Φωτοβολταϊκά πλαίσια Μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Το βασικό μέγεθος που τα χαρακτηρίζει είναι τα kWp, δηλαδή η μέγιστη ισχύς που μπορούν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φ ωτοβολταϊκά : Η Στρατηγική για την Ελληνική αγορά Η τρέχουσα κατάσταση και προτάσεις βελτίωσης Σύνδεσμος Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Δρ.Σωτήρης Καπέλλος.
Advertisements

Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος.
Η ενεργειακή φτώχεια και η στροφή των καταναλωτών στη στερεά βιομάζα ως καύσιμο για την παραγωγή θερμότητας Γιάννης Βουρδουμπάς ΤΕΙ Κρήτης, Τμήμα Φυσικών.
ΗΛΙΟΣΤΑΤΗΣ ΕΠΕ Energy OutsourcingTM.
ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ
Ηλεκτρικές Οικιακές Συσκευές
CRES – Centre for Renewable Energy Sources and Saving Department of PV Systems & Distributed Generation ΗΜΕΡΙΔΑ «Ενημέρωση κοινού ως προς την ανάπτυξη.
4Ο ΕΠΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΤΑΞΗ : ΑΤ ΜΑΘΗΜΑ : ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : ΠΡΙΝΤΕΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : 22/01/2014 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΡΟΥΠΗΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Τμήμα Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος
ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΗ ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ
Μέτρηση Ηλεκτρικής Ενέργειας. Εισαγωγή Η Ηλεκτρική Ενέργεια στην Ελλάδα.
6. ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΙΣΧΥΣ Η ΙΣΧΥΣ 6.2.
Project Ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων Ομάδα 3: κατάταξη κτιρίων
Εισηγητής : Καθ. Κωνσταντίνος Δαυϊδ Συντάκτες : Καμαργιανάκης Χρήστος
Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων και Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στόχος Ο μαθητής να μπορεί να αναφέρει εφαρμογές των φωτοβολταϊκών στοιχείων. ΤΟ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ.
ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ (ΣΕΑ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΤΙΡΙΑ E-Learning για τους επαγγελματίες και τους φορείς λήψης αποφάσεων Training period: 2016/17 Καλωσορίσατε.
ΜΕΛΕΤΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΕ ΑΠΕ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Επιμέλεια: Κοσμάς Πρόδρομος Επιβλέπων Καθηγητής:
ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ EASY ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΥΚΕΩΝ Γιάννης Πολυχρονιάδης Υπεύθυνος Γραφείου Προγραμματισμού Τετάρτη 18/11/2009 Κλειστό Θέατρο Δήμου Συκεών Πρόγραμμα.
Η ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 Ο ΕΠΑΛ ΣΟΦΑΔΩΝ
KANTOR Management Consultants Το Ενεργειακό δίλημμα της χώρας – Αναπτυξιακό και Γεωπολιτικό Αθήνα, 30 Ιανουαρίου 2014 Μεταρρυθμίσεις με το Βλέμμα στο Μέλλον.
Διαχείριση Ενέργειας και Περιβαλλοντική Πολιτική Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών.
ΔΠΜΣ: «Τεχνοοικονομικά Συστήματα»
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ : Αν. Καθ. Θεοδουλίδης Θεόδωρος Καρασαββίδης Νικόλαος.
1 Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς της Ενέργειας, του Φυσικού Πλούτου.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 6 η και 7 η Διάλεξη.
Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Τίτλος Μαθήματος: ΔΑΣΟΚΟΜΙΑ ΠΟΛΕΩΝ Ενότητα 5: Κοινωνικά και οικονομικά οφέλη Γρηγόριος Βάρρας Αν. Καθηγητής Άρτα, Ανοιχτά.
Φωτοβολταϊκά και Net Metering (Ενεργειακός συμψηφισμός)
