Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3o Ενότητες 3.1 3.1.1

2 Το επίπεδο Δικτύου (Network layer) στο μοντέλο OSI ή το αντίστοιχο Διαδικτύου του TCP/IP παρέχει τη λογική διευθυνσιοδότηση για όλα τα διασυνδεδεμένα μεταξύ τους δίκτυα. Φροντίζει για την εύρεση της κατάλληλης διαδρομής και παράδοση του πακέτου δεδομένων στον τελικό κόμβο, έργο το οποίο χαρακτηρίζεται ως δρομολόγηση (routing).

3 3.1 Διευθυνσιοδότηση Internet Protocol έκδοση 4 (IPv4).
Για το σκοπό αυτό χρησιμοποιεί αυτοδύναμα πακέτα IP τα οποία ονομάζονται datagram (= data + telegram).

4 Τα πρωτόκολλα ICMP και IGMP
Το ICMP χρησιμοποιείται κυρίως για την αναφορά σφαλμάτων, μετάδοση ερωτημάτων και αναμετάδοση (relaying) διαγνωστικών μηνυμάτων. Εξαίρεση αποτελούν οι εντολές ping και traceroute Το IGMP χρησιμοποιείται για την ομαδοποίηση υπολογιστών και αποστολή μηνυμάτων ταυτόχρονα σε όλους τους υπολογιστές της ομάδας (streaming). Σε έναν υπολογιστή με TCP/IP η υλοποίηση και υποστήριξη του ICMP είναι υποχρεωτική ενώ του IGMP προαιρετική.

5 Η ΔΙΑΔΡΟΜΉ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ ΔΊΚΤΥΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ
Η ΔΙΑΔΡΟΜΉ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ OSI Η ΔΙΑΔΡΟΜΉ ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΈΝΩΝ ΣΤΟ TCP/IP

6

7 Επίπεδα TCP/IP σε τερματικά , switch και router

8 3.1.1 Διευθύνσεις IPv4 Το πρωτόκολλο IP ορίζει ότι οι υπολογιστές που συμμετέχουν σε ένα δίκτυο, χρησιμοποιώντας το συγκεκριμένο πρωτόκολλο (την έκδοση 4 - IPv4), αναγνωρίζονται με μοναδικό τρόπο από έναν 32μπιτο δυαδικό αριθμό, την διεύθυνση IP (IP Address). Ένας τέτοιος αριθμός είναι π.χ.

9 Πόσες διευθύνσεις IP έχει ένας υπολογιστής;
Διεύθυνση IP έχει κάθε δικτυακή διεπαφή (Network Interface) ενός υπολογιστή. Έτσι ένας υπολογιστής με δυο κάρτες δικτύου Ethernet (δικτυακές διασυνδέσεις) μπορεί να έχει δυο διευθύνσεις.

10 Τρόπος γραφής μια διεύθυνσης IPv4
έχει επικρατήσει να αναγράφεται ως εξής: Tα ψηφία του,· ομαδοποιούνται σε τέσσερα τμήματα του ενός byte και· αναγράφονται τα αντίστοιχα δεκαδικά τους ισοδύναμα,· διαχωριζόμενα από τα διπλανά τους με τελείες. Πχ

11

12

13


Κατέβασμα ppt "ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΚΤΥΟΥ–ΔΙΑΔΙΚΤΥΩΣΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google