Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac
SMD Μιχάλης Γεραπετρίτης Καλλιόπη Γεραπετρίτη Γιάννης Κοντονικόλας Σεμπάστιεν Κρητσιώτης Άννα Μηνατσή

2 Η ψηφιακή σου φήμη! Η εικόνα μας αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της προσωπικότητάς μας. Η αποτύπωση, αποθήκευση, επεξεργασία, δημόσια προβολή και αναπαραγωγή αυτής χωρίς τη συναίνεσή μας ενδέχεται να συνιστά προσβολή απαγορευμένη από τον νόμο. H διαδικτυακή φήμη (online reputation) είναι οι πληροφορίες που είναι διαθέσιμες «online» παρέχοντας σε άλλους χρήστες μια εικόνα για την επαγγελματική και κυρίως την προσωπική ζωή μας. Μπορεί να θεωρηθεί ως ένα ψηφιακό αποτύπωμα του μονοπατιού ή του ίχνους πληροφοριών που ένα άτομο μπορεί να αφήσει στο διαδίκτυο. Αυτό μπορεί να κυμαίνεται από φωτογραφίες και σχόλια σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης ως τα δεδομένα που αποθηκεύονται στον υπολογιστή (cookies) μετά την περιήγηση στο διαδίκτυο. Όσο μεγαλύτερη αλληλεπίδραση έχει ένα άτομο σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, τόσο μεγαλύτερο είναι και το ψηφιακό αποτύπωμά του.

3 Το ψηφιακό σου αποτύπωμα!
Το ψηφιακό σου αποτύπωμα είναι το σημάδι που αφήνεις κάθε φορά που χρησιμοποιείς το Διαδίκτυο και μπορεί να διαμορφώσει τη διαδικτυακή σου φήμη. Τα ψηφιακά σου αποτυπώματα μπορεί να είναι θετικά ή αρνητικά, και διαμορφώνουν τον τρόπο που οι άλλοι σε αντιμετωπίζουν στο παρόν ή ακόμη και στο μέλλον.

4 Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;
Αναζήτησε πληροφορίες για το άτομό σου online: ξέρεις πραγματικά τι υπάρχει για σένα στο Διαδίκτυο; Κάνε μια απλή αναζήτηση με το όνομά σου για να δεις τι θα βρεις. Εάν βρεις κάτι που σε δυσαρεστεί, κάνε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε αυτό το περιεχόμενο να απομακρυνθεί. Εάν εμφανίζονται οι σελίδες που διατηρείς στο Facebook ή σε άλλες υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, μπορείς να το αλλάξεις αυτό μέσα από τις «Ρυθμίσεις Ασφαλείας». Έλεγξε τις ρυθμίσεις ασφαλείας: βεβαιώσου ότι γνωρίζεις ποιες πληροφορίες κοινοποιείς δημόσια στις ιστοσελίδες που χρησιμοποιείς, και ιδιαίτερα στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Οι περισσότερες από αυτές έχουν ρυθμίσεις ασφαλείας, που σε βοηθούν να διαχειριστείς τόσο το περιεχόμενο που μοιράζεσαι, όσο και τους χρήστες που θα έχουν πρόσβαση σε αυτό∙ μπορείς εσύ να αποφασίσεις αν θα κοινοποιείς (post) πληροφορίες μόνο στους φίλους, ή στους «followers» σου, ή σε όλους. Και μην ξεχνάς, ότι το περιεχόμενο και οι ρυθμίσεις των φίλων σου μπορούν, επίσης, να επηρεάσουν το ψηφιακό σου αποτύπωμα. Σκέψου πριν δημοσιεύσεις: πριν αναρτήσεις εκείνη την αστεία φωτογραφία του φίλου σου στο Διαδίκτυο ή κάνεις ένα αστείο «tweet» για κάποιον, αναρωτήσου αν θα ήθελες να το δουν όλοι: φίλοι, γνωστοί, οικογένεια, παππούδες, μελλοντικοί εργοδότες. Θα σου άρεσε, αν οι άλλοι αναρτούσαν τέτοιο περιεχόμενο για σένα; Πρέπει πάντα να είσαι περήφανος/η για οτιδήποτε δημοσιεύεις online. Θυμήσου πως ότι ανεβαίνει στο Διαδίκτυο, μπορεί να παραμείνει εκεί για πάντα!

5 Ξέρεις ποια είναι η διαδικτυακή σου φήμη;
Απενεργοποίησε και διέγραψε: όταν σταματάς να χρησιμοποιείς μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ή κάποια άλλη διαδικτυακή υπηρεσία, είναι καλή ιδέα να απενεργοποιείς ή να διαγράφεις το λογαριασμό σου. Αυτό σημαίνει ότι το περιεχόμενο δε θα είναι πλέον ενεργό και δε θα μπορεί να αναζητηθεί online∙ θα αποτρέψει, επίσης, τον κίνδυνο να παραβιαστεί ο λογαριασμός σου, χωρίς να το γνωρίζεις. Δημιούργησε ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα: Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις τον έλεγχο της ψηφιακής σου φήμης, είναι να χρησιμοποιείς το χρόνο σου στο Διαδίκτυο παραγωγικά, για να δημιουργήσεις ένα θετικό ψηφιακό αποτύπωμα. Για παράδειγμα, γιατί να μη γράψεις ένα ιστολόγιο για όλα τα σημαντικά πράγματα που σε ενδιαφέρουν, να δημιουργήσεις μια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης για να προβάλεις τη επιχείρηση της οικογένειάς σου, ή, ακόμα, να υλοποιήσεις ένα βίντεο που θα διδάσκει κάτι καινούριο στους άλλους;

6 Πώς μετατρέπουμε μία αρνητική εικόνα σε θετική;
Αναρτώντας ανάλογο περιεχόμενο και αναδεικνύοντας τα θετικά στοιχεία. Χρησιμοποιώντας τα Social Media με σύνεση και συνεργατική διάθεση. Πρόσεχε τι δημοσιεύεις: Φωτογραφίες και σχόλια μπορούν να παραμείνουν στο Διαδίκτυο επ’ αόριστον και βρίσκονται σε δημόσια θέα (μπορούν να τις δουν οι γονείς σου, οι γείτονες, οι εκπαιδευτικοί, οι μέλλοντες εργοδότες σου, διάφοροι άγνωστοι). Σκέψου λοιπόν καλά, προτού δημοσιεύσεις κάτι!

