Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering).

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering)."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering). Συνήθως η σειρά αυτή είναι η αύξουσα τάξη (ascending sequence) της τιμής των μεγεθών προς ταξινόμηση. Σκοπός της ταξινόμησης είναι να διευκολυνθεί στη συνέχεια η αναζήτηση των στοιχείων του ταξινομημένου πίνακα.

2

3 Η μέθοδος είναι γνωστή ως ταξινόμηση φυσαλίδας (bubblesort).
Βασίζεται στην αρχή της σύγκρισης και ανταλλαγής ζευγών γειτονικών στοιχείων, μέχρις ότου διαταχθούν όλα τα στοιχεία.

4 Παράδειγμα Έστω ότι ο αρχικός πίνακας αποτελείται από εννέα κλειδιά, τα εξής: 52, 12, 71, 56, 5, 10, 19, 90 και 45. Η μέθοδος εφαρμοζόμενη σε αυτά τα εννέα κλειδιά εξελίσσεται όπως φαίνεται στο επόμενο σχήμα. Κάθε φορά το ταξινομημένο τμήμα του πίνακα εμφανίζεται με χρώμα, ενώ τα στοιχεία που σαν φυσαλίδες ανέρχονται μέσα στον πίνακα εντοπίζονται με το αντίστοιχο βέλος στα δεξιά τους. Κάθε φορά εμφανίζεται η τάξη της επανάληψης (i).

5

6

7 υλοποιείται με τις:

8

9

10

11 2

12

13

14

15

16

17

18

19 Άσκηση: Πώς υλοποιείται ο αλγόριθμος σε πρόγραμμα σε ΓΛΩΣΣΑ;

20

21

22 Διαβάζετε: Άσκηση : Βιβλίο Μαθητή: Παράγραφος 3.7 (σελ.65-67)
Παράρτημα: Παράγραφος 4.6.1(σελ.56-57) Παράδειγμα 2-ταξινόμηση σε παράλληλους πίνακες (σελ.64-66) Παράγραφος Άσκηση 1-Μονοδιάστατος Πίνακας (σελ 66-69) Άσκηση : Άσκηση 18 από το παράρτημα (σελ.77)


Κατέβασμα ppt "Η τακτοποίηση των κόμβων μίας δομής με μία ιδιαίτερη σειρά είναι μία πολύ σημαντική λειτουργία που ονομάζεται ταξινόμηση (sorting) ή διάταξη (ordering)."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google