Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών
«Δεκαδικοί αριθμοί» Σενάριο διαφοροποιημένης διδασκαλίας μαθηματικών Γ’ τάξης Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών Ευαγγελία Χριστοπούλου (29ο Δ.Σ Αχαρνών) Ασπασία Μικρούλη (26ο Δ.Σ Αχαρνών) Κυριακή Μποσταντζή (27ο Δ.Σ Αχαρνών) Αγγελική Σαμαντά (27ο Δ.Σ Αχαρνών) 31/3/2016

2 Στόχοι Οι μαθητές/τριες να θυμούνται τη σειρά των δεκαδικών ψηφίων
Να διακρίνουν, να διαβάζουν και να διατάσσουν από το μικρότερο στο μεγαλύτερο δεκαδικούς αριθμούς Να αναγνωρίζουν την αξία του κάθε ψηφίου και τη θέση της υποδιαστολής Συμμετοχή όλων των μαθητών/τριών με προσαρμογή της διδασκαλίας στις δυνατότητες του καθενός/ της καθεμιάς.

3 Δημιουργία 3 ομάδων των 6 παιδιών Κάθε ομάδα περιέχει παιδιά
Δημιουργία 3 ομάδων των 6 παιδιών Κάθε ομάδα περιέχει παιδιά με παρόμοιες δυνατότητες Σημείωση: Οι 5 δραστηριότητες που ακολουθούν πραγματοποιούνται από όλες τις ομάδες. Διαφοροποιείται ο βαθμός δυσκολίας ανάλογα με την ομάδα.

4 Ο/Η εκπ/κός καταγράφει τις ιδέες στον πίνακα.
1η δραστηριότητα Βρίσκω μία προτασούλα με τα αρχικά των λέξεων δέκατα εκατοστά χιλιοστά To βρήκα! δεν έχω χρήματα! Η δραστηριότητα πραγματοποιείται από όλους μαζί στην αρχή της διδασκαλίας. Ο/Η εκπ/κός καταγράφει τις ιδέες στον πίνακα.

5 2η δραστηριότητα: Το φυλλάδιο 1η ομάδα: Μόνο κυκλώνει 2η ομάδα: +ονομασία 3η ομάδα: +διάταξη από το μικρότερο στο μεγαλύτερο Κάθε ομάδα παίρνει διαφορετικό φυλλάδιο. Ο/Η εκπ/κός έχει προσαρμόσει τις τιμές στο επίπεδο και τις ανάγκες της ομάδας. Π.χ στην 1η ομάδα έχει τιμές με μονάδες και δύο δεκαδικά ψηφία, ενώ η 3η έχει μέχρι και χιλιάδες με δύο δεκαδικά ψηφία.

6 3η δραστηριότητα Άβακας (Βάζουν ένα σημάδι από πλαστελίνη ή ταινία πάνω στον άβακα σαν υποδιαστολή)
Οι μαθητές/τριες επιλέγουν έναν αριθμό από το φυλλάδιο και τον αναπαριστούν στον άβακα.

7 Οι άλλες ομάδες προσπαθούν να διαβάσουν τον αριθμό.
4η δραστηριότητα Καρέκλες με καπέλα Μ χ Δ δ ε Χ Ε Υλικά: Καπέλα, κάρτες με αριθμούς, καρέκλες και ο,τιδήποτε επιλέξουν στη θέση της υποδιαστολής Επιλέγουν έναν άλλο αριθμό από το φυλλάδιο και με τη βοήθεια των υλικών, τον αναπαριστούν επιλέγοντας το κατάλληλο καπέλο και την κατάλληλη θέση. Οι άλλες ομάδες προσπαθούν να διαβάσουν τον αριθμό.

8 5η δραστηριότητα- Δραστηριότητα αξιολόγησης
Δραστηριότητα για τον διαδραστικό πίνακα. Υποχρεωτικά μαζί με τον εκπ/κό για να βοηθάει με τη μετάφραση. Επιλέγουμε κάποια που να μην έχει χρόνο ώστε να μην προκαλέσουμε άγχος σε αυτούς που δυσκολεύονται και ανταγωνιστικό κλίμα στην τάξη.

9 Σας ευχαριστούμε πολύ…


Κατέβασμα ppt "Ομάδα: Οι μάγοι των αριθμών"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google