ΡΟΛΑΝΤΑ ΣΑΒΙΝΑ.  Μια Φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους. Η μαμά τους όμως αρρώστησε βαριά και τους είπε ότι έπρεπε να χτίσουν.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο ΟΛΟΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΦΑΡΟΣ Του Φρανσίσκο Κούνα Εάν έρθεις στο σπίτι μου, από το παράθυρο της κρεβατοκάμαράς μου θα δεις τη θάλασσα, την παραλία και πολλές.
Advertisements

Η ιστορία του Πέπε.
Αριάδνη Σαχίνογλου, Α’ Γυμνασίου
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΥΟ ΔΟΝΤΙΟΥ ΠΙΚΙ - ΠΙΚΙ.
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
…από μικρούς συγγραφείς
Τα παραμυθεια.
Η κοκέτα ποντικίνα.
Μια φορά και έναν καιρό κατά την διάρκεια των Χριστουγέννων ένας ζαχαροπλάστης έφτιαχνε τα γιορτινά γλυκά.
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους.
Μια ιστορία για δύο βότσαλα με φόντο φωτογραφίες από την Κίνα!
Συγγραφέας: Ευγένιος Τριβιζάς
ΤΟΜΑΣ ΤΟ ΤΡΕΝΑΚΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
kοκκινοσκουφίτσα παραμύθι
Τα τρία γουρουνάκια Ονόματα μελών ομάδας:.
Ο ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΤΕΜΠΕΛΗΣ
Ο ΡΟΖ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΚΕΙΜΕΝΑ – ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ
Χριστούγεννα όπως πραγματικά έγιναν
ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΜΟΥ ΦΕΤΟΣ..
Ο λύκος που ήταν χορτοφάγος
Άρης το σαλιγκάρι Άντον Κρινγκς.
Ο ΦΟΙΒΟΣ, Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΟΗΘΟΙ ΤΟΥ
Έχεις δύο επιλογές! από το
ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ
27o Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Το Τουβλο.
O γέρος και τα τρία αδέλφια
O ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΚΑΙ Η ΡΕΝΕΣΜΗ
Καλή διασκέδαση. Η πάπια που ψήθηκε Κάποτε, σε μία μακρινή λίμνη, υπήρχε μία πάπια που αποφάσισε να βρει την τύχη της μακριά από το σπίτι της και τους.
ΟΙ ΔΥΟ ΦΙΛΕΣ ΣΟΦΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Δ1.
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Μια φορά κι έναν καιρό, σε ένα συννεφιασμένο ανοιξιάτικο δειλινό, το φεγγάρι μας ξεκίνησε για τη γνωστή του διαδρομή.
Κωνσταντίνα Μελίνα Τα τρία μικρά λυκάκια.
Ο Δουλευτάρης και ο Ακαμάτης
Βιβλιοπαρουσίαση Άντρεα Σπύρου Ε’1.
Ο ΛΥΚΟΣ ΚΑΙ ΤΑ 7 ΚΑΤΣΙΚΑΚΙΑ
