ΚΥΠΡΟΣΚΥΠΡΟΣ. Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της βορειοδυτική λεκάνης της Μεσογείου.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η Νότια Κορέα, επίσημα Δημοκρατία της Κορέας, είναι κράτος της ανατολικής Ασίας, στο νότιο μέρος της κορεατικής χερσονήσου. Προς τον Βορρά συνορεύει.
Βασίλης Σωτηρακόπουλος Χρήστος Τομαράς  Η Ελλάδα έχει πρωτεύουσα την Αθήνα που εκεί υπάρχει η ακρόπολη που είναι χτισμένος ο Παρθενώνας.  Η Ελλάδα.
Η ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΡΦΕΣ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΕΛΛΑΔΑ Η Ελλάδα ή Ελλάς (πολυτονικά: Ἑλλάς, επίσημα: Ελληνική Δημοκρατία), είναι χώρα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στο νοτιότερο άκρο της Βαλκανικής χερσονήσου,
ΖΥΜΑΡΙΚΑ.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΑΓΔΑ ΔΑΣΤΕΡΙΔΟΥ.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
4o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ‘’ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ’’
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ
Κρήτη Λεωνίδας Κραλίδης 1ο Πειραματικό Θεσσαλονίκης Τμήμα Ε2
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΠΑΡΗ.
Το κλίμα της Ευρώπης.
Μεσόγειος θάλασσα μια κλειστή θάλασσα.
ΕΡΗΜΟΙ Έλενα Μαρίνου Α3.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια σύντομη περιήγηση στην Επιστήμη της Πληροφορικής Αφηγητής: Μάριος Δικ. Δικαιάκος Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
Μεσογειακή Βλάστηση.
Ζυμαρικά - Pasta.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
BAYERN ΒΑΥΑΡΙΑ.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Κεφάλαιο 17ο : Το κλίμα της Ελλάδας Στο κεφάλαιο αυτό θα μάθετε:
Η ελιά.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
Μελετώ μια κοινότητα της Κύπρου
-MENU- ΧΩΡΕΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ ΙΤΑΛΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΝΑΚΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ ΓΑΛΛΙΑ
ΚΑΖΜΙΡΑ ΤΡΕΤΣΙΑΚ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΩΣΤΕΡΗΣ Σχολικό έτος Γ / ΣΙΟ ΑΡΧΑΝΩΝ Καθηγητής : Κατσοπρινάκης Σταύρος.
ΚΛΙΜΑ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ: ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΓΗΙΝΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τι θα μελετήσουμε σ’ αυτή την ενότητα (Α) Βασικές έννοιες. Έννοιες που συνδέονται.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Συναντούνται στη ζώνη που βρίσκεται μεταξύ του γεωγραφικού πλάτους των 10 μοιρών στο νότιο ημισφαίριο και του γεωγραφικού πλάτους των 25 μοιρών στο βόρειο.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Το κλίμα της Ευρώπης Παναγιώτης Αυγουστίδης 5 ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΙΤΑΛΙΑ.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή Διατροφή είναι ένας ορός όπου έχει επινοηθεί από τον φυσιολόγο Άνσελ Κις. Το 1995 μια ομάδα επιστημόνων του.
Εφαρμογές καλών και κακών αγωγών της θερμότητας στην καθημερινή μας ζωή Εξηγήστε γιατί τα αντικείμενα που σας παρουσιάζονται πιο κάτω είναι κατασκευασμένα.
Ο κύκλος του νερού ΡΟΣΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ-ΟΛΓΑ ο κύκλος του νερού.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΙΑ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΦΟΥ Αγίου Σπυρίδωνα
Έτσι έχουμε Ψυχρό κλίμα Εύκρατο κλίμα Τροπικό κλίμα Εύκρατο κλίμα
Το κλίμα.
Οι κλιματικές ζώνες της Γης
Παναγιώτης Αυγουστίδης Γεωγραφία Β΄ Γυμνασίου
ΜΑΘΗΜΑ 14 Η Μεσόγειος θάλασσα
Μεσόγειος θάλασσα μια κλειστή θάλασσα.
Μάθημα 14: Η Μεσόγειος.
Δημοτικό Σχολείο Μενιδίου
Παράγοντες που επηρεάζουν το ΚΛΙΜΑ της Ευρώπης
ΑΥΣΤΡΙΑ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΥΠΡΟΣΚΥΠΡΟΣ

Η Κύπρος βρίσκεται στο ανατολικό άκρο της βορειοδυτική λεκάνης της Μεσογείου

Ανάμεσα σε δύο περιοχές με ξηρό κλίμα ( Μικρά Ασία και Συρία), συντελούν στον καθορισμό του κλίματος του νησιού, που παρουσιάζετε με ήπιους χειμώνες και πολύ ζεστά καλοκαίρια. Έχει επίσης έναν πολύ περιορισμένο αριθμό βροχερών ημερών, υψηλή ηλιοφάνεια, που έχει ως συνέπεια την ξηρότητα του τοπίου το καλοκαίρι και, τέλος, πολύ χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας Ανάμεσα σε δύο περιοχές με ξηρό κλίμα ( Μικρά Ασία και Συρία), συντελούν στον καθορισμό του κλίματος του νησιού, που παρουσιάζετε με ήπιους χειμώνες και πολύ ζεστά καλοκαίρια. Έχει επίσης έναν πολύ περιορισμένο αριθμό βροχερών ημερών, υψηλή ηλιοφάνεια, που έχει ως συνέπεια την ξηρότητα του τοπίου το καλοκαίρι και, τέλος, πολύ χαμηλές τιμές σχετικής υγρασίας.

Παράγει ζιβανία, κρασί, κουμανταρία, ροδόσταμα, τραχανά, χαλούμι, χωριάτικο ψωμί κ.τ.λ.

ΤΡΑΧΑΝΑΣ ΤΡΑΧΑΝΑΣ Τι χρειαζόμαστε: Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι τραχανά 1 φλιτζάνι τραχανά 4 φλιτζάνια νερό 4 φλιτζάνια νερό αλάτι αλάτι πιπέρι πιπέρι βούτυρο ή λάδι βούτυρο ή λάδι τυρί (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, ταιριάζουν όλα τα τυριά) τυρί (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, ταιριάζουν όλα τα τυριά) Τι χρειαζόμαστε: Τι χρειαζόμαστε: 1 φλιτζάνι τραχανά 1 φλιτζάνι τραχανά 4 φλιτζάνια νερό 4 φλιτζάνια νερό αλάτι αλάτι πιπέρι πιπέρι βούτυρο ή λάδι βούτυρο ή λάδι τυρί (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, ταιριάζουν όλα τα τυριά) τυρί (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, ταιριάζουν όλα τα τυριά)

Ρίξτε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίξτε και τον τραχανά! Ρίξτε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίξτε και τον τραχανά! Ανακατέψτε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράστε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς! Ανακατέψτε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράστε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς! Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και το τυρί και είναι έτοιμο να καταναλωθεί! Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και το τυρί και είναι έτοιμο να καταναλωθεί! Ρίξτε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίξτε και τον τραχανά! Ρίξτε το νερό στην κατσαρόλα και αμέσως, ενώ το νερό είναι κρύο, ρίξτε και τον τραχανά! Ανακατέψτε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράστε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς! Ανακατέψτε καλά σε μέτρια σκάλα προσθέστε το αλάτι, το πιπέρι και το βούτυρο και βράστε για 10 με 15 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς! Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και το τυρί και είναι έτοιμο να καταναλωθεί! Τέλος μόλις είναι έτοιμο ρίξτε και το τυρί και είναι έτοιμο να καταναλωθεί!

%BD%CE%B9%CE%B1+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1 %CE%BA%CE%B7&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip7Y65yO DJAhVM7xQKHfZpA84Q_AUIBygB&biw=1525&bih=734&dpr=0.9#tbm=isch &q=%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF+%CE%BA%CF%85%CF%80% CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&imgrc=K_01Qi9HqqCaWM%3 Α h=657&q=%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF %82+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF %CF%82&oq=%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1% CF%82+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B F%CF%82&gs_l=img j ac.1.64.img p1IpHLXL8_M#imgrc=jmtNyrJI_uqOAM%3A %BD%CE%B9%CE%B1+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1 %CE%BA%CE%B7&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwip7Y65yO DJAhVM7xQKHfZpA84Q_AUIBygB&biw=1525&bih=734&dpr=0.9#tbm=isch &q=%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF+%CE%BA%CF%85%CF%80% CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&imgrc=K_01Qi9HqqCaWM%3 Α h=657&q=%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF %82+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF %CF%82&oq=%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%BD%CE%B1% CF%82+%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%B F%CF%82&gs_l=img j ac.1.64.img p1IpHLXL8_M#imgrc=jmtNyrJI_uqOAM%3A

=1&q=%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9+%CE%B A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&oq=%CF%87 %CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9+%CE%BA%CF%85%CF %80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&gs_l=img j c.1.64.img zKJoyulp91s#i mgrc=1pIZLp5neg8q1M%3A F%82 F%82 ih=657&q=kl%3Bima+morfolog%3Bia+ed%3Bafoyw+k%3Bipros&oq=kl%3Bi ma+morfolog%3Bia+ed%3Bafoyw+k%3Bipros&gs_l=img j ac.1.64.img PIGCK5YW NQ8#tbm=isch&q=%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1+%CE%9A%C F%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82&imgrc=_ =1&q=%CF%87%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9+%CE%B A%CF%85%CF%80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&oq=%CF%87 %CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B9+%CE%BA%CF%85%CF %80%CF%81%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%BF&gs_l=img j c.1.64.img zKJoyulp91s#i mgrc=1pIZLp5neg8q1M%3A F%82 F%82 ih=657&q=kl%3Bima+morfolog%3Bia+ed%3Bafoyw+k%3Bipros&oq=kl%3Bi ma+morfolog%3Bia+ed%3Bafoyw+k%3Bipros&gs_l=img j ac.1.64.img PIGCK5YW NQ8#tbm=isch&q=%CE%9A%CE%BB%CE%AF%CE%BC%CE%B1+%CE%9A%C F%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%82&imgrc=_

ΕΦΡΑΙΜΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΤ΄2