Επιτραπέζια Αντισφαίριση. EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Advertisements

BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Έλσα Σκεντέρι Χριστίνα Καντά Λίτσα Γκαραβέλη
Επιτραπέζια Αντισφαίριση Θεσσαλονίκη 6 Σεπτεμβρίου 2013.
Μιχάλης Κατσικαδέλης MSc, PhDc
Γυμναστική,Αθλητισμός
ΚΡΙΤΣΙΛΙΓΚΟΣ ΚΟΚΙΟΥΣΗΣ
Το ποδοσφαιρικό παιχνίδι βασίζεται σε ένα σύνολο κανόνων, που είναι γνωστοί ως Κανόνες Παιχνιδιού, και παίζεται με τη χρήση μιας φουσκωμένης ελαστικής.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΡΚΑΒΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ
ΚΟΥΒΑΡΑ ΓΙΩΤΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Καπάνταης Σοφοκλής Μιχελάκης Γιώργος.  Α1: Αγωνίζονται 13 ομάδες. Παίζουν όλες μεταξύ τους και εντός και εκτός έδρας.  Ευρωλίγκα : Συμμετέχουν 24 ομάδες,
Αθλήματα Ολυμπιακών Αγώνων σήμερα
Εισαγωγή στην Τεχνολογία Διαγωνισμός RoboPong. Στόχος Κατασκευή και προγραμματισμός ενός ρομπότ το οποίο να διαγωνιστεί στο πρωτάθλημα RoboPong. Ο διαγωνισμός.
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες.
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΒΟΛΛΕΫ ΕΛΛΑΔΑΣ 16 Ο Ετήσιο Επιμορφωτικό σεμινάριο Αθήνα, 28/
Λιγότερο Δημοφιλή Αθλήματα
ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΤΟΥ 19ΟΥ ΚΑΙ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΚΜ: 305 ΠΑΤΣΙΑΟΥΡΑΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
Δειγματική διδασκαλία
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΙΝΓΚ-ΠΟΝΓΚ
ΣΧΟΛΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Παραολυμπιακό Άθλημα Μία παρουσίαση των: Μαρίνα Γαλογάβρα Μαρίνα Γαλογάβρα Γεωργία Πανούση Γεωργία Πανούση Μαρία Μρινοπούλου Μαρία Μρινοπούλου.
Πετοσφαίρηση Χριστιάννα Λ. Ελενη Ν..
Παιχνίδια με Μπαλόνια Ευα ιωαννιδου.
ΓΚΟΛΜΠΟΛ.
Αντισφαίριση με αμαξίδιο
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ θέμα Εισαγωγή Ιστορικό Εξοπλισμός (στολή)
ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Περιεχόμενα Γενικά Ποδόσφαιρο Καλαθοσφαίριση
Αντιπτέριση (Μπάντμιντον)
ΧΕΙΡΟΣΦΑΙΡΙΣΗ HANDBALL
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Ένα παραολυμπιακό άθλημα
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
Μαθαίνοντας Python ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PYTHON 2014
Τ Ο HOBBY ΜΟΥ tae kwon do 1 ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Βασίλης Αθανασιάδης.
Η Διδασκαλία της Πετοσφαίρισης
ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
Σελ. 1 ΟΔΗΓΙΕΣ Φύλλου Αγώνα για τη συμπλήρωση του.
Σε αυτή την τάξη των εντόμων ανήκουν πάνω από είδη σε όλο τον κόσμο. Ολομετάβολα έντομα Δύο ζεύγη φτερών καλυμμένα με πολύχρωμα λέπια Διαθέτουν.
Σεμινάριο εκπαιδευτικών Φ.Α Ροδόπης επιτραπέζιας αντισφαίρισης Μαυρίδης Γεώργιος Χατζόπουλος Γεώργιος Κομοτηνή – Μάρτιος 2015.
ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ  ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ  ΝΑ ΠΑΙΞΕΙΣ  ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙΣ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ.
Η κατανομή των Ηπείρων και των Ωκεανών Ωκεανοί και θάλασσες Ούρδας Ιωάννης
Αξιολόγηση ΤΟΜΕΑΣ: ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ Timed 10 meter walk (10 μέτρα βάδιση ) Τοποθετούνται 2 ταινίες σε απόσταση 14 μέτρων και ορίζεται ενδιάμεση απόσταση 10 μέτρων.
ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΩΝΙΑ. Είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι σε πολλές χώρες υπήρξαν παιχνίδια όπου οι παίκτες κλοτσούν μία μπάλα, όπως το επίσκυρος στην.
Εργασία για τον όμιλο Γυμναστικής Επιμελητής καθηγητής: Αθανασόπουλος Λάμπρος Θέμα εργασίας: Θετικά αθλητισμού.
Αθλήματα. Ολυμπιακοί Αγώνες Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Πετοσφαίριση Volleyball
Βασίλης Χατζηδούρος Δημήτρης Φοινίκης
Η ΚΑΤΗΓΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΡΩΝ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ
ΕΔΡΑΝΑ Επιλογή εδράνου - Σχεδίαση
TAE KWON DO Αλεξανδράκη Κατερίνα Βογιατζή Σταυρίνα.
ΣΥΝΕΣΤΙΑΚΗ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΑ
ΙΕΚ ΣΠΑΡΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ & ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ ΘΕΜΑ:ΠΥΓΜΑΧΙΑ
Ο Αθλητισμός στη πόλη μας
Oλυμπιακοί αγώνες Ευτυχία Α. Δέσποινα Χ..
Ποδόσφαιρο 5Χ5 Αθλητές με ΠΟΤ (προβλήματα όρασης – τύφλωση)
ΝΙΚΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
ΚΑΝΟΝΑΣ 1 Ο Αγωνιστικός Χώρος.
ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ ΑΓΩΝΩΝ (ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΟ CEV)
Σελ. 1 ΟΔΗΓΙΕΣ για τη συμπλήρωση του Φύλλου Αγώνα
Γιαννακοπούλου Γεωργία Θεοκλήτου Φοίβη
Πορτραίτο Αυτό το πρόγραμμα δημιουργεί ένα πορτραίτο με βάση τις πληροφορίες που θα δώσεις σχετικά με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου.
Μην αγχώνεστε είναι πολύ εύκολο! Καλή τύχη!!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Επιτραπέζια Αντισφαίριση

EΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗ [Πινγκ Πονγκ]  Προέλευση: Δεκαετία 1890 στην Αγγλία  Στην δεκαετία του 1920 δημιουργήθηκαν οι πρώτοι σύλλογοι.  Εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων το 1988 στη Σεούλ.  Στην Ελλάδα το άθλημα άρχισε να παίζεται στην δεκαετία του  Ο αθλητής Καλλίνικος Κρεάγκα είναι ο αθλητής που έχει φθάσει στην υψηλότερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  Το τραπέζι: έχει διαστάσεις 2,74 Χ 1,52 Χ 0,76 Το πάχος της επιφάνειας πρέπει να είναι το λιγότερο 20 εκατ. Το χρώμα πρέπει να είναι σκούρο πράσινο ή μπλε  Το φιλέ: έχει ύψος 15,25 και εκτίνεται 15,25 σε κάθε πλευρά του τραπεζιού.  Το μπαλάκι:έχει διάμετρο 40 χιλ. και βάρος 2,7 γραμμ. και έχει υλικό κατασκευής τη κυτταρίνη. Το χρώμα του είναι άσπρο ή κίτρινο ματ.  Το μπαλάκι: έχει διάμετρο 40 χιλ. και βάρος 2,7 γραμμ. και έχει υλικό κατασκευής τη κυτταρίνη. Το χρώμα του είναι άσπρο ή κίτρινο ματ.  Η ρακέτα: αποτελείται από ξύλο στη λαβή και στο σώμα και από λάστιχο στις δύο επιφάνειες. Τα λάστιχα είναι δύο ειδών: α) με πορώδη επιφάνεια (δοντάκια) και β.) με σπόγγο (sandwich rubber). Σημαντικό ρόλο στην απόδοση της ρακέτας παίζει η κόλλα επικόλλησης των λάστιχων. Τα πρόσωπα της ρακέτας πρέπει απαραίτητα να έχουν δύο χρώματα, μαύρο και κόκκινο.

ΤΕΧΝΙΚΕΣ Επικράτησαν δύο διαφορετικές τεχνικές ανάλογα με το κράτημα της ρακέτας  Ασιατικό κράτημα (penholder). Την τεχνική αυτή έχουν κατά κύριο λόγο οι αθλητές που προέρχονται από την Νοτιοανατολική Ασία.  Ευρωπαϊκό κράτημα (ανατολική τέννις). Αυτό το κράτημα χρησιμοποιούν κατά 80% του συνόλου των αθλητών παγκοσμίως.  Οι αθλητές ανάλογα με το παιχνίδι τους χωρίζονται σε επιθετικούς ή αμυντικούς.

Κανονισμός  Το παιχνίδι παίζεται σε best of 5 (ή 7 ή 9) sets των 11 πόντων, ανάλογα με την διοργάνωση. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που φτάνει πρώτος στα 11 με διαφορά 2.  Στο διπλό αγώνα ισχύει το ίδιο μόνο που ο server πρέπει να σερβίρει τη μπάλα διαγώνια και στη συνέχεια οι παίκτες χτυπούν τη μπάλα εναλλάξ.  Το κάθε set πρέπει να έχει μέγιστη διάρκεια 10 λεπτών.  Σε περίπτωση συμπλήρωση 10λέπτου μπαίνει σε διαδικασία το Σύστημα Επίσπευσης.  Ο παίκτης που σερβίρει πρέπει να πάρει οπωσδήποτε τον πόντο μέσα σε 13 χτυπήματα.  Αν το σκορ στο 10λεπτο έχει φτάσει στους 9 πόντους δεν υπάρχει Σύστημα Επίσπευσης.  Οι παίκτες έχουν το δικαίωμα να συναποφασίσουν και να παίξουν όλο τον αγώνα με το Σύστημα Επίσπευσης.

Σημαντικές αλλαγές  Το 2001 έγινε η αλλαγή στο σκοράρισμα από 21 σε 11 πόντους.  Το μπαλάκι από 38χιλ. έγινε 40χιλ.  Ένα time-out 60 δευτερολέπτων σε κάθε αγώνα