Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών του μαθήματος Φιλοσοφίας/Ηθικής Φ.Α.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πληροφορίες Η γκρίζα βιβλιογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή μη δημοσιευμένου συνήθως υλικού (π.χ. πτυχιακές εργασίες) της οποίας η γνώση είναι πολύ.
Advertisements

Βασικές πληροφορίες για την Α΄ τάξη
ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Γραπτη εργαςια ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ
Γ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΚΡΙΤΙΚΗ.
πως γράφουμε τη βιβλιογραφία στην εργασία μας
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
Ηλεκτρονικός Κατάλογος Βιβλιοθήκης (OPAC). ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ. Βιβλιοθήκη Από την αρχική σελίδα της βιβλιοθήκης (
Πληροφορίες  Πρόκειται για ένα φιλολογικό περιοδικό, που εκδίδει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών τα τελευταία περίπου είκοσι χρόνια και πήρε το όνομά.
Πως γράφουμε μια εργασία
Πνευματικό κέντρο Ερμουπόλεως Σύρου
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Επιμορφώτρια Δρ. Αταλόγλου Θ.
Εποπτεύων καθηγητής: Κος Σαράντος Καπιδάκης
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ
Heal Link Η HEAL Link (Hellenic Academic Libraries Link) είναι ο Σύνδεσμος Ελληνικών Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών και λειτουργεί υπό.
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
ΈΝΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΘΕΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΚΤΗΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Κολοβός Φίλιππος Τσανακτσίδου ΕλισάβετΠαπαργύρη.
Ψηφιακή Βιβλιοθήκη ΤΕΕ
Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές και Διαδίκτυο:Νέα δεδομένα για την λογοτεχνία και την διδασκαλία της.Μία εφαρμογή Επιμέλεια-Παρουσίαση Μαρία-Ειρήνη Καραχάλιου.
ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΑ e- ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ MIT Χτίζοντας μια βάση δεδομένων- υποστηριγμένο ιστοχώρο ή την αποκαλούμενη.
 Είναι τεκμηριωμένο το περιεχόμενο του βιβλίου ή του άρθρου περιοδικού με σχετική βιβλιογραφία;  Ημερομηνία έκδοσης; Ανάλογα με το θέμα που πραγματεύεται,
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
Η συγγραφή μιας διδακτορικής διατριβής Αριστείδης Ν. Χατζής Ε.Λ.Κ.Ε.16/12/2004.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΔΑΜΠΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Β ΚΑΛΩΤΑ ΑΝΝΑ Β
«Πρόγραμμα Αναμόρφωσης Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών Γ.Π.Α» Σεμινάριο Ενημέρωσης Διδακτικού Προσωπικού Οι τεχνολογίες της Πληροφορικής και των Επικοινωνιών.
Ιόνιο Πανεπιστήμιο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας Ομαδική Εργασία στο υποχρεωτικό μάθημα του ΣΤ΄ Εξαμήνου: «ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ»
ΙΣΤΟΡΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΟΡΙΣΜΟΙ-ΠΕΡΙΟΔΟΙ-ΕΠΟΧΕΣ
Αξιοποίηση – αξιολόγηση δικτυακών χώρων Ιστοσελίδες – ιστοχώροι - πύλες.
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΛΙΟΝΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β ΝΤΑΚΑ ΜΑΡΙΑ Β
Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Μάθημα «Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων» 1 Εργασία Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών Δρ. Πόπη Κονιδάρη.
1 Υπηρεσία Γκρίζας Βιβλιογραφίας ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΕΚΜΗΡΙΩΝ ΓΚΡΙΖΑΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου Μυτιλήνη, Μάιος 2007.
Γεωλογία – Γεωγραφία Β ΄ Γυμνασίου
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΣΕ ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΔΙΑΚΡΙΤΗ ΕΛΛΗΝΟΓΛΩΣΣΗ
Βιβλιογραφικό δελτίο Βιβλιογραφικό δελτίο βιβλίου Ονοματεπώνυμο συγγραφέα με όρθια στοιχεία Τίτλος έργου με πλάγια στοιχεία Εκδότης, τόπος έκδοσης ή χ.τ(=χωρίς.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ Β΄. Βιβλιογραφία (τελευταία σελίδα της εργασίας) Σε περίπτωση βιβλίου ακολουθείται η σειρά: επώνυµο και όνοµα συγγραφέα, τίτλος.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ “Επιστημονική εργασία” Εύρεση πηγών Άξονες δομής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση) Κανόνες γραφής επιστημονικού άρθρου (αναγνώριση)
ΗΜΕΡΙΔΑ «Ελληνικά Ακαδημαϊκά Ηλεκτρονικά Συγγράμματα και Βοηθήματα» Ενημέρωση για τις τέσσερις Θεματικές Προσκλήσεις Υποβολής Προτάσεων Συγγραφής Βιβλίων.
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2010.
Διαδίκτυο και Διδακτική της Γλώσσας Δυνατότητες Αξιοποίησης στη Διδασκαλία του Γλωσσικού Μαθήματος Διονύσης Αρκαδιανός.
 Στόχος της παρουσίασης αυτής είναι η εξοικείωση με τον Ηλεκτρονικό Κατάλογο της Βιβλιοθήκης προκειμένου να αναζητήσουμε ένα τεκμήριο από τη συλλογή.
Α. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ Παντελής Β. Ζήσης
Συγγραφή μεταπτυχιακής διπλωματικής εργασίας Χριστίνα Κανάκη Βιβλιοθηκονόμος, PhD Μάιος 2016.
ΤΡΟΠΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ Μαρία Νέζη Σχολική Σύμβουλος Πειραιά
Photo: The Guardian Α ΚΑΔΗΜIΑ Π ΛAΤΩΝΟΣ Ατλαντίδα.
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη Αναζήτηση βιβλιογραφίας Σοφία Ζυγά Επίκουρος Καθηγήτρια Νοσηλευτικής Παν/μιο Πελ/σου.
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
Εισαγωγή στη Νοσηλευτική Επιστήμη
Κατάρτιση και αποδελτίωση βιβλιογραφίας
ΤΙΤΛΟΣ POSTER ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ
Σεμινάριο Τελειοφοίτων
Βιβλιογραφία κατά Vancouver
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΠΘ
Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ»
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Φύλλα Διδασκαλίας.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
Βιβλιογράφηση.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ακαδημαϊκές και Επαγγελματικές Δεξιότητες
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΛΕΚΤΟΡΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΠΘ
2Ο ΓΕΛ ΙΛΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β’ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών του μαθήματος Φιλοσοφίας/Ηθικής Φ.Α. E. Αλμπανίδης

ΔΟΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Εισαγωγή ( Σκοπός, Ερωτηματικά) Κυρίως Μέρος (Γενική αναφορά στο ζήτημα, Απαντήσεις στα ερωτηματικά που τέθηκαν στην εισαγωγή) Επίλογος - Συμπεράσματα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ Απαραίτητη η ακριβής βιβλιογραφική τεκμηρίωση Πρέπει να υπάρχουν παραπομπές εντός του κειμένου σε παρενθέσεις όπου θα σημειώνεται το επίθετο του συγγραφέα, το έτος έκδοσης και η σελίδα. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής πηγής μέσα στην παρένθεση σημειώνεται ολόκληρη η ηλεκτρονική διεύθυνση. Βιβλιογραφικός κατάλογος στο τέλος της εργασίας.

Εικόνα μιας σελίδας…. Για τα αγωνίσματα του δρόμου αντλούμε πλήθος πληροφοριών από τις γραπτές πηγές. Ο Πλάτωνας προβάλλει ιδιαίτερα τη μεγάλη αξία των δρόμων για την παιδεία και τη στρατιωτική εκπαίδευση (Αλμπανίδης 2004, 56). Και ο Αριστοτέλης στη Νικομάχειά του αναφέρεται σ’ αυτά και τα εξετάζει από τη φυσική και την τεχνική τους πλευρά.(Γιαννάκης 1989, 65) Εκείνος όμως ο οποίος ασχολείται διεξοδικά με τα αγωνίσματα του δρόμου αλλά και με τα άλλα αγωνίσματα του ολυμπιακού προγράμματος είναι ο Φιλόστρατος ο οποίος έζησε τον 3ο αι. μ.Χ. (Μουρατίδης 2003, 95).

Εικόνα μιας σελίδας… Μόνον οι οπλιτοδρόμοι που έπαιρναν μέρος στα Ελευθέρια, στη μεγάλη γιορτή που είχε καθιερωθεί να γίνεται στις Πλαταιές μετά τη συντριβή των Περσών το 479 π.Χ., έτρεχαν μέχρι και τα ρωμαϊκά χρόνια, με κράνος, θώρακα, κνημίδες και βοιωτική ασπίδα (Τιβέριος 1989, 42). Ο Λεωνίδας ο Ρόδιος κέρδισε το δρόμο σταδίου , δίαυλο και οπλίτη δρόμο σε τέσσερις συνεχόμενες ολυμπιάδες (164 -152 π.Χ.) κάτι που φαντάζει ακατόρθωτο τη σημερινή εποχή (http://www.perseus.com)

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Γράφεται στο τέλος της εργασίας Περιλαμβάνει: Πλήρες όνομα και επίθετο συγγραφέα, Τίτλος βιβλίου σε πλάγια γράμματα, Τόπο και χρόνο έκδοσης. Παράδειγμα: Ιωάννης Μουρατίδης, Θέματα Φιλοσοφίας Αθλητισμού, Θεσσαλονίκη 2000. Στο Βιβλιογραφικό κατάλογο σημειώνονται επίσης ολόκληρες οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις Παράδειγμα: http://olympic.org

ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ-ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ Μέσα στο κείμενο θα πρέπει να σημειώνονται οι παραπομπές σε παρένθεση. Στο βιβλιογραφικό κατάλογο σημειώνονται: Ονοματεπώνυμο συγγραφέα, Τίτλος Βιβλίου, Τόπος και Χρόνος έκδοσης. Ο βιβλιογραφικός κατάλογος στο τέλος να γραφεί κατ’ αλφαβητική σειρά.

Για να γίνει δεκτή η εργασία… Πρέπει να ακολουθηθούν πιστά οι οδηγίες συγγραφής Πρέπει να χρησιμοποιηθούν ως πηγές τουλάχιστον τρία βιβλία και μία ηλεκτρονική διεύθυνση. Πρέπει να κατατεθεί στις προβλεπόμενες ημερομηνίες μέσω e-class Έκταση εργασίας: 800- 1000 λέξεις

Για την ανεύρεση των πηγών…. Αναζητείστε τα σχετικά βιβλία στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος. Αναζητείστε τις σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο Συμβουλές και περισσότερες πληροφορίες για πηγές θα δίδονται στις διαλέξεις.