Κατανεμημένα Συστήματα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Εισαγωγή: Το Internet, Μοντέλο Διαχείρισης FCAPS Β. Μάγκλαρης 02/12/2013.
Advertisements

Δίκτυα Η/Υ ΙΙ Multicasting. Δίκτυα Η/Υ ΙΙ Multicasting Η διαδικασία της μετάδοσης πακέτων από μια πηγή προς τα μέλη μιας κλειστής ομάδας. Εφαρμογές όπου.
ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟΥ – ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΤΗ ( CLIENT – SERVER )
ΤCP/IP Τι είναι; Σύντομο Ιστορικό
Διαχείριση Δικτύων Ευφυή Δίκτυα Άσκηση 2: Ανάλυση Δικτυακής Κίνησης – Πρωτοκόλλων - Υπηρεσιών Εργαστήριο Διαχείρισης και Βέλτιστου Σχεδιασμού Δικτύων (NETMODE)
National Technical University of AthensΤεχνολογίες Διαδικτύου Σύνοψη 1Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή 1.2 Πρωτόκολλα TCP/IP Διαστρωμάτωση.
Τεχνολογία TCP/IP TCP/IP internet είναι ένα οποιοδήποτε δίκτυο το οποίο χρησιμοποιεί τα πρωτόκολλα TCP/IP. Διαδίκτυο (Internet) είναι το μεγαλύτερο δίκτυο.
Τι κρατάει το Internet μαζί? 1. Η διευθυνσιοποίηση (addressing): πως δηλ. αναφερόμαστε σε μια μηχανή στο δίκτυο. 2. Η δρομολόγηση (routing): πως να φτάσουμε.
Σύνοψη 1 Αρχές διαδικτύου 1.1 Αναδρομή – εισαγωγή
TCP/IP Protocol Suite 1 Διάλεξη 2 η Με την ολοκλήρωση της ενότητας θα μπορείτε να: Το μοντέλο OSI και η σουίτα TCP/IP κατανοήσετε την αρχιτεκτονική του.
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Κεφάλαιο 8-Δίκτυα υπολογιστών ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Επικοινωνία και Διαδίκτυο 1.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ:ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ INTERNET.
1 Πληροφορική Υγείας Ενότητα 2 : Εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών (Μέρος Β) Ευγενία Τόκη Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
Βασικές έννοιες και τεχνολογίες δικτύων Ιάκωβος Αλεξανδρής Ηλεκ/γος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χαλκιδικής Cisco CCNA.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση- Internet 7.1 Επίπεδο Δικτύου.
Δίκτυα Επικοινωνιών Ενότητα # 5: Επίπεδο Δικτύου Διδάσκων: Θεόδωρος Αποστολόπουλος Τμήμα: Πληροφορικής.
Πρωτόκολλο TCP/IP. Διδάσκουσα: Παπαιωάννου Εύη Φοιτήτρια: Φραγκοπούλου Γιάννα ( culture 907 ) Μάθημα : «Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα»
Πρωτόκολλο TCP/IP Εργαστηριακή άσκηση 1 Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα Νερούτσος Αλέξανδρος ΑΜ:778.
Βασικές έννοιες και τεχνολογίες δικτύων Ιάκωβος Αλεξανδρής Ηλεκ/γος Μηχ/κος & Μηχ/κος Η/Υ Τεχνικός Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Χαλκιδικής Cisco CCNA.
Κατανεμημένα Συστήματα Ενότητα # 1: Εισαγωγή Διδάσκων: Γεώργιος Ξυλωμένος Τμήμα: Πληροφορικής.
Β. Μάγκλαρης 3/10/2016 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Εισαγωγή Πρότυπο τριών Διαστάσεων Λειτουργίας Μοντέλο Διαχείρισης.
Εισαγωγικά Θέματα Διαχείρισης Δικτύων
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Μάθημα: Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα.
Β. Μάγκλαρης 19/10/2015 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ Εισαγωγή (I) Πρότυπο τριών Διαστάσεων Λειτουργίας Μοντέλο Διαχείρισης.
Περιεχόμενα 1. Δρομολόγηση στο Internet 2. Δυναμική δρομολόγηση
Περιεχόμενα 1. Δρομολόγηση στο Internet 2. Δυναμική δρομολόγηση
Κατανεμημένα Συστήματα
Ενότητα 7 : Δίκτυα Υπολογιστών Δρ. Γκόγκος Χρήστος
Παρουσίαση Πτυχιακής Εργασίας
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Διαχείριση Δικτύων - Ευφυή Δίκτυα, 9ο Εξάμηνο,
το αλσοσ μασ ειναι η μεγαλυτερη πηγη
Δρομολόγηση (routing) σε δίκτυα
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση-Internet
ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ
Δίκτυα Υπολογιστών Ι Δρ. Ευάγγελος Μαρκάκης.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση- Internet
Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα: 1η εργαστηριακή άσκηση
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
Διαδίκτυα και το Διαδίκτυο (Internetworking and the Internet)
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Επικοινωνία και Διαδίκτυο
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 17: Πρωτόκολλα μετάδοσης
Εισαγωγή στην Πληροφορική μεγάλου όγκου δεδομένων
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
PROJECT 2B ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΜΠΑΛΑΣΗ
3.6 Δρομολόγηση 3ο Κεφάλαιο.
Διαχείριση Δικτύων - Ευφυή Δίκτυα, 9ο Εξάμηνο,
Εφαρμογές Πληροφορικής Κεφάλαιο 9
ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΩΝ Παρουσίαση μαθήματος.
Εισαγωγή Στις Τεχνολογίες Επικοινωνιών
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Project: Εθισμός στο Internet
Θετικό δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Εργαστήριο Η/Υ - Εντολές Window/DOS
Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Διαδικτυακών Εφαρμογών
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΟΜΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
110 ΓΕΛ ΠΑΤΡΑΣ Σχ. ΈΤΟΣ ΤΜΉΜΑ Α4
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Κατανεμημένα Συστήματα Επικοινωνία στα Κατανεμημένα Συστήματα

