Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το 1888 οι Αμερικανοί Thomas Edison και William Dickson εφηύραν την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το 1888 οι Αμερικανοί Thomas Edison και William Dickson εφηύραν την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το 1888 οι Αμερικανοί Thomas Edison και William Dickson εφηύραν την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. Το 1898 ο Δανός Valderman Poulsen εφηύρε την πρώτη συσκεύη καταγραφής ήχων. Οι δύο αυτές εφευρέσεις συνδυάστηκαν, και ο κινηματογράφος γεννήθηκε … ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΑ ΠΡΟΘΗΡΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ < ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ > Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ κα. M.ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 ΤΟΥ 4ου Γ.Ε.Λ.ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤHΚΑΝ (με αλφαβητική σειρά) ΚΑΧΡIΜΑΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΙΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΑΧΑΙΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υποομάδα Β΄ Υποομάδα Α΄ Υποομάδα ΄Β

2 Ο κινηματογράφος είναι τεχνολογικό προϊόν του σύγχρονου πολιτισμού. Άρχισε σαν μια «εφεύρεση» που μπορούσε να καταγράψει την κίνηση. Από την εμφάνιση του συνδέθηκε με τα λαϊκά στρώματα και έγινε η πιο προσιτή τέχνη. Η νέα τέχνη, φτηνή και προσιτή στο κοινό κάθε μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου, διαδόθηκε παγκοσμίως. Μέσα σε μια τριακονταετία ο βωβός κινηματογράφος έγινε ομιλών. αποτέλεσαν την έκφραση της «βιομηχανικής τάσης», ενώ οι πειραματισμοί, συνδέθηκαν με την «καλλιτεχνική τάση». Τα είδη (δράμα, κωμωδία, ταινίες εποχής, τρόμου, γουέστερν κλπ.) με πιο αναγνωρισμένο εκπρόσωπο τον Σεργκέι Αϊζενστάιν, Tο Χόλυγουντ κατέλαβε την πρώτη θέση στην παγκόσμια παραγωγή και επέβαλε τις αρχές της κλασικής κινηματογραφικής αφήγησης. Ο κινηματογράφος διασταυρώθηκε από νωρίς με την κριτική και αποτέλεσε, από τη δεκαετία του 1970 και μετά, αγαπημένο αντικείμενο της θεωρίας.

3 Ο κινηματογράφος βασίζεται σε ένα ελάττωμα του ανθρώπινου ματιού,που ονομάζεται "μετείκασμα", ένας στιγμιαίος οπτικός ερεθισμός διαρκεί αρκετά αφού εξαφανιστεί η αιτία που το προκάλεσε γιατί χρειάζεται επεξεργασία από τον εγκέφαλο. Το είδωλο* (1) που σχηματίζεται στον αμφιβληστροειδή από ένα αντικείμενο δεν χάνεται αμέσως, αλλά παραμένει και μετά την εξαφάνιση του. Ο κινηματογράφος στηρίζεται πάνω σε αυτή την αρχή για να λειτουργήσει,δεν είναι τίποτα άλλο δηλαδή από μια αλληλουχία φωτογραφιών που κινούνται με 24 καρέ* (2) το δευτερόλεπτο. *(1)Η εικόνα *(2) H φωτογραφία στην κινηματογραφική ορολογία. Έτσι πριν ακόμα εξαφανιστεί το μετείκασμα της μιας εικόνας, να έρχεται η άλλη εικόνα, τότε οι εικόνες αυτές "συγχωνεύονται" και δημιουργούν μια συνεχή ροή εντυπώσεων. Με αυτόν τον τρόπο ο κινηματογράφος δίνει την εντύπωση της κίνησης.

