1η Πανελλήνια Συνάντηση Ανταλλαγής Ασπόνδυλων, Αθήνα 22/1/2012.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΡΑΣΗ ΕΝΖΥΜΩΝ – ΜΕΤΟΥΣΙΩΣΗ ΠΡΩΤΕΪΝΩΝ
Advertisements

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
KΑΘΑΡΙΣΜΟΣ & ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ
γάλα κεφίρ (3/3) Χημική ανάλυση του γάλακτος κεφίρ
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μιας αντίδρασης
Ιοντισμός ισχυρών οξέων – βάσεων pH και pOH
M.D.Stampouloglou Alexandros. Η ιστορία του Θαλασσινού ενυδρείου αρχίζει απο παλιά... κάπου κοντά στην αρχαία Ρώμη 50 μ.Χ.
2.3 Περιεκτικότητα διαλύματος – Εκφράσεις περιεκτικότητας
Υπάρχει φυλετικός διμορφισμός στις γαρίδες;
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
γάλα κεφίρ (2/3) Μικροβιολογική ανάλυση του γάλακτος κεφίρ
Βιοτεχνολογία.
Κανκούν - Μεξικό Ένα υποβρύχιο μουσείο. Κανκούν - Μεξικό Ένα υποβρύχιο μουσείο.
Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές ασκήσεις Γ’ γυμνασίου
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Χημείας Α΄Γενικού Λυκείου ΠΥΡΟΧΗΜΙΚΗ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΜΕΤΑΛΛΩΝ
Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης
Περί ρυθμιστικών διαλυμάτων
ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Ονομάζουμε την επαναφορά των χρήσιμων υλικών στο φυσικό και οικονομικό κύκλο. Περιλαμβάνει όλα τα μέτρα που έχουν σκοπό την ανάκτηση.
Οξέα … συνέχεια… 1.3 Η κλίμακα pH ως μέτρο οξύτητας
Διεύθυνση Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Σερρών Κατασκευή Ιστοσελίδας  Απόλυτα πεπεισμένοι πως η κοινωνία της γνώσης προσκαλεί αλλά και προκαλεί τα Στελέχη της Εκπαίδευσης.
ΒΟΗΘΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ ΙΕΚ Μυτιλήνης
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μίας αντίδρασης
H κλίμακα pH (πε-χα) ως μέτρο της οξύτητας
Διάσπαση του αμύλου από το ένζυμο της στοματικής κοιλότητας αμυλάση
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
4. Αλληλεπιδράσεις και προσαρμογές
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2.
Βασικες Εννοιες Φυσικης Βασιλης Κολλιας Βασικές Εννοιες Φυσικής _ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΑΡΕΝΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΜΑΤΩΝ.
ΖΩΑ ΣΠΟΝΔΥΛΩΤΑ Τα ζώα που έχουν σπονδυλική στήλη και σκελετό ονομάζονται σπονδυλωτά. Τα σπονδυλωτά ταξινομούνται σε πέντε υποκατηγορίες: τα ψάρια, τα αμφίβια,
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΘΕΩΡΙΑ Καταστατική εξίσωση των τέλειων αερίων Καταστατική εξίσωση των τέλειων αερίων P V = n R T.
Χειρισμός Χρόνου και Μεθοδολογίες Προσομοίωσης
Διαχωρισμός μειγμάτων
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 7 Αρχές και μεθοδολογία της Βιοτεχνολογίας Ζαχόπουλος
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3ο.
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Απομόνωση DNA από φυτικούς οργανισμούς!.
Κλιματολογικές συνθήκες ελιάς
Ιωάννης Θεοδωρίδης, Δημήτρης Βλαστός*
ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ.
Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό.
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Απομόνωση και ταυτοποίηση
Μελέτη των λειτουργιών του πεπτικού συστήματος
Μελέτη των λειτουργιών του πεπτικού συστήματος
Τι είναι η Ψείρα Πολλοί νομίζουν ότι προτιμώ τα βρώμικα μαλλιά. ΛΑΘΟΣ
<<Κοράλλια>>
Απομόνωση και ταυτοποίηση
Απομόνωση και ταυτοποίηση A. Φωτεινοπούλου, Α. Μαρμάρη
2.2.2 Διαλύματα Το θαλασσινό νερό, το νερό της βρύσης
ΧΗΜΕΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
ΙΩΔΙΟ (I) Το Ιώδιο είναι αμέταλλο χημικό στοιχείο με ατομικό αριθμό 53, και σχετική ατομική μάζα περίπου 127 g. Ανήκει στην ομάδα των αλογόνων (17η ομάδα)
Εργαστήριο Συγκριτική Ανοσολογία ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ
Καθαρισμός Δειγμάτων (Corning glass – Wafer Si)
Απομόνωση και ταυτοποίηση Ρ. Τσιτσιλώνη, Π. Παπαζαφείρη
Επιμέλεια: Σαμαράς Πασχάλης
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
ΝΕΡΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΕΣ ΔΙΑΛΥΜΑΤΑ
Απομόνωση και ταυτοποίηση Ανοσοσφαιρινών
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Απομόνωση και ταυτοποίηση Ανοσοσφαιρινών
Εργαστήριο Χημείας Εργαστηριακά Όργανα.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1η Πανελλήνια Συνάντηση Ανταλλαγής Ασπόνδυλων, Αθήνα 22/1/2012

Αποπαρασίτωση Κοραλλιών - Dip Εισαγωγή Τι είναι το dip; Είδη dip που μπορούμε να κάνουμε Dip σε ιωδιούχο διάλυμα Dip σε φυσικά εκχυλίσματα Dip σε γλυκό νερό (FWD) Dip σε υπεροξείδιο του υδρογόνου Dip σε Furan Που δεν μπορούμε να κάνουμε dip

Εισαγωγή Κάθε καινούργιος οργανισμός που εισάγεται στο σύστημά μας ενδέχεται να συνοδεύεται από οργανισμούς μη επιθυμητούς (pests). Όπως λέει και ο Borneman, όταν βάζουμε ένα κοράλλι στο ενυδρείο μας χωρίς τουλάχιστον ένα dip είναι σαν να κάνουμε sex με πολλούς χωρίς προφυλακτικό! Ιδανική περίπτωση θα ήταν η καραντίνα πριν την εισαγωγή νέων ζωντανών, κάτι που στο 99% των ενυδρειόφιλων φαντάζει ουτοπία Ας κάνουμε λοιπόν dip!!! ΠΡΟΣΟΧΗ: Safety first! Πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε διαδικασία, πάρτε τα απαραίτητα μέτρα προστασίας: Γυαλιά και γάντια είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ για το χειρισμό.

Τι είναι το DIP; To Dip είναι η βύθιση του οργανισμού που θέλουμε να αποπαρασιτώσουμε σε ένα διάλυμα κατάλληλο για αυτό το σκοπό. Σε κάθε οργανισμό θα μπορούσαμε να κάνουμε από 1 έως 4 διαφορετικά dip!!! Βασική προϋπόθεση για να γίνει ομαλά το dip είναι το διάλυμα να έχει σωστή θερμοκρασία. Μεταξύ των διαφορετικών dip είναι απαραίτητο το ξέπλυμα των οργανισμών με φρέσκο νερό σε ιδανικές συνθήκες αλατότητας, θερμοκρασίας και pH.

Είδη DIP που μπορούμε να κάνουμε; Σε ιωδιούχα σκευάσματα. Σε φυσικά εκχυλίσματα. Σε γλυκό νερό. Σε υπεροξείδιο του υδρογόνου. Σε Furan

Ιωδιούχο Dip Εδώ έχουμε 2 επιλογές 1.Απλής Ιωδίνης 2.Lugol’s Solution (Ιωδίνη και Ιωδιούχο Κάλιο) Το Lugol's είναι περισσότερο δραστικό λόγω του Ιωδιούχου Καλίου αλλά έχει μικρό χρόνο ζωής Σε νερό ενυδρείου προσθέτουμε την ποσότητα που λένε οι οδηγίες και βυθίζουμε το κοράλλι για λεπτά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. ανά 2 λεπτά) ανακινούμε έντονα το κοράλλι. Ξεπλένουμε με νερό ενυδρείου και τέλος. Καταπολεμά: AEFW, Spiders, Μικροβιακές μολύνσεις

Dip σε εκχυλίσματα Συνήθως πρόκειται για διαλύματα που προέρχονται από φυτικά εκχυλίσματα με βάση το κιτρικό οξύ. Σε νερό ενυδρείου προσθέτουμε την ποσότητα που λένε οι οδηγίες και βυθίζουμε το κοράλλι για λεπτά. Σε τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. ανά 2 λεπτά) ανακινούμε έντονα το κοράλλι. Επιθυμητή είναι η έντονη κυκλοφορία στο δοχείο. Ξεπλένουμε καλά με νερό ενυδρείου και τέλος. Καταπολεμά: AEFW, Spiders, Red Flatworms, Montipora Eating Nudi, Zoanthid Eating Nudi, Bristle worms, Zoanthid Eating Snails.

Dip σε γλυκό νερό FWD Αρκετά δραστικό dip, με το μειονέκτημα ότι δεν είναι για όλους τους οργανισμούς και τα χρονικά όρια δεν είναι πλήρως διακριβωμένα για όλους. Οι ζοανθίδες π.χ. μπορούν μείνουν 5-6 λεπτά χωρίς προβλήματα, οι ακροπόρες και κυρίως οι μοντιπόρες δεν επιβιώνουν μετά τα 1-2 λεπτά. Σε νερό α/ο και θερμοκρασίας ενυδρείου βυθίζουμε το κοράλλι, το ανακινούμε έντονα. Προτείνεται και η διόρθωση του pH. Ξεπλένουμε καλά με νερό ενυδρείου και τέλος. Καταπολεμά: AEFW, Spiders, Red Flatworms, Montipora Eating Nudi, Zoanthid Eating Nudi, Bristleworms, Zoanthid Eating Snails, μικροβιολογικές και βακτηριακές μολύνσεις.

Dip σε υπεροξείδιο του υδρογόνου Αρκετά δραστικό dip, με το μειονέκτημα ότι δεν είναι για όλους τους οργανισμούς και τα χρονικά όρια δεν είναι πλήρως διακριβωμένα για όλους. Αναλογία 75% νερό ενυδρείου 25% υπεροξείδιο βυθίζουμε το κοράλλι, το ανακινούμε έντονα το αφήνουμε 4-5 λεπτά. Ξεπλένουμε καλά με νερό ενυδρείου και τέλος. Καταπολεμά: AEFW, Spiders, Red Flatworms, Montipora Eating Nudi, Zoanthid Eating Nudi, Bristleworms, Zoanthid Eating Snails, μικροβιολογικές και βακτηριακές μολύνσεις, πολλά είδη άλγης. ΠΡΟΣΟΧΗ: Είναι αρκετά επικίνδυνο!!!

Dip σε αντιβιοτικό (Furan) Dip που στοχεύει διάφορες βακτηριακές μολύνσεις καθώς είναι ευρείας δράσης αντιβιοτικό. Η χρήση του είναι προληπτική για ευαίσθητα κοράλλια όπως κάποια LPS και θεραπευτική (επανάληψη του dip κατά τακτά χρονικά διαστήματα). Καταπολεμά: Βακτηριακές μολύνσεις.

Σε ποιους οργανισμούς ΔΕΝ κάνουμε Dip Ψάρια (μόνο θεραπευτικά) Clams. Σαλιγκάρια. Γαρίδες. Σπόγγους. Μη παρασιτικά Nudis

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας!!! Όποιος θα ήθελε την παρουσίαση, ας αποστείλει ένα mail στο