Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Εργαστήριο Η/Υ - Εντολές Window/DOS

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Εργαστήριο Η/Υ - Εντολές Window/DOS"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Εργαστήριο Η/Υ - Εντολές Window/DOS

2 Εντολή ipconfig Εντολή ping Εντολή arp Εντολή nslookup Εντολή tracert
Εντολές Εντολή ipconfig Εντολή ping Εντολή arp Εντολή nslookup Εντολή tracert

3 Εντολή ιpconfig 1/3 Αποδίδει όλες τις τρέχουσες δικτυακές ρυθμίσεις του υπολογιστή για κάθε δικτυακό interface του συστήματος.

4 Εντολή ιpconfig 2/3

5 Εντολή ιpconfig 3/3

6 Εντολή ping 1/5 Με χρήση της εντολής ping σε DOS command prompt πιστοποιούμε την σωστή λειτουργία του δικτύου Η εντολή ping χρησιμοποιεί το ICMP (Internet Control Message Protocol) για να στείλει πακέτα ECHO_REQUEST με στόχο την πρόκληση ECHO_REPLY. Τo ping χρησιμοποιείται για να γίνει έλεγχος της λειτουργίας μιας άλλης δικτυακής συσκευής συνδεδεμένης στο δίκτυο. Η συσκευή αυτή δεν είναι απαραίτητο να βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο.

7 Εντολή ping 2/5

8 Εντολή ping 3/5

9 Εντολή ping 4/5

10 Εντολή ping 5/5

11 Εντολή arp 1/2 Τo ARP [Address Resolution Protocol] εξυπηρετεί στην μετατροπή των IP διευθύνσεων στις αντίστοιχες φυσικές διευθύνσεις [MAC]. Είναι απαραίτητο για την λειτουργία του κάθε δικτύου σε τοπικό επίπεδο όπου η επικοινωνία περνάει σε επίπεδο πλαισίου. Για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού σε κάθε δικτυακή συσκευή (>L 2) δημιουργείται ένας πίνακα αντιστοίχησης των ΙΡ σε MAC. Η εμφάνιση του πίνακα αντιστοίχησης ARP επιτυγχάνεται με την χρήση της εντολής arp –a. Προσωρινή διαγραφή του πίνακα αντιστοίχησης έχουμε με την χρήση της εντολής arp –d *

12 Εντολή arp 2/2

13

14 Εντολή nslookup 1/2 Η Εντολή nslookup μας επιτρέπει να εισάγουμε ένα όνομα host για να ανακαλύψουμε την Internet διεύθυνση του και το αντίστροφο. Χρησιμοποιείται συνήθως στέλνοντας μια ερώτηση σε έναν συγκεκριμένο DNS server ο οποίος έπειτα επιστρέφει τις ζητούμενες πληροφορίες.

15 Εντολή nslookup 2/2

16 Εντολή tracert 1/4 Η εντολή tracert καταγράφει τη διαδρομή που διανύει ένα πακέτο στο Internet αναφέροντας τους ενδιάμεσους δρομολογητές καθώς και το χρόνο ταξιδιού μεταξύ τους.

17 Εντολή tracert 2/4

18 Εντολή tracert 3/4

19 Εντολή tracert 4/4


Κατέβασμα ppt "Εργαστήριο Η/Υ - Εντολές Window/DOS"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google