Τα τρία λυκάκια και το κακό γουρούνι.
Ευαγγελία Στυλιανού Α’4
ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΙΚΡΑ ΛΥΚΑΚΙΑ.
Μια βόλτα στο θέατρο Σπύρος Ρουμελιώτης Α’3.
Το παραμύθι μας Γ
ΤΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΣΠΙΤΙ Η ομάδα μας Μαρία Άννα Ιωάννα.
16. Η Εκκλησία ως κιβωτός φυλάει την αλήθεια
Ιωάννα-Λάουρα - Κλαούντια
Το μαύρο πρόβατο Γυμνάσιο Λουτρακίου Σχ. Έτος ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΩΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ ΚΩΤΣΗ ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ ΜΠΕΚΙΑΡΗ ΜΑΡΙΑΝΝΑ.
« ένα άλλο πιθανό … τέλος ». Την κρίσιμη μέρα τύλιξε τα παπούτσια, τα πήρε στο σπίτι και τα έκρυψε. Προς το απόγευμα έβαλε τα καλά του, ετοιμάστηκε και.
ΙΓ΄ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Οικολογία και Πολιτισμός Διευθύντρια: Γιώτα Παναγιώτου Υπεύθυνη Νηπιαγωγός: Μαριάμ Βασιλειάδου - Χριστοφόρου.
Γεια σας ! Είμαι ο μικρός Αριστοτέλης. Μαζί θα ταξιδέψουμε χιλιάδες χρόνια πριν, τότε που οι αρχαίοι Έλληνες έπλαθαν μύθους για να εξηγήσουν όλα όσα συνέβαιναν.
ΤΟ ΑΣΧΗΜΟΠΑΠΟ σε νέες περιπέτειες
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια χώρα μεγάλη που έπιανε όλη τη γη, όμορφη και πλούσια. Την έλεγαν Terra Computerata…
Το ΣΤ'1 παρουσιάζει Γιώργος και Ηλίας
The cool girls Παναγιώτα Ζαχαρία Χριστίνα Σοβαρά
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Τα τρία γουρουνάκια απ΄το ΣΤ΄1
5. Ο Οδυσσέας στην Ιθάκη.
Το Τουβλο.
Το Τουβλο.
Η ιστορία της Κοκκινοσκουφίτσας
Τα παραμύθια μας 1η προσπάθεια.
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν τρία γουρουνάκια... Από το ΣΤ3
Μια φορά κι έναν καιρό,ήταν 3 γουρουνάκια.Από το ΣΤ΄3
Μια φορα και εναν καιρο ηταν τα τρια γουρουνακια....Απο το ΣΤ1
Tα τρια γουρουνακια Απο τον Αντζελο Μπατσι. Απολαυστε! =]
Η Κοκκινοσκουφίτσα.
Δ2 Δανάη Διαμαντοπούλου.
Το παραμύθι της Περσεφόνης
Το κοριτσάκι με τα σπίρτα
Ένα ανοιξιάτικο πρωινό ένας λαγός είχε βγει έξω από την φωλιά του και έτρωγε φρέσκο χορταράκι. Καθώς έτρωγε, είδε μια χελώνα να περνάει λίγο πιο μακριά.
Τα τρία μικρά λυκάκια. Μια φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια. Το πρώτο ήταν άσπρο, το δεύτερο μαύρο και το τρίτο γκρίζο με πράσινη ουρά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΡΟΛΑΝΤΑ ΣΑΒΙΝΑ

