια Επιθεωρητών Σεπτεμβρίου Σχολική χρονιά
Advertisements

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
“Θα πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα σε ένα σχολείο όπου είναι εύκολο στους δασκάλους να διδάξουν και σε ένα σχολείο εύκολο στα παιδιά να μάθουν…” Λέων Τολστόι.
Πρόγραμμα επαγωγής εκπαιδευτή Μέρος 2 ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Εκπαιδευτικοι εν δρασει νεα πολυτροπικη διδακτικη
ΤΠΕ και γραμματισμός Επιμέλεια παρουσίασης: Νότα Σεφερλή.
Τίτλος εκπαιδευτικής δραστηριότητας: «Ασφαλής πλοήγηση στο Διαδίκτυο» Όνομα Εκπαιδευτικού: Μιχαηλίδης Θανάσης Σχολείο: Δ.Σ. Ερατεινού-Πετροπηγής- Ποντολιβάδου.
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ενότητα Σύγχρονες θεωρίες στη Διδακτική – δημιουργία πλαισίου εκπ/κών σεναρίων / δραστηριοτήτων / διδακτικού υλικού με τη διαμεσολάβηση των ΤΠΕ.
Καλλιβρετάκη Αργυρώ Καθηγήτρια Πληροφορικής Π.Ε. 19
Προγράμματα Αγωγής Σταδιοδρομίας
Διαφοροποιημένη Διδασκαλία
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ «ΦΥΛΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
Θέματα Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Δρ. Χριστίνα Χατζησωτηρίου Συνάντηση 5 η.
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Dr
ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
Εφηβεία και σχολείο Πώς βλέπουν οι νέοι το σημερινό σχολείο και ποιο είναι το ιδανικό σχολείο γι’ αυτούς.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ (PROJECT)
Ιγ’ δημοτικο σχολειο παφου Προγραμμα «Νιωθω ασφαλησ στο σχολειo μου»
EPICT-ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ EPICT-esperides EUROPEAN PEDAGOGICAL INFORMATION AND COMPUTER TECHNOLOGIES ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ.
ΜΑΘΗΜΑ 4ο (Κοινωνικές ομάδες)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Το νέο μαθησιακό περιβάλλον:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΣ ΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΡΟΛΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥ Το μανθάνον υποκείμενο δεν κατασκευάζει την προσωπική του γνώση μέσα σε ένα πολιτισμικό και επικοινωνιακό.
Άτυπη παιδαγωγιΚΗ αξιολογηση
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ Μάριος Κουκουνάρας - Λιάγκης Λέκτορας Διδακτικής των Θρησκευτικών Μάθημα 6 Το εκπαιδευτικό έργο και οι γενικές όψεις και συνθήκες της εκπαίδευσης.
Δίγλωσση εκπαίδευση και σχολική αποτυχία.. Σχολική Αποτυχία Συχνά η ευθύνη της σχολικής αποτυχίας, επιρρίπτεται στη διγλωσσία. Δεν ισχύει παρά μόνο για.
Στόχος του μαθήματος είναι να γνωρίσουν οι φοιτητές την Ειδική Αγωγή και να εξοικειωθούν με τις ποικίλες εκπαιδευτικές προσαρμογές που απαιτούνται σε κάθε.
Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη : από το θρανίο και το έδρανο στην κοινωνική-οικονομική αρένα Δημήτριος Καλαϊτζίδης Δρ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης-Σχολικής.
«Οι Αρχές της διαφοροποιημένης παιδαγωγικής
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Πώς επιτυγχάνεται η μάθηση καλύτερα;
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
¨Διαθεματικότητα – Συνεργατική μάθηση – Αναλυτικό πρόγραμμα¨
Μάριος Κουκουνάρας-Λιάγκης Μάθημα 6
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
ΜΑΡΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ
Βασιλική Βασιλοπούλου ΠΕΣΥΠ Β΄εξάμηνο
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Εναλλακτικές μορφές εκπαιδευτικής αξιολόγησης
Άξονες σχολιασμού συνέντευξης
Ο ρόλος του εκπαιδευτικού και των μαθητών
Εξελικτικές Μαθησιακές Δυσκολίες
Τοπικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
Ερευνητική εργασία Θέμα: Σχολική βία Κατάλογος μαθητών:
33o Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Παιδαγωγική συνάντηση: «Δε φοβάμαι στο σχολείο» Εκπαιδευτική έρευνα Οι γονείς του 33ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν τις απόψεις.
ΗΜΕΡΙΔΑ 49ης Περιφέρειας Δ. Ε
Η Πρακτική σας Άσκηση στο πλαίσιο της Διδακτικής Μαθηματικών ΙΙ
Προγραμματισμός & Διδασκαλία
Άξονες Σχολιασμού.
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Ψυχολογίας
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Εκπαίδευση και μειονότητες
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Προσωπική Εκπαιδευτική Θεωρία
Συνέντευξη σε εκπαιδευτικούς για ΑΠ
Εκπαιδευτικός & ΑΠ Χειμερινό εξάμηνο
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Άξονες Συνέντευξης

Προσωπικά Στοιχεία Σχολείο που υπηρετεί. Πόσα χρόνια υπηρεσίας έχετε; Σε ποια σχολεία έχετε διδάξει; (περιοχές) Τι σπουδές έχετε κάνει; Έχετε παρακολουθήσει επιμορφωτικά προγράμματα; Τι είδους; Έχετε συμμετάσχει σε καινοτόμα προγράμματα (π.χ. ευέλικτη ζώνη, προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, προγράμματα αγωγής υγείας);

Εκπαιδευτική πράξη Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος του σχολείου; Ποιοι είναι οι σκοποί του; Ποια παιδιά είναι αυτά που συνήθως δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του μαθήματος; Πού το αποδίδετε; Πώς αντιμετωπίζετε τις διαφορές που υπάρχουν ανάμεσα στους μαθητές στην τάξη σας; Που πιστεύετε ότι οφείλονται; Πιστεύετε ότι καλλιεργούνται στερεότυπα στο σχολείο; Με ποιους τρόπους; Μπορείτε να μου δώσετε ένα παράδειγμα; Έχουν πέσει στην αντίληψή σας ρατσιστικές εκδηλώσεις; Ποιες είναι οι συχνότερες μορφές τους; Που οφείλονται κατά τη γνώμη σας; Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί το σχολείο και οργανώνεται η εκπαιδευτική διαδικασία ευνοεί τέτοιες εκδηλώσεις ή τις αποτρέπει ; Θεωρείτε ότι εργάζεστε σε ένα δημοκρατικό σχολείο; Δώστε στοιχεία που τεκμηριώνουν την απάντησή σας (θετική ή αρνητική).

Ο ρόλος του εκπαιδευτικού Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος σας στο σχολείο; Ποια εμπόδια συναντάτε στην προσπάθειά σας να επιτελέσετε αυτόν τον ρόλο; Πώς τα αντιμετωπίζετε; Τι λαμβάνετε περισσότερο υπόψη σας όταν σχεδιάζετε ένα μάθημα; Ποιος ο ρόλος του Αναλυτικού Προγράμματος; Πιστεύετε ότι το Αναλυτικό Πρόγραμμα σας υποστηρίζει, σας καθοδηγεί ή σας δεσμεύει; Τι νομίζετε ότι είναι αυτό που περισσότερο καθορίζει το τι θα κάνετε κάθε μέρα στην τάξη σας; Πιστεύετε ότι το σχολείο, όπως είναι οργανωμένο ευνοεί κάποιους μαθητές περισσότερο από κάποιους άλλους; Αν ναι ποιοί είναι αυτοί; Τι πιστεύετε ότι θα έπρεπε να κάνει ο εκπαιδευτικός σε τέτοιες περιπτώσεις; Με ποιον τρόπο ένας εκπαιδευτικός διαχειρίζεται τα στερεότυπα ή τις εκδηλώσεις ρατσισμού; Ποιος από τους παρακάτω χαρακτηρισμούς θα ταίριαζε περισσότερο σε αυτό που πιστεύετε ότι κάνετε στο σχολείο ως εκπαιδευτικός; α) επιδέξιος τεχνικός, β) πολιτισμικός και πολιτικός δράστης γ) λειτουργός δ) αναμορφωτής διανοούμενος. Γιατί;

Ο ρόλος των μαθητών Ποιοι είναι συνήθως οι καλύτεροί σας μαθητές; Ποιοι είναι συνήθως οι μαθητές που αδιαφορούν; Σε ποιο βαθμό νομίζετε ότι οι μαθητές μπορούν να συμμετέχουν στη διαμόρφωση του μαθήματος; Πιστεύετε ότι το σύγχρονο σχολείο δημιουργεί κριτικούς και ενεργούς πολίτες; Αν ναι με ποιους τρόπους; Αν όχι ποια στοιχεία του σχολείου απομακρύνουν από έναν τέτοιο προσανατολισμό; Τι είναι αυτό που διαφοροποιεί τους μαθητές σε μια τάξη; Τι είναι για σας σχολική επιτυχία; Πιστεύετε ότι στο σημερινό ελληνικό σχολείο υπάρχουν μη προνομιούχοι μαθητές; Αν ναι, ποιοι είναι αυτοί; Εάν υπάρχουν, με ποιους τρόπους θα μπορούσαν να ενδυναμωθούν; Τι σημαίνει για σας «ενδυνάμωση των μαθητών»; Ποιες κυρίως δεξιότητες πιστεύετε ότι καλλιεργεί το σημερινό σχολείο στους μαθητές; Πιστεύετε ότι το σύγχρονο ελληνικό σχολείο με τον τρόπο που οργανώνεται και λειτουργεί περιθωριοποιεί κάποιους μαθητές; Αν ναι, πώς μπορεί ο εκπαιδευτικός να διαχειρισθεί αυτή τη συνθήκη;

Συμπληρωματικά Μπορείτε να σχολιάσετε την ακόλουθη φράση; «τα σχολεία πρέπει να μετατραπούν από μηχανισμοί ταξινόμησης, που ευνοούν συγκεκριμένες ομάδες μαθητών με βάση τη φυλή, την κοινωνική τάξη και το φύλο, σε φορείς προσωπικής και κοινωνικής ενδυνάμωσης όλων των μαθητών και κυρίως των μη προνομιούχων και των μη ευνοημένων στην προοπτική της ισότητας και της χειραφέτησης»   Έχετε να προσθέσετε κάτι;