4 Ανατέθηκε στον Muybridge από τον Leland Stanford (κυβερνήτη της Καλιφόρνια) για να απαντήσει σε ένα ευρέως επιστημονικά συζητημένο ζήτημα κατά τη διάρκεια αυτής της εποχής - είναι και οι τέσσερις οπλές ενός αλόγου πάνω από το έδαφος την ίδια χρονική στιγμή την ώρα που αυτό καλπάζει; Χρόνου-κίνησης φωτογραφίας.Ο Muybridge απέδειξε ότι ίσχυε και η ιδέα της κινούμενης φωτογραφίας γεννήθηκε. Η πρώτη κινηματογραφική ταινία που έγινε ποτέ Το άλογο In Motion (1878) Πρωτοποριακή κίνηση του Eadweard Muybridge,που επιτεύχθηκε χρησιμοποιώντας πολλαπλές κάμερες και συναρμολόγηση των επιμέρους εικόνων σε μια κινηματογραφική ταινία. Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1887 στη Φιλαδέλφεια.

5 Η δεύτερη κινηματογραφική ταινία που έγινε ποτέ Πρώτη ταινία σε σπίτι - Roundhay Σκηνή στον Κήπο (1888) Η σκηνή Κήπος Roundhay πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη ταινία επιζών στο αρχείο. Η σκηνή Κήπος Roundhay κατευθύνθηκε από το Γάλλο εφευρέτη, Louis Le Prince και διαθέτει ορισμένα μέλη της οικογένειας Le Πρίγκιπα με παιχνιδιάρικο περπάτημα γύρω από έναν κήπο. Η ταινία διαρκεί περίπου δύο δευτερόλεπτα.

6

7 Το όνομα Χόλυγουντ προήλθε από τον Hobart Johnstone Whitley και την σύζυγό του Gigi όπου σκέφτηκαν το όνομα το 1886 στο μήνα του μέλιτός τους. Ο Hobart αγόρασε από γαιοκτήμονα της περιοχής 500 στρέμματα για να κτίσει την πόλη που φανταζόταν. Τα πιο παλιά χρόνια ήταν κοινότητα των ινδιάνων. Το 1870, μια γεωργική κοινότητα εγκαταστάθηκε στην περιοχή όπου και γνώρισε ευημερία λόγο του καλού καιρού της περιοχής. Τα πιο παλιά χρόνια ήταν κοινότητα των ινδιάνων. Το 1870, μια γεωργική κοινότητα Iσπανών εξερευνητών εγκαταστάθηκε στην περιοχή όπου και γνώρισε ευημερία λόγο του καλού καιρού της περιοχής. Το 1900 το Χόλυγουντ είχε ένα ταχυδρομείο, μια εφημερίδα, ένα ξενοδοχείο και δύο αγορές, μαζί με έναν πληθυσμό 500 ανθρώπων. Το 1902 άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο, το δημοφιλές Hollywood Hotel, αλλά το 1910 λόγο ενός προβλήματος στο πόσιμο νερό ενσωματώθηκε με το Λος. Το 1900 το Χόλυγουντ είχε ένα ταχυδρομείο, μια εφημερίδα, ένα ξενοδοχείο και δύο αγορές, μαζί με έναν πληθυσμό 500 ανθρώπων. Το 1902 άνοιξε το πρώτο ξενοδοχείο, το δημοφιλές Hollywood Hotel, αλλά το 1910 λόγο ενός προβλήματος στο πόσιμο νερό ενσωματώθηκε με το Λος Άντζελες στην πολιτεία της Καλιφόρνιας. Το 1923 φτιάχτηκε το σήμα του Χόλυγουντ που τότε έγραφε HOLLYWOODLAND.

8 Το πρώτο στούντιο στο Χόλυγουντ ήταν της Nestor Studios to 1911. Ο σκηνοθέτης D. W. Griffith πήγε να εξερευνήσει και να βιντεοσκόπησει τις νέες περιοχές, για να διαπιστώσουν κατά πόσο ήταν κατάλληλες για την κινηματογράφηση ταινιών. Γύρισε εκεί την πρώτη ταινία με όνομα «In old Hollywood» η οποία είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στο Χόλυγουντ. Αρκετοί παραγωγοί άκουσαν τις εμπειρίες του Griffith και αποφάσισαν να πάνε να μείνουν στο Χόλυγουντ. Στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα επιχειρήσεις ταινιών εγκαταστάθηκαν στο Χόλυγουντ, λόγω του αρκετού φυσικού φωτισμού και του ανοιχτού χώρου.

9 Η περίφημη πινακίδα με τη λέξη "Holywood" σχηματισμένη από μεγάλα λευκά γράμματα στους λόφους πάνω από το Λος Άντζελες. Λόγω της φήμης και της ταυτότητάς του ως ιστορικό κέντρο στούντιο κινηματογράφου, η λέξη "Χόλυγουντ" χρησιμοποιούνταν συχνά ως συνώνυμο για την Αμερικανική βιομηχανία ταινιών και τηλεόρασης.

10

11 Το 1929 έγιναν στο ξενοδοχείο Hollywood Roosevelt τα πρώτα Όσκαρ με μόλις 250 άτομα. Το 1950 δημιουργήθηκαν αρκετά κανάλια όπως KTLA-TV και το CBS, αρκετά στούντιο ηχογράφησης και γραφεία. Το 1956 φτιάχτηκε το γνωστό κτήριο της εταιρίας ηχογράφησης Capitol Records. Είναι ο δρόμος του οποίου το πεζοδρόμιο είναι διακοσμημένο με 2309 αστέρια πάνω στα οποία αναγράφονται τα ονόματα γνωστών προσωπικοτήτων του κινηματογράφου. Κάθε χρόνο καταφθάνουν άνθρωποι γεμάτοι όνειρα που θέλουν να γίνουν κινηματογραφικά αστέρια. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει από το 1960 καθώς λίγοι είναι αυτοί που γίνονται επαγγελματίες ηθοποιοί ενώ αρκετοί από αυτούς που δεν γυρνάνε πίσω, καταλήγουν άστεγοι. Δεκάδες κανάλια, στούντιο και άλλες κινηματογραφικές επιχειρήσεις μετατρέποντας το Χόλυγουντ σαν μία μηχανή παραγωγής ταινιών όπου τα τελευταία χρόνια ο αριθμός του ανέρχεται τις 250 ταινίες τον χρόνο. Η λεωφόρος Walk of Fame δημιουργήθηκε το 1958. Ο πληθυσμός της περιοχής υπολογίζεται ότι είναι 300.000.

12 Χόλιγουντ, 1905 Hollywood Hotel Η τομή του Hollywood and Highland, 1907 Glen-Holly Ξενοδοχείο, το πρώτο ξενοδοχείο στο Χόλιγουντ, στη γωνία του που είναι τώρα η Yucca Street. Χτίστηκε το 1890. 1936 ΜΟΝΤΕΡΝΟΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ Hollywood Boulevard από το θέατρο Dolby, πριν από το 2006 Η εγκατάσταση “Τέσσερις κυρίες” στο Brea, πύλη Hollywood-La

13 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ? ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΙΣ ΘΕΣΑΤΕ ΝΩΡΙΤΕΡΑ

14 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A7%CF%8C%CE%BB%CF%85%CE%B3 %CE%BF%CF%85%CE%BD%CF%84 translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=el&langpair=en|el&rurl=t ranslate.google.gr&u=http://voices.yahoo.com/the-first-movie-ever-made-history- film-firsts-679245.html&usg=ALkJrhiWJI54YSQ834rvjwpIG4Uc4tQEBA http://www.cinemainfo.gr/cinema/cinemaprehistory/ Διαδίκτυο ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΌ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ ΤΟΠΟΘΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟΥ Πηγές

15 ΡΤΤ ΤΕΛΟΣ ΡΤΤ ΤΕΛΟΣ


Κατέβασμα ppt "Το 1888 οι Αμερικανοί Thomas Edison και William Dickson εφηύραν την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων εικόνων. την πρώτη μηχανή αποτυπώσεως κινούμενων."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google