Graffiti ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟ Α 1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠ. Π., Γ. ΟΡ., Ζ. Ν., Ζ. Λ., Κ. Δ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΠΗΝΕΛΟΠΗ GANDHI ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΝΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.
Advertisements

Η Μαντόνα με το γαρύφαλλο
Τίτλος υλοποιημένης Θεματικής Ενότητας: Όλα τα παιδιά του Κόσμου Χρειάζονται Δασκάλους.
ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΡΟΟΠΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ
Θα μπορούσαμε να περιγράψουμε τα συστήματα τεχνικού σχεδιασμού ως εξής:  Βασίζονται σε γεωμετρικά σχήματα  Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτά τα σχήματα.
Επιμελήτρια παρουσίασης: Μαρία Γαϊτανίδου
Hip-hop.
ΣΧΕΔΙΑΖΩ : ΔΙΑΣΚΕΔΑΖΩ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΧΟΤΕΛΑΣΒΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
«Παράλληλες διαδρομές» Πολιτιστικό Διασχολικό Πρόγραμμα: Εσπερινό Γυμνάσιο & Παράρτημα 6 ου Γυμνασίου στο Ε.Κ.Κ.Ν. Βόλου Η παρουσίαση αυτή εμφανίζει τα.
, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Ατε2 Ομάδα: Rebels Ελευθερία: Αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης.
GRAFFITI:ΤΕΧΝΗ ‘Η ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ;
Περιεχόμενο Γραπτής Εργασίας
Η τέχνη της αρχαϊκής εποχής
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Το μετρό στη Στοκχόλμη Η Στοκχόλμη και το Μετρό της.
ΓΡΑΜΜΕΣ - ΓΡΑΜΜΑΤΑ - ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ
+ Τμήμα A’3 Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου «Σύγχρονη συνάντηση με την παράδοση»
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Το Χιπ- Χοπ δεν είναι ένας είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: 1) Ο στίχος 2)O χορός - γνωστός ως Μπρέικ.
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
3ο Γυμνάσιο Τρικάλων, Εργαστήρι Δημιουργικής Ανάγνωσης & Γραφής
ΤΟΜΕΣ.
ΕΙΔΗ ΓΡΑΜΜΩΝ-ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
GRAFFITI, Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΗΛΙΑΚΟΥ ΡΟΛΟΓΙΟΥ
Eric Grohe Miller Ο Eric Grohe είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης από αυτούς που ζωγραφίζουν στους τοίχους και τους κάνει αληθινά έργα τέχνης.
Graffiti maniacs.
Η Γραμμή Μενού. Περιοχή Σχεδίασης Διαθέσιμα Χρώματα. Για να δημιουργήσετε νέο χρώμα κάντε κλικ στην Επεξεργασία χρωμάτων ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 9: Ζωγραφική.
GRAFFITI: ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προαγωγής Υγείας Σχολική Χρονιά Δημοτικό Σχολείο Αγίου Στυλιανού Λακατάμειας.
GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
σήμα - λογότυπο - συνδιασμός σήμα εικόνα σύμβολο γεωμετρικό σχήμα αρχικά γράμματος.
ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ(HIP-HOP)
ΔΑΣΚΑΛΑ : ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΓΚΡΑΦΙΤΙ:Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Μουσική Ε'2 Ελευθερία-Φαίδρα Ποπ Ποπ ονομάζεται ένα είδος μουσικής. Ο όρος Ποπ προέρχεται από τον αγγλικό όρο popular, που σημαίνει δημοφιλής. Τα κύρια.
ΝΕΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΦΑΒΗΤΑ.
 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. 
ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI
Ο ζωγράφος Θεόφιλος. Ο Θεόφιλος Χατζημιχαήλ ή Θεόφιλος Κεφαλάς ή Κεφάλας όπως ήταν το πραγματικό του όνομα (Βαρειά Λέσβου,1870; – Βαρειά Λέσβου, 24 Μαρτίου;
Γ ι ά ν ν η ς Μ ό ρ α λ η ς « Π Α Ν Σ Ε Λ Η Ν Ο Σ »
ALTERNATIVE ART ( Εναλλακτική Τέχνη ). Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ? Δεν έχει δοθεί κάποιος συγκεκριμένος ορισμός για τον όρο τέχνη, καθώς για τον καθένα είναι κάτι.
Παρουσίαση του θέματος : Η τέχνη του δρόμου όπως έχει ήδη αναφερθεί σήμερα έχει εξελιχθεί σε : είδος έκφρασης είδος διαμαρτυρίας για τη λειτουργία του.
“Τίτλος του άρθρου” Ονόματα συγγραφέων Ονόματα Φοιτητών.
Εργασία στο μάθημα «Προγραμματισμός ΙΙ»
ΣΧΟΛΕΙΟ: 6 ΓΕΝ. ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΤΑΞΗ: Α’ ΛΥΚΕΙΟΥ
Ερευνητική Εργασία Θέμα: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ: Η ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ, ΤΟ ΝΗΣΙ
PAUL CEZANNE M O N T S A I N T – V I C T O I R E.
ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ.
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
Τι ήταν άραγε ο Μοντριάν;;;
1ο Ε.ΠΑΛ. ΙΘΑΚΗΣ   Α’ Τάξη   Ερευνητική Εργασία Πρώτου Τετραμήνου  Graffiti ιστορία - θέματα - υλικά - τεχνικές.
ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΙΔΗ.
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2013 – 2014 κινυρα νομου ροδοπησ
Eric Grohe Miller Ο Eric Grohe είναι ένας εκπληκτικός καλλιτέχνης από αυτούς που ζωγραφίζουν στους τοίχους και τους κάνει αληθινά έργα τέχνης.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
Η έμπνευση των ονομάτων τους
ΝΑΖΑΡΗΝΗ ΤΕΧΝΗ Κωνσταντίνος Κριθαρίδης Σχολικό Έτος
Γενικές Αρχές Συντήρησης Πέτρας
Απαντάτε μόνο για όσα ακούτε!! #yolo_turboswag_attack_attack
Η Ζωή στον Δρόμο Μαθητικο Project.
Reading the City Διαβάζοντας την πόλη
Κυρτση χαν - «υψιλον».
ΤΟ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ……
ΣΤΟΧΟΙ: ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΙΘΜΟΙ
Συγγραφική ομάδα πχ. Κωνσταντίνος Παπακώστας1, Ειρήνη Παπαδοπούλου2
Εργασία στην τεχνολογία Θέμα: Κινητό τηλέφωνο
Η ΓΡΑΦΗ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Η Ελλάδα κατά την πρώιμη ψυχροπολεμική περίοδο,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Graffiti ΕΡΕΥΝΕΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ 2ου ΛΥΚΕΙΟ Α 1 ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΠ. Π., Γ. ΟΡ., Ζ. Ν., Ζ. Λ., Κ. Δ.

