Η αξία θέσης των ψηφίων στους φυσικούς αριθμούς. πόσες καρτέλες σαν αυτή;

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καταδίωξη / Διαφυγή. Οι κανόνες • Ένας «φυγάς», ένας ή περισσότεροι «κυνηγοί» • Κινούνται πάνω σε ένα γράφημα • Στην πιο απλή περίπτωση, μία κίνηση ο.
Advertisements

Αντάμ!! Aφού είδαμε ποιο φύλλο κάνουμε αντάμ σε περίπτωση που έχει αγοράσει ο συμπαίκτης, τώρα θα δούμε τη δεύτερη επιλογή μας, στην περίπτωση που δεν.
Μαθηματικά Ε΄ Δημοτικού Δεκαδικοί αριθμοί – Αξία θέσης ψηφίου
BOCCIA IN ACTION! Μια σύντομη παρουσίαση του Μπότσια, για να μάθετε πως παίζεται αυτό το υπέροχο παιχνίδι!
Ασκήσεις Συνδυαστικής
7 Μέρες 7 Μήνες 7 Χρόνια
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ
Κοινωνίες και συνεργασία
Τ Ο ΤΕΤΡΆΓΩΝΟ Αιμιλία Αριστείδου. Ά ΣΚΗΣΗ 1 Στο φόντο βρίσκεται ο μικρός Ανδρέας και δίπλα του παρουσιάζει το σχήμα τετράγωνο. Γεια σας φίλοι μου! Σήμερα.
ΩΡΑ ΓΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ !!! ΜEMORY ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ 1.
Το απίστευτο ταξίδι μιας σταγόνας νερού!
Εργαστήρι παραγωγής λεβέ!!
1.3 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
ΚΑΝΩ ΠΛΑΝΟ ΣΤΑ ΧΑ ΜΑΘΗΜΑ 8 Ο. ♥3♥3 Α Γ Ο Ρ Α B A N Δ 1 ♦ Π ♠ 854 ♥ A7  963 ♣ A8652 Β Δ Α Ν Ο Νότος με 8π απαντάει 1ΧΑ στο άνοιγμα του Βορρά 1  Αντάμ.
Βρεφική Ηλικία E- portofolio. Εν δράση Είμαι η φοιτήτρια Βαιοπούλου Ευαγγελία- Ευσταθία και πραγματοποίησα την πρακτική μου άσκηση στον χώρο του παιδικού.

Στην τάξη μου.
ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ!!!
Δημιουργώντας νέες λέξεις - Διαδικασίες
Δεκαδικοί αριθμοί και δεκαδικά κλάσματα
Αυτόνομοι Πράκτορες Ακολουθία κινήσεων για τον ΝΑΟ Στόχος είναι ο ΝΑΟ να ρίχνει την μπάλα σε ένα καλάθι του basket και να βάζει «καλαθιά»
Impasse Finesse Sorpasso Snit Εμπάς Κατάλαβα ξέρεις ξένες γλώσσες! Να παίζεις όμως bridge μπορείς; Η εμπάς (η αλλιώς τυλιχτή) είναι κόλπο του εκτελεστή!
Γιώργος Γεωργιάδης (σύμφωνα με τις παραδόσεις του Λευτέρη Κυρούση)
Εργασία για το τρίγωνο του Πασκάλ
ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ PERIOD04 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΕΣΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΑΝΑΠΑΛΣΗΣ ΠΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ Αλέξιος Λιάκος, M.Sc.
Project in XSB Prolog Επεξεργασία και Αναπαράσταση Γνώσης Άνοιξη 2009 Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο πολλαπλασιασμός με το 11 πολύ απλά και γρήγορα Επιμέλεια: Κων/νος Κλουβάτος (από το icks.html#20x20«)
Διακριτά Μαθηματικά Ι Γιώργος Γεωργιάδης (σύμφωνα με τις παραδόσεις του Λευτέρη Κυρούση) Σημειώσεις του μαθήματος Διάλεξη 8η.
Διακριτά Μαθηματικά Ι Γιώργος Γεωργιάδης (σύμφωνα με τις παραδόσεις του Λευτέρη Κυρούση) Σημειώσεις του μαθήματος Διάλεξη 1η.
Γιώργος Γεωργιάδης (σύμφωνα με τις παραδόσεις του Λευτέρη Κυρούση)
Προβλήματα Ικανοποίησης Περιορισμών Ασκήσεις. 2 Άσκηση 5.2 Πόσες λύσεις έχει το πρόβλημα χρωματισμού του παρακάτω χάρτη; Πόσες λύσεις έχει το πρόβλημα.
SusCity: κατασκευάζοντας ψηφιακά παιχνίδια αειφόρων πόλεων Ν. Γιαννούτσου Μ. Δασκολιά Μ. Ξένος Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας
Μην τολμήσεις και μιλήσεις γιατί θα σου κάνουμε χειρότερα! Πρέπει να μας φοβάσαι!
Με περισσότερες επιλογές σε πρωταθλήματα (U/O) Με νέα αθλητικά γεγονότα και πρωταθλήματα και μπάσκετ Με νέα μη αθλητικά γεγονότα. περισσότερα γεγονότα.
Παίρνω μία σοκολάτα. Την χωρίζω σε δύο ίσα κομμάτια. Παίρνω το αριστερό κομμάτι. Έχω πάρει το 1/2 της σοκολάτας. Χωρίζω το κάθε κομμάτι σε τρία ίσα μέρη.
Η έννοια του κλάσματος πρώτες βασικές έννοιες. η έννοια του κλάσματος  πώς μπορούμε να δουλέψουμε με κλάσματα δίχως να χρησιμοποιήσουμε μαθηματικά σύμβολα;
Τι μάθαμε μέχρι τώρα: Η μέτρηση μπορεί να είναι: ΑΜΕΣΗ ή ΕΜΜΕΣΗ Κάθε μέτρηση έχει ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ. Παρουσιάζοντας τη μέτρηση σύμφωνα με τη θεωρία σφαλμάτων.
Εργασία στο μάθημα : Η Λογοτεχνία στο Νηπιαγωγείο Καραμπότη Μαίρη.
Μετρήσεις-Αβεβαιότητα-Σφάλματα. Η μέτρηση ενός μεγέθους στο εργαστήριο μπορεί να είναι: ΑΜΕΣΗ ή ΕΜΜΕΣΗ Στην άμεση μέτρηση το μέγεθος μετράται με κάποιο.
Στρογγυλοποίηση φυσικών και δεκαδικών αριθμών Πρόχειροι λογαριασμοί.
Τα μουσικά φθογγόσημα (τέταρτα-όγδοα-μισό) Τάξη: Γ’ Δημοτικού Ανδρέας Σκιαδάς.
Μαθηματικά ΣΤ΄ τάξης Δίκαιη μοιρασιά! Διαίρεση φυσικών και δεκαδικών αριθμών.
Παράδειγμα από Α΄Λυκείου: Ανισοτικές σχέσεις στο τρίγωνο.
ARcropolis Επαυξημένη Πραγματικότητα με θέμα την Ακρόπολη Μανώλης Γιαννισάκης, Πάνος Παπαδάτος ΕΚΠΑ, Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Υπεύθυνος Καθηγητής:
Η έννοια του κλάσματος ΠΩΣ ΘΑ ΜΟΙΡΑΣΕΙΣ ΜΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΑ; ΠΩΣ ΜΟΙΡΑΣΑΜΕ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ;
Δυναμικός Κατακερματισμός
FUNNY GAMES Παίξε Τώρα!.
ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΤΗΞΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΞΗΣ
Δεκαδικοί αριθμοί Τι σημαίνουν ;.
Γραφή μετρήσεων με σημαντικά ψηφία
Εξισώσεις στις οποίες ο άγνωστος είναι μειωτέος ή αφαιρετέος
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Το εκπαιδευτικό περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών AppInventor
ΕΔΡΑΝΑ Επιλογή εδράνου - Σχεδίαση
Eργασίες στα στα Μαθηματικά Τάξη Δ΄ Τετραψήφιοι Αριθμοί
Time Value of Money 5/7/2018 ΧΡΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΣ Dr. Fred Barbee.
Προβλήματα Ικανοποίησης Περιορισμών
Ο ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΚΙΩΝ
Sullivan Street Bakery: Η καλύτερη τετράγωνη πίτσα στην Νέα Υόρκη
ΦΤΙΑΧΝΩ ΣΧΗΜΑΤΑ …με προϋποθέσεις.
Πρόγραμμα Καινοτόμων Σχολείων και Εκπαιδευτικών Πυρήνων για την Ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη Σχολική Μονάδα Δημοτικό Σχολείο Καρμιώτισσας Εκπαιδευτικοί πυρήνες.
Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών
Μορφοποίηση Περιεχομένου και εμφάνισης κελιών, γραμμών, στηλών
Παιχνίδια από το παρελθόν
«ΠΑΛΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ» Ομαδική Εργασία στο μάθημα της Λογοτεχνίας με θέμα :
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
Δυναμικός Κατακερματισμός
Σ Τ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Η Πίνακας Συχνοτήτων Αθροιστική Συχνότητα Σχετική Συχνότητα Αθροιστική Σχετική Συχνότητα Διαγράμματα Επιμέλεια Κόλλας Γ. Αντώνιος [Μαθηματικός]
Μην αγχώνεστε είναι πολύ εύκολο! Καλή τύχη!!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η αξία θέσης των ψηφίων στους φυσικούς αριθμούς

πόσες καρτέλες σαν αυτή;

ισοδύναμες αναπαραστάσεις

μοντέλα αναπαράστασης της αξίας θέσης ψηφίων  αναλογικά μοντέλα και  μη αναλογικά μοντέλα

τα base-ten blocks

γρίφοι  Έχω 23 Μ και 4 Δ. Ποιος είμαι;  Έχω 4 Ε, 12 Δ και 6 Μ. Ποιος είμαι;  Είμαι το 45. Έχω 25 Μ. Πόσες Δ έχω;  Αν μου δώσετε 3 Δ θα είμαι το 115. Ποιος είμαι;  Έχω 17 Μ. Είμαι ανάμεσα στο 40 και το 50. Ποιος είμαι;  Έχω 17 Μ. Είμαι ανάμεσα στο 40 και το 50. Πόσες δεκάδες έχω;

κι άλλοι γρίφοι  Έχω έξη κομμάτια που αξίζουν 132. Ποια μπορεί να είναι αυτά τα κομμάτια;  Έχω τρία κομμάτια που αξίζουν περισσότερο από 100 αλλά λιγότερο από 200. Ποια μπορεί να είναι αυτά τα κομμάτια;  Έχω πέντε κομμάτια δύο διαφορετικών μεγεθών. Αξίζουν λιγότερο από 50. Ποια μπορεί να είναι αυτά τα κομμάτια;  Έχω έξη κομμάτια. Μερικά είναι ράβδοι, μερικά επίπεδα, μερικά είναι μονάδες. Αν αξίζουν λιγότερο από 120 ποια μπορεί να είναι αυτά τα έξη κομμάτια;  Έχω πέντε κομμάτια. Κανένα από αυτά δεν είναι μονάδες. Αξίζουν λιγότερο από 300. Ποια μπορεί να είναι αυτά τα κομμάτια;

πρόφτασε ως το  οι κανόνες του παιγνιδιού: Πρώτο παίζει το παιδί του οποίου τα ρούχα έχουν τα περισσότερα κουμπιά. Κάθε παίκτης με τη σειρά του ρίχνει τα δύο ζάρια και παίρνει από την ΤΡΑΠΕΖΑ τόσες μονάδες όσες είναι το άθροισμα των δύο όψεων των ζαριών. Ακολούθως τοποθετεί αυτές τις μονάδες πάνω στον πίνακα του και προβαίνει σε όποιες αλλαγές μπορεί να κάνει (π.χ. 10 κυβάκια με μία ράβδο).  νικητής θα είναι εκείνος ή εκείνη που θα καταφέρει να τοποθετήσει πρώτος ή πρώτη μια εκατοντάδα στη στήλη των εκατοντάδων.

καθάρισε τον πίνακα  Σε μια παραλλαγή του προηγούμενου παιγνιδιού τα παιδιά της κάθε ομάδας τοποθετούν πάνω στον πίνακά τους μια εκατοντάδα, μια δεκάδα, και μια μονάδα. Τώρα όμως η κάθε ζαριά μας λέει πόσες μονάδες πρέπει να διώξουμε από τον πίνακα. Νικητής θα είναι εκείνος ή εκείνη που θα «καθαρίσει» πρώτος ή πρώτη τον πίνακά του.  ΠΡΟΣΟΧΗ όμως! Αν για παράδειγμα έχουν μείνει 7 μονάδες στον πίνακα, τότε για να καθαρίσει ο πίνακας ο παίκτης θα πρέπει να φέρει ακριβώς 7 με την επόμενη ζαριά του. Αν φέρει περισσότερο από 7 τότε θα πρέπει να περιμένει και πάλι μέχρι να έρθει και πάλι η σειρά του να παίξει.