Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ

2 ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική, ρατσιστική, ηλεκτρονική και άλλα είδη βίας.

3 ΤΙ ΜΟΡΦΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ;

4 ΛΕΚΤΙΚΗ ΒΙΑ Η λεκτική βία, συνήθως ασκείται σε άτομα τα οποία θεωρούνται χαμηλών τόνων και σαφέστατα δεν προκαλούνε με την συμπεριφορά τους το κοινό αίσθημα. Η λεκτική βία και ενίοτε τα λεκτικά »πυρά», δεν κάνουν διακρίσεις. Μπορεί να αναφέρονται για παράδειγμα στο πάχος ή μη, ενός ή κάποιων ατόμων, μέχρι και τη προσβολή της ατομικής αξιοπρέπειας. Τα άτομα τα οποία ασκούν την λεκτική βία, είναι αυτά τα οποία δεν έχουνε λάβει δυστυχώς από το γονεϊκό περιβάλλον την κατάλληλη ανατροφή από μικρή ηλικία, ώστε να ενταχθούν αξιότιμα στο κοινωνικό σύνολο. Είναι μια μορφή βίας η οποία θα πρέπει να καταπολεμάται από την αρχή της εμφάνισης της. Η ευθύνη, σε αυτές τις περιπτώσεις, φαινομενικά μπορεί να υφίσταται στα άτομα τα οποία ασκούν κάθε μορφή βίας, αλλά αν εξετάσουμε καλύτερα το θέμα, οι άμεσα ιθύνοντες είναι οι ίδιοι γονείς αυτών των ατόμων. Με την σημαντικότερη αιτία,αυτή της έλλειψης ανατροφής, απέναντι στα παιδιά από το γονεϊκό περιβάλλον πριν και κατά την διάρκεια ένταξης τους στο κοινωνικό σύνολο.

5 ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΚΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΜΕ : χειρονομίες, σπρωξιές, ξυλοδαρμούς, φραστικές επιθέσεις, βρισιές, προσβολές, απειλές, εκβιασμούς, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, κλοπές, σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση, αποκλεισμό και απομόνωση από παρέες, ομαδικά παιχνίδια και κοινωνικές δραστηριότητες.

6 ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΒΙΑ Σεξουαλική παραβίαση θεωρείται η συμμετοχή ή η έκθεση παιδιών και εφήβων σε πράξεις με σεξουαλικό περιεχόμενο υποκινούμενες από ενήλικα, συνήθως, που έχει σχέση φροντίδας ή οικειότητας με το παιδί, οι οποίες έχουν ως σκοπό τη σεξουαλική διέγερση ή/και ικανοποίηση του ενήλικα. Χαρακτηριστικά του φαινομένου είναι η ανηλικότητα του παιδιού, η σχέση εξάρτησης ή εμπιστοσύνης ανάμεσα στον ενήλικα και το παιδί, η έλλειψη συνειδητής κατανόησης της έννοιας και του περιεχομένου της πράξης αυτής, άρα και η έλλειψη συνειδητής συναίνεσης του παιδιού. Οι πράξεις αυτές παραβιάζουν όχι μόνο τον αιμομικτικό φραγμό, αλλά και τις γενικότερες αντιλήψεις της κοινωνίας σχετικά με τις οικογενειακές σχέσεις και τα όρια των οικογενειακών ρόλων. Η σεξουαλική παραβίαση εμπεριέχει διάφορες μορφές με ή χωρίς επαφή, από την έκθεση σε επίδειξη, τις θωπείες και τις ασελγείς πράξεις, μέχρι το βιασμό και την αιμομιξία.εξάρτησης

7 ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ρατσισμός είναι η αντίληψη ότι οι άνθρωποι δεν είναι όλοι ίσοι μεταξύ τους, αλλά διαχωρίζονται σε ανώτερους και κατώτερους, διακρινόμενοι είτε από το χρώμα του δέρματος, είτε από την εθνικότητα, είτε από τη θρησκεία κλπ. Το πιο συνηθισμένο είδoς ρατσισμού, και αυτό που έχει δώσει την αρχική ονομασία στην λέξη, ιταλ. (ράτσα/ razza = φυλή), είναι ο φυλετικός ρατσισμός..

8 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΒΙΑ Ο ηλεκτρονικός εκφοβισμός αποτελεί την πιο σύγχρονη μορφή εκφοβισμού, η οποία παίρνει εύκολα και γρήγορα διαστάσεις και εκτός σχολείου. Περιλαμβάνει την αποστολή απειλητικού ή υβριστικού υλικού, καθώς και την δημοσίευση φωτογραφιών ή βίντεο τα οποία έχουν τραβηχθεί χωρίς τη γνώση ή τη συγκατάθεση του παιδιού ή εφήβου που εκφοβίζεται. Αυτά στέλνονται στο ίδιο το άτομο ή κυκλοφορούν σε γνωστούς του αποδέκτες μέσα από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, από υπηρεσίες που παρέχουν τα κινητά τηλέφωνα (μηνύματα MMS και SMS), και από διαδικτυακούς τόπους κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter, Google+ κ.λπ.) και ανάρτησης βίντεο (YouΤube κ.λπ.).

9 ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ....

10 ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΕΣ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ


Κατέβασμα ppt "ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ. ΒULLING... Το μπούλινκ (σχολικός εκφοβισμός) εμφανίζεται στα σχολεία ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ του κόσμου ως λεκτική, σωματική, σεξουαλική,"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google