Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ. Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση:

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
Advertisements

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙΑ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Επιμέλεια: Τίκβα Χριστίνα
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
 Η Αμερική είναι ήπειρος του Δυτικού Ημισφαιρίου, που αποτελείται από τη Βόρεια και Νότια Αμερική, τα εξαρτώμενα εδάφη Αμερική καταλαμβάνει 8,3% της.
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
Η ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ.
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ερευνητική εργασία Β Λυκείου Βολιμών
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Ενότητα: 9 - Ζούλεπς (Juleps) και Ζεστά ποτά)
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Ενότητα: 13 - Σάουαρ (Sours) – Σλινγκ (Sling)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Στα πλαίσια της ομάδας «Περιβαλλοντική.
Ενότητα: Παρασκευές Επιδορπίων
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ ΙΧΘΥΩΝ
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΡΕΣΙ.
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Αλγόριθμοι
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Π ΑΡΑΔΟΣΙΑΚA ΓΛΥΚA Π ΗΛIΟΥ

Γ ΛΥΚO ΚΑΡYΔΙ Υλικά: 30 καρύδια 1 κιλό ζάχαρη ½ κουταλάκι του γλυκού ξινό ή 2 κουταλιές του γλυκού χυμό λεμονιού Εκτέλεση: Καθαρίζουμε τα καρύδια. Μετά τα ξεθερμίζουμε τα καρύδια τρεις φορές. Βάζουμε τα καρύδια στην κατσαρόλα μαζί με δύο ποτήρια νερό,τη ζάχαρη και το ξινό ή τον χυμό λεμονιού που και δένουμε το γλυκό.

Μ ΑΡΜΕΛAΔΑ ΦΡΟYΤΩΝ Υλικά: 4 πέργαμα μέτρια 3 πορτοκάλια μέτρια 2-3 μήλα ρενέδες (ξινόμηλα) 2-3 ακτινίδια Ζάχαρη και ξινό Εκτέλεση: Τα καθαρίζουμε και τα τρίβουμε στο μπλέντερ.Βγάζουμε τις χοντρές φλούδες από μέσα. Μετράμε με νεροπότηρα και το ίδιο με ζάχαρη. Η ζάχαρη να είναι ένα ποτήρι παραπάνω από τα φρούτα. Στο Τέλος βάζουμε το ξινό.

Γ ΛΥΚO ΦΡAΟΥΛΑ Υλικά: 1 κιλό φράουλες 1 κιλό ζάχαρη 2 ποτήρια νερό 2 λεμόνια 1 λεμόνι του ζου Εκτέλεση: πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες. Στύβουμε τα λεμόνια πάνω στις φράουλες. Βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη για να γίνει το σιρόπι. Μόλις πάρει βράση βάζουμε μισό κουταλάκι λεμόνι του ζου.Το αφήνουμε να δέσει και το βγάζουμε από την φωτιά για να κρυώσει. Μετά βάζουμε τις φράουλες και το δένουμε στη φωτιά.

Μ ΗΛΟΠΙΤΑ Υλικά: 25 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη 2 κούπες ζάχαρη 4-5 αυγά 3-4 κόκκινα μήλα τριμμένα στον τρίφτη 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα 1 κουταλιά του γλυκού κονιάκ 1 κούπα καρύδια τριμμένα 1 φαρίνα 1 βανίλια Εκτέλεση: Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5 λεπτά περίπου και μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα καρύδια και κατόπιν διαδοχικά την φαρίνα και τα τριμμένα μήλα. Τέλος αδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε για μία ώρα περίπου στους 200 βαθμούς κελσίου.

Κ ΑΡΥΔΟΠΙΤΑ Υλικά : 12 αυγά 12 κουταλιές καρύδι 12 κουταλιές παξιμάδι Μισό κουταλάκι γαρίφαλο Μισό κουταλάκι κανέλα 3 κουταλιές ζάχαρη-λίγο ξύσμα πορτοκάλι ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ 3 κούπες ζάχαρη 2 κούπες νερό Μια κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού Εκτέλεση: χτυπάμε τους κρόκους ξεχωριστά με τις 3 κουταλιές ζάχαρη Μέχρι να ασπρίσουν. Τα ασπράδια τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα. Μετά ενώνουμε τους κρόκους με τα ασπράδια και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά. Βουτυρώνουμε το ταψί και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Ετοιμάζουμε το σιρόπι, βράζοντας τα υλικά του για 5 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει το γλυκό ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι.

Βασταρδή Σοφία Βεατρίκη Βελαλή Χριστίνα Παναγιώτα Κωστάκη Ελένη Χριστίνα Μανίνη Περσεφόνη Χριστίνα