Υφιστάμενη ενεργειακή κατάσταση και απογραφή εκπομπών CO2
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ ΣΚΟΥΤΑΣ.
Ενεργειακές Πρώτες Ύλες
Υπολογισμός επιπέδου οικονομικής βιωσιμότητας γεωργικής εκμετάλλευσης
Εργαστήρι για «Ευφυή συστήματα συμψηφισμού» Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών Από τους στόχους στην υλοποίηση Ιωάννης Παπαγεωργίου Αρχή.
ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ/ 4 & 5
1 o ΕΠΑ.Λ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας Δρ. Κ. Ποτόλιας ΚΑΒΑΛΑ 2015
Κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα Β’
Στόχοι-Σκοποί: Ευαισθητοποίηση των μαθητών στις ήπιες μορφές ενέργειας
Κεφ. 1: Εξαρτήματα, Μεγέθη και Μονάδες
Το κανάλι Forth and Clyde, το οποίο συνδέει την Glasgow με την δυτική ακτή, κατασκευάστηκε το 1777 μεταξύ του λιμανιού Grangemouth και Falkirk. Μεταξύ.
Στεγνωτήριο ρούχων Miele 7kg T 8822 C
Πτυχιακή Εργασία των: Επιβλέπων Πτυχιακής Εργασίας:
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
«Source separated food waste collection system from hotels for
22ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΤΡΑΣ φιλική ενέργεια παντός καιρού
“Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων και εφαρμογές Smart Cities, με Εξοικονόμηση Ενέργειας.
“Μπορεί η Αυτοδιοίκηση να κερδίσει το στοίχημα της Ανάπτυξης - Ενεργειακή Αναβάθμιση - Αυτοματοποίηση του Συστήματος Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων.
“Direct ΑΙΓΙΣ” Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
Αποστολόπουλος Ιωάννης – Κοτσιφάκης Κωνσταντίνος Αθήνα, Ιούνιος 2015
ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ
29η ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε.Υ.Α.
المادة: ع.ف.ت 3 متوسط.
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
Tiết 3-Bài 3: Dụng cụ dùng trong lắp đặt mạng điện
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Το κανάλι Forth and Clyde, το οποίο συνδέει την Glasgow με την δυτική ακτή, κατασκευάστηκε το 1777 μεταξύ του λιμανιού Grangemouth και Falkirk. Μεταξύ.
ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΠΟΡΤΑΣ GNA plastics Αθήνα 2012.
Το κανάλι Forth and Clyde, το οποίο συνδέει την Glasgow με την δυτική ακτή, κατασκευάστηκε το 1777 μεταξύ του λιμανιού Grangemouth και Falkirk. Μεταξύ.
Τοπικό Σχέδιο Επενδύσεων Δ. Τρικκαίων
ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Επιμέλεια: Γ. Χαριστός, Γ. Νερούτσου
Δρ. Κυριαζόπουλος Γεώργιος Επίκουρος Καθηγητής
Ενεργειακή κατανάλωση στη θέση αναμονής των συσκευών
Η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων για τη διενέργεια επενδύσεων
Το κανάλι Forth and Clyde, το οποίο συνδέει την Glasgow με την δυτική ακτή, κατασκευάστηκε το 1777 μεταξύ του λιμανιού Grangemouth και Falkirk. Μεταξύ.
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Ευκαιρίες και προκλήσεις για τις τοπικές κοινωνίες
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Φωτοβολταϊκά πλαίσια Μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική. Το βασικό μέγεθος που τα χαρακτηρίζει είναι τα kWp, δηλαδή η μέγιστη ισχύς που μπορούν να παράγουν. Ενδεικτικό παράδειγμα : Οι ανάγκες σε ηλεκτρικό ρεύμα ενός μέσου νοικοκυριού στην Ελλάδα καλύπτονται με φωτοβολταϊκό σύστημα συνολικής ισχύος 5 kWp, που κοστίζει περί τις 25.000 ευρώ και για την εγκατάστασή του απαιτείται επιφάνεια 80 m2. Αν ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά-(ΦΕΚ/1079/Β/04.06.2009), η απόσβεση του κόστους μπορεί να γίνει σε 5-6 έτη.

