ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Τμήμα Φυσικής - Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Advertisements

MS Word Κεφάλαιο 3.
Microsoft Excel 4.7 Προετοιμασία Εκτυπώσεων Κίκα Χρυσοστόμου.
1. 1.Καθορισμός Περιθωρίων Τα περιθώρια είναι ο κενός χωρός στις τέσσερις πλευρές της σελίδας Π.χ πλάτος αριστερού και πάνω περιθωρίου 2.
Επάγγελμα : Ορκωτός Ελεγκτής – Λογιστής Προσοχή: τα αριθμητικά δεδομένα της παρουσίασης αναφέρονται στο έτος 2008 και ενδεχομένως έχουν τροποποιηθεί Παρουσίαση.
Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση, Οκτωβρίου 2015 « Προσβάσιμο Εκπαιδευτικό και Εποπτικό Υλικό για Μαθητές με προβλήματα.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 12 Ανάπτυξη & Διατήρηση Σχέσεων με τους Πελάτες.
ΕΠΑΚΑΒ 2015 Εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες 1. 2 Δημήτρης Γαργαλιάνος.
Κατασκευή και Ανάλυση Υδρογραφήματος ©Microsoft Word clipart Κλεομένης Καλογερόπουλος Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Χρίστος.
ΕΚΔΟΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΚΔΔΑ 2η2η ημέρα – Ηλεκτρονικό έγγραφο & ψηφιακές υπογραφές.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Χρονικός Προγραμματισμός Έργων (Εργαστήριο) Ενότητα 2: Βασικές έννοιες στο σχεδιασμό και τη διαχείριση έργου Κλεάνθης Συρακούλης, Επίκουρος Καθηγητής,
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Ο ΒΟΒ στέλνει μήνυμα στην ΑLICE
Μάθημα: Εκπαιδευτική Τεχνολογία - Πολυμέσα Εισηγητής: Καθηγητής Άγγελος Γιαννούλας Θέμα εργασίας: Δημιουργία διδακτικού σεναρίου. Σπουδάστρια: Γ. Αναγνωστοπούλου.
Click to edit Master text styles Ευρετήρια & Πίνακες Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ Ευρετήρια & Πίνακες Υπεύθυνος Μαθήματος: Αλεξόπουλος Σεραφείμ Τμήμα: 4.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΜΑΘΗΜΑ: Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα (Ε) YΠΕΥΘΥΝΟΣ.
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ στο ΓΥΜΝΑΣΙΟ Γιώργος Σούλτης.
Διάρκεια: 15 ογδοντάλεπτες περιόδους Παραδοσιακά παραμύθια Εικονογράφηση των παραμυθιών (Πολιτισμός) Ζωντανεύω ένα κομμάτι από παραμύθι (Θεατρικό παιχνίδι)
Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας
ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Β’
Ο σκοπός της παρουσίασης
Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου
Θέμα εργασίας: Διδακτικό Σενάριο με χρήση ΤΠΕ «Η τέχνη του Μπαρόκ στη ζωγραφική» Μάθημα: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΟΛΥΜΕΣΑ Υπεύθυνος Καθηγητής: ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΣ.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ
Εκπαιδευτικό Σενάριο Μάθημα: Κτιριακά Έργα Τάξη: Β’ ΕΠΑΛ Εισηγητές: Μερτίκα Ευθυμία Ράζου Δέσποινα ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΚΤΙΡΙΩΝ.
θεματικεσ μαθηματοσ Είδη επιστημονικών μελετών
ΟΔΗΓΟΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για την υπαγωγή Επενδυτικών Σχεδίων στα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ» του Ν.4399/2016.
Παρουσιάστε το έργο σας σε Word, PowerPoint ή Visio
Ανάπτυξη Ανοικτού Ακαδημαϊκού Μαθήματος
Τι είδαμε την περασμένη φορά…
ΕνΟτητα # 4: Ms Word I CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ
ΕνΟτητα # 5: Ms Word IΙ CLAUDIA BOETTCHER ΤμΗμα ΙστορΙαΣ
στην Επιστήμη των Υπολογιστών Κωδικός Διαφανειών: MKT110
Αριθμός παιδιών: 24 Αγόρια 13 Κορίτσια 11
Νέα Προγράμματα Σπουδών στα Θρησκευτικά Λυκείου
Αγριάνη Νομού Έβρου Χουσεΐν Χατζή Χαλήλ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ:
Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας
Ιωάννα Βορβή Σχολ. Σύμβουλος ΠΕ02 Ανατολικής Θεσσαλονίκης
ΧΠΕ – ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο Κατανόηση του έργου ΝΕΟΛΑΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Συμβουλές για καλύτερες παρουσιάσεις στο Powerpoint..
Καλλυντήριο Νομός Ροδόπης
Άνοιγμα αρχείου Οποιοδήποτε αρχείο ζητήσει να ανοίξετε η κυρία θα βρίσκεται “τοποθετημένο” πάνω στην επιφάνεια εργασίας και για να το ανοίξετε θα κάνετε.
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΑΓΓΕΛΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ
THEmatic FRIDGE AdventARMY_Project _Καράκαρη Χριστίνα.
Εικόνα 2.1: Το περιβάλλον της MicroWorlds Pro.
Εικόνα 10.1: Το Περιβάλλον του Επεξεργαστή Κειμένου Word του MS-Office
Παρουσιάσεις Β’ Γυμνασίου
δουλεύετε καλύτερα με το Outlook
Παρουσιάσεις PowerPoint
Μάθημα 1ο Τι είναι το σενάριο Δομή του σεναρίου Κεντρικός χαρακτήρας
Πλοήγηση στο Διαδίκτυο
Διαχείριση προβληματικών συμπεριφορών στο σχολείο Δρ. Φλώρης Στύλιος, Ψυχίατρος Δρ. Μαρία Κοντουλη, Κλινική Ψυχολόγος.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Διαχείριση εγγράφων Microsoft Office Word.
Επιμόρφωση στους Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας
Διδασκαλία με χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και προβολέα Βασίλης Συμεωνίδης 3ο Γενικό Λύκειο Δράμας
4ο Συνέδριο «Διδακτική της Πληροφορικής»
Solutions All-in-one 112 Ω Word NEAT Box Dig Dig
Μια εφαρμογή στις «Εφαρμογές Πολυμέσων»
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
Βασικές αποφάσεις του F&B Manager
С.Бреусов атындағы жалпы орта мектеп
Εισαγωγή Πόσο «επιθυμητή» είναι η Αθήνα ως προορισμός διακοπών και τουρισμού; Ποιες πόλεις ανταγωνίζεται και σε ποια επίπεδα; Τι έχει να προσφέρει η Αθήνα.
Solutions All-in-one 112 Ω Word NEAT Box Dig Dig
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α’ ΤΑΞΗΣ – 18/10/2017
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2019 Microsoft Office Specialist
“Τα εργαλεία του WEB 2.0 στα Φιλολογικά Μαθήματα ”
7 Έτη Mira Hansson Για μένα Full Stack Developer Δήλωση αποστολής
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης

Θέματα 3 ης εβδομάδας  Αρχιγράμματα  Σύμβολα  Κεφαλίδες & Υποσέλιδα  Λίστες  Περιγράμματα & Σκίαση  Ορθογραφικός έλεγχος

Αρχιγράμματα (1/2)  Μπορούμε να βάλουμε αρχιγράμματα στην αρχή παραγράφων στο κείμενό μας.  Πρέπει να είμαστε μέσα σε μία παράγραφο για να μπει το αρχίγραμμα, εάν έχουμε επιλέξει την πρώτη λέξη τότε ολόκληρη αυτή η λέξη μπορεί να γίνει αρχίγραμμα.  Μορφή  Αρχίγραμμα

Αρχιγράμματα (2/2)  Θέση (Καμία, Ενσωματωμένο, στο περιθώριο)  Γραμματοσειρά  Γραμμές ενσωμάτωσης  Απόσταση από το κείμενο

Σύμβολα  Εισαγωγή  Σύμβολο  Κάθε γραμματοσειρά διαθέτει τα δικά της σύμβολα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα (1/3)  Μπορούμε να βάλουμε κείμενο περιθώριο πάνω και κάτω σε κάθε σελίδα στο έγγραφό μας.  Βάζουμε Κεφαλίδες (header) και υποσέλιδα (footer) από το μενού Προβολή  Κεφαλίδες και υποσέλιδα  Γράφουμε κείμενο και βλέπουμε πως φαίνεται πάνω-πάνω στη σελίδα σε κάθε σελίδα, κάνουμε το ίδιο και με το υποσέλιδο.

Κεφαλίδες και υποσέλιδα (2/3)  Εναλλαγή κεφαλίδα/υποσέλιδο  Αριθμός σελίδας  Αριθμός σελίδων  Μορφή αρίθμησης σελίδας (το πάνω και το κάτω αναλυτικά, τα υπόλοιπα απλή αναφορά)  Εισαγωγή ημερομηνίας  Εισαγωγή ώρας  Διαμόρφωση σελίδας – μόνο την τελευταία καρτέλα για το πως βάζουμε διαφορετικές κεφαλίδες και υποσέλιδα στις μονές/ζυγές σελίδες ή/και στην πρώτη σελίδα του εγγράφου.  Κρύψιμο/εμφάνιση κειμένου

Κεφαλίδες/υποσέλιδα (3/3)  Μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε μορφοποίηση θέλουμε στο κείμενο στις κεφαλίδες και τα υποσέλιδα, όπως ακριβώς στο υπόλοιπο κείμενό μας.

Λίστες (1/3)  Μορφή  Κουκίδες και αρίθμηση  Κουκίδες:  Επιλέγουμε το στυλ της κουκίδας από τις προτεινόμενες και πατάμε οκ για να δημιουργήσουμε τη μια λίστα με κουκίδες με το στυλ κουκίδας που επιλέξαμε.  Μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί προσαρμογή για να επιλέξουμε ένα άλλο σύμβολο.  Πατάμε το κουμπί χαρακτήρας και επιλέγουμε το χαρακτήρα που θέλουμε σαν σύμβολο για την κουκίδα της λίστας.  Πατάμε το κουμπί εικόνα και επιλέγουμε μια εικόνα από αυτές που έχει έτοιμες το Word ή πατάμε εισαγωγή και επιλέγουμε μια δικιά μας εικόνα.  Εάν θέλουμε μπορούμε να προσαρμόσουμε τον στηλοθέτη (για την γραμμή με τη κουκίδα) ή την εσοχή για την «από κάτω γραμμή».

Λίστες (2/3)  Μορφή  Κουκίδες και αρίθμηση  Αρίθμηση :  Επιλέγουμε το στυλ της αρίθμησης από τις προτεινόμενες και πατάμε ΟΚ για να δημιουργήσουμε τη μια λίστα με αρίθμηση με το στυλ αρίθμησης που επιλέξαμε.  Μπορούμε να επιλέξουμε εάν επιθυμούμε να συνεχιστεί η αρίθμηση από μια προηγούμενη λίστα του εγγράφου μας ή να ξαναρχίσουμε από την αρχή να μετράμε.  Μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί προσαρμογή για να επιλέξουμε ένα άλλο στυλ αρίθμησης.  Πατάμε το κουμπί γραμματοσειρά και επιλέγουμε τη γραμματοσειρά που θέλουμε να έχει το κείμενο της αρίθμησης της λίστας.  Μπορούμε να επιλέξουμε ποιο στυλ αρίθμησης επιθυμούμε να έχει η λίστα μας (σύμβολο ή/και με κείμενο) καθώς και από ποιόν αριθμό θέλουμε να ξεκινήσει η αρίθμηση στη λίστα μας.  Μπορούμε να επιλέξουμε τη θέσης των αριθμών και τη στοίχισή τους στη λίστα μας.  Εάν θέλουμε μπορούμε να προσαρμόσουμε τον στηλοθέτη (για την γραμμή με τη κουκίδα) ή την εσοχή για την «από κάτω γραμμή».

Λίστες (3/3)  Λίστα πολλών επιπέδων:  Όταν θέλουμε να ιεραρχήσουμε κάποια δεδομένα σε επίπεδα.  Το πρώτο επίπεδο είναι η γενική ενότητα η οποία περιλαμβάνει υποενότητες (δεύτερο επίπεδο) οι οποίες με τη σειρά τους έχουν και αυτές υποενότητες (τρίτο επίπεδο) κλπ.  Δημιουργούμε μία λίστα με αρίθμηση και έπειτα πατώντας τα κουμπιά των εσοχών διαμορφώνουμε τα επίπεδα της λίστας.  Για κάθε ένα από τα επίπεδα της λίστας μπορούμε να διαλέξουμε το στυλ του αριθμού ή του συμβόλου που θέλουμε, όπως επίσης και να εισάγουμε παρενθέσεις, αγκύλες ή ότι άλλη μορφή θέλουμε να έχει το επίπεδο της λίστας μας.

Περιγράμματα και Σκίαση  Μορφή  Περιγράμματα και Σκίαση  Kαρτέλα Περιγράμματα: Ρύθμιση, στυλ, χρώμα, πλάτος  Καρτέλα Περίγραμμα Σελίδας  Καρτέλα Σκίαση: Γέμισμα, μοτίβα

Αναζήτηση και αντικατάσταση κειμένου  Επιλέγουμε Επεξεργασία  Εύρεση και γράφουμε τη λέξη που αναζητούμε  Επιλέγουμε Επεξεργασία  Αντικατάσταση και γράφουμε τη λέξη που αναζητούμε και τη λέξη με την οποία θέλουμε να αντικατασταθεί.  Πατάμε Αντικατάσταση για να αντικατασταθεί μία και μόνο λέξη  Πατάμε Αντικατάσταση όλων για να αντικατασταθούν όλες οι λέξεις  Πατάμε Εύρεση επόμενου για να παραβλέψουμε αυτή τη λέξη και να πάμε στην επόμενη

Γλώσσα  Για να ορίσουμε στο Word πως η γλώσσα συγγραφής του κειμένου μας είναι τα ελληνικά επιλέγουμε: Εργαλεία  Γλώσσα  Ορισμός Γλώσσας. Εκεί επιλέγουμε Ελληνικά.  Μπορούμε να πατήσουμε και Προεπιλογή ώστε κάθε κείμενο στο Word να θεωρείτε πως θα έχει σαν γλώσσα συγγραφής τα Ελληνικά.

Ορθογραφικός έλεγχος (1/2)  Για να ελέγξουμε εάν ένα έγγραφο ή κάποιο κομμάτι του έχει σωστή ορθογραφία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τον ορθογραφικό έλεγχο επιλέγοντας Εργαλεία  Ορθογραφικός και γραμματικός έλεγχος ή πατώντας το πλήκτρο F7.

Ορθογραφικός έλεγχος (2/2)  Όποτε βρεθεί λέξη που δεν υπάρχει μέσα στο λεξικό του Word θα μας παρουσιαστεί ένα παράθυρο στο οποίο μπορούμε να κάνουμε ένα από τα εξής:  Να αποδεχτούμε την υπόδειξη του word και να αποδεχτούμε την αλλαγή στη συγκεκριμένη λέξη πατώντας «Αλλαγή»  Να αποδεχτούμε την υπόδειξη του word και να αποδεχτούμε την αλλαγή σε όλες τις ίδιες λέξεις πατώντας «Αλλαγή όλων»  Να αγνοήσουμε την υπόδειξη του word και να μην αποδεχτούμε την αλλαγή στη συγκεκριμένη λέξη πατώντας «Παράβλεψη»  Να αγνοήσουμε την υπόδειξη του word και να μην αποδεχτούμε την αλλαγή σε όλες τις ίδιες λέξεις πατώντας «Παράβλεψη όλων»  Μπορούμε να προσθέσουμε τη συγκεκριμένη γλώσσα στο λεξικό του Word εάν είμαστε σίγουρη για την ορθογραφία πατώντας «Προσθήκη»