Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα: 1η εργαστηριακή άσκηση

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα: 1η εργαστηριακή άσκηση"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα: 1η εργαστηριακή άσκηση
Σχίζα Ελπίδα Α.Μ:728 Υπεύθυνη: Παπαϊωάννου Εύη

2 Πως ταξιδεύουν τα δεδομένα στο δίκτυο.

3 Μία διεύθυνση IP (Internet Protocol address), είναι ένας μοναδικός αριθμός που χρησιμοποιείται από συσκευές για τη μεταξύ τους αναγνώριση και συνεννόηση σε ένα δίκτυο υπολογιστών.

4 Από τι αποτελείται;

5 Που γράφουμε στον υπολογιστή μια IP;

6 Domain Name System Servers

7 LAN WAN

8 Proxy Server Διακομιστής μεσολάβησης  έχει στόχο να βελτιώσει την ταχύτητα πλοήγησης  και παράλληλα να μειώσει την κίνηση του δικτύου προς το διαδύκτιο. Τοποθετείται ενδιάμεσα των χρηστών και του διαδικτύου. Ο proxy server μπορεί να είναι και μέρος ενός firewall και μπορεί να αποτρέπει τους χάκερς από το να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση σε υπολογιστές ενός ιδιωτικού δικτύου.

9 File Transfer Protocol
Το File Transfer Protocol (FTP), (Πρωτόκολλο Μεταφοράς Αρχείων) είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρωτόκολλο σε δίκτυα τα οποία υποστηρίζουν το πρωτόκολλο TCP/IP. Mπορεί να εκτελέσει ένα πλήθος διεργασιών όπως ανέβασμα κατέβασμα μετονομασία ή διαγραφή αρχείων από τον server κ.ο.κ. Είναι δυνατό κάθε υπολογιστής που είναι συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο, να διαχειρίζεται αρχεία σε ένα άλλο υπολογιστή του δικτύου, ακόμη και εάν ο δεύτερος διαθέτει λειτουργικό σύστημα.

10 Ενεργητική Λειτουργία VS Παθητική Λειτουργία 1/2
Στην ενεργητική λειτουργία (active mode) ο FTP client (πελάτης) διαλέγει μια τυχαία θύρα στην οποία δέχεται τα δεδομένα της σύνδεσης. Ο client στέλνει τον αριθμό της θύρας, σε αυτή που ακούει τις εισερχόμενες συνδέσεις. Ο FTP server δημιουργεί μια σύνδεση από τη θύρα που ακούει τις εισερχόμενες συνδέσεις στην ανοιχτή θύρα του πελάτη για τη μεταφορά των δεδομένων. Οποιαδήποτε πληροφορία ζητήσει ο πελάτης, ανταλλάσσεται με βάση αυτή τη σύνδεση, δηλαδή από τη μια θύρα στην άλλη που βασίζεται στο TCP. Όταν η μεταφορά ολοκληρωθεί ο server κλείνει τη σύνδεση αποστέλλοντας ένα πακέτο FIN

11 Ενεργητική Λειτουργία VS Παθητική Λειτουργία 2/2
Στην παθητική λειτουργία (passive mode) τώρα ο πελάτης ζητά από τον server να διαλέξει μια τυχαία θύρα, αντί να διαλέξει ο ίδιος η οποία θα είναι για την σύνδεση δεδομένων (data connection). Ο server ενημερώνει τον πελάτη για την θύρα την οποία έχει διαλέξει και συνδέεται σε αυτή για τη μεταφορά των δεδομένων.

12 Ευχαριστώ για το χρόνο σας


Κατέβασμα ppt "Ειδικά Θέματα σε Κινητά και Ασύρματα Δίκτυα: 1η εργαστηριακή άσκηση"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google