Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 PLAY AND STAY CAMPAIGN

2 Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες για την αύξηση της συμμετοχής στο Τένις Καταλληλότερη προπονητική διαδικασία

3 Μέλη της Ομάδας Εργασίας Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Γαλλία Γερμανία Αυστραλία Αγγλία Βέλγιο Ολλανδία Νότια Αμερική Ιαπωνία I.T.F.

4 Η Έρευνα Αναγνωρίστηκαν πολλές προκλήσεις για το τένις σε σχέση με τις αλλαγές στο τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου και σε σχέση με τον ανταγωνισμό των άλλων αθλημάτων. Το Τένις έχει την ιδιότητα να προσελκύει ανθρώπους στο αθλητισμό. Δεν είναι τόσο καλό στο να τους διατηρήσει.

5 Η Έρευνα Πολλοί ενήλικες δοκιμάζουν το Τένις…. Αλλά δεν συνεχίζουν. Η πρώτη εμπειρία με το τένις συχνά δεν αποτελεί ευχαρίστηση. Ιδιαίτερη έμφαση στην Τεχνική…. Όχι έμφαση στο να παίξουν τένις.

6 Τα Συμπεράσματα Ομαδική «δουλειά» για την προσέλκυση και την παραμονή περισσοτέρων ανθρώπων στο Τένις. Ιδιαίτερη έμφαση στην παραμονή Συνεργασία με τις κατασκευαστικές εταιρείες του Τένις. Καταλληλότερη προπονητική διαδικασία.

7 Τα Συμπεράσματα Τένις και Υγεία Σε 1 ώρα τένις ο κάθε παίκτης καλύπτει περισσότερα από 2,5 χιλιόμετρα. Οι παίκτες διατηρούν κατά μέσο όρο από 140 έως 170 παλμούς ανά λεπτό. Συμβάλλει στη μείωση των καρδιακών παθήσεων. Βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και την ελαστικότητα.

8 Τα Συμπεράσματα Πρώτη εμπειρία για τους καινούργιους παίκτες Οι παίκτες παίζουν το παιχνίδι “Serve- Rally and Score”, από το 1 ο μάθημα. Πως ξεκινάς????

9 Τα Συμπεράσματα Η Μπάλα είναι το Κλειδί Το Τένις είναι εύκολο να παιχτεί. Είναι αναγκαίο να χρησιμοποιείται η καταλληλότερη μπάλα στο στάδιο της εισαγωγής στο Τένις. Αν οι καινούργιοι παίκτες δεν μπορούν «Serve- Rally-Score» με την κανονική μπάλα- πρέπει να χρησιμοποιήσουν πιο αργή μπάλα.

10 Το Τένις είναι εύκολο… αν χρησιμοποιείται η κατάλληλη μπάλα! Red – for 11 metre/36 ft court Orange- for 18 metre/60 ft court Green or normal ball for the full court!

11 Η Μπάλα είναι το Κλειδί Προβλήματα Οι περισσότεροι προπονητές-τριες, παγκοσμίως δεν χρησιμοποιούν τις πιο αργές μπάλες, για τους καινούργιους παίκτες. Πολλοί προπονητές-τριες, δεν έχουν πειστεί ότι οι πιο αργές μπάλες βοηθούν στην παραμονή. Σε πολλές χώρες δεν είναι διαθέσεις ( μικρή προβολή). Χρησιμοποιούνται κυρίως για mini tennis, αλλά όχι ακόμα για τους καινούργιους ενήλικες παίκτες.

12 Η Λύση Απόφαση για παραγωγή από την I.T.F. ενός συστήματος «προσέλκυσης- εισαγωγής και παραμονής», νέων παικτών-τριών στο Τένις παγκοσμίως. Το σύστημα ονομάστηκε “play and stay” «παίξε και μείνε».

13 Η Εφαρμογή Το “play and stay” παρουσιάστηκε επίσημα το 2007 Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο παγκόσμιο συνέδριο για το “play and stay”, στο Poznan της Πολωνίας το Μάρτιο του 2007. Η Ελλάδα συμμετείχε με 2 εκπροσώπους στο συνέδριο αυτό.

14 Η Εφαρμογή Το “play and stay” παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα το 2007-8 Η πρώτη παρουσίαση έγινε στις επιμορφωτικές για το “play and stay”, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη τον Ιούνιο του 2008. Τις πρώτες παρουσιάσεις παρακολούθησαν 150 Έλληνες προπονητές-τριες.

15 Ο Στόχος Οι περισσότεροι προπονητές-τριες θα χρησιμοποιούν τις πιο αργές μπάλες για τους καινούργιους παίκτες-τριες. Οι προπονητές-τριες θα οργανώσουν τα μαθήματα τους έτσι ώστε οι καινούργιοι παίκτες παίκτριες να παίζουν τένις «Serve- Rally-Score», από το πρώτο μάθημα. Το Τένις θα παρουσιάζεται σαν ένα εύκολο παιχνίδι. Τα περισσότερα παιδιά κάτω των 10 ετών, θα παίζουν σε μικρότερα γήπεδα, με πιο αργές μπάλες και μικρότερες ρακέτες.

16 Ο Στόχος Τα clubs και οι προπονητές-τριες θα χρησιμοποιούν τα καινούργια συστήματα αγώνων ώστε να προσαρμοστούν στις καινούργιες ανάγκες και τρόπο ζωής του σύγχρονου ανθρώπου. Το τένις θα αναγνωριστεί ως ένα από τα καλύτερα σπορ για την υγεία και τη φυσική κατάσταση για ενήλικες και παιδιά. Θα υπάρχει εφαρμογή του Ι.Τ.Ν. παγκοσμίως.

17 Tennis…… Play and Stay Αυξάνει τη συμμετοχή σε παγκόσμια κλίμακα.


Κατέβασμα ppt "PLAY AND STAY CAMPAIGN. Ομάδα Εργασίας για το Play and Stay Ιδρύθηκε το 2002 Έρευνα για το πώς το Τένις μπορεί να παρουσιαστεί αποτελεσματικότερα. Παράγοντες."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google