Δίκτυα Υπολογιστών Ι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Δημιουργία της πρώτης σας βάσης δεδομένων Access 2013 j και στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο F5 ή κάντε κλικ στις επιλογές Προβολή παρουσίασης > Από την.
Advertisements

Εκμάθηση διεπαφής MS Kodu. Δημιουργώ τον Κόσμο Το πρώτο πράγμα που θα φτιάξουμε είναι ο κόσμος. Λογικό, αφού χωρίς κόσμο, πού θα τοποθετούσαμε μετά τα.
Support.ebsco.com Εκπαιδευτικό μάθημα για τη δημιουργία τοπικής συλλογής.
Διαμοιρασμός Internet με PPTP server στο mikrotik
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Το Internet: Δημιουργία λογαριασμού .
Εκπαιδευτικό υλικό Φωτογραφικές μηχανές και φωτογραφίες: Επεξεργασία φιλμ Επίπεδο γνώσεων: Προχωρημένοι χρήστες.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Δημιουργία εφαρμογών Επίπεδο.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Εύρεση και εγκατάσταση λογισμικού.
Microsoft ® Lync ™ 2010 Εκπαίδευση για Πληρεξούσιους.
Support.ebsco.com Εισαγωγή στο EBSCOhost Εκπαιδευτικό μάθημα.
4o Μάθημα.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 6: Το Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας (Γ. Π. Ε
Δημιουργία Λογαριασμού. Τι είναι το Gmail; To Gmail είναι ένα webmail, δηλαδή ένας λογαριασμός ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που μπορείτε να λαμβάνετε από.
Copyright ©: SAMSUNG & Samsung Hope for Youth. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος Εκπαιδευτικό υλικό Λογισμικό: Προγράμματα περιήγησης στο.
Μποχρίνη Σταυρούλα ΑΜ:3173 Σταθόπουλος Αναστάσιος ΑΜ:3220.
7.7 Πρωτόκολλο ARP Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ.
Επικοινωνία Ανθρώπου Μηχανής HTML CGI JAVASCRIPT Κουμπούλης Χρήστος Α.Μ. 921 Χαλαβαζής Βασίλης Α.Μ. 988.
XERTE TUTORIAL - ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΘΜΕΛ ΣΤ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ Xerte Interaction – Διάδραση Θεωρίες Μάθησης & Εκπαιδευτικό Λογισμικό Σημειώσεις Εργαστηρίου.
Οδηγίες για την συμπλήρωση των test. Κάντε κλικ στο εικονίδιο Με το όνομα Begin Assessment Χρόνος εξέτασης.
Εκπαιδευτικό μάθημα Δημιουργία μιας Βασικής αναζήτησης στο EBSCOhost
Ομάδες στο Google. Τι είναι οι ομάδες στο Google; Είναι ακριβώς ότι λέει το όνομά τους, ομάδες ανθρώπων με κοινά ενδιαφέροντα, που μπορούν επικοινωνούν.
Εισαγωγή στο Blackboard
Εύρεση και είσοδος σε κανάλι συνομιλίας Χρησιμοποιήστε την αναζήτηση του Lync για την εύρεση καναλιών στα οποία έχετε πρόσβαση. 1.Στο κύριο παράθυρο του.
ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ. Η διανομή επιτρέπεται μόνο σε Συνεργάτες με τον όρο μη κοινοποίησης. Η Microsoft δεν παρέχει καμία εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή. © 2012 Microsoft.
Subnet masks. Class B IP address: Σε δυαδική μορφή: Class B network part host address Έστω ότι τα.
 ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΑΡΕΧΕΙ DNS SERVERS ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΡΥΘΜΙΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΦΙΛΤΡΑΡΟΥΝ  Παράνομο περιεχόμενο  Περιεχόμενο βίας ή άλλες.
Εγκατάσταση του joomla σε τοπικό υπολογιστή Νταλούκας Βασίλης Υπεύθυνος ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. 1 ου Γραφείου Δ.Ε. Ν.Ηλείας.
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ WINDOWS 8 ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΚΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΤΣΟΜΠΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΤΑΚΙΑΣ ΝΑΚΟΣ ΝΤΟΜΠΕΒ.
WORDPRESS ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΟΥΡΕΑΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ – ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 1.
Δίκτυα Επικοινωνιών Ενότητα # 5: Επίπεδο Δικτύου Διδάσκων: Θεόδωρος Αποστολόπουλος Τμήμα: Πληροφορικής.
ΜΑΘΗΜΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ 2 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: Μενού,Εντολές και Παράθυρα Διαλόγου Καθηγητής: Γρηγόριος Νικ. Καρατάσιος.
ΜΑΘΗΜΑ: ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 5 ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΤΥΠΩΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ν. ΚΑΡΑΤΑΣΙΟΣ.
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε) Εργαστηριακή Άσκηση - Υπηρεσία NAT Ιφιγένεια Φουντά Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. 1 Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Δημιουργία Λογαριασμού
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ / 5 / Dίκτυα – Συσκευές - Πρωτόκολλα
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Μετονομασία Φακέλων και Αρχείων
Κελεπούρη Μαρία Σπανός Βασίλειος Χρυσικού Χρυσάνθη ΒΟΛΟΣ, 31/05/2016
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε)
Ομάδες στο Google.
Praat Βασικές οδηγίες.
Οδηγίες εγκατάστασης Windows XP
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε)
Περιεχόμενα Βασικά συστατικά δρομολογητών
Δημιουργία Μαθήματος & Εργαλεία Διαχείρισης
Mαθηματα προγραμματισμου αρχαριων
Προχωρημένα Θέματα Δικτύων
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε)
Περιεχόμενα Δρομολόγηση στο Internet Στατική Δρομολόγηση Ασκήσεις.
Δίκτυα Υπολογιστών ΙΙ (Ε)
Ειδικά Θέματα σε Κινητά & Ασύρματα Δίκτυα
Δίκτυα Υπολογιστών Ι Δρ. Ευάγγελος Μαρκάκης.
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
1. Πώς ανοίγουμε ένα αποθηκευμένο βιβλίο εργασίας;
Αρχεία και φάκελοι.
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙ / 5 / Dίκτυα – Συσκευές - Πρωτόκολλα
Κεφάλαιο 7: Διαδικτύωση-Internet
Πως δημιουργούμε ένα Wiki στο PBWorks
Web Services στη C# Εργαστήριο 3
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Dίκτυα – Συσκευές - Πρωτόκολλα
Δίκτυα Υπολογιστών Ι.
Τρόπος προσαρμογής του Microsoft SharePoint Τοποθεσία Web με σύνδεση
ΘΕΜΑ : ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ LOGICATOR ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 1 περίοδος.
Λειτουργικά Συστήματα
Λειτουργικά Συστήματα
Δεν μπορείς να βασίσεις τη φήμη σου σε αυτό που σκοπεύεις να κάνεις.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δίκτυα Υπολογιστών Ι

Router Basics Ανοίξτε το Packet Tracer Κάντε drag and drop μέσα στο χώρο εργασίας της σουίτας, ένα Router 1841 Κάντε αριστερό κλικ στο Router και επιλέξτε την καρτέλα CLI. Αν δείτε αυτό το μήνυμα (“continue with configuration dialog? [yes/no]”) Πληκτρολογήστε no.

Router Basics Router Modes Ένα Cisco Router έχει αρκετά modes (καταστάσεις) αλλά οι πιο σημαντικές που πρέπει κάποιος να γνωρίζει και να είναι σε θέση να αναγνωρίσει είναι οι παρακάτω: Router> User Mode Router# Privilege Mode Router(config)# Global Configuration Mode Router(config-if)# Interface Mode Router(config-router)# Router Configuration Mode Θα πρέπει να γνωρίζουμε επίσης ότι δεν δουλεύουν όλες οι εντολές σε όλα τα mode.

Router Modes Router> Router>enable Router#configure terminal Όταν κάνουμε εκκίνηση έναν Cisco Router η πρώτη κατάσταση είναι το User Mode. Στο User Mode δεν μπορούμε να κάνουμε ρυθμίσεις στο router και το μόνο που μπορούμε να δούμε είναι κάποια από τα configurations. Πληκτρολογόντας “?”, βλέπουμε ποιες εντολές μπορούν να τρέξουν από το εκάστοτε Mode. Πληκτρολογώντας την εντολή enable μπαίνουμε στο privilege mode. Σε αυτήν την κατάσταση μπορούμε να δούμε όλα τα configurations που έχουνε γίνει στο router αλλά και να πληκτρολογήσουμε την εντολή configure terminal η οποία και θα μας εισάγει στο Global Configuration Mode όπου και θα μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τον router μας. Πληκτρολογοντας exit, πηγαίνουμε στο προηγούμενο mode. Παράδειγμα: Router> Router>enable Router#configure terminal Router(config)# Router(config)#exit Router# Router> User Mode 1 Router# Privilege Mode 2 Router(config)# Global Configuration Mode 3 Router(config-if)# Interface Mode 4 Router(config-router)# Router Configuration Mode