Τι είναι το γκραφίτι ; Γκράφιτι είναι η αναγραφή κειμένου όπως συνθημάτων ή η ζωγραφική σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους (για παράδειγμα σε τοίχους).

Τι είναι το γκραφίτι ; Πρωτοεμφανίστηκε αναπτύχθηκε -το κίνημα του Χιπ χοπ - από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο. -Πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ Χοπ.

Θεωρείται το graffiti τέχνη ή ποινικό αδίκημα ; ● Το graffiti σε πολλές χώρες - παράνομο άμα είναι ζωγραφισμένο σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. ● Σε όλο τον κόσμο θα έπρεπε οι γκραφίστες τα έργα τους σε συγκεκριμένο χώρο. ● Με αυτούς τους περιορισμούς το graffiti ένα ωραίο χόμπι και ένα είδος τέχνης.

Τι μπορεί να εκφράζει η τέχνη του graffiti; ● Συνθήματα ● Ζωγραφική ● Διαμαρτυρία ● Αυτοσχέδια ποιήματα

Πόση διάρκεια χρειάζεται για να σχεδιαστεί το graffiti; Ο χρόνος σχεδίασης εξαρτάται: ● το μέρος που έχει γίνει το graffiti ● το μέγεθος του ● τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να προσεχθούν ● και αν είναι από δουλειά ανάλογα το χρονικό περιθώριο

Ιστορία του graffiti ● Η περίοδος αναφέρεται ως μία "πρωτοποριακή εποχή", κατά την οποία τα γκράφιτι υποβλήθηκαν σε ένα κύμα στις μορφές και τη δημοτικότητα. ● Σύντομα μετά από τη μετανάστευση στη Νέα Υόρκη, το Μπρονξ (Μανχάτταν) παρήγαγε έναν από τους πρώτους καλλιτέχνες γκράφιτι για να κερδίσει την προσοχή των μέσων στη Νέα Υόρκη.