 Μια Φορά κι έναν καιρό ζούσαν τρία μικρά λυκάκια με τη μαμά τους. Η μαμά τους όμως αρρώστησε βαριά και τους είπε ότι έπρεπε να χτίσουν το δικό τους σπίτι. Ένα μόνο τους είπε να φυλάγονται από το Ρούνι - Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι.

Τα λυκάκια ξεκίνησαν και στο δρόμο τους συνάντησαν ένα καγκουρό που κουβαλούσε τούβλα. Τα τρία λυκάκια του ζήτησαν να τους δώσει τούβλα για να χτίσουν το δικό τους σπιτάκι. Τους έδωσε όσα τούβλα ήθελαν και ακόμα τρία παραπάνω.

 Σε λίγο όμως φάνηκε ο Ρούνι - Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Χτύπησε την πόρτα να του ανοίξουν αλλά τίποτα.  Άρχισε τότε να φυσάει. Το σπίτι ούτε που κουνήθηκε. Σε λίγο όμως ξαναγύρισε κρατώντας ένα πελώριο σφυρί.  Γκρέμισε το σπίτι και πήρε τα λυκάκια στο κυνήγι.

 Τα λυκάκια ξέφυγαν από το Ρούνι- Ρούνι και σκέφτονταν τι να κάνουν. Στο δρόμο τους συνάντησαν έναν κάστορα μάστορα που ανακάτευε πηχτό και γλιστερό τσιμέντο.  Του ζήτησαν να τους δώσει λίγο τσιμέντο για να φτιάξουν ένα πιο γερό σπιτάκι. Τους έδωσε όσο τσιμέντο θέλανε και χτίσανε ένα σπίτι από τσιμέντο.  Μετά από λίγο εμφανίστηκε και ο Ρούνι - Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Ζήτησε να του ανοίξουν και όταν δεν του άνοιγαν άρχισε να φυσά. Το σπίτι ούτε που κουνήθηκε.  Σε λίγο όμως ξαναγύρισε κρατώντας ένα κομπρεσέρ.

 Τα λυκάκια έτρεξαν απογοητευμένα. Πάνω στην ώρα συνάντησαν ένα ρινόκερο που κουβαλούσε πλάκες από ατσάλι, συρματόπλεγμα, αλυσίδες και πόρτες από χρηματοκιβώτια. Του ζήτησαν λοιπόν λίγα υλικά για να φτιάξουν το πιο γερό σπιτάκι.  Δεν άργησε να φανεί και ο Ρούνι- Ρούνι. Ζήτησε να του ανοίξουν και όταν του αρνήθηκαν φύσηξε για να γκρεμίσει το σπίτι. Το σπίτι ούτε που κουνήθηκε.  Σε λίγο ο Ρούνι- Ρούνι ξαναγύρισε κρατώντας ένα δυναμίτη. Τίναξε το σπιτάκι στον αέρα και πήρε τα λυκάκια στο κυνήγι.

 Τα τρία μικρά λυκάκια δεν ήξεραν πια τι να κάνουν. Στο δρόμο τους συνάντησαν έναν πελεκάνο που έσπρωχνε ένα καρότσι με λουλούδια.  Τότε τα τρία μικρά λυκάκια του ζήτησαν να τους δώσει λίγα λουλούδια να φτιάξουν ένα σπιτάκι.  Έτσι χτίσανε ένα λουλουδένιο σπίτι. Δεν ήταν βέβαια πολύ γερό, ήταν όμως το πιο όμορφο σπιτάκι του κόσμου.

 Δεν άργησε να φανεί και ο Ρούνι-Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Τα λυκάκια άρχισαν να τρέμουν από το φόβο τους γιατί θα έπεφτε το σπιτάκι.  Πραγματικά ο Ρούνι-Ρούνι πήρε μια βαθιά ανάσα και ένιωσε τη μυρωδιά από τα λουλούδια να τον πλημμυρίζει. Αντί να φυσάει άρχισε να μυρίζει. Όσο μύριζε, τόσο πιο πολύ του άρεσε ώσπου ένιωσε την καρδιά του τρυφερή σα λουλουδάκι. Ο Ρούνι- Ρούνι έβαλε μια μαργαρίτα στο αυτί κι άρχισε να χορεύει.  Δεν άργησε να φανεί και ο Ρούνι-Ρούνι το ύπουλο κακό γουρούνι. Τα λυκάκια άρχισαν να τρέμουν από το φόβο τους γιατί θα έπεφτε το σπιτάκι.  Πραγματικά ο Ρούνι-Ρούνι πήρε μια βαθιά ανάσα και ένιωσε τη μυρωδιά από τα λουλούδια να τον πλημμυρίζει. Αντί να φυσάει άρχισε να μυρίζει. Όσο μύριζε, τόσο πιο πολύ του άρεσε ώσπου ένιωσε την καρδιά του τρυφερή σα λουλουδάκι. Ο Ρούνι- Ρούνι έβαλε μια μαργαρίτα στο αυτί κι άρχισε να χορεύει.

 Tα λυκάκια που τον παρακολουθούσαν κατάλαβαν ότι από ύπουλο κακό γουρούνι, έγινε ένα θαυμάσιο καλό γουρούνι.  Έγιναν φίλοι κι έπαιξαν όλοι μαζί.  Από τότε ζήσανε όλοι μαζί, το θαυμάσιο, καλό γουρούνι Ρούνι- Ρούνι και τα τρία μικρά λυκάκια.