«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Δημοτικό Λεμεσου κ.΄β Εκπαιδευτικη ερευνα
Advertisements

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η Ε΄ τάξη του 12ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων σας προσκαλεί στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα
Γεγονότα που δεν χρειάζεται να τα πάρετε και τοις μετρητοίς...
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Τα τελευταία χρόνια ακούμε συνέχεια ότι η μεσογειακή διατροφή είναι ωφέλιμη για την υγεία μας και ότι πρέπει να την ακολουθούμε αν.
Food and Beverage Operations and Management.  Food: Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα στυλ και είδη κουζίνα  Beverages: Περιλαμβάνει όλα τα αλκοολούχα και.
Χολινεργικοί Αγωνιστές. Φάρμακα που επιδρούν στο Αυτόνομο ΝΣ Δρουν διεγείροντας ή αποκλείοντας νευρώνες του αυτόνομου ΝΣ Χολινεργικά (επιδρούν σε υποδοχείς.
Συνταγές & έλεγχος. Για τον σχεδιασμό μιας συνταγής θα πρέπει:  Τα υλικά που συνιστούν το πιάτο  Τις μεικτές ποσότητες (ή τις καθαρές ποσότητες, συνοδευμένες.
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους Energy Balance & Weight Control.
Η σημασία της Γεωργίας (Επισιτισμός, Οικονομία, Πολιτική, Εθνική και Παγκόσμια σημασία)
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
ΙΕΚ ΛΑΓΚΑΔΑ ΤΜΗΜΑ: ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΡΑΣΜΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΕΥΓΕΝΕΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 6 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015.
ΥΛΙΚΑ:  2 κιλά περίπου άγρια χόρτα για πίτα, όχι για βράσιμο  Άνηθο  Κρεμμυδάκια φρέσκα  5 Αυγά  2 ντομάτες ώριμες  Ελαιόλαδο.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ- ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α. ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Β. ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ-ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ.
1 ΔΗΜΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 5 Η (Θ) ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 6ο. ΑΝΟΙΕΣ  Η άνοια είναι μια γενική κατηγορία γνωστικής δυσλειτουργίας με πολλές αιτίες.  Είναι μια ομάδα δυσλειτουργιών με πολλαπλά γνωστικά.
Διατροφή Ενότητα 19: Λίπη, έλαια, λαχανικά και πατάτες Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Αθήνας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗ 7ου γυμνασίου Ηλιούπολης Καθηγητής-Υπεύθυνος της Εργασίας: Λιανός Ανδρέας.
Δρ Θρασύβουλος Μανιός Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κρήτης Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Αρδεύσεις – Στραγγίσεις.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Εφαρμοσμένη οικολογία Γ΄Λυκείου
ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΙΕΚ Ελληνικού
Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΕΣ.
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Συνταγεσ δρυμου ΜΥ.ΛΕ., ΜΥ.ΛΕ. που γυρίζεις…!
Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο 21/03/2016
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
ΝΟΣΟΣ ΤΩΝ ΔΥΤΩΝ (ΑΖΩΤΟΥ)
Κατάλληλο για όλους τους λιπαρούς λεκέδες
Απομόνωση νουκλεϊκών οξέων
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Απομόνωση νουκλεικών οξέων
Δ/νση Φυτικής Παραγωγής Τμήμα Γεωργικών Φαρμάκων
Το θέμα «έφηβοι και διατροφή» τέθηκε από τους μαθητές του προγράμματος προκειμένου να διαπιστωθεί η σημασία και ο ρόλος της διατροφής στη ζωή και την καθημερινότητα.
Διατροφικές διαταραχές Διατροφικές συνήθειες των εφήβων
Εργασία Φυσικής.
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Γνωρίζετε ότι: Το πρωινό γεύμα πριν από το σχολείο βοηθά την καλή φυσική και πνευματική κατάσταση; Ένα σωστό πρόγευμα μπορεί να είναι: γάλα και δημητριακά.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Νερό Πηγή ζωής.
Νερό Πηγή ζωής.
Ισοδύναμα Τροφίμων Αποτελούν τη βάση για το σχεδιασμό των γευμάτων και αναπτύχθηκαν από μια επιτροπή του Αμερικανικού Συλλόγου Διαιτολόγων και του Αμερικανικού.
Λειτουργίες Επισιτιστικών Τμημάτων (Θεωρία) Κεφάλαιο 1:
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ
Διατροφικεσ συνηθειεσ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ… Β΄ Λυκείου 3ο ΓΕΛ Εχεδώρου.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασίλης Γκιμίσης ΔΙΑΦΑΝΕΙΕΣ
Μικροβιολογική διάγνωση λοιμώξεων κατώτερου αναπνευστικού συστήματος
Δρ. Α. Ραφαηλίδης Τμ. Διοίκησης Επιχειρήσεων (Πάτρα) ΤΕΙ Δυτ. Ελλάδας
Οι μαθήτριες του Β2: Παρουσιάζουν το πρότζεκτ με θέμα: Μακρή Θεοδώρα
Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...
σκέψεις από τη διδακτική μας εμπειρία
Oργανικό ψυχοσύνδρομο
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤO Food and beverage department
Food and Beverage Operations and Management
رگرسيون Regression.
Τράπεζα Τροφίμων Food Bank   Οι Εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο διοργανώνουν για 4η συνεχή χρονιά Τράπεζα Τροφίμων   Η συλλογή τροφίμων έχει.
ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Τηλεόραση και Παιδί!!!.
Διοίκηση Επισιτιστικών επιχειρήσεων ΜΑΘΗΜΑ 1ο
Μεσογειακή διατροφή και μακροζωία
ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ
ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ
Πολιτική για τη δημιουργία Φιλικών Πόλεων για τα άτομα με Άνοια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλετε διαφορετική εικόνα σε αυτή τη διαφάνεια; Επιλέξτε.
Slow APSP.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1

Ελληνική, Παραδοσιακή Διατροφή Ελληνική, Παραδοσιακή Διατροφή Αμερικανική – Δυτικού τύπου Διατροφή Αμερικανική – Δυτικού τύπου Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή Η διατροφή αποτελεί το σύνολο των τροφών που καταναλώνει ο άνθρωπος για να διατηρηθεί στην ζωή 2

Ελληνική Παραδοσιακή Διατροφή Κράτος των Αθηνών επί Περικλή Κράτος των Αθηνών επί Περικλή Ρωμαϊκοί χρόνοι Ρωμαϊκοί χρόνοι Βυζαντινοί χρόνοι Βυζαντινοί χρόνοι Μικρασιατική καταστροφή Μικρασιατική καταστροφή Αστικοποίηση Αστικοποίηση Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα Σύγχρονη Ελληνική κουζίνα 3

Ενδεικτικά τρόφιμα της ελληνικής παραδοσιακής διατροφής Ελαιόλαδο Ελαιόλαδο Λαχανικά και χόρτα Λαχανικά και χόρτα Φρούτα Φρούτα Δημητριακά Δημητριακά Όσπρια Όσπρια Αρωματικά χόρτα, βότανα και μπαχαρικά Αρωματικά χόρτα, βότανα και μπαχαρικά Κρασί. Κρασί. 4

Αμερικανική – Δυτικού τύπου διατροφή Ψωμί Fast Food Γλυκά 5

Μεσογειακή Διατροφή Καθημερινή κατανάλωση (δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά) Καθημερινή κατανάλωση (δημητριακά, φρούτα, λαχανικά, ελαιόλαδο, γαλακτοκομικά) Εβδομαδιαία κατανάλωση (ψάρια, πουλερικά, ελιές, όσπρια, ξηροί καρποί, πατάτες, αυγά, γλυκά) Εβδομαδιαία κατανάλωση (ψάρια, πουλερικά, ελιές, όσπρια, ξηροί καρποί, πατάτες, αυγά, γλυκά) Μηνιαία κατανάλωση (κόκκινο κρέας) Μηνιαία κατανάλωση (κόκκινο κρέας) 6

ΣυστατικάΤροφίμων Πρωτεΐνες Υδατάνθρακες Λιπίδια Λιπαράοξέα ΑνόργαναΣυστατικάΆλατα Βιταμίνες Τα συστατικά των τροφίμων 7

Τρόποι παραγωγής προϊόντων Προϊόντα Συμβατικής Καλλιέργειας Προϊόντα Συμβατικής Καλλιέργειας Βιολογικά Προϊόντα Βιολογικά Προϊόντα Μεταλλαγμένα Προϊόντα Μεταλλαγμένα Προϊόντα 8

Διατροφικές εκτροπές & Υγεία Σωματικές Ασθένειες Καρκίνος Καρκίνος Σακχαρώδης Διαβήτης Σακχαρώδης Διαβήτης Αρτηριακή Υπέρταση Αρτηριακή Υπέρταση Καρδιοαγγειακός Κίνδυνος Καρδιοαγγειακός Κίνδυνος Νόσος Alzheimer Νόσος Alzheimer Παχυσαρκία Παχυσαρκία Ανοσολογικό Σύστημα Ανοσολογικό Σύστημα 9

Ψυχογενή Διατροφικά νοσήματα Νευρική Βουλιμία Νευρική Ανορεξία 10

Η Διατροφή των Εφήβων Καταναλώνετε 5 γεύματα την ημέρα Καταναλώνετε 5 γεύματα την ημέρα Αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα & βιομηχανοποιημένα σνακ πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά Αποφεύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα & βιομηχανοποιημένα σνακ πλούσια σε ζάχαρη, αλάτι και λιπαρά Προτιμήστε δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως Προτιμήστε δημητριακά και προϊόντα ολικής αλέσεως Καταναλώνετε 400gr φρούτα & λαχανικά την ημέρα Καταναλώνετε 400gr φρούτα & λαχανικά την ημέρα Πίνετε γάλα Πίνετε γάλα Πείτε ΝΑΙ στο άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι Πείτε ΝΑΙ στο άπαχο κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι 11

Δίαιτες 12

Πείνα Αιτίες Φτώχεια Φτώχεια Έλλειψη τροφής Έλλειψη τροφής Λύσεις Φιλανθρωπία Βιοτεχνολογία Περιορισμός πληθυσμιακής αύξησης Κοινωνική δικαιοσύνη Οικονομική ενίσχυση και ανάπτυξη των χωρών του Τρίτου Κόσμου 13

Υποθέσεις Υπόθεση 1: Το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων τρώει πρωινό Υπόθεση 2: Το γεύμα που παραλείπεται σε μεγαλύτερο ποσοστό είναι το απογευματινό το απογευματινό Υπόθεση 3: Ένα ποσοστό 40% των εφήβων παραλείπει το δεκατιανό Υπόθεση 4: Το μεγαλύτερο ποσοστό των εφήβων τρώει τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα fast food φορές την εβδομάδα fast food Υπόθεση 5: Ένα ποσοστό 20% των εφήβων πίνει τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα αλκοόλ εβδομάδα αλκοόλ Υπόθεση 6: Ένα ποσοστό 60% των εφήβων τρώει γλυκά περισσότερες από 1 φορά την εβδομάδα από 1 φορά την εβδομάδα Υπόθεση 7: Ένα ποσοστό 20% των εφήβων έχει κάνει κάποια μορφή δίαιτας δίαιτας 14

Αποτελέσματα15

16

17

18

19

20