Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

M.D.Stampouloglou Alexandros. Η ιστορία του Θαλασσινού ενυδρείου αρχίζει απο παλιά... κάπου κοντά στην αρχαία Ρώμη 50 μ.Χ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "M.D.Stampouloglou Alexandros. Η ιστορία του Θαλασσινού ενυδρείου αρχίζει απο παλιά... κάπου κοντά στην αρχαία Ρώμη 50 μ.Χ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 M.D.Stampouloglou Alexandros

2 Η ιστορία του Θαλασσινού ενυδρείου αρχίζει απο παλιά... κάπου κοντά στην αρχαία Ρώμη 50 μ.Χ.

3

4

5

6 dark-water-chamber slope-back tank”

7 1973 Hawai‘i Institute of Marine Biology

8 Public Aquariums

9  Φίλτρανση.  Φωτισμός.  Κυκλοφορία.  Απαιτήσεις σε στοιχεία &ιχνοστοιχεία.

10

11

12

13

14 Η μέθοδος οικοδόμησης υφάλου Balling είναι μια δημοφιλής μέθοδος η οποία μπορεί να αναπληρώνει στο ενυδρείο σας το ασβέστιο, το μαγνήσιο, την ανθρακική σκληρότητα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται καθημερινά Και επειδή κάθε πρόσθετη ύλη προστίθεται ανεξάρτητα επιτρέπει στον χομπίστα να τελειοποιήσει τη χημεία του νερού.

15 Πολλά κοράλλια χρησιμοποιούν ασβέστιο για να σχηματίσουν τους σκελετούς τους, που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο. Τα κοράλλια πάρνουν το μεγαλύτερο μέρος του ασβεστίου από τη στήλη νερού. Κατά συνέπεια το ασβέστιο εξαντλείται.Αν το επίπεδο ασβεστίου πέσει κάτω από 360 ppm, γίνεται σταδιακά όλο και πιο δύσκολο για τα κοράλλια να συλλέξουν το απαιτούμενο ασβέστιο, με αποτέλεσμα τον ελαττωμένο ρυθμό ανάπτυξης τους.

16 Ακριβώς όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο εξαντλήται από τους κατοίκους ύφαλου. Είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας για τη διατήρηση σταθερών τιμών ασβεστίου και αλκαλικότητας στο ενυδρείο.Ανεπάρκεια μαγνησίου οδηγεί σε STN (αργή νέκρωση των ιστών). Η έκταση στους πολύποδες λείπει επίσης.

17 Όπως το ασβέστιο, πολλά κοράλλια χρησιμοποιούν επίσης "αλκαλικότητα" για να σχηματίσουν σκελετό, που αποτελείται κυρίως από ανθρακικό ασβέστιο. Πιστεύεται γενικά ότι τα κοράλλια καταναλώνουν διττανθρακικά, τα μετατρέπουν σε ανθρακικά, και στη συνέχεια χρησιμοποιούν το ανθρακικό ασβέστιο για να σχηματίσουν τον ανθρακικό σκελετό τους.

18  Δοσομετρικές αντλίες  Συμπληρώματα και δοχεία  Τεστ Μέτρησης Mg,Ca,KH

19  Η μέθοδος Balling Light έχει ενσωματώσει και ιχνοστοιχεία.  • Calcium Chloride Di-Hydrate o + Strontium – Calcium o + Iron –Zinc  • Sodium Hydrogen Carbonate o + Iodine – Boron

20  Πάντοτε να προσθέτετε τα άλατα στο νερό ποτέ το αντίστροφο!  Μεγαλύτερα δοχεία μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν Απλά θα πρέπει να υπολογίζεται τις ποσότητες που έχουν προστεθεί για κάθε δοχείο.  Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να διαλυθεί πλήρως το ανθρακικό.  Ένα μικρό υπόλειμμα θα μένει πάντα στο δοχείο. Ωστόσο, αυτό δεν έχει καμία επίδραση στη σταθερότητα του διαλύματος.  Ενας μικρός αποχρωματισμός των διαλυμάτων είναι φυσιολογικός και οφείλεται στην προσθήκη των βιοδραστικών ουσιών και ιχνοστοιχείων. Αυτό δεν έχει καμία επίπτωση στην ποιότητα ή τη σταθερότητα των διαλυμάτων.  Παρακαλούμε να μετράται την αλατότητα,και τις άλλες τιμές του ενυδρείου σας σε τακτική βάση και να ρυθμίσετε τα επίπεδα εάν είναι απαραίτητο. Για να το κάνετε αυτό, χρησιμοποιήστε ένα διαθλασόμετρο και τέστ μετρήσεων Mg,Ca,KH μεχρι να βρείτε την καθημερηνή δόση που αντιστοιχεί στο ενυδρείο σας.

21  Ευχαριστώ.

22

23

24

25

26


Κατέβασμα ppt "M.D.Stampouloglou Alexandros. Η ιστορία του Θαλασσινού ενυδρείου αρχίζει απο παλιά... κάπου κοντά στην αρχαία Ρώμη 50 μ.Χ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google