Αρχή λειτουργίας των φωτοβολταϊκών πλαισίων Η πρόσπτωση του φωτός προκαλεί την απελευθέρωση ηλεκτρονίων τα οποία υπό την επίδραση του στατικού ηλεκτρικού πεδίου συγκεντρώνονται στον ημιαγωγό n. Έτσι, δημιουργείται διαφορά δυναμικού μεταξύ των δύο ημιαγωγών και αν συνδέσουμε τα άκρα τους με ένα αγωγό προκαλείται ροή ηλεκτρονίων (ηλεκτρικό ρεύμα).

Αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα Εφαρμόζεται κυρίως σε περιπτώσεις που η κατανάλωση δεν μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΔΕΗ (π.χ εξοχικές κατοικίες). Οι μπαταρίες αποθηκεύουν ηλεκτρική ενέργεια ώστε να τροφοδοτήσουν την κατανάλωση, όταν δεν έχει ηλιοφάνεια.

Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος

Φωτοβολταϊκό σύστημα συνδεδεμένο με το ηλεκτρικό δίκτυο Όταν το ρεύμα που παράγεται είναι λιγότερο από τις ανάγκες της κατανάλωσης, τότε, συμπληρώνεται με ρεύμα από το ηλεκτρικό δίκτυο. Όταν το ρεύμα που παράγεται είναι περισσότερο από τις ανάγκες της κατανάλωσης, τότε, το πλεόνασμά του τροφοδοτείται στο ηλεκτρικό δίκτυο.

Υπουργική απόφαση ΦΕΚ/1079/Β/04. 06 Υπουργική απόφαση ΦΕΚ/1079/Β/04.06.2009: Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων Αφορά κατοικίες και μικρές επιχειρήσεις Μέγιστη δυνατή εγκατεστημένη ισχύς: 10 kWp Τιμή της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας: 0,55 €/kWh 25 ετής σύμβαση με την ΔΕΗ Προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμα: Μέρος των θερμικών αναγκών σε ζεστό νερό του κτιρίου, να καλύπτεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (π.χ ηλιακός θερμοσίφωνας)

Περιεχόμενο άσκησης 6 Δεδομένα Σχεδιασμός φωτοβολταϊκού συστήματος για ένα σπίτι 4-5 ατόμων, το οποίο είναι συνδεδεμένο με το δίκτυο της ΔΕΗ και θα ενταχθεί στο "Ειδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε κτιριακές εγκαταστάσεις και ιδίως σε δώματα και στέγες κτιρίων". Δεδομένα Ετήσια κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος: 8700kWh Ισχύς του κάθε φωτοβολταϊκού πλαισίου= 0,036 kWp Κύκλος ζωής του φωτοβολταϊκού συστήματος: 20 έτη Τιμή πώλησης του παραγόμενου ρεύματος στην ΔΕΗ: 0,55 €/kWh Τιμή του ρεύματος(+ΦΠΑ) που καταναλώνουμε από την ΔΕΗ, τιμολόγιο οικιακής χρήσης Γ1: 0,16 €/kWh Κόστος του φωτοβολταϊκού σύστηματος(αγορά και εγκατάσταση): 4000€ ανά kWp ισχύος

Οικονομοτεχνική μελέτη φωτοβολταϊκού συστήματος συνδεδεμένου με το ηλεκτρικό δίκτυο ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ αριθμός πλαισίων Συνολική επιφάνεια πλαισίων Συνολική ισχύς των πλαισίων Κόστος επένδυσης Ηλιακή κάλυψη Εξοικονόμηση χρημάτων για διάστημα 20 ετών έτη απόσβεσης 25 37,5 m2 2,5kWp 10000 € 35 % 18200 € 5,0 50 75 m2 5kWp 20000 € 60 % 31200 € 5,2 75 112,5 m2 7,5kWp 30000 € 90% 46800 € 5,5 100 150 m2 10kWp 40000 € 125 % 65000 € 6,0

Αποτελέσματα ενεργειακών μεγεθών