1 Ο Φ ΥΛΛΟ Ε ΡΓΑΣΙΑΣ : ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΔΕΝΕΣ: ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΥΣΗ, ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ, ΠΑΓΚΡΕΑΣ Ελένη Στεφανίδη Δρ Βιολόγος 1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΘΕΩΡΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Παρουσίαση για την πρώτη εργασία Κατερίνα Παπαδομανωλάκη dpsd04036.
Advertisements

Απόξεση γαιών (scraping)
Ανοικτή εξ απόστασεως μάθηση και Διαδίκτυο
Ψηφιακό Σχολείο Σύνδεση στο Διαδίκτυο Σύνδεση στο Εσωτερικό Δίκτυο Εξοπλισμός Εργαλεία Τράπεζα Υλικού Παιδαγωγικές Μέθοδοι Αξιοποίησης.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α’1-2 ‘Τα συναισθήματα’
Διδάσκων: Χρήστος Κατσάνος
Διαφορετικότητα-Διαπολιτισμική εκπαίδευση Τάξη Γ2Σχολικό έτος:
Ακοή - Αυτί 1. Ποια είναι τα μέρη του αφτιού; Ακουστικό νεύρο
Youtube Youtube 1η Φάση Εργασίας - : 1η Φάση Εργασίας - : Μπούφτα Λεμονία:Υπεύθυνη συλλογής πληροφοριών,Υπεύθυνη αξιολόγισης εργασίας Μπούφτα Λεμονία:Υπεύθυνη.
Ι ΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ Ανάπτυξη ενότητας σε Δ΄ τάξη δημοτικού Άντρη Θεοδούλου ΙΘ΄ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι μηχανές δημιουργούν τον βίο των ανθρώπων, δημιουργούν το περιβάλλον που φυλακίζεται η σύγχρονη καταναλωτική κοινωνία, και αποτελούν μέρος.
ΟΡΜΟΝΕΣ. ΟΡΜΟΝΕΣ Οι ορμόνες είναι είτε μικρομόρια είτε πρωτεΐνες. Μικρομόρια  παράγωγα αμινοξέων (επινεφρίνη, θυροξίνη) ή  παράγωγα χοληστερόλης (οιστραδιόλη,
Αλλάζοντας τα δεδομένα της Επαγγελματικής Κατάρτισης στη Γεωπονική Βιοτεχνολογία – Η Νέα Πανευρωπαϊκή Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Εκπαίδευσης ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΑΙΜΑ /ΠΗΞΗ-ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΕΓΑΚΗΣ.
ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΖΩΩΝ 19-20/ 28 Μαρτίου 2016 Π.Παπαζαφείρη Ορμονικά συστήματα ΙΙ 1.Ενδοκρινική ρύθμιση του ασβεστίου 1α.Η ανακύκληση των οστών 1β. Είδη κυττάρων.
BizExperts. ΤI EINAI ? Πρόκειται για μια δυναμική πλατφόρμα παροχής όλων των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις Πρόκειται για.
Λογισμικά προσομοίωσης για Οδοντιατρική Εκπαίδευση ΒΑΤΙΚΙΩΤΗ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΒΕΖΟΥΛΙ ΜΠΛΕΡΙΝΑ ΣΑΝΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΑΜΠΙΚΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΙΙ.
Εκτροφή μηρυκαστικών ζώων Θεματική ενότητα 2: Εκτροφή προβάτων & αιγών. Αναπαραγωγική λειτουργία στα μικρά μηρυκαστικά-1/3 Τμήμα: Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής.
Οξεία και χρόνια παγκρεατίτις Μαρίνα Σιακαντάρη Επ. Καθ. Παθολογίας Α΄ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ (ΕΠΠΑΙΚ) ΜΑΘΗΜΑ: Εκπαιδευτική Τεχνολογία-Πολυμέσα (Ε) YΠΕΥΘΥΝΟΣ.
ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΖΕΥΓΜΕΝΩΝ ΜΕ G-ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΥΠΟΔΟΧΕΩΝ
Εισαγωγή στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης
Δημιουργία-Επιμέλεια: Φιλιππούσης Γεώργιος
Ορμονικά συστήματα ΙΙ Ενδοκρινική ρύθμιση του ασβεστίου
Ενότητα 3.1 Το ∆ιαδίκτυο ως πηγή πληροφοριών και εκπαιδευτικών πόρων, ως µέσο επικοινωνίας και ως «χώρος» δημοσίευσης έργων.
Σπάνια περίπτωση αντιμετώπισης υποθαλαμικής νοσογόνου παχυσαρκίας με γαστρική παράκαμψη μακριάς έλικας σε ασθενή με χειρουργηθέν κρανιοφαρυγγίωμα Δημήτριος.
Ευρωπαϊκά Προγράμματα 2013 Περ/κης Δν/σης Εκπ/σης Κρήτης
Ψυχοπαθολογία Ενηλίκων
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ_2
Creativity, innovation and change...in class.
Στρατηγική Κυβερνοασφάλειας
Πηγαίνετε στο YouTube και κάνετε copy το link της Κωνσταντίνας Πετροδασκαλάκη (Σνούκερ!Τι είναι και πώς.
Αξιοποίηση της επικαιρότητας στη Διδακτική Μαθημάτων Ειδικότητας
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Tάσεις 2 – Social media Social media content Apps for learning Videos
ΜΕΙΖΟΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ
E.Παπαευσταθίου-Συνεργάτης Ε.Κ.Φ.Ε Παλλήνης
ΟΙΚΟΓΕΝΗΣ ΥΠΕΡΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΑΙΜΙΑ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ
Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
Άνδρας 41 ετών με απώλεια ακοής, αδυναμία, σπασμούς και έκπτωση νοητικών λειτουργιών Χρήστος Ρίζος.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ.
AgRP POMC CART NTS = Nucleus tractus solitarius.
ΜΕΙΖΟΝ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΙΣΤΟΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑΣ
Μάθημα 1ο Τι είναι το σενάριο Δομή του σεναρίου Κεντρικός χαρακτήρας
Το δημοφιλές δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης ως δημοσιογραφικό εργαλείο
ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ.
Η Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία ως ευκαιρία για την εργασιακή επανένταξη ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας. Το παράδειγμα της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΚΑΦΕ ΓΕΦΥΡΕΣ»
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΡΜΟΝΩΝ
نارسایی قلب شوک کاردیوژنیک ادم قلبی ریوی افیوژن پریکارد تامپوناد قلبی
“WALK THE TALK” - Χρήστες TDI-
Οδηγίες χρήσης του προγράμματος WavePad
Ο ρόλος της κοινωνικής δικτύωσης (social media) στην ευαισθητοποίηση των εφήβων και στη διάχυση πληροφοριών για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού.
Learning-Teaching- Training activities
Μιχαήλ Μιχαήλ - Παπαϊωάννου Γιώργος
Κυριάκος Λίγκας Μίλητος Συμβουλευτική Α.Ε.
مواد معدنی و وضعیت آنها در بیماران تحت عمل جراحی چاقی
ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΣΗΜΑΤΟΣ.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ
Θεωρία Κλινικής Χημείας ΙΙ
Ποιοί είμαστε: Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΡΥΘΜΙΕΣ Αθανάσιος Δρίτσας FESC
ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΩΝ
Κλουφέτος Περικλής καρδιολόγος
Πέρα από ένα απλό ιστολόγιο
Διδάσκοντας Φυσικές Επιστήμες στο Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο Αμπελοκήπων
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΡΕΣ
Visualization of the mechanisms found between body fatness and breast cancer in PubMed – Framework stage I: A, Team A - TeMMPo - Sankey plot for sex steroids,
Prescribing quality across different outpatient clinics.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο Φ ΥΛΛΟ Ε ΡΓΑΣΙΑΣ : ΟΡΜΟΝΕΣ ΑΔΕΝΕΣ: ΥΠΟΘΑΛΑΜΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΦΥΣΗ, ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ, ΠΑΡΑΘΥΡΕΟΕΙΔΕΙΣ ΑΔΕΝΕΣ, ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΑ, ΠΑΓΚΡΕΑΣ Ελένη Στεφανίδη Δρ Βιολόγος 1 ο ΓΕΛ Αγίας Βαρβάρας

Α.Να συζητήσετε στην ομάδα σας και να σημειώσετε τις σκέψεις σας:

Β.Να ανοίξετε το λογισμικό «Εγκυκλοπαίδεια του ανθρώπινου σώματος». Να επιλέξετε το εικονίδιο «Τομογράφος Συστημάτων» και στη συνέχεια να επιλέξετε από το κουμπί «Συστήματα» το «Ενδοκρινικό». Ακούστε τα «Λίγα λόγια για το σύστημα» Β 1Το ενδοκρινικό σύστημα αποτελείται από αδένες που εκκρίνουν στο αίμα χημικές ουσίες μηνύματα τις , η οποίες ταξιδεύουν στο σώμα και ρυθμίζουν Στη συνέχεια να συμπληρώσετε την παρακάτω πρόταση

Γ.Να επιλέξτε και να παρακολουθήσετε δυο videos «Peptide hormones» και «Steroid hormones» από το φάκελο «Ενδοκρινείς αδένες» Γ.1Πώς ταξινομούνται οι ορμόνες ανάλογα με τον τρόπο δράσης τους; Στη συνέχεια να απαντήσετε στην παρακάτω ερωτήση.

Α.Να συζητήσετε στην ομάδα σας και να σημειώσετε τις σκέψεις σας:

Β. Να ανοίξετε την εικόνα «Ενδοκρινικό σύστημα» από το λογισμικό «Εγκυκλοπαίδεια του ανθρώπινου σώματος». Να επιλέξετε τους «Ενδοκρινείς αδένες του εγκεφάλου» και να εξερευνήσετε τον «Υποθάλαμο» και «Υπόφυση». Β.1Ποιος αδένας ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και το ισοζύγιο του νερού; Β.2Τι ελέγχει η υπόφυση; Στη συνέχεια να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Γ. Από την εικόνα «Ενδοκρινικό σύστημα» να επιλέξετε τους «Θυρεοειδείς και παραθυρεοειδείς αδένες» και να τους εξερευνήσετε. Γ.1Τι ελέγχει ο θυρεοειδής αδένας; Γ.2Τι ελέγχει ο παραθυρεοειδής αδένας; Στη συνέχεια να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις.

Δ. Από την εικόνα «Ενδοκρινικό σύστημα» να επιλέξετε τα «Επινεφρίδια» και να τα εξερευνήσετε. Δ.1Να καταγράψετε 2 ορμόνες που εκκρίνουν τα επινεφρίδια και τον ρόλο τους σε ανθρώπινες λειτουργίες Στη συνέχεια να απαντήσετε στην παρακάτω ερώτηση.

Ε. Από την εικόνα «Ενδοκρινικό σύστημα» να επιλέξετε το «Πάγκρεας» και να το εξερευνήσετε. Ε.1Να καταγράψετε 2 ορμόνες που εκκρίνει το πάγκρεας και τον ρόλο τους σε ανθρώπινες λειτουργίες Στη συνέχεια να απαντήσετε στην παρακάτω ερώτηση.

Συνοψίζοντας τα συμπεράσματά σας να απαντήσετε στις παρακάτω ερωτήσεις. Ποια ορμόνη ή αδένας.. Α. Αυξάνει τον καρδιακό ρυθμό και προκαλεί αίσθημα στρες; Β. Ρυθμίζει τη συγκέντρωση της γλυκόζη στο αίμα; Γ. Ελέγχει την ανάπτυξη του οργανισμού;

1.Διαβήτης τύπου Ι (νεανικός διαβήτης) 2.Διαβήτης τύπου ΙΙ (διαβήτης ενηλίκων) 3.Υποθυρεοειδισμος - κρετινισμός 4.Υπερθυρεοειδισμός –εξώφθαλμος βρογχοκήλη 5.Υπερέκριση αυξητικής ορμόνης – γιγαντισμός 6.Ελλιπής έκκριση αυξητικής ορμόνης - νανισμός 7.Αυξητική ορμόνη και αθλητισμός 8.Χρήση αναβολικών ουσιών 9.Διεγερτικές ουσίες που μινούνται τη δράση της αδρεναλίνης 10.Ορμόνες της εγκυμοσύνης ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Κάθε ομάδα θα επιλέξει και θα παρουσιάσει μια από τις εξής προτεινόμενες εργασίες: