Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πληροφορίες Η γκρίζα βιβλιογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή μη δημοσιευμένου συνήθως υλικού (π.χ. πτυχιακές εργασίες) της οποίας η γνώση είναι πολύ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πληροφορίες Η γκρίζα βιβλιογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή μη δημοσιευμένου συνήθως υλικού (π.χ. πτυχιακές εργασίες) της οποίας η γνώση είναι πολύ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πληροφορίες Η γκρίζα βιβλιογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή μη δημοσιευμένου συνήθως υλικού (π.χ. πτυχιακές εργασίες) της οποίας η γνώση είναι πολύ σημαντική για ολόκληρη την ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα. Για την πληρέστερη ενημέρωση των χρηστών της, η Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Σερρών ξεκίνησε τη δημιουργία καταλόγου των Πτυχιακών Εργασιών που εκπονούνται στα Τμήματα του Τ.Ε.Ι./Σ, καθώς και την εισαγωγή τους στον αυτοματοποιημένο της κατάλογο OPAC (Online Public Access Catalogue).

2 Πληροφορίες Η αυτοματοποίηση έγινε μέσω του συστήματος Advance της Geac. Για την ηλεκτρονική διάταξη των βιβλιογραφικών δεδομένων έγινε χρήση του UNIMARC. Χρησιμοποιήθηκε το δεκαδικό σύστημα ταξινόμησης του DEWEY, 22η έκδοση, για τη δημιουργία των ταξινομικών και ταξιθετικών αριθμών, ενώ για την καθιέρωση των θεματικών όρων έγινε χρήση των καθιερωμένων θεματικών επικεφαλίδων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου (LCSH).

3 Κατάλογος Ονομασία: Περιεχόμενο: Συγκρότηση: Ενημέρωση:
Ηλεκτρονική βάση πτυχιακών εργασιών (Γκρίζα Βιβλιογραφία) Βιβλιογραφικές εγγραφές καθώς και το πλήρες κείμενο των πτυχιακών εργασιών Οι βιβλιογραφικές εγγραφές αναφέρονται σε όλες τις πτυχιακές εργασίες που περιλαμβάνονται στη συλλογή της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Συγκεκριμένα σε κάθε εγγραφή καταγράφονται τα παρακάτω βιβλιογραφικά στοιχεία: Συγγραφέας Σχετικά ονόματα (επιβλέπων καθηγητής, εισηγητής) Τίτλος πτυχιακής εργασίας Σημείωση διατριβής Περίληψη πτυχιακής Αριθμός DEWEY Θεματική κατηγορία στην οποία έχει ενταχθεί η πτυχιακή εργασία Ηλεκτρονική τοποθεσία πλήρους κειμένου (full text) Συνεχής Κατάλογος Ονομασία: Περιεχόμενο: Συγκρότηση: Ενημέρωση:

4 Επιπρόσθετες Πληροφορίες
Επιπρόσθετες Πληροφορίες Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Τέρμα Μαγνησίας – Σέρρες Τήλ.: Fax: Ιστότοπος: Στοιχεία επικοινωνίας:

5 Διάθεση υλικού: Παραγωγός:
Έντυπη μορφή από τη Βιβλιοθήκη του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Σερρών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Διάθεση υλικού: Παραγωγός:


Κατέβασμα ppt "Πληροφορίες Η γκρίζα βιβλιογραφία αποτελεί μια ιδιαίτερη μορφή μη δημοσιευμένου συνήθως υλικού (π.χ. πτυχιακές εργασίες) της οποίας η γνώση είναι πολύ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google