Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Advertisements

«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Λέμε ΟΧΙ στον σχολικό εκφοβισμό
Ποια είναι τα σημάδια του Αυτισμού;
Quiz για το διαδίκτυο !.
Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΑΧΝΕΣ ΤΗΣ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΜΨΥ ΒΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΕΠΑΨΥ
Συμπόσια και παιχνίδι Οι Έλληνες δεν μπορούσαν να ακούν θλιβερές συζητήσεις στα τραπέζια κι έτσι στα συμπόσια έπαιζαν παιχνίδια πνευματικά ή επιδεξιότητας.
Πρόγραμμα αγωγής υγείας: «Γερά δόντια…. Καλύτερη υγεία»
7ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης
Εμβαδό Ορθ. Παραλληλογράμμου = Μήκος Χ Πλάτος 6 Χ 3 = 18 τ.μ.
Θέατρο σκιών.
Αντίο Θάλασσα σ. 22 – 23.
Η γειτονιά που γέμισε ήχους
Το αγαπημένο μου μάθημα
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Ορισμός εκφοβισμού Πότε εμφανίστηκε;
Λέμε ΌΧΙ Στο Σχολικό Εκφοβισμό
Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο: Ανάπτυξη ουσιαστικής συνεργασίας ανάμεσα στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών.
Οι μαθήτριες Ε΄ Δημοτικού Σταυρίνα Άννα. Μια φορά και έναν καιρό στο σχολείο των κοντοπόδαρων καθώς παίζανε μπάλα εμφανίστηκε ένας μακροπόδαρος που τον.
ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ;
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑ : ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΑΣ
“Μια μέρα στη ζωή του μικρού Ιάσονα” Ο Μυκηναϊκός κόσμος μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Συνδέσεις στο σήμερα. ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ Επιμέλεια:
Καθηγήτρια: Μαρία- Βενετία Αποστολοπούλου
Μερικές φορές νιώθω πολύ θυμωμένη!!
Δημοτικό Σχολείο Αγίου Ιωάννη Μαλούντας
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Καθηγήτρια: Μαρία- Βενετία Αποστολοπούλου. Μεγάλωσα και από φέτος θα φοιτώ στο Γυμνάσιο!!!
Ψυχολογία των νέων 1)Η μετάβαση της παιδικής στην εφηβική ηλικία
Φραστικά Δεκανίκια.
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ : ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Επισκέψεις τα Χριστούγεννα προσαρμογή από: Χριστίνα Γκριτζιώτη
ΕΠΙΜΕΛΙΑ: Κατερίνα Μαράντη Ηλέκτρα Γιαντζίκη Δημήτρης Βασιλείου Νικόλας Έρτσος.
ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΟΜΙΛΙΑΣ - ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΔΑΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 4Ν-ΕΡΜ11.
BULLYING Μάριος Κρασσάς Ειρήνη Τσατσαλμά Νίκη Κατιδενιού Σπύρος Τούμπας Αντωνία Βασιλείου Β’ τάξη Γυμνασίου.
ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΣ 1.Δυσκολία στη ροή του λόγου/ αντανακλαστικές συσπάσεις/ συναισθηματική εμπλοκή/ αρνητική στάση στην επικοινωνία/ τροποποίηση κοινωνικής ζωής.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ  Αξιολόγηση: αξιολόγηση του παιδιού. Συμπεριλαμβάνεται και ανάλυση της συμπεριφοράς του τραυλισμού.
ΠΕΡΙΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ. ΛΟΓΙΚΗ Στα περισσότερα παιδιά, η ευχέρεια στη ροή της ομιλίας, είναι εφικτή όταν οι σημασιολογικές και συντακτικές απαιτήσεις.
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΝΑ ΓΑΛΟΥΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΠΑΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ.
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ 19/3/2015 & 27/3/ η παράδοση Ροή ομιλίας & Φώνηση.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; «Είναι Ένα Από Τα Μικρά Μυστικά Του Ελέγχου Της Σκέψης. Ο Θετικός Αυτοδιάλογος Βοηθάει Τους Αθλητές/τριες Να Βρίσκονται.
Κίνηση Επεξεργασία και Μαθησιακές προσαρμογές Σχεδιασμός προγράμματος εξάσκησης Περίπτωση φυσιοθεραπείας.
Σενάριο Η Άννα είναι ένα κοριτσάκι 5 ετών όπου μία επέμβαση στον υποθάλαμο του εγκεφάλου σε ηλικία 4 ετών περιόρισε σημαντικά τον κινητό έλεγχο των άνω.
ΤΡΑΥΜΑΤΙΚΗ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΒΛΑΒΗ TRAUMATIC BRAIN INJURY.
Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Είσαι ένα σπασικλάκι!! Φύγε, από εδώ φυτό!! Μαααα;;; Δεν είμαι. Μαααα;;; Δεν είμαι. Ένα πρωί στο σχολείο.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας Δρ. Μαρία Καμπανάρου Ενότητα 5.
ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΡΑΥΛΙΣΜΟΥ Ο τραυλισμός ξεκινά κατά την πρώτη παιδική ηλικία ∙ η προσχολική ηλικία αποδεικνύει τη μεγάλη συχνότητα καινούριων περιπτώσεων.
Μείωση της αποφυγής - avoidance reduction Λίγοι θεραπευτές σήμερα θα χρησιμοποιούσαν αυτή την προσέγγιση μεμονωμένα. Τη χρησιμοποιούν ως ένα μέρος του.
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας Δρ. Μαρία Καμπανάρου Ενότητα 8.
ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Στο προηγούμενο μάθημα είχαμε μιλήσει για το παιχνίδι, τον ορισμό του, τη σημασία του, τα είδη του παιχνιδιού κατά τον Piaget , και το.
Διαγνωστικά Θέματα Λογοθεραπείας
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Η δύναμη της εικόνας Σήμερα γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα «Γίνε η αλλαγή: Όλοι μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Παραγωγή Γραπτού Λόγου
ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΣ ΑΙΤΙΑΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΓΔ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Φ. ΠΑΠΑΗΛΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ.
Το παιδί με «Διάσπαση Προσοχής» (Inattention):
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
(Απαντήσεις σελ βιβλίου)
Εκφοβισμός στα σχολεία
Πώς λέμε ΟΧΙ; Βιβλίο σελ.58-61
Ένα είδος επιβλαβούς ακτινοβολίας είναι αυτή του κινητού :
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΓΚΛΑΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ.
Πόσο συχνά τον/την βλέπω Όνομα και ηλικία Πού μένει;
Θεατρικές δραστηριότητες και τεχνικές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Μελέτη Περίπτωσης 1 Παραπομπή από γονείς Παιδί 4,6 ετών Αρχικά είχε δοθεί οδηγία στους γονείς να αγνοούν τον τραυλισμό Ανέφεραν ότι ο τραυλισμός ερχόταν κι έφευγε Πότε πότε πότε θα φύγουμε; Τη στιγμή της παραπομπής ο τραυλισμός είχε επιδεινωθεί Περισσότερη ένταση στον ήχο που το παιδί παρουσίαζε δυσρυθμία και κάποιες φορές έκλεινε και τα μάτια καθώς προσπαθούσε να παράγει τη λέξη Ο παππούς του από την πλευρά του πατέρα του, είχε σοβαρό τραυλισμό και δε μιλούσε ποτέ πολύ, σύμφωνα με τους γονείς.

Αξιολόγηση Τραύλισε στο 10% των όσων είπε Κοπιώδης ομιλία Τρεις φορές έκλεισε σφιχτά τα μάτια Ο τραυλισμός του τραβούσε την προσοχή

Θεραπεία Συμβουλευτική γονέων – κπ μπορεί να παρευρίσκεται και στον θεραπευτικό χώρο Χαλαρωτικές ασκήσεις Επίγνωση από το παιδί πότε η ομιλία είναι ρέουσα κ πότε όχι Αργός ρυθμός ομιλίας Επιμήκυνση φωνηέντων Ήπια έναρξη φώνησης Αναγνώριση λαθών στην ομιλία του θεραπευτή (σηκώνοντας το χέρι) με επιβράβευση (να παίξει με ένα παιχνίδι – και καθώς δίνουμε το παιχνίδι λέμε το όνομά του αργά, επιμήκυνση φωνηέντων, ήπια έναρξη φώνησης κ μετά το επαναλαμβάνει το παιδί με τον ίδιο τρόπο) Μεμονωμένες λέξεις-φράσεις-προτάσεις-μεγαλύτερες προτάσεις-μιλάμε για παιχνίδια και εικόνες-σε συζήτηση μ’ εμάς κ μετά με τη μαμά του Scoreboard – 1 πόντος για το παιδί εάν χρησιμοποιούσε τον καινούριο τρόπο ομιλίας και 1 για τον θεραπευτή εάν τον ξεχνούσε Καθημερινά 30 λεπτά στο σπίτι ο καινούριος τρόπος ομιλίας με τους ίδιους τρόπους που χρησιμοποιούνταν κ στη θεραπεία Μετά το τέλος της θεραπείας επαναξιολόγηση μετά από 6 μήνες και μετά ύστερα από 12 μήνες

Μελέτη περίπτωσης 2 Άντρας 35 ετών Τραυλίζει από την ηλικία των 5 ετών Έχει κάνει λογοθεραπεία στο παρελθόν, πρώτα στο δημοτικό σχολείο και μετά στο πανεπιστήμιο Είχε αναπτύξει συμπεριφορές αποφυγής (έβρισκε συνώνυμα, εεε) ΕΔΏ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ

ΘΕΡΑΠΕΙΑ 2 στόχοι Αποδοχή του τραυλισμού (μείωση αποφυγών-να μην αποφεύγει τη λέξη-να την λέει κι ας τραυλίζει, όταν μιλάμε ανοιχτά για τον τραυλισμό, τον μελετούμε, μιλάμε γι’ αυτό, χρησιμοποιούμε εθελοντικό τραυλισμό, μειώνουμε το άγχος, επισκέψεις σε κοντινά μαγαζιά, του ζητάμε να μιλήσει για τον τραυλισμό του στους φίλους και στην οικογένειά του οι οποίοι απόφευγαν να μιλήσουν γι’ αυτό το θέμα) – τον αντιμετωπίζουμε ως ένα άτομο που δε θα ξεπεράσει τον τραυλισμό του Παρατηρούμε πως παράγονται οι ήχοι, κ τι συμβαίνει όταν τραυλίζει, πως και που το στόμα περιορίζει τη ροή του αέρα, ελάττωση της σωματικής και συναισθηματικής αντίδρασης)