Ιστορία του graffiti Ο ΤΑΚΙ 183 ● Ο ΤΑΚΙ 183 ήταν ένας ελληνοαμερικάνος από την Ουάσινγκτον που χρησιμοποίησε ένα μίγμα του ονόματός του dimitris, TAKI, και τον αριθμό της οδού του, 183rd ως tag. ● Λόγω του παράξενου ονόματος και του αριθμού, οι άνθρωποι άρχισαν να παίρνουν το μήνυμα του, γράφοντας στους τοίχους Mary 122, George 21 κτλ. Αυτό καταγράφηκε σε ένα άρθρο του 1971 στο New York Times με τον τίτλο Taki 183, Ο TAKI 183 κέντρισε ανταγωνιστικούς και έτσι ο TAKI 183 έγινε ο πρώτος που αναγνωρίστηκε από την κοινωνία έξω από την υποομάδα γκράφιτ

Υπάρχουν γνωστοί street artists; Υπάρχουν αρκετοί γκραφίστες στις μέρες μας από τους οποίους οι πιο γνωστοί είναι: ● Bansky ● David Choe ● Blek le rat ● Retna ● Eduardo kobra

Σημασία των graffiti; ● Μέσο της ζωγραφικής τους εκφράζουν τα συναισθήματά τους και από πάνω διασκεδάζουνε κιόλας. ● Απόγονος των σχεδίων που ζωγράφιζε ο άνθρωπος στα τοιχώματα των σπηλαίων πριν από χιλιάδες χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού.

Υπάρχει γκραφίτι στον Βόλο ; ● Το γκραφίτι είναι μία παγκοσμίως φημισμένη καλλιτεχνική φυσιογνωμία. Έτσι και στην πόλη μας υπάρχουν διάφοροι καλλιτέχνες, από τους οποίους οι γνωστότεροι είναι : ο Free styler, ο zork, ο OH και ο Marga όπου όλοι αυτοί είχαν ένα crew (ομάδα) που τους λέγαν lose

Που μπορούμε να βρούμε προμήθειες για graffiti στον Βόλο; Το graffiti είναι ένα χόμπι το οποίο ο μόνος εξοπλισμός που χρειάζεται είναι χρώματα και μπόρεις να βρεις εύκολα προμήθειες σε: ● Χρωματοπωλεία και σε ● Μαγαζιά τα οποία πουλάνε ειδικά σπρέι για αυτήν την δουλεία

Τα έιδη του graffiti Τα είδη graffiti είναι τα: ● Wild style ● Bombs ● Tags

Η διαδικασία κατασκευής ενός graffiti Αρχικά κάνεις το προσχέδιο. Ύστερα γεμίζεις με το εσωτερικό χρώμα. Έπειτα ακολουθεί το περίγραμμα μετά αν υπάρχουν inline και outline.

Πηγές Πηγή: Η εξέλιξη του χιπ χοπ: Από τραγούδι διαμαρτυρίας στα γκέτο του Μπρονξ, στο MTV, τη χλιδή και τα ακριβά ρούχα | iefimerida.gr %CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B 9%CE%BE%CE%B7- %CF%84%CE%BF%CF%85- %CF%87%CE%B9%CF%80- %CF%87%CE%BF%CF%80- %CE%B1%CF%80%CF%8C- %CF%84%CE%B1- %CE%B3%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B F-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B D%CE%BE-%CF%83%CF%84%CE%BF-mtv- %CE%BA%CE%B1%CE%B9- %CF%84%CE%B7- %CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86 %CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD- %CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9 %CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%8 9%CE%BD#ixzz46Rx4b1skΗ εξέλιξη του χιπ χοπ: Από τραγούδι διαμαρτυρίας στα γκέτο του Μπρονξ, στο MTV, τη χλιδή και τα ακριβά ρούχα | iefimerida.gr %CE%B5%CE%BE%CE%AD%CE%BB%CE%B 9%CE%BE%CE%B7- %CF%84%CE%BF%CF%85- %CF%87%CE%B9%CF%80- %CF%87%CE%BF%CF%80- %CE%B1%CF%80%CF%8C- %CF%84%CE%B1- %CE%B3%CE%BA%CE%AD%CF%84%CE%B F-%CF%84%CE%BF%CF%85- %CE%BC%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B D%CE%BE-%CF%83%CF%84%CE%BF-mtv- %CE%BA%CE%B1%CE%B9- %CF%84%CE%B7- %CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86 %CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD- %CF%80%CF%81%CE%BF%CF%84%CE%B9 %CE%BC%CE%AE%CF%83%CE%B5%CF%8 9%CE%BD#ixzz46Rx4b1sk

Πηγές /2/2016