Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Triglianoi.gr Δημιουργήσαμε αυτή την παρουσίαση, ώστε τα μέλη μας να πάρουν μία σύντομη ιδέα, σχετική με την λειτουργία του φόρουμ μας.
Advertisements

Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Πώς να χρησιμοποιήσετε τον λογαριασμό σας στο Gmail
Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ενσωμάτωσης Τρίτων Χωρών Δήμητρα Καμπέλη Ηράκλειο, Σεπτέμβριος 2012.
Support.ebsco.com Η Λίστα αποτελεσμάτων EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
Γονικός έλεγχος Κ. Ξ. Γ. «ΛΙΟΛΙΟΥ». Γονικός έλεγχος •Ακόμη κι όταν δεν κρυφοκοιτάζετε, μπορείτε να θέσετε περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή από τα.
Το φόρουμ κάθε Τριγλιανού Απόγονου
Joomla.
Διαδίκτυο Κίκα Χρυσοστόμου. Home Page : Αρχική Σελίδα Για να την αλλάξουμε ακολουθούμε την εξής διαδικασία: 1.Tools 2.Internet Options 3.General (καρτέλα),
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ του tool ενημέρωσης στατιστικών
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
FACEBOOK • Το Facebook χώρος κοινωνικής δικτύωσης που ξεκίνησε το Φεβρουαρίου του 2004 από το δημιουργό του Mark Zuckerberg που ήταν μέλος του πανεπιστημίου.
FACEBOOK ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΑ
Το Δίκτυο Ηλεκτρονικής Μάθησης για την Τάξη
ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΟΥ ΚΛΕΒΕΙ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΥ Πρόκειται για παραβίαση προσωπικών δεδομένων. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κινηθεί κάποιος.
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη - Ιωάννινα
Τομέας Πληροφορικής ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Θεσσαλονίκη
Δημιουργία Λογαριασμού
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Είσοδο στο σύστημα της Διαύγειας μπορεί να κάνει : Ο εγγεγραμμένος πολίτης Ο χρήστης ενός Δημόσιου φορέα Εγγραφή στο σύστημα ο πολίτης κάνει από την επιλογή.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Εκπαιδευτικό μάθημα Εκπαιδευτικό μάθημα για το Δικό μου EBSCOhost
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία Ειδοποιήσεων αναζητήσεων
QUIZ Υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Ένα άτομο σου λέει πως είναι η Μαρία και ότι θέλει τον κωδικό σου για να σου κάνει νέο ρεκόρ στο παιχνίδι. Τι κάνεις??
© 2012 Microsoft Corporation. Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Προγραμματισμός σύσκεψης Lync Μπορείτε να προγραμματίσετε μια σύσκεψη Lync χρησιμοποιώντας.
Γρήγορη αναφορά για την εφαρμογή © 2013 Microsoft Corporation. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Η αρχική οθόνη του Lync Η αρχική οθόνη του Lync διαθέτει.
Τα Ενδιαφέροντα των Νέων Σχέση των νέων με το internet Ονοματεπώνυμο: Χριστοδούλου Δημήτριος Τάξη: Β΄4 Μάθημα: project Υπεύθυνος μαθήματος: Μάμαλης Σπύρος.
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εισαγωγή στο Blackboard
Γιώργος Κωσταρέλας|Στέφανος Κεραμάρης|Κώστας Καλογερόπουλος Λευτέρης Κοτζαμπασούδης|Γιώργος Κουγιουμτζίδης|Δέσποινα Καραπέτσα.
ΦΙΛΙΑ Σε μια αληθινή φιλία, βρίσκομαι μαζί με τον άλλο άνθρωπο για να μοιραστούμε την ίδια τη ζωή, τις χαρές και τις λύπες της. Ο αληθινός φίλος είναι.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ, ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΚΡΥΒΟΥΝ
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και online φήμη.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Κατανοώντας τις συνέπειες μίας θετικής ψηφιακής ταυτότητας Έφηβοι και διαδικτυακή φήμη #2.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG wordpress
Δημιουργία Λογαριασμού
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Η δύναμη της εικόνας Το μήνυμα της φετινής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου είναι «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο». Σε αυτή τη δραστηριότητα.
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
Συμβουλές για ασφάλεια στο SNAPCHAT
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης
περιεχόμενα ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ1 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΙΟ;
Συμβουλές Ασφαλείας.
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
Οδηγός δημιουργίας ιστολογίου στο blogger.com
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
Γρήγορη αναφορά του Lync 2013 για Office 365
ΠΑΙΖΩ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac
INSTAGRAM Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ3 Μαθήτριες
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΑσφαλΗσ ΧΡΗΣη των ιστοσεΛΙδων κοινωνικΗς δικtΥωσης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK

Το Facebook, ως το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας, έχει διευκολύνει σημαντικά την επικοινωνία των χρηστών του διαδικτύου. Ωστόσο, ενέχει πολλούς κινδύνους τους οποίους μπορεί ο καθένας από εμάς εύκολα να αποτρέψει. Αρκεί να γνωρίζει το πώς!

Να αλλάζεις τακτικά τους κωδικούς πρόσβασης και να χρησιμοποιείς διαφορετικούς κωδικούς για κάθε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που διατηρείς λογαριασμό.

Να απενεργοποιείς τη ρύθμιση απομνημόνευσης του κωδικού πρόσβασης και του email σου κάθε φορά που αποκτάς πρόσβαση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άλλο υπολογιστή και μην ξεχνάς να κάνεις αποσύνδεση (log out) από τον προσωπικό σου λογαριασμό!

Σε περίπτωση που δεν μπορείς να συνδεθείς στο λογαριασμό σου και λαμβάνεις ειδοποίηση από το Facebook ότι ο λογαριασμός σου έχει τεθεί σε κίνδυνο, ενδέχεται να έχει ανιχνευθεί ύποπτη δραστηριότητα και να έχει ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του. Στην περίπτωση αυτή θα είσαι σε θέση να συνδεθείς ξανά, αφού ολοκληρώσεις τη διαδικασία επαλήθευσης του λογαριασμού σου.

Με ποιον μοιράζεσαι τις δημοσιεύσεις σου; Χρησιμοποίησε τη ρύθμιση «Αρχείο Δραστηριοτήτων» που διαθέτει το Facebook για να ελέγξεις την πρόσβαση στο περιεχόμενο που κοινοποιείς στο προφίλ σου. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση μπορείς να ορίσεις σε ποιους θα είναι ορατές οι δημοσιεύσεις σου, καθώς και να μπλοκάρεις δημοσιεύσεις από άλλους χρήστες στο δικό σου προφίλ.

Στις συντομεύσεις απορρήτου, στην ενότητα «ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό μου» υπάρχει η δυνατότητα να δεις πως φαίνεται το χρονολόγιό σου στους άλλους χρήστες, με τη ρύθμιση «Προβολή ως».

Ρυθμίσεις Απορρήτου Οι ρυθμίσεις απορρήτου σου δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των εφαρμογών που χρησιμοποιείς στο Facebook. Επισκέψου τις συντομεύσεις απορρήτου για να δεις: Ποιοι μπορούν να δουν το περιεχόμενό σου. Ποιοι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σου. Ποιοι μπορούν να σε αναζητήσουν μέσω των στοιχείων που έχεις δώσει.

Μην ανοίγεις ύποπτους συνδέσμους που σου αποστέλλονται στο inbox ή σου κοινοποιούν άλλοι στο προφίλ σου. Στην καλύτερη περίπτωση μπορεί να περιέχουν κάποιον ιό!

Αν δεν σου αρέσει μία δημοσίευση μπορείς να τη διαγράψεις ή να την αποκρύψεις από το χρονολόγιό σου. Άνοιξε το μενού πάνω δεξιά από τη δημοσίευση και επίλεξε «Διαγραφή» ή «Απόκρυψη από το χρονολόγιο».