7 Συμβουλές Διασφάλισε ότι έχεις μία θετική ψηφιακή παρουσία.
Μάθε στην οικογένεια και τους φίλους σου για την ανάρτηση πληροφοριών στο Διαδίκτυο. Διασφάλισε ότι καθορίζεις τις ρυθμίσεις απορρήτου περί ιδιωτικότητας στα κοινωνικά δίκτυα. Κράτα στοιχεία για την ψηφιακή παρουσία σου.

8

9 Θυμάστε μια εποχή που η λέξη «selfie» δεν υπήρχε; Δεν ήταν πολύ καιρό πριν. Τώρα, είναι πραγματικά αδύνατο να σερφάρετε στο διαδίκτυο και να μην δείτε άλλη μια «αυθόρμητη» selfie που κάποιος απλά έπρεπε να δημοσιεύσει. Αλλά δεν χρειάζεται να είστε ένας από αυτούς τους ανθρώπους. Υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από το πρόσωπό σας, οπότε γιατί να μην στρέψετε την κάμερα προς άλλη κατεύθυνση για μια φορά;

10 Η Εικόνα σου στο Διαδίκτυο επηρεάζει την ζωή σου πιο πολύ από ποτέ
Η Εικόνα σου στο Διαδίκτυο επηρεάζει την ζωή σου πιο πολύ από ποτέ. Και σήμερα στα social media ο πιο διαδεδομένος τρόπος να γίνεις γνωστός είναι ανεβάζοντας φωτογραφίες “selfie”. Selfie είναι το είδος φωτογραφίας στο οποίο βγάζεις με το τηλέφωνο συνήθως φωτογραφία τον εαυτό σου. Είναι δημοφιλής λόγω της απλότητας της. Ο καθένας θα μπορούσε να βγάλει μια selfie! Αλλά, υπάρχουν πολλά μειονεκτήματα που ακολουθούν την διάδοση της selfie. Πιο συγκεκριμένα, η διάδοση της έχει περιορίσει σημαντικά την λήψη πιο ποιοτικών φωτογραφιών, αφού ένας σημαντικός παράγοντας της εικόνας μας στο Διαδίκτυο είναι η ποσότητα των φωτογραφιών παρά η ποιότητα.

11 10 λόγοι για να σταματήσετε να βγάζετε τόσες πολλές Selfies
Κανείς δεν νοιάζεται. Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς. Αλλά είναι αλήθεια. Μπορεί να είστε όμορφη/ος, αλλά δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανείς στον κόσμο που πρέπει να δει φωτογραφίες από το πρόσωπό σας από 12 διαφορετικές γωνίες. Θα χάσετε οπαδούς εκτός αν βγάζετε selfies σε συνεχώς μεταβαλλόμενες θέσεις (σε ένα ασανσέρ τη μια στιγμή, δίπλα σε μια τίγρη την επόμενη). Τα φίλτρα είναι ένα ψέμα. Μπορεί το δέρμα σας να φαίνεται άψογο αν χρησιμοποιείτε ψηφιακά φίλτρα, αλλά δεν μπορείτε να φιλτράρετε τον εαυτό σας. Ποιο το νόημα λοιπόν; Δεν έχετε #Ξυπνήσει_Έτσι! Χάνετε την στιγμή και την αξία της. Είστε πολύ απασχολημένη/ος με το να πάρετε την καλύτερη πόζα σας. Βγείτε έξω από το frame. Κρύβετε ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα! Φαίνεστε εγωκεντρική/ος. Το να αγαπάς τον εαυτό σου είναι φοβερό, και αναγκαίο. Αλλά αν νομίζετε ότι οι άνθρωποι νοιάζονται για τις λεπτές διαφορές μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης έχετε παραισθήσεις. Ο καθένας μπορεί να διακρίνει τη μετριοφροσύνη σας. Προσθέτοντας ετικέτες όπως #αυθόρμητη και #χωρίς makeup δεν είναι και ο κομψότερος τρόπος ψαρέματος φιλοφρονήσεων. Το duck face μπορεί να σας προδώσει. Θέλετε πραγματικά να δείτε τον εαυτό σας σε ένα slideshow από τις πιο γελοίες selfies; Χρονοβόρο! Γνωρίζουμε ότι βγάλατε τουλάχιστον 20 selfies πριν από εκείνη που τελικά επιλέξατε να δημοσιεύσετε. Είστε περισσότερα από ένα αιωρούμενο κεφάλι. Όλες όμως αυτές οι κοντινές λήψεις του προσώπου σας αρχίζουν να δείχνουν το αντίθετο.

12 Πηγές Δικτυώνομαι με ασφάλεια: Safeinernet4u.wordpress.com
Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου: Saferinternet4kids.gr Ασφάλεια στο Διαδίκτυο-ΠΣΔ: Saferinternet.gr 


Κατέβασμα ppt "Fingerprint & Digital Reputation Selfie Maniac"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google