Ρυθμίζοντας το όνομα του Router Η εντολή που θα χρειαστούμε για να ρυθμίσουμε το όνομα του router μας είναι να πληκτρολογήσουμε ενώ είμαστε στο Global Configuration Mode το hostname και το όνομα του router μας. Παράδειγμα: Router(config)#hostname MyRouter MyRouter(config)# Router> User Mode 1 Router# Privilege Mode 2 Router(config)# Global Configuration Mode 3 Router(config-if)# Interface Mode 4 Router(config-router)# Router Configuration Mode

Ρύθμιση του FastEthernet Interface 1/3 Η εντολή show, τρέχει μόνο στο privilege mode και μας εμφανίζει τις υπάρχουσες ρυθμίσεις του Router, που θα επιλέξουμε. Αν δεν ξέρουμε όμως ποιά είναι τα interface του router που έχουμε, τότε η εντολή show ip interface brief στο privilege mode θα μας εμφανίσει όλα τα διαθέσιμα interface του, και τις διευθύνσεις τους. Παράδειγμα: Router#show ip interface brief Interface IP-Address OK? Method Status Protocol FastEthernet0/0 unassigned YES unset administratively down down FastEthernet0/1 unassigned YES unset administratively down down Vlan1 unassigned YES unset administratively down down Router# Router> User Mode 1 Router# Privilege Mode 2 Router(config)# Global Configuration Mode 3 Router(config-if)# Interface Mode 4 Router(config-router)# Router Configuration Mode

Ρύθμιση του FastEthernet Interface 2/3 Για να ρυθμίσουμε ένα interface θα πρέπει να μπούμε σε Global Configuration Mode. Η εντολή interface fa0/0 χρησιμοποιείται για να διαλέξουμε το interface που θέλουμε να ρυθμίσουμε, στην προκειμένη περίπτωση είναι το fa0/0. Router#configure terminal Router(config)#interface fa0/0 Router(config-if)#ip address 192.168.1.1 255.255.255.0 Router(config-if)#description Syndesi me to diktio A Router(config-if)#no shutdown Router(config-if)#end Router# Router> User Mode 1 Router# Privilege Mode 2 Router(config)# Global Configuration Mode 3 Router(config-if)# Interface Mode 4 Router(config-router)# Router Configuration Mode

Ρύθμιση του FastEthernet Interface 3/3 Η επόμενη εντολή είναι η εντολή ip address <<IP address>> <<subnet mask>> και είναι η εντολή με την οποία μπορούμε να ορίσουμε την διεύθυνση IP και την μάσκα υποδικτύου (subnet mask) που θα έχει το FastEthernet interface. Η διεύθυνση IP και το subnet mask που θα βάλουμε εξαρτάται και από την διεύθυνση IP που μας έχουν δώσει και το subnetting που έχει γίνει. Έπειτα βλέπουμε την εντολή description μαζί με ένα μήνυμα η οποία δίνει μία περιγραφή στο interface. Η εντολή αυτή είναι προαιρετική αλλά αρκετά χρήσιμη σε περίπτωση που έχουμε πολλά interface για να ξέρουμε ποιο συνδέεται που. Η τελευταία εντολή, είναι η no shutdown. Με αυτήν την εντολή ενεργοποιούμε το interface που είναι εξ αρχής απενεργοποιημένο. Τέλος πληκτρολογώντας την εντολή end επιστρέφουμε στο privilege Mode. Router> User Mode 1 Router# Privilege Mode 2 Router(config)# Global Configuration Mode 3 Router(config-if)# Interface Mode 4 Router(config-router)# Router Configuration Mode

Αποθήκευση Ρυθμίσεων Πλέον έχουμε κάνει όλες τις βασικές ρυθμίσεις στον Cisco router και το μόνο που μένει είναι να τις σώσουμε στην NVRAM. Η εντολή που θα χρειαστούμε είναι η copy running-config startup-config και μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε ενώ είμαστε στο privilege mode. Αυτές είναι όλες οι βασικές εντολές που θα χρειαστούμε για να ρυθμίσουμε έναν Cisco router. Router> User Mode Router# Privilege Mode Router(config)# Global Configuration Mode Router(config-if)# Interface Mode Router(config-router)# Router Configuration Mode

Εργαστηριακή Άσκηση Από το φάκελο Αρχικός κατάλογος » Εργαστήριο »  Διάφορα Αρχεία   Κατεβάστε και ανοίξτε το αρχειο RouterBasicSettings.pkt.

Άσκηση για το σπίτι(.ppt) Στο φάκελο Αρχικός κατάλογος » Εργαστήριο » Ασκήσεις για το σπίτι, στο e-class, υπάρχουν 2 ατομικές ασκήσεις. Τις προετοιμάζετε και τις ανεβάζετε στις εργασίες, μέχρι και τις 19/4/2016 23:55.

Απορίες Yannis Nikoloudakis @ Pasiphae Lab 2016