Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Μάρθα Κελέση Καθηγήτρια

2 Εργαλεία σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών
Εργαλεία σύνταξης βιβλιογραφικών παραπομπών Vancouver Style The Harvard System

3 Παραπομπές μέσα στο κείμενο Vancouver Style
Μέσα στο κείμενο σημειώνεται ο αριθμητικός δείκτης (εκθέτης) που δείχνει τη σειρά εμφάνισης της βιβλιογραφικής πηγής στην εργασία. Ο ίδιος εκθέτης σημειώνεται κάθε φορά που χρησιμοποιείται η ίδια βιβλιογραφική πηγή.

4 Παραπομπές μέσα στο κείμενο Vancouver Style
Σε περίπτωση αναφοράς ονομάτων συγγραφέων στο κείμενο, αναγράφεται μόνο το επώνυμό τους. Στα ελληνικά άρθρα, αν οι συγγραφείς αυτοί είναι δύο, μεταξύ των επωνύμων τοποθετείται "και", ενώ αν είναι περισσότεροι, αναγράφεται το επώνυμο του πρώτου ακολουθούμενο από τη συντομογραφία "et al", όταν πρόκειται για ξένους, και από τη συντομογραφία «και συν.», όταν είναι Έλληνες.

5 Παραδείγματα - Vancouver Style
Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας1. Σύμφωνα με τον Παπαγεωργίου μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας1. Σύμφωνα με τους Παπαγεωργίου και Καλαντζή μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας2.

6 Παραδείγματα - Vancouver Style
Σύμφωνα με τους Παπαγεωργίου και συν. μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας3. Σύμφωνα με τους Jeferson and Mandletton μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας4. Σύμφωνα με τους Jeferson et al. μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας5.

7 Workshop 1 Χρησιμοποιήστε το Vancouver Style
Οι χειρουργικές προσεγγίσεις των ηλεκτρικών εγκαυμάτων περιλαμβάνουν την εσχαροτομή και την περιτονιοτομή, το χειρουργικό καθαρισμό κατά τις πρώτες 3-4 ημέρες και τον καθορισμό των επόμενων επεμβάσεων, ενώ τα τραύματα καλύπτονται άμεσα με επιδεσμικό υλικό για την κάλυψη των εκτεθειμένων τενόντων, νεύρων ή οστών. Μόνο εκθέτης (3) Παπαγεωργίου Δ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ., Πάνου Ν. Jeferson M., Mandleton P. Jeferson M., Mandleton P., Wilson N.

8 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Oι παραπομπές παρεμβάλλονται στη ροή του κειμένου,εντός παρενθέσεως, και συντάσσονται ως εξής: Επίθετο συγγραφέα χρονολογία δημοσίευσης. Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου 2002).

9 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Στην περίπτωση που το όνομα του συγγραφέα αναφέρεται στο κείμενο, τότε μέσα στην παρένθεση μπαίνει η χρονολογία και η σελιδαρίθμηση. Παράδειγμα Όπως αναφέρει ο Παπαγεωργίου (2002, σ.44) μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας».

10 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Όταν το κείμενο έχει δύο συγγραφείς αναφέρονται και τα δύο ονόματα, κάθε φορά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη αναφορά (μεταξύ των δύο ονομάτων παρεμβάλλεται ο σύνδεσμος και). Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου και Καλαντζής 2002).

11 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Αν οι συγγραφείς είναι έως πέντε αναγράφεται το επώνυμο όλων μόνο την πρώτη φορά που χρησιμοποιείται η συγκεκριμένη πηγή και τις επόμενες φορές γράφεται το επώνυμο μόνο του πρώτου και η συντομογραφία «και συν.» (και συνεργάτες, για ελληνική βιβλιογραφία) ή «et al.» (για ξένη βιβλιογραφία).

12 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου, Καλαντζής, Ντάσιου, Κρινάς και Μπρέανος 2002). Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Παπαγεωργίου και συν. 2002).

13 Παραπομπές μέσα στο κείμενο The Harvard System
Παράδειγμα Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Jeferson, Mandleton, Wilson, Patson and Wrock 2002). Μια από τις κυρίαρχες υπευθυνότητες των νοσηλευτών των ΜΕΘ είναι η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητας της παρεχόμενης φροντίδας (Jeferson et al ).

14 Workshop 2 Χρησιμοποιήστε το Harvard Style
Οι χειρουργικές προσεγγίσεις των ηλεκτρικών εγκαυμάτων περιλαμβάνουν την εσχαροτομή και την περιτονιοτομή, το χειρουργικό καθαρισμό κατά τις πρώτες 3-4 ημέρες και τον καθορισμό των επόμενων επεμβάσεων, ενώ τα τραύματα καλύπτονται άμεσα με επιδεσμικό υλικό για την κάλυψη των εκτεθειμένων τενόντων, νεύρων ή οστών. Μόνο παρένθεση Όπως αναφέρει ο Παπαγεωργίου Δ……….. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ. Παπαγεωργίου Δ., Καλαντζής Στ., Πάνου Ν., Πέτρου Ν., Ντάτση Μ. (1η αναφορά και 2η αναφορά μέσα στο κείμενο) Jeferson M., Mandleton P., Wilson N., Perry W., Frankly G. (1η αναφορά και 2η αναφορά μέσα στο κείμενο)


Κατέβασμα ppt "ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΏΝ ΠΑΡΑΠΟΜΠΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google