∆ιαδιεργασιακή επικοινωνία Η δια-διεργασιακή επικοινωνία (interprocess communication) αφορά την µεταβίβαση µηνυµάτων µεταξύ των διεργασιών. Μεταβίβαση ενός µηνύµατος από µια διεργασία σε άλλη, είναι η αντιγραφή δεδομένων από το χώρο µνήµης της µιας διεργασίας στο χώρο µνήµης της άλλης διεργασίας. Για αυτό το σκοπό χρησιμοποιούνται δύο θεμελιώδεις εντολές: send(παραλήπτης, µήνυµα) receive(αποστολέας, µήνυµα)

∆ιαδιεργασιακή επικοινωνία Για να επιτευχθεί η επικοινωνία μεταξύ δύο διεργασιών, η μία διεργασία στέλνει ένα μήνυμα με την εντολή send, το οποίο λαμβάνει η άλλη με την εντολή receive. Για να πραγματοποιηθεί η επικοινωνία ίσως χρειαστεί ο συγχρονισμός των διεργασιών.

Πρωτόκολλά επικοινωνίας Είδη πρωτοκόλλων: Με σύνδεση όπου ο αποστολέας και παραλήπτης για ανταλλάσσουν δεδομένα θα πρέπει να έχουν εγκαθιδρύσει μια σύνδεση μετάξι τους. Τερματίζετε την σύνδεση τους όταν τελειώσουν την ανταλλαγή δεδομένων . Ένα συνδεσμικό σύστημα είναι το τηλέφωνο. Χωρίς σύνδεση όπου δεν υπάρχει καμία προετοιμασία. Ο αποστολέας απλά μεταδίδει το πρώτο μήνυμα όταν αυτό είναι έτυμο. Η παράδοση μιας επιστολής σε ένα γραμματοκιβώτιο είναι ένα παράδειγμα.

Μοντέλο αναφοράς OSI Προτάθηκε ως γενικό μοντέλο των δικτύων Προτάθηκε ως γενικό μοντέλο των δικτύων Περιορισμένη επιτυχία, η ορολογία επιβίωσε όμως Μόνο τα φυσικά επίπεδα επικοινωνούν μέσω του δικτύου

Πρωτόκολλα κατώτερου επιπέδου Φυσικό επίπεδο: πόσα βολτ θα χρησιμοποιούνται για το 0 και πόσα για το 1, πόσα bit μπορούν να στέλνονται και αν η μετάδοση μπορεί να γίνετε ταυτόχρονα σε δυο κατευθύνσεις Επίπεδο συνδέσμου δεδομένων: Διορθώνει τα σφάλματα του φυσικού επιπέδου. Ομαδοποιεί τα bit σε ενότητες-πλαίσια (frames) και φροντίζει να λαμβάνονται σωστά.

Πρωτόκολλα κατώτερου επιπέδου Επίπεδο δικτύου: η κύρια εργασία του επίπεδου δικτύου είναι η επιλογή της καλύτερης διαδρομής(routing) για να πάει ένα μήνυμα από τον αποστολέα στον παραλήπτη Το πρόβλημα που καλείτε να λύσει δεν είναι εύκολο. Η συντομότερη διαδρομή δεν είναι πάντα η καλύτερη. Το πιο διαδεδομένο πρωτόκολλο είναι το ασυνδεσμικό IP (internet protocol), μέρος της ομάδας internet. Κάθε πακέτο(μήνυμα) στέλνετε χωρίς καμία προετοιμασία. Κάθε πακέτο δρομολογείτε ανεξάρτητα από τα άλλα. Δεν διατηρείται καμία εσωτερική διαδρομή.

Πρωτόκολλα κατώτερου επιπέδου Στο επίπεδο δικτύου αυξάνετε η δημοτικότητα του συνδεσμικού πρωτοκόλλου εικονικό κανάλι(virtual channel) των δικτύων ΑΤΜ.

Πρωτόκολλα μεταφοράς Η λειτουργία του επιπέδου αυτού είναι να παρέχει μια αξιόπιστη σύνδεση ώστε τα πακέτα που μεταφέρονται από τον αποστολέα στον παραλήπτη να μην χαθούν. Το πρωτόκολλο μεταφοράς στο Internet είναι το TCP(Transmission Control Protocol Πρωτόκολλο Ελέγχου Μετάδοσης) Επίσης υποστηρίζεται και το ασυνδεσμικό πρωτόκολλο UDP(User Datagram Protocol- Πρωτόκολλο Αυτοδύναμων Πακέτων Χρήστη), είναι το IP με ορισμένες προσθήκες

Μοντέλο αναφοράς TCP/IP

Πρωτόκολλα συνοδού και παρουσίασης Το επίπεδο του συνοδού αποτελεί μια ενισχυμένη έκδοση του επιπέδου μεταφοράς. Παρακολουθεί ποιος στέλνει μηνύματα και τους συγχρονίζει. Δεν υπάρχει στην ομάδα πρωτοκόλλων του internet. Το επίπεδο παρουσίασης ορίζει τι εγγραφές περιέχουν τα μηνύματα αναγνωρίζοντας τες από την δομή των bit που έχουν και μετά ο αποστολέας ειδοποιεί τον παραλήπτη ότι το συγκεκριμένο μήνυμα περιέχει μια συγκεκριμένη εγγραφή