Με την απόκρυψη μιας δημοσίευσης από το χρονολόγιό σου, η δημοσίευση συνεχίζει να είναι ορατή μόνο σε εσένα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Αναφορά περιεχομένου Σε περίπτωση που συναντήσεις προσβλητικό περιεχόμενο στο Facebook (ακατάλληλες αναρτήσεις, φωτογραφίες, ομάδες ή σελίδες) συνιστάται η άμεση αναφορά του (report). Πρόκειται για ανώνυμη διαδικασία κατά την οποία δε διατρέχεις κίνδυνο γνωστοποίησης των στοιχείων σου.

Δημιουργία Λίστας Φίλων Μπορείς να δημιουργήσεις μία λίστα φίλων προκειμένου να κοινοποιείς και να μοιράζεσαι εύκολα υλικό μόνο με τα συγκεκριμένα άτομα. Ωστόσο, για δική σου διευκόλυνση μπορείς να προσθέσεις φίλους σε τρεις συγκεκριμένες λίστες όπως αυτές: • των στενών φίλων • των γνωστών • και των περιορισμένων Στην αρχική σας σελίδα, επιλέγεις την ενότητα «Φίλοι», έπειτα «Διαχείριση» και στη συνέχεια «Επεξεργασία απορρήτου».

Σε περίπτωση που κάποιος σε παρενοχλεί μέσω συνομιλίας, μπορείς να τον αφαιρέσεις από τη λίστα φίλων σου, εμποδίζοντάς τον να επικοινωνεί μαζί σου και να έχει πρόσβαση στο χρονολόγιό σου. Μην παραλείψεις να ενημερώσεις τους γονείς σου ή κάποιον ενήλικα για το περιστατικό.

Καλό θα ήταν να μην αποδέχεσαι αιτήματα φιλίας από αγνώστους Καλό θα ήταν να μην αποδέχεσαι αιτήματα φιλίας από αγνώστους. Σε περίπτωση που κάποιος άγνωστος σου ζητήσει να συναντηθείτε στο φυσικό κόσμο ενημέρωσε άμεσα έναν ενήλικα!

Ποιος μπορεί να δει τους φίλους μου στο προφίλ μου; Όλοι μπορούν να δουν τους φίλους σου στο προφίλ σου λόγω προεπιλεγμένης ρύθμισης από το ίδιο το Facebook. Μπορείς όμως να επιλέξεις εσύ το κοινό το οποίο θα έχει πρόσβαση στους φίλους σου. Πάτησε απλώς «Φίλοι» κάτω από τη φωτογραφία εξωφύλλου σου, πίεσε «Διαχείριση» στην κορυφή της σελίδας και έπειτα «Επεξεργασία Απορρήτου».

Αναφορά και αποκλεισμός Μπορείς να αναφέρεις δημοσιεύσεις με προσβλητικό, παρενοχλητικό ή χυδαίο περιεχόμενο, πιέζοντας το βελάκι δεξιά από κάθε δημοσίευση. Οι χρήστες μπορούν να ενημερώνονται για την πορεία της αναφοράς τους επιλέγοντας «Συντομεύσεις Απορρήτου», έπειτα «Δείτε περισσότερες ρυθμίσεις» και τέλος «Εισερχόμενα υποστήριξης». Περισσότερες πληροφορίες για αναφορά περιεχομένου στο Facebook βρες στην παρακάτω διεύθυνση www.facebook.com/report

Στην ίδια διεύθυνση δες επίσης πως μπορείς να αναφέρεις περιπτώσεις κατάχρησης ακόμη και αν δεν έχεις λογαριασμό. Μπορείς επίσης να εμποδίσεις κάποιον παραβατικό χρήστη να επικοινωνήσει ξανά μαζί σου, χρησιμοποιώντας τη ρύθμιση του αποκλεισμού (block).

Οδηγίες για το πώς να μπλοκάρεις κάποιον παρέχονται στο Κέντρο Βοηθείας του Facebook: https://www.facebook.com/help/168 009843260943