Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών σπουδών «Οργάνωση και Διοίκηση Αθλητικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων» ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΟΥΡΑΝΙΑ ΒΡΟΝΤΟΥ ΟΜΑΔΑ: ΠΕΤΡΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΣΑΡΛΗ ΕΛΕΝΗ ΣΦΥΡΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΟΥΡΔΑΚΟΥ ΘΩΜΑΪΔΑ 20 Απριλίου 2008

2 ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ NBA ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΔΕΚΑΕΤΙΩΝ

3 Δεκαετίες Το 1939 η εκπροσώπηση του μπάσκετ στην Αμερική στην όποια μορφή βρισκόταν τότε, μια μορφή κυρίως κινούμενη σε ερασιτεχνικά επίπεδα, από ομάδες κολεγίων έψαχνε να βρει την ταυτότητα του και παράλληλα την σωστή του αντιμετώπιση από τα τηλεοπτικά δίκτυα κάλυψης αγώνων αναγνωρίζοντας τα σαν απαραίτητο συνοδοιπόρο στην εξέλιξη του στο πέρασμα των χρόνων. Έτσι το 1945 το πρωτάθλημα που είχε δημιουργηθεί εκφραζόμενο μόνο από τις τέσσερις ομάδες, και επονομαζόμενο ως N.B.L.(National basketball league) έως το 1949 μετονομάστηκε στο γνωστό μας N.B.A.(National basketball association).

4 Το 1950 είχε σχηματιστεί ένα δυνατό ολοκληρωμένο πρωτάθλημα η Du Mond χρεοκόπησε και σε συνεργασία με το τηλεοπτικό κανάλι NBC μεταδόθηκαν τα πρώτα αποσπάσματα αγώνων όπου στην αρχή ήταν όλα σε πειραματικό στάδιο, τόσο το NBA με αργούς ρυθμούς αγώνων και πολλά φάουλ, όσο και οι τηλεοπτικές καλύψεις των αγώνων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η κάλυψη των πρώτων τελικών το 1951 όπου διακόπηκε η κάλυψη πριν τελείωση ο αγώνας λόγω του κακού θεάματος και της χαμηλής τηλεθέασης. Το έγινε η σημαντικότερη αλλαγή στο παιχνίδι λόγω του Danny Biasone όπου εδραίωσε τον περιορισμένο χρόνο επίθεσης των 24’’ κάνοντας πιο ενδιαφέρων τους αγώνες. Έτσι βοηθήθηκε η μετάδοση των αγώνων και μπόρεσαν και παρουσιάστηκε το πρώτο ολοκληρωμένο πρωτάθλημα στην τηλεόραση.

5 Μεταδόθηκε το 1956-57 το πρώτο ολοκληρωμένο παιχνίδι στους τελικούς
Μεταδόθηκε το το πρώτο ολοκληρωμένο παιχνίδι στους τελικούς. Τις δεκαετίες εκείνες οι τότε αθλητικοί δημοσιογράφοι είχαν αρνητική επίδραση στο φίλαθλο κοινό και το αποτέλεσμα ήταν η χαμηλή προσέλευσή του. Καθώς αναπτυσσόταν όμως παρατηρήθηκε το φαινόμενο προσπάθειας ανάπτυξης των ομάδων με μετακινήσεις και μεταγραφές τους για έδρες, σε πολιτείες μεγαλύτερες και πιο κοσμικές προς συγκέντρωση περισσότερων οπαδών. Παρόλα αυτά όμως στο τέλος της δεκαετίας αυτής ήταν που το NBA και η τηλεόραση είχαν κάνει μια μακροπρόθεσμη συνεργασία που, παρόλα τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αρχή, θα διαρκούσε στις επόμενες δεκαετίες με μόνο θετικές επιδράσεις και για τους δυο.

6 Δεκαετία Στη σεζόν που τελείωσε το 1961, το NBA ακόμα φαινόταν να παραπέει και γι’ αυτό πριν το 1962 η NBC αρνήθηκε να ανανεώσει την συνεργασία της για την κάλυψη των αγώνων μιας και τα ποσοστά τηλεθέασης είχαν μειωθεί θεαματικά σε σχέση με τα αλλά αθλήματα και ήταν ασύμφορη. Οι ομάδες στο πρωτάθλημα πλήθαιναν συνεχώς μα είχαν να αναδείξουν πολύ λίγους αθλητές ταλέντα οι οποίοι θα έδιναν έναν άλλο τόνο στο πρωτάθλημα. Τα έξοδα αυξήθηκαν αλλά δεν γινόταν το ίδιο και με τα έσοδα. Το 1969 υπήρχαν 87 ομάδες στις λίγκες του football, baseball, hokey, και basketball από 42 που ήταν τα προηγούμενα 10 χρόνια. Όμως το άρχισαν να δημιουργούνται μεγαλύτερα σταδία, πιο ευρύχωρα έως και θέσεων και καλύτερης ποιότητας γηπέδου.

7 Δεκαετία Την δεκαετία αυτή το NBA κινήθηκε ακόμα σε χαμηλά επίπεδα ως προς τον επαγγελματισμό του, τα εισοδήματα, τα έσοδα, την κάλυψη των αγώνων και στους λοιπούς συντελεστές του. Πνοή στο πρωτάθλημα και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον, έδωσε οι ομάδα Knicks με καλύτερες επιδώσεις από τις άλλες ομάδες. Όμως υπήρχε διαμάχη μεταξύ NBA και ABA(American basketball accotiation) καθώς και πολλοί ως τότε καλοί παίκτες αποσύρθηκαν με τα χρόνια και μειώθηκε ακόμα περισσότερο το ταλέντο στο θέαμα και η αφοσίωση στους αγώνες. Τελικά όμως όταν ενώθηκαν NBA και ABA βρέθηκαν περισσότερες ομάδες με χαρακτήρα πιο επαγγελματικό και καλύτερο περιβάλλον,

8 επίσης υπήρξε πρόβλημα μιας και αποτραβήχτηκαν αρκετοί από τους θεατές που υποστήριζαν τις ομάδες μιας και δεν μπορούσαν να ενσωματωθούν ψυχολογικά με τις νέες διαμορφωμένες ομάδες, λόγω της συγχώνευσής τους, καθώς και επειδή πλέον αγωνίζονταν πολλοί νέγροι στις νέες ομάδες για την τότε (άσπρη Αμερική). Υπήρξε και έντονη κριτική στον τρόπο που, το CBS πια, μετέδιδε τους αγώνες με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο δημοφιλή το άθλημα στο κοινό. Έτσι συνεχίστηκε μέχρι τις αρχές του 1980 όπου τα καινούργια αστερία που εμφανίστηκαν, έδωσαν νέα πνοή στο NBA.

9 Δεκαετία Το 1980 έγινε η έκρηξη δημοφιλίας από το ευρύ κοινό και κυρίως από τις νέες ηλικίες και ακολούθησε η ανάδειξη νέων αστέρων με προβολή τους από τα ΜΜΕ και οι αλλαγές στον τρόπο μετάδοσης και κάλυψης των αγώνων. Σχολιαστές , δημοσιογράφοι κάνουν εμφανή την παρουσία τους, με διαφορετικό ύφος παρουσίασης αγώνων. Η ABC αρχίζει να μεταδίδει αγώνες από διαφορετικές γωνίες λήψεις, με πολλές κάμερες και τεχνολογικά μέσα όπως replay, zoom κ.α. γράφονται αναφορές σε άρθρα μεγάλων εφημερίδων με εκτενή ρεπορτάζ ανάλυσης. Επίσης γράφονται βιβλία για την ιστορία του μπάσκετ και του ΝΒΑ. Η ανάπτυξη του αθλήματος συνδέθηκε με την προβολή του στην τηλεόραση και την έφεση που είχε στους νέους εξαιτίας των του επίτροπου της λίγκας David Stern το 1983.

10 Ήρθαν τρομερές αλλαγές στο NBA και στα τηλεοπτικά κανάλια που είχαν τα δικαιώματα παρουσίασης των αγώνων. Η είσοδος πολλών αστέρων όπως του Larry Bird, Michael Jordan, Magic Johnson έδωσαν στο παιχνίδι ένα καινούργιο image και μια καινούργια, λειτουργικά σωστή, αγορά για τους παίκτες. Ο David Stern σύμφωνα με τις στρατηγικές πωλήσεως του marketing που οργάνωσε είδε αλλαγές στον τρόπο που το ΝΒΑ αντιμετωπιζόταν από τα ΜΜΕ, έτσι μείωσε των αριθμό των μεταδόσεων των αγώνων για να επιτύχει καλύτερες αποκλειστικότερες συγκεντρώσεις τηλεθέασης αναδεικνύοντας όλο και περισσότερους αθλητές κάνοντάς τους Super stars. Τα συμβόλαια των εσόδων του ΝΒΑ και της τηλεόρασης ανατινάχτηκαν στα ύψη, η λίγκα έφτασε σε καινούργια μεγάλα επίπεδα δημοφιλίας.

11 Η δεκαετία του 1990 χαρακτηρίζεται ως η δυναστεία του μεγαλύτερου παίχτη όπως λέγεται όλων των εποχών,του Michael Jordan. Μαζί με την προσωπική του επιτυχία και τη λάμψη του ταλέντου του ο Jordan καταφέρνει να βγάλει από την αφάνεια την ομάδα των Chicago Bulls η οποία στις αρχές της δεκαετίας του ’90 κερδίζει 3 συνεχόμενα πρωταθλήματα. Ξαφνικά , στα τέλη του 1992 ο Jordan αφήνει την ενεργό δράση. Με τον Bird να έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση αλλά και τον Magic, λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας, η φυγή του Jordan έμοιαζε με καταστροφή για το πρωτάθλημα του NBA. Oι υπεύθυνοι του πρωταθλήματος αναζητούσαν νέους παίχτες αστέρια να πάρουν την θέση των παλιών (Jordan, Magic, Bird) όμως η λάμψη τους δεν ήταν η ίδια στο κοινό με αποτέλεσμα να υποχωρήσει προσωρινά η αίγλη του NBA.

12 Στις 19 Μαρτίου του 1995, ο Jordan επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση, ανεβάζοντας και πάλι τα νούμερα της τηλεθέασης και οδηγώντας και σε νέες επιτυχίες την ομάδα των Bulls. Το πρόβλημα ήταν ότι οι άλλες ομάδες δεν είχαν διαφημιστεί - προωθηθεί ανάλογα με αποτέλεσμα να χαθεί και πάλι η αίγλη του πρωταθλήματος μετά και την τελευταία χρονιά του Jordan στο NBA, την περίοδο ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ Τα δύο χρόνια που οι Bulls δε συμμετείχαν στους τελικούς, η τηλεθέαση έπεσε κατακόρυφα. Οι Bulls κατείχαν τα 11 από τα 15 πιο δημοφιλή παιχνίδια (watched games), στην ιστορία του NBA. Tέλος, οι υπεύθυνοι της ομοσπονδίας ήλπιζαν στο νέο κύμα των αστεριών που θα έπαιρναν την σκυτάλη στη μετά Jordan εποχή.

13 Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ TV ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
1950: Απλή αναμετάδοση του αγώνος. 1960: Αναμετάδοση και σχολιασμός τόσο στο μπάσκετ όσο και στο Αμερικάνικο Football. 1970 : Στο χώρο μπήκαν και τα Replays περισσότερος – αυστηρότερος σχολιασμός και η κάμερα τραβούσε από περισσότερες γωνίες.

14 -Σχολιαστές πρώην αθλητές σε εκπομπές πριν και μετά την μετάδοση του αγώνα.
-Ρεπόρτερ που έπαιρναν σύντομες συνεντεύξεις από τους προπονητές των ομάδων στην ανάπαυλα. Οι αναμεταδότες είχαν τον πρώτο λόγο στα παιχνίδια , ενώ οι σχολιαστές στην επανάληψη των φάσεων ή σε κρίσιμα σημεία. Τα Replays – επαναλήψεις γίνονταν σε περιπτώσεις φάουλ ή λίγο πριν τις διαφημίσεις για κάποια αμφισβητούμενη ή θεαματική φάση.

15 Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΝΒΑ Το NBA στοχεύει να είναι μέσα στις πιο επικερδής αθλητικές επιχειρήσεις στο παγκόσμιο στερέωμα. Δημιουργεί αγωνιστικές δραστηριότητες τέτοιες ώστε να προσελκύει την θέαση του αθλήματος σε παγκόσμια εμβέλεια. Ξοδεύει μεγάλα ποσά για την απόκτηση παικτών ακόμη και από άλλες χώρες με στόχο να του αποφέρουν κέρδος με τις θεαματικές – ξεχωριστές αγωνιστικές τους ικανότητες. Βασίζεται όμως και στην «παραγωγή» δημιουργίας αθλητών από νεαρές ηλικίες μέσω κολεγιακών πρωταθλημάτων. Επενδύει και «Εκμεταλλεύεται» άμεσα στα νέα ταλέντα! Δημιουργεί έτσι μακροχρόνια σχέση με παίκτες – αθλητές οι οποίοι ζουν για να παίζουν στο NBA.

16 Επειδή εκμεταλλεύεται ένα αθλητικό προϊόν πρέπει διαρκώς να αναμορφώνει το σχεδιασμό του. (πχ τα κέρδη και η θεαματικότητα των αγώνων έχουν μειωθεί κατά πολύ μέσα στα τελευταία 3-4 χρόνια). Οι μακροχρόνιοι στόχοι του να είναι πάντα στην κορυφή και να προάγει το άθλημα στη γενέτειρά του, αλλά και έξω από αυτήν αντικρούεται με την αδυναμία του να έχει τη μέγιστη επιτυχία αυτή την περίοδο. Η παράδοση του NBA να διαθέτει πάντα τους top-αθλητές και από τις ΗΠΑ αλλά και από τις άλλες χώρες και να κρατάει πάντα ένα υψηλό επίπεδο παιχνιδιού (θεωρούν τους εαυτούς τους master at game). Έρχεται σε σύγκρουση με το διαρκώς αναπτυσσόμενο ευρωπαϊκό μπάσκετ που έχει κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια και πλέον κοντράρει με ίσους όρους την «Dream team».

17 Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το NBA χαράζει την πορεία της στρατηγικής: τον τρόπο που θα εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες για ανάδειξη του αθλήματος (πχ Παγκόσμια Τουρνουά, Ολυμπιακοί Αγώνες αλλά και τοπικά πρωταθλήματα). Αναλύει τον ανταγωνισμό (πχ Ευρωπαϊκό μπάσκετ). Εκμεταλλεύεται τους εξαιρετικούς παίκτες που διαθέτει, τους προπονητές, τον πληθυσμό των οπαδών του, την δυνατότητα προώθησης του αθλήματος, μέσω των ΜΜΕ και εγχώρια αλλά και παγκόσμια. Εντοπίζει τα αδύνατα σημεία του (πχ διαφορετικοί κανονισμοί, υψηλό κόστος θεαμάτων). Δημιουργεί όραμα που θα εμπνεύσει «Το πιο σεβαστό άθλημα στον κόσμο» Δημιουργεί logos στους οπαδούς του αθλήματος «I love this game» για να ενισχύει την κατεύθυνση της στρατηγικής του στην εξάπλωση του αθλήματος σε όλα τα στρώματα των οπαδών. Δημιουργεί ένα «image» για το άθλημα αλλά και για την ομοσπονδία (πχ τιμωρία και αποβολή παικτών ακόμα και για ασήμαντα παραπτώματα).

18 ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΝΒΑ
Υπάρχει οικονομική ανάπτυξη; Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως όχι η αναμενόμενη. Τηλεοπτική κάλυψη και έκθεση στα ΜΜΕ. Αλλαγή καναλιού κάλυψης από το NBC στο ABC/ESPN η οποία είναι άθλια, είχε συνέπειες στη δημοτικότητα και το image του αθλήματος. Τον τελευταίο καιρό επικρατεί αναταραχή στο NBA (οι 2 πρόσφατες φιλονικίες, Blazers/Pacers λύση στα δικαστήρια και Ron Artest/Rasheed Wallace/Allen Iverson). Έχουμε παραμείνει στην σκιά της εποχής Michael/Magic/Bird. Οι μεγάλες ακριβοθώρητες ομάδες (Knicks/Bulls) δεν είναι ανταγωνιστικές. Μένουν αναξιοποίητοι οι παίκτες που έρχονται από το κολεγιακό πρωτάθλημα. Αγωνιστική Επίδοση σε διεθνείς αγώνες: Ολυμπιακούς, Παγκόσμιο πρωτάθλημα η “Dream team” έχει χάσει την αίγλη της!! Ανάπτυξη του αθλήματος γίνεται κυρίως για τα εγχώρια πρωταθλήματα και όχι με στόχο την κατάκτηση Διεθνών Τίτλων( Δεν υπάρχει η έννοια της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ ούτε η μεγάλη προβολή της.)

19

20 ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ NBA Το NBA σήμερα αποτελείται από 31 ομάδες από τις οποίες: Το 73% τον παικτών αποτελείται από μαύρους. Από τους 31 ιδιοκτήτες μόνο 1 είναι μαύρος. Το 18% των managers είναι επίσης μαύροι. Και το 38% των διαιτητών.

21

22 Η ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Το 1998 οι ιδιοκτήτες σταμάτησαν τα παιχνίδια του NBA για 30 αγωνιστικές (Lockout).Αυτό κόστισε περίπου $. Οι λόγοι: Τα εισοδήματα των παικτών Το image του NBA Το παιχνίδι Τα όριο ηλικίας

23 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Οι Ιδιοκτήτες Δημιουργία Salary Cup. (Δηλαδή μισθοί παικτών μέχρι 51,7% των εσόδων). Μη ισχύ Larry Bird Exception. Αλλαγή dress code κατά την είσοδο και έξοδο από τους αγωνιστικούς χώρους. Το 2006, αλλαγή μερικών κανονισμών για πιο επιθετικό μπάσκετ (πιο εύκολα σφυρίγματα φάουλ και απαγόρευση του χεριού στην περιφέρεια). Οι Παίκτες Μη διεκδίκηση του κάτι παραπάνω φοβούμενη την κατακραυγή του κόσμου. Αύξηση κατώτατου μισθού από $ σε $. Εκλήφθηκε από τους Αφρό-Αμερικάνους ως ρατσιστικό μήνυμα. Άμεση αντίδραση από παίκτες και μέρος των φιλάθλων. Απρόθυμη προσαρμογή των παικτών. Μείωση της αποτελεσματικότητας.

24 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Οι Ιδιοκτήτες Αύξηση των ποινών και των αποκλεισμών σε περίπτωση φιλονικίας ή εξωαγωνιστικών λόγων. Δημιουργία Age Limit: Εισαγωγή παικτών στο ΝΒΑ από 19 ετών και πάνω. Βελτίωση του θεάματος. Επιβολή μισθού $ ημερησίως για τους Rookie players. Αλλαγή μπάλας μπάσκετ. Για βελτίωση στο σκοράρισμα. Οι Παίκτες Καμία αντίδραση από τους παίκτες. Μείωση μελλοντικών απολαβών των παικτών. Επίσης, μείωση μελλοντικών απολαβών των παικτών. Νίκη των παικτών. Απόσυρση της λόγω τραυματισμών στα δάκτυλα (κοψίματα).

25 Η ΕΠΙΡΡΟΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ
Οι νέοι κανονισμοί δεν έχουν αποδεχθεί θετικά από τους φιλάθλους. Πιστεύουν σε μείωση του θεάματος. Η αύξηση των μαύρων παικτών έχει προκαλέσει δυσφορία στους παλιούς φίλαθλους του αθλήματος λόγω διαφορετικής κουλτούρας. Το αποτέλεσμα μείωση αγοραστικής δύναμης σε αυτό το target group. Αδυναμία προσέγγισης λεύκων και αύξηση των μαύρων φιλάθλων. Το NBA προσεγγίζει πιο νέο αγοραστικό κοινό. Εμπορικά και οικονομικά προβλήματα στο μέλλον.

26 ΟΙ 10 ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2007
New York Knicks Los Angeles Lakers Chicago Bulls Detroit Pistons Houston Rockets Dallas Mavericks Cleveland Cavaliers Phoenix Suns Miami Heat San Antonio Spurs

27 Οι New York Knicks ανήκουν στην Cablevision Systems, που τους αγόρασε το έναντι $300 mil Coach Isiah Thomas Valuation Breakdown Madison Square Garden Ιδιοκτήτης: Cablevision Systems Χρονιά ίδρυσης: Χωρητικότητα: 19,763 Κόστος Κτίσης: $43 mil Μέσος Όρος Τιμής Εισιτηρίου: $71

28 Οι Portland Trail Blazers ανήκουν στον Paul Allen
(Net Worth: $16.8 billion), που τους αγόρασε το έναντι $70 mil Coach Nate McMillan Valuation Breakdown Rose Garden Ιδιοκτήτης: Team owned Χρονιά Ίδρυσης: Χωρητικότητα: 20,580 Κόστος Κτήσης: $262 mil Μέσος Όρος Τιμής Εισιτηρίου: $45

29 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΒΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΒΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΒΑ Πρωταρχικός στόχος : ΘΕΑΜΑ Γρήγορο μπάσκετ Μεγαλύτερες διαστάσεις γηπέδου Διάρκεια αγώνα : 4 x12 λεπτά Αθλητικοί – θεαματικοί παίκτες Μεγάλος και συνεχής αριθμός αγώνων στο πρωτάθλημα (τουλάχιστον 82) ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Πρωταρχικός στόχος : ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ Οργανωμένο με συστήματα Μικρότερες διαστάσεις από αυτές του ΝΒΑ Διάρκεια αγώνα : 4 x10 λεπτά Παίκτες οργανωτές και πιο ουσιαστικοί Κανονική διάρκεια πρωταθλήματος (περίπου 24 αγώνες κατά μέσο όρο)

30 ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΒΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΝΒΑ – ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΒΑ Υπερσύγχρονα γήπεδα Event σε κάθε αγώνα και συμμετοχή του κόσμου- ψυχαγωγία ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Γήπεδα μικρής χωρητικότητας Εκδηλώσεις μόνο σε ξεχωριστές περιπτώσεις

31


Κατέβασμα ppt "ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google