Παράγραφοι-σύνδεση-σχέση με το κείμενο 3 παράγραφοι στο κείμενο του Καποδίστρια: 1) η έλλειψη κρατικής οργάνωσης, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Καποδίστριας.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Lambda-Sat Διαστημικές αποστολές 12 Γυμνάσιο Αχαρνών Γραπτή εργασία:
Advertisements

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΙΣΤΟΡΙΩΝ
1ο Νηπ/γείο Βραχναιίκων, τμ.Α2. Υπεύθυνη εκπ/κός Ανδριάνα Καρρά
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
 Εκτίμηση Ικανοτήτων  Αντιμετώπιση Άγχους  Σχεδιασμός Παρουσίασης  Οργάνωση της Παρουσίασης  Έλεγχος του Περιβάλλοντος  Πραγματοποίηση Παρουσίασης.
Mood board (σύνθεση) Μοναδικό αντικείμενο Background και κύρια εικόνα
Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
Ρήμα Υποκείμενο Αντικείμενο Κατηγορούμενο
Γ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΚΡΙΤΙΚΗ.
Θεμελιώδη Στοιχεία για Ατομική & Επαγγελματική Ανάπτυξη Τραγέα Γιώτα, Φυσικοθεραπεύτρια ΜSc (Pain Management)
ΠΕΡΙΛΗΨΗ 1ο ΒΗΜΑ  Διαβάζουμε ανάγνωση όλο το κείμενο, για να καταλάβουμε την άποψη του συγγραφέα.
Θεωρητική Παρουσίαση Μαθήματος Γυμνασίου ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΠΑΠΑΡΓΥΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΡΟΣ MSc ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ11 ΠΕΛΛΑΣ - ΠΙΕΡΙΑΣ.
Η βασιλεία του Όθωνα.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ. ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΠΕΡΙΛΗΨΗ Όταν θέλουμε να καταγράψουμε κάποια στοιχεία από το σύνολο ή τα επιμέρους στάδια μιας πράξης (επιστημονικό.
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
αυτονομία γκρέμισαν τείχη πήραν όπλα κατοίκων Ρωμαίος διοικητής Ρωμαϊκή φρουρά φιλορωμαίος Ελληνας διοικητης μεγάλοι φόροι Διαίρει και Βασίλευε.
Νεοελληνική Γλώσσα Γ΄ Γυμνασίου Ενότητα 6
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ Μια διδακτική παρέμβαση για τις Α΄ και Β΄ Τάξεις ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2013.
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΙΚΟΥ ΕΙΔΟΥΣ
Γεωρ. Λασκαράκης Εισήγηση με θέμα
Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΩΝ Το κειμενικό είδος της περιγραφής Σκεύη Στυλιανού – Χατζηαναστάση Σύμβουλος Ελληνικών
ΟΙ ΟΝΟΜΑΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
Ολοκλήρωση Επιχειρησιακών Μηνυμάτων. Διαδιασία Ανάπτυξης του Βιογραφικού σε Τρία Βήματα Βήμα 1 Σχεδιασμός Βήμα 3 Ολοκλήρωση Βήμα 2 Ανάπτυξη Ανάλυση Κατάστασης.
ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ
Χρησιμοποίησέ το ξανά … και ξανά … και ξανά
Απο τον ευθυ στον πλαγιο λογο
Γνωστικά Μαθησιακά Προβλήματα
Δευτερεύουσες Ονοματικές Προτάσεις
ΠΛΑΓΙΕΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Η περιληψη.
4ο μαθημα στο τραπεζι την ωρα του φαγητου
Ενότητα 5 Πάμε για ψώνια; Δασκάλα: Ευρυδίκη Παπαγεωργίου.
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ Γυμνασίων Οκτώβριος 2007.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΝΙΔΙΟΥ ΧΡΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ - ΧΡΟΝΙΚΑ ΕΠΙΡΡΗΜΑΤΑ
Ενότητα 3: Χρήση Εργαλείων Έκφρασης& Δημιουργίας
ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΛΓΟΡΙΘΜΩΝ
ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ
Χρησιμοποιώντας τις ΤΠΕ στα φιλολογικά μαθήματα: ένα σχέδιο διδασκαλίας στη Νεοελληνική Γλώσσα της Γ‘ Γυμνασίου Άννα Αγγελοπούλου.
Σχέδιο Μαθήματος στα Ελληνικά Ενότητα 4: Το σύννεφο έφερε βροχή. Μάθημα: Χωρίς φως,σελ Επεξεργασία του Φφ.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
1 η Ενότητα 2 η Ενότητα 3 η Ενότητα.  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος  Μαθητής που εργάστηκε: Μουχταρόπουλος Πέτρος.
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
Κακαρά Στυλιανή A Η εξέταση των φυτικών δειγμάτων με βάση τα μορφολογικά τους γνωρίσματα, Η κατάταξή τους σε οικογένειες με την χρήση των κλειδων,
Ένα γράμμα για την Ιωάννα Χατσίκου Ιωάννα
Η Δομή του Εκπαιδευτικού Υλικού Για τη διδασκαλία της Γλώσσας στην Γ΄ τάξη του Δημοτικού χρησιμοποιείται το παρακάτω υλικό: Βιβλίο του Μαθητή, 3 τεύχη.
Ερωτηματική μέθοδος Η ερωτηματική μέθοδος είναι αμφίδρομη επικοινωνία Αποτελείται από δύο στοιχεία: την ερώτηση και την απάντηση Θέτει τον εκπαιδευόμενο.
Ανάπτυξη της γλώσσας Η ανάπτυξη της γλωσσικής ικανότητας περνάει από συγκεκριμένα στάδια απόκτησης γλωσσικών επιπέδων. Ο στόχος ενός παιδιού που μαθαίνει.
ΠερIληψη Α. Προετοιμασία
Η διδασκαλία, εκμάθηση, πιστοποίηση της ελληνικής σε ΑμεΑ
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Η σύνδεση των παραγράφων (6ο μάθημα)
Γλωσσικά Ζητήματα: Δεξιότητες και Προγράμματα Μελέτης
ΔΕΚΑΡΧΟ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ Εκπαιδευτική Ομάδα: Αβραάμ Ιντζεβίδης
Επεξεργασία Κειμένου Διδακτική προσέγγιση των λογισμικών γενικής χρήσης Ζωγραφική Λογιστικά φύλλα Βάσεις δεδομένων.
Τα σημεία στίξης Β΄τάξη.
ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ & ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ
Απο τον ευθυ στον πλαγιο λογο
Μάθημα 8ο Ζητήματα γραφής και επιμέλειας κειμένου-εργασίας
Για να βάλω λίγο νόημα παραπάνω στη ζωή
Slideshare.
Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering).
1.4 Επικοινωνία και προβλήματα – Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας
ΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ - VARIABLES
Λογισμικό Εφαρμογών/Επεξεργασία Κειμένου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Παράγραφοι-σύνδεση-σχέση με το κείμενο 3 παράγραφοι στο κείμενο του Καποδίστρια: 1) η έλλειψη κρατικής οργάνωσης, όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Καποδίστριας. 2) Η ανόρθωση των οικονομικών του Κράτους από τον Καποδίστρια 3) Η οργάνωση της εκπαίδευσης από τον Καποδίστρια. ΠΛΑΓΙΟΤΙΤΛΟΙ Α) έλλειψη οργάνωσης Β) ανόρθωση οικονομικών Γ) οργάνωση εκπαίδευσης

ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥ Νοηματική ενότητα και αυτοτέλεια=ενιαίο πληροφοριακό σύνολο (δεν πρέπει το ίδιο μήνυμα να συνεχίζεται και στην επόμενη παράγραφο!!!) Αλλαγή αράδας= εξωτερικό γνώρισμα Έκφραση ενός κύριου νοήματος, που μπορεί να δηλωθεί με έναν πλαγιότιτλο. (οι πλαγιότιτλοι βοηθούν στην αρχική κατανόηση του κειμένου, αλλά και στην τελική ανακεφαλαίωσή του!!).

ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΣΤΟΥ ΧΩΡΙΣΜΟΥ ΣΕ 2 ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΥΣ Μόλις μαθεύτηκε πως στη Σμύρνη ξεμπάρκαρε ο Ελληνικός Στρατός και τα πέντε γειτονικά τουρκοχώρια γίνηκαν στάχτη! Νέα στάχτη, νέες συμφορές που θα φέρουνε κι άλλες κι άλλες! Μα ποιος μπορούσε να κάνει τέτοιον απλό λογαριασμό μέσα στο μεθύσι της νίκης… Τη μέρα που έφτασε ο Ελληνικός Στρατός στο χωριό μας, ο κόσμος έχασε το νου του. Από νωρίς πήρανε να χτυπούν οι καμπάνες, μα δεν ήταν ο συνηθισμένος χτύπος∙ ήτανε κατιτίς το πρωτάκουστο.

Προτάσεις: βασικές & συμπληρωματικές πληροφορίες

Ρηματικό και ονοματικό μέρος & συμπληρώματα ή εξειδικεύσεις Παράδειγμα με εξειδικεύσεις του ονοματικού μέρους της πρότασης Παράδειγμα με εξειδικεύσεις του ονοματικού μέρους της πρότασης: Κοίταζε ο Αντώνης τις βαρκούλες, που ανεβοκατέβαιναν λοξά, σαν στραβολαιμιασμένες απάνου στα κύματα, και θυμούνταν τον Σεβάχ τον Θαλασσινό, που σε αμέτρητες βρέθηκε φουρτούνες, που καραβοτσακίστηκε και θαλασσοπνίγηκε τόσες φορές, και όλο τάβγαζε πέρα και δεν πνίγονταν ποτέ. (Π. Δέλτα, Τρελαντώνης) Βασική πληροφορία σε κύρια πρόταση+ εξειδικεύσεις του ονοματικού μέρους (αντικειμένου: βαρκούλες) + επέκταση με 2 η κύρια πρόταση +εξειδικεύσεις του ονοματικού μέρους (του αντικειμένου: Σεβάχ).

Ρηματικές εξειδικεύσεις

Ανακεφαλαίωση

Λειτουργικά στοιχεία της παραγράφου: λέξεις- κλειδιά Μέσα στην παράγραφο, 1 ή 2 προτάσεις μας δίνουν τις βασικές πληροφορίες, ενώ άλλες προτάσεις και προσδιορισμοί τις συμπληρώνουν, τις αποσαφηνίζουν ή τις εμπλουτίζουν με δευτερεύουσες πληροφορίες. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και μέσα στην ίδια την πρόταση: 1 ή περισσότερες λέξεις έχουν μεγαλύτερο βάρος (=λέξεις-κλειδιά) και μας δίνουν τη δυνατότητα να ‘’ξεκλειδώσουμε’’ την πρόταση. Βλ. ανασυγκρότηση, ανόρθωση της οικονομίας, δημιούργησε Τράπεζα. Οι λέξεις-κλειδιά είναι αυτές που συγκρατούμε στη μνήμη μας όταν ακούμε μια ομιλία ή διαβάζουμε ένα κείμενο. Τις σημειώνουμε και με τη βοήθειά τους, αναπαράγουμε από μνήμης το νόημα!! Επίσης, με τις λέξεις κλειδιά και το κύριο νόημα, μπορούμε να αναπτύξουμε τις παραγράφους ενός κειμένου. (θα το δούμε στην παραγωγή κειμένου)

Ανακεφαλαίωση: Λέξεις-κλειδιά