Τι σημαίνει Διαδικτυακός Εκφοβισμός ;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Διαδικτυακός εκφοβισμός
Advertisements

Θέμα: Υπολογιστής και Διαδίκτυο: Ευκαιρίες και Απειλές Υπότιτλος: Επικοινωνία μέσω Η/Υ Μάθημα: Ερευνητική Εργασία (Project) Ομάδα: “Clickers” Αποτελείται.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Εργασία της μαθήτριας Γ’ τάξης
Σχολικός Εκφοβισμός Τι ακριβώς είναι ; Πώς αντιμετωπίζεται από το θύμα ; Πώς αντιμετωπίζεται από τον παρατηρητή ;
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Βασιλική Παλαπέρη Μαριέττα Ματζαβέλα
Κελεσίδης Βαγγέλης.
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ
Ηλεκτρονικός εκφοβισμός
Διαδικτυακοσ εκφοβισμοσ
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΣΤΕΛΛΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΟΥ ΣΤ ΄1. Θ ύμα Θ ύτης Θ εατής.
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ (CYBERBULLYING)
H ηλεκτρονική παρενόχληση (cyberbullying) είναι η επιθετική συμπεριφορά από πρόθεση με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων. Τέτοιου είδους συμπεριφορές μπορεί.
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
Θέμα :Ηλεκτρονικός Εκφοβισμός Συμβουλές πρόληψης και αντιμετώπισης Παρουσίαση στα πλαίσια του μαθήματος «ερευνητική εργασία» Α τετραμήνου Τάξη : Β Ονοματεπώνυμο.
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΒΙΑ
Σωτηρία Ηλιοπούλου Βίκυ Μάρκου
Σχολικός Εκφοβισμός School Bullying.
ΜΑΘΑΙΝΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ
Ασφαλή χρήση διαδικτίου ΓεωργίακαιΈλενα. Δεν αποκαλύπτω ποτέ προσωπικές λεπτομέρειες στο διαδίκτυο Δεν αποκαλύπτω σε κανέναν, ούτε και στους καλύτερους.
menu 1 Διαδικτυακή Βία Περιεχόμενα ΚΟΛΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΛΙΑΤΟΥ ΜΥΡΤΩ
Διαδικτυακός εκφοβισμός. Τι είναι ο διαδικτυακός εκφοβισμός ;  Παρενόχληση  Απειλή  Ταπείνωση  Εκφοβισμός.
Η παρενόχληση στο διαδίκτυο είναι ένα φαινόμενο με αυξανόμενες διαστάσεις που προκύπτει όταν παιδιά ή έφηβοι παρενοχλούνται μεταξύ τους στο κυβερνοχώρο.
CYBER BULLYING.
Θέμα project : Cyberbullying
ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,
Όλοι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, όλοι ΙΣΟΙ.
Θοδωρής Λάζαρης, Πρόδρομος Σχιστοχείλης, Λευτέρης Πάνου.
Είδη γραπτού ή προφορικού λόγου : 1.Πεζός Βασικά στοιχεία η λογική και η ακρίβεια π. χ. διήγημα, μυθιστόρημα, νουβέλλα, δοκίμιο κ. λπ. 2.Έμμετρος ( ποίηση.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Bullying.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Σχολικός Εκφοβισμός.
6ο Δημοτικό σχολείο Αρτέμιδος Ομάδα CBoys
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Η «αποπλάνηση» μέσω Διαδικτύου
Ας διαγράψουμε (delete) τον φόβο για το διαδίκτυο
Project Όνομα: Μαρία – Ηλέκτρα Γοντσιτοπούλου Τάξη: Β’1
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Θρησκευτικά Θεματική ενότητα 1 Βίκυ Διονυσοπούλου Β2
Η ασφαλεια στο διαδικτυο !
Νικοσ τασιοσ κωσταντινοσ τραπαλησ
Εκφοβισμός στα σχολεία
Aλεξάνδρα Τ. Aγγελική Ν. Ραφαήλ Φ. Σπυριδούλα Λ. ΣT1
ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ BULLING.
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Λίγα λόγια για τα προσωπικά δεδομένα
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (9-12χρ)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
CYBERBULLYING ΑΠΛΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙΣ
Project Β΄ Γενικού Λυκείου Νιγρίτας Θέμα: Ηλεκτρονική Παρενόχληση
Γίνε μέρος της λύσης, όχι του προβλήματος
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ για ΓΟΝΕΙΣ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Διαδικτυακός Εκφοβισμός (Cyberbullying)
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤON ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι σημαίνει Διαδικτυακός Εκφοβισμός ; Ο διαδικτυακός εκφοβισµός (cyberbullying) συµβαίνει όταν ένα παιδί ή ένας έφηβος δέχεται από κάποιον ή κάποιους, ανώνυµα ή επώνυµα, απειλές ή παρενοχλείται, ταπεινώνεται, εξευτελίζεται συνήθως µε επαναλαµβανόµενο τρόπο, µέσω του διαδικτύου (κοινωνικά δίκτυα, παιχνίδια, εφαρµογές κ.λπ.) ή των κινητών τηλεφώνων.

Πως ακριβώς µπορεί να εκφραστεί ο διαδικτυακός εκφοβισµός; Οι µορφές που µπορεί να πάρει ο διαδικτυακός εκφοβισµός είναι ποικίλες και µπορεί να περιλαµβάνουν: την αποστολή µηνυµάτων µε βλαβερό και απειλητικό περιεχόµενο, την αποστολή ή δηµοσίευση ευαίσθητων πληροφοριών όπως σεξουαλικές προτιµήσεις, τη δηµοσίευση προσωπικών φωτογραφιών σε blog και κοινωνικά δίκτυα, τη δηµιουργία ψεύτικου προφίλ σε κοινωνικά δίκτυα µε σκοπό την γελοιοποίηση κάποιου παιδιού, τη δηµιουργία κάποιας οµάδας στο διαδίκτυο µε σκοπό τον εξευτελισµό του παιδιού, κ.α. Οι µορφές του διαδικτυακού εκφοβισµού µπορεί να είναι πραγµατικά πολλές καθώς µέσα από κάθε νέο κοινωνικό δίκτυο ή κάθε νέα εφαρµογή ή κάθε νέο παιχνίδι µπορεί να προκύψει κάποια µορφή διαδικτυακού εκφοβισµού.

Είναι πράγµατι ένα αστείο; Να θυµόµαστε ότι αστείο είναι όταν γελάµε όλοι µε αυτό και όχι µόνο ο ένας. Δυστυχώς ο διαδικτυακός εκφοβισµός δεν είναι αστείο που µπορεί να συµβεί µεταξύ συνοµηλίκων αλλά µια πολύ επικίνδυνη πράξη µε µακροχρόνιες και τραυµατικές συνέπειες για το παιδί που το βιώνει αλλά και για το παιδί που το παρατηρεί! Ανάµεσα στις συνέπειες αυτές περιλαµβάνονται: κατάθλιψη, αυτοκαταστροφική ή αυτοκτονική συµπεριφορά, χαµηλή αυτοεκτίµηση, κακή επίδοση στο σχολείο, κοινωνική αποµόνωση, αποχή από το σχολείο και τις παρέες συνοµηλίκων τους, κ.α.

Μπορεί πράγµατι να πάρει το δρόµο της δικαιοσύνης; Η απάντηση είναι πως ναι! Ο εκφοβισµός είτε διαδικτυακός είτε σχολικός και οι τρόποι µε τους οποίους εκφράζεται (π.χ. απειλές, εκβιασµοί, κ.λπ.) αποτελούν ποινικά κολάσιµες πράξεις, µπορούν να πάρουν το δρόµο της δικαιοσύνης και να τιµωρηθούν βάσει της Ελληνικής Νοµοθεσίας.

Τι µπορούµε να κάνουµε προκειµένου να προστατευτούµε; Δε δίνουµε ποτέ τους κωδικούς µας σε κανέναν, ούτε στους καλύτερους φίλους µας. Δεν στέλνουµε µηνύµατα όταν είµαστε θυµωµένοι. Είναι δύσκολο να πάρουµε πίσω αυτά που έχουµε πει πάνω στο θυµό µας. Όταν κάτι δε µας φαίνεται σωστό σε έναν ιστοχώρο ή σε µια συνοµιλία, τότε κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι. Γι’ αυτό, εάν αισθανθούµε άσχηµα, ας βγούµε αµέσως από τον ιστοχώρο ή ας διακόψουµε αµέσως τη συνοµιλία. Ας συνειδητοποιήσουµε ότι η διαδικτυακή επικοινωνία δεν είναι πάντα ιδιωτική, καθώς οι άλλοι µπορούν να αντιγράψουν, να εκτυπώσουν και να µοιραστούν µε άλλους τα λεγόµενά µας ή τις φωτογραφίες µας. Δεν προωθούµε µηνύµατα ή εικόνες και φωτογραφίες που θα µπορούσαν να πληγώσουν τα συναισθήµατα κάποιου. Έχουµε στο µυαλό µας ότι, εάν κάποιος µας στείλει ένα µήνυµα και το προωθήσουµε ή γελάσουµε µε αυτό, στην ουσία γινόµαστε και εµείς µέρος του εκφοβισµού.

Ας μιλήσουμε…..

Και αν µου έχει ήδη συµβεί… Τι να κάνω; Δεν απαντάµε στα εκφοβιστικά µηνύµατα. Μπλοκάρουµε την πρόσβαση του αποστολέα. Κρατάµε και αποθηκεύουµε τα µηνύµατα ή τις συνοµιλίες. Αυτό θα µας είναι χρήσιµο εάν χρειαστεί ή εάν θελήσουµε να το καταγγείλουµε. Αναφέρουµε το πρόβληµά µας στους γονείς µας ή σε άλλους ενήλικες που εµπιστευόµαστε.

Και αν µου έχει ήδη συµβεί… Τι να κάνω;