Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πέρα από ένα απλό ιστολόγιο

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πέρα από ένα απλό ιστολόγιο"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1

2 Πέρα από ένα απλό ιστολόγιο
Πώς μπορεί μία ομάδα εκπαιδευτικών/μαθητών να αξιοποιήσει την υπηