Η εξέλιξη της τηλεόρασης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Thomas Edison (1847 – 1931) Οι καθηγητές του τον θεωρούσαν « διατελώντα εν συγχύσει ». Ο Edison έγινε ο πιο γόνιμος εφευρέτης όλων των εποχών!
Advertisements

Thomas Edison (1847 – 1931) Οι καθηγητές του τον θεωρούσαν « διατελώντα εν συγχύσει ». Ο Edison έγινε ο πιο γόνιμος εφευρέτης όλων των εποχών!
Nikola Tesla Εφευρέτης, μηχανολόγος και ηλεκτρολόγος μηχανικός
Δίπλωμα σε Διεθνές Εμπόριο & Logistics.
1 Οργανισμός Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ ΑΜΠΑΤΖΗΣ Διευθυντής Καταθέσεων & Χορηγήσεων.
Επικοινωνίες – Δίκτυα – Διαδίκτυο και Ιστοσελίδες
ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Υπηρεσίες πληροφόρησης σε ψηφιακό περιβάλλον ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Επιβλέπων καθηγητής : Καπιδάκης.
ΤΙΤΛΟΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ: `ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ CORNELL ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.
Ερευνητική Εργασία Β’ Τάξη 1ο ΓΕΛ Πεύκης
Ανάκτηση Πληροφορίας Ο Κατάλογος Υπογραφών (Signature File)
Η ιστορία του διαδικτύου
Εκπαιδεύοντας για Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International Γρηγόρης Πραστάκος Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
ΟΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Η ιστορία του ραδιοφώνου Όμιλος Δημοσιογραφία «1 ο – Τυπία» 1 ο Π.Π.Σ. Ιωαννίνων,
Γ α λ λ ί α, Β έ λ γ ι ο, Σ κ α ν δ ι ν α β ί α Έρικ Σόντερκβιστ, Ειρήνη Βουδούρη.
1 ΘΕΜΑ: «Comparison of merging of strategies in Telecommunications»
Εφαρμογές συστημάτων ήχου & εικόνας (Κεφάλαιο 18) Τηλέφωνο 1 Προσωπική επικοινωνία: Ανταλλαγή νέων – ορισμός συναντήσεων – προώθηση σχέσεων Τηλεαπαντητικές.
Το 1888 οι Αμερικανοί Thomas Edison και William Dickson εφηύραν την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων.
Εισαγωγή στην XML Μ. ΓΑΒΑΛΑΣ.
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 6 η Εβδομάδα Ραδιόφωνο. Η Επίθεση από τον Άρη 30 Οκτωβρίου, 1938 Mercury Theater on the Air (Orson Welles και John Houseman)
9 η Εβδομάδα Τηλεόραση. Η Τηλεόραση O Sarnoff φέρνει στην RCA τον Vladimir Zworkyn. Επενδύθηκαν σημαντικά κονδύλια στις ομάδες που επέβλεψαν οι δυο Ρώσοι,
Εισαγωγή στη Επικοινωνία 5η Εβδομάδα
Slides prepared by Thomas Bishop B’ Μέρος: Διεθνής Οικονομική Γ.Δ. Σιουρούνης Διάλεξη 5: Η Αγορά Συναλλάγματος Slides Prepared in Greek by Gregorios D.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΖΩΡΤΖ ΠΟΛΚ ΟΜΑΔΑ: ΒΑΒΟΥΛΙΔΟΥ ΔΟΜΝΙΚΗ ΓΟΥΛΚΑ ΙΩΑΝΝΑ ΘΩΜΑ ΣΤΙΒΙ
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Διαφάνεια 1. © 2007 Εκδόσεις Κριτική Διαφάνεια 2 ΜΜΕ και δημοφιλής κουλτούρα  δημοφιλής κουλτούρα (popular culture): θεάματα,
Ζωολογία Ι Ενότητα 16: Τριλοβίτες, Χηληκεραιωτά και Μυριάποδα
Η στρατηγική των επιχειρήσεων. Παρουσίαση, Δρ. Δημήτρης Λαμπρούλης. Επιπλέον Διάβασμα. Yoshimori, M. (1995) “Whose Company Is It? The Concept of the Corporation.
Γραφείο Διασύνδεσης Πα.Μακ. 1 Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών Σουηδία & Δανία Έλσα Παυλίδου, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑΞΗ: Α’ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΑΡΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.
Εφαρμογή των DRGs στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Τι είναι τα DRGs; DRGs – “Diagnosis Related Groups” « Ένα σύστημα ταξινόμησης των ασθενών που παρέχει έναν λογικό.
Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΤΑ 40’Σ Το βινύλιο. Οι πρώτοι δίσκοι γραμμοφώνου κατασκευάστηκαν στις αρχές του 20ου αιώνα, από ανθεκτικό σκληρό λάστιχο με διάμετρο περίπου.
Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αρδεύσεις – Στραγγίσεις.
Οπτική Παραστατική Εικόνα Branding Rebranding Διάλεξη 4.
Διοίκηση επιχειρήσεων ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΣΤΑΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΣΕΠ
Κατασκευή εργαλείου επίλυσης διαφορικών εξισώσεων με μερικές παραγώγους με χρηση του λογισμικού πακέτου Μαtlab ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΓΓΟΣ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ:ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ.
Στρατηγική πρόθεση και Εταιρική Διοίκηση Dr. George Michael Κlimis.
ΘΕΜΑ: Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Ονοματεπώνυμο μαθητή: Ντελέζος Γιώργος.
ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Eργαστηριακή Άσκηση Μαλάκια
Ηλεκτρικά Κυκλώματα και Ηλεκτρονική
Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών
Η γέννηση και η ανάπτυξη των soft news: Η περίπτωση των ΗΠΑ
The CW Shows.
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
Unintentional Data Loss Under GDPR (R. 2016/679)
PREZENTARE DE CAZ Med. Rezident: Andrada DRUICA
Projektovanje i realizacija pogona sa prekidačkim reluktantnim motorom
Klasičan CMOS sklop. Klasičan CMOS sklop Svojstva klasičnog CMOS sklopa lokalna n–podloga oksidna izolacija (LOCOS) podešavanje napona praga ionskom.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α1’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ
ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΦΕΥΡΕΣΗ
Η τηλεόραση και η εξέλιξή της…
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η εξέλιξη της τηλεόρασης 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2

Η εξέλιξη της τηλεόρασης Περιεχόμενα:  Πώς εξελίχτηκε η τηλεόραση  Πώς θα είναι στο μέλλον  Πηγές

Η εξέλιξη της τηλεόρασης

 Η τηλεόραση αποτελεί το κυριότερο και δημοφιλέστερο Μέσο Μαζικής Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και η χρήση της είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη σε όλο τον κόσμο.  Οι πρώτες επιτυχείς τηλεοπτικές μεταδόσεις έγιναν από τον Τζών Λότζι Μπαίρντ, μεταξύ 1928 και 1935 στo Λονδίνο της Μ. Βρετανίας.  Στο σύστημα αυτό οι εικόνες αποτελούνταν μόνο από 30 γραμμές και δεν μπορούσαν να αναπαραχθούν οι μικρές λεπτομέρειες. Η εξέλιξη της τηλεόρασης

Η έγχρωμη τηλεόραση  Στις 25 Ιουνίου του 1951, το αμερικανικό κανάλι CBS, μετέδωσε την πρώτη έγχρωμη εκπομπή.  Σχεδόν κανείς όμως δεν μπορούσε να τη δει έγχρωμα μιας και όλοι διέθεταν ασπρόμαυρες συσκευές.

Η τηλεόραση στην σύγχρονη εποχή  Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 λειτουργούσαν στην Αμερική 1300 τηλεοπτικοί σταθμοί και το 98% των αμερικανικών σπιτιών διέθετε τηλεόραση.  Οι εκπομπές πραγματοποιούνται κάτω από καλύτερες τεχνικές συνθήκες και ήταν έγχρωμες.

Σημερινή εποχή  Σήμερα οι τηλεοράσεις έχουν όμορφη σχεδίαση, είναι λεπτές με μεγάλο μέγεθος, ως 110 ίντσες.  Συνδέονται ασύρματα με το διαδίκτυο, με υπολογιστές, με παιχνιδομηχανές και μπορούν να προσφέρουν πολλές ώρες διασκέδασης.

Το μέλλον της τηλεόρασης  Οι νέες τεχνολογίες θα διαμορφώσουν το μέλλον της τηλεόρασης.  Ο τηλεθεατής του μέλλοντος θα κάθεται αναπαυτικά στον καναπέ του, θα «χτυπά» τα δάχτυλά του για να την ανάψει, θα διαλέγει φωνητικά το κανάλι της επιλογής του και θα παρακολουθεί το πρόγραμμα που επιθυμεί σε 3D.  Η τηλεόραση θα έχει πάχος χαρτιού.

Πηγές:   Η εξέλιξη της τηλεόρασης

1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Τάξη ΣΤ’2