Μεθοδολογια Εκπαιδευτικης ερευνας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελεγκτικό Συνέδριο Δημοσιονομική ευθύνη αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού Δημοσιονομική ευθύνη αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού Μαρία – Ευαγγελία Καλλιτσιώτη.
Advertisements

Διεπιστημονικό Συνέδριο ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΒΙΟΗΘΙΚΗ Αθήνα, 1 και 2 Μαρτίου 2013 ΗΘΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Γεράσιμος Α. Ρηγάτος.
Η δυναμική της ελληνικής οικογένειας από το παραδοσιακό στο νεωτερικό πρότυπο και νομοθετικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.
Δημητρίου Ανθή, Εργοθεραπεύτρια. Είναι γεγονός ότι στην καθημερινή μας ζωή κάνουμε πολλές ασχολίες μόνοι μας, όπως για παράδειγμα κοιμόμαστε, σηκωνόμαστε.
ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ Δωρεά οργάνων είναι η εκδήλωση της επιθυμίας του ατόμου τα όργανά του, μετά το τέλος της ζωής του να δώσουν ζωή σε κάποιον πάσχοντα συνάνθρωπό.
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Α’ ΟΜΑΔΑ: ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΩΤΣΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΤΙΡΟΣΙΑΝ ΑΝΤΖΕΛΑ.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ Ι Διάλεξη 2η Τα θεμελιώδη επιστημολογικά ερωτήματα (διλήμματα) στην Κοινωνική Θεωρία Αναπ. Καθηγητής Γιώργος Πλειός.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
Διαχείριση του άγχους των μικρών μαθητών της Α’ δημοτικού κατά τις πρώτες μέρες του σχολείου με τη μέθοδο των σκεπτόμενων καπέλων του De Bono εκπ. Αθηνά.
Μπούρχα Ιωάννα, Νικολάου Σπύρος, Φειδάκης Λεωνίδας ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΑΘΗΝΩΝ Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Λαμπρινή Παπατσίμπα.
ΚΥΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ. Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου Θαλάσσης και νότια της Τουρκίας, είναι το μεγαλύτερο.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ( ΗΜΕΡΗΣΙΟ - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ) Τάξη Β ΄ Ι. Π. Αμπελάς, Δρ Φιλοσοφίας Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης.
Δημήτρης Μαμάης ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Η ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ
Μάθημα: Φωνητική-φωνολογία. Εφαρμογές στην εκπαίδευση
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γλωσσολογία επιστήμη της γλώσσας
Τι είναι η «γλωσσική στροφή» στη θεωρία;
Το ευρωπαϊκό θέατρο του 20ού αιώνα ( )
ΕΥΦΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Μοντέλα διδασκαλίας της γλώσσας Σχετίζονται με εκάστοτε θεώρηση και αντίληψη για γλώσσα και παιδαγωγικές και διδακτικές τάσεις που επικρατούν. Η διδακτική.
Dr Π. ΧΑΝΤΖΙΔΗΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
Επίσημο Δείπνο Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017 Σάββατο, 11 Μαρτίου 2017
AΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ H Αγγλία είναι μια πολύ αγαπητή χώρα για να πάτε.
Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ.
Τα αντιπροσωπευτικά σώματα: Οι Βουλές
Δραστηριότητες από τον Κόσμο της Φυσικής για το Νηπιαγωγείο
Η κρίση στους κόλπους της δυτικής χριστιανοσύνης
Παρουσίαση – Εργασία: Βαγγέλης - Φερενίκη
Ζητήματα στη μελέτη της οικογένειας
Το γλωσσικό σημείο.
Εισαγωγή στη Θεωρητική Γλωσσολογία
Αγγελικη χαραλαμποπουλου β3 Αρχαια ελληνικη γραμματεια (ιλιαδα)
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
Αιματολογία ΙΙΙ (Θ) Ενότητα 5: Οξείες Μυελογενείς Λευχαιμίες
Cliquez pour changer de page
Γενική και Μαθηματική Χαρτογραφία (Ε)
Για την υπεράσπιση της πίστης μας Α’ Πέτρου 3:15
ΟΜΑΔΑ 1 ΘΕΜΑ: ΝΕΦΕΛΩΜΑΤΑ.
Λειτουργία Κεντρικής Μονάδας Επεξεργασίας
Η εποχή των επαναστάσεων
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Παραδοσιακή φιλολογία (φιλελεύθερος ανθρωπισμός) και η επανάσταση που έφερε ο δομισμός Στο μάθημά μας συνδυάζουμε δύο διαφορετικές και κάποτε αντίπαλες.
Νίκος Καζαντζάκης
Εισαγωγή στη Θεωρητική Γλωσσολογία
Καθοδικός σωλήνας (σωλήνας Brown)
Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: Λιασίδη Θέκλα, Μηνά Φλωρεντία
Μεθοδολογία Έρευνας 3ο εξάμηνο
Μαθήματα στοματικής υγιεινής
ΣΤΑΘΜΙΣΗ ΚΛΙΜΑΚΑΣ ΦΟΡΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ (NAS) ΣΕ ΜΕΘ ΕΝΗΛΙΚΩΝ
Για την υπεράσπιση της πίστης μας Α’ Πέτρου 3:15
Το Παναθηναϊκο Σταδιο.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
Dr. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος Ιατρός Εργασίας
ΥΔΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Το νερό καλύπτει τα 4/5 του πλανήτη
Τέστ Μπανάνας Test de la banane: Κάνε κλίκ!.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ της 49ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, του Σχολικού Συμβούλου Ανδρέα Ν. Ζεργιώτη «Η γλωσσική καλλιέργεια.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Γιορτής ανάδειξης – προώθησης τοπικών προϊόντων
Диффуз токсик букок 710-ГУРУХ ТАЛАБАСИ КАРИМОВА МУНИСА.
Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης
Τι είναι (η) γλώσσα; Σε τι χρησιμεύει; Πώς την αποκτούν τα παιδιά;
Κλιματική αλλαγή και ασθένειες οπωροφώρων δέντρων
Σημειολογική μέθοδος Θεωρίες ως προϋποθέσεις για τη σημειολογική ιστοριογραφία της τέχνης: Σημειωτική - Σημειολογία & Στρουκτουραλισμός = Φιλοσοφική θεωρία.
Eιδικά θέματα βάσεων χωρικών δεδομένων και θεωρία συστημάτων -Θ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Η Ελλάδα κατά την πρώιμη ψυχροπολεμική περίοδο,
ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μεθοδολογια Εκπαιδευτικης ερευνας 14/11/2016 Μάθημα 1ο ΕΠΠΑΙΚ- ΑΣΠΑΙΤΕ Πάτρας Dr Μαγδαληνή Κολοκυθά magfocus79@gmail.com

Επιστημονική έρευνα Έρευνα είναι μία διαδικασία σταδίων για τη συγκέντρωση και την ανάλυση πληροφοριών ώστε να αυξήσουμε την κατανόηση ενός θέματος ή ζητήματος. Γενικά στην έρευνα Θέτουμε ένα ερώτημα Συγκεντρώνουμε δεδομένα για να απαντήσουμε στο ερώτημα Παρουσιάζουμε μία απάντηση στο ερώτημα (Cresswell, 2015, σελ.3)

Μεθοδολογία: Θεωρία και Πράξη Η μεθοδολογία συνίσταται από θεωρητικές καταβολές και την πρακτική υλοποίησή τους Υπάρχου διαφορετικές μεθοδολογικές προσεγγίσεις Για να επιλέξετε μία μεθοδολογική προσέγγιση χρειάζεται να γνωρίζεται τι ερευνητής είστε. Χρειάζεται να γνωρίζεται τις οντολογικές και επιστημολογικές καταβολές που υιοθετείτε ή που θα υιοθετήσετε

Οντολογία – τα πιστεύω – η φύση των ιδεών και των πραγμάτων είναι η φιλοσοφική μελέτη της φύσης του είναι, της ύπαρξη ή της πραγματικότητα σε γενικές γραμμές, καθώς και η μελέτη των βασικών κατηγοριών των όντων και οι σχέσεις μεταξύ τους. Παραδοσιακά η οντολογία εντάσσεται στη φιλοσοφία, και είναι γνωστή ως μεταφυσική. Η οντολογία ασχολείται με θέματα σχετικά με το τι οντότητες υπάρχουν ή μπορούμε να πούμε ότι υπάρχουν, και πώς αυτές οι οντότητες μπορούν να ομαδοποιηθούν, να συσχετιστούν, να ιεραρχηθούν, σύμφωνα με τις ομοιότητες και τις διαφορές τους.

Επιστημολογία - Αλήθεια – το εάν τα πράγματα είναι γνωστά Επιστημολογία - Αλήθεια – το εάν τα πράγματα είναι γνωστά ο κλάδος της φιλοσοφίας που ασχολείται με τη φύση και το εύρος (περιορισμούς) της γνώσης. Ασχολείται με τις ερωτήσεις: Τι είναι η γνώση; Πώς αποκτάται η γνώση; Τι ξέρουν οι άνθρωποι ; Πώς ξέρουμε τι ξέρουμε; Γιατί ξέρουμε τι ξέρουμε;

Στρουκτουραλισμός επιχειρεί να αναλύσει ένα συγκεκριμένο τομέα (για παράδειγμα, μυθολογία) ως ένα πολύπλοκο σύστημα αλληλένδετων τμημάτων. Ξεκίνησε στη γλωσσολογία με το έργο του Ferdinand de Saussure

Μετα-στρουκτουραλισμός Σε άμεση αντίθεση με τον στρουκτουραλιστικό ισχυρισμό ενός ανεξάρτητου σημαίνοντος ανώτερου από το σημαινόμενο, ο μετα-στρουκτουραλισμός βλέπει γενικά το σημαίνον και το σημαινόμενο ως αδιαχώριστα, αλλά όχι ταυτόσημα. Προσέγγιση που σημαίνει ότι το νόημα ενυπάρχει στο παιχνίδι της διαφοράς

Μοντερνισμός Ο όρος περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα αποτελέσματα εκείνων που αισθάνθηκαν ότι οι «παραδοσιακές» μορφές της τέχνης, της αρχιτεκτονικής, της λογοτεχνίας, της θρησκευτικής πίστης, της κοινωνικής οργάνωσης και της καθημερινής ζωής γίνονταν ξεπερασμένες στις νέες οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες μιας αναδυόμενης πλήρως βιομηχανοποιημένης κοινωνίας. Ο μοντερνισμός απέρριψε την παρατεταμένη βεβαιότητα της σκέψης του Διαφωτισμού και, της ύπαρξη ενός συμπονετικού, παντοδύναμου Δημιουργού.

Μετα-μοντερνισμός Ο μεταμοντερνισμός είναι μια αισθητική, λογοτεχνική, πολιτική ή κοινωνική έκφραση της φιλοσοφίας, η οποία προσπάθησε να περιγράψει μια κατάσταση ή μια κατάσταση της ύπαρξης, ή τις αλλαγές στους θεσμούς και τις συνθήκες ως μετανεωτερικότητα (Giddens, 1990)

Ερευνητικά ερμηνευτικά Παραδείγματα Ερευνητικά ερμηνευτικά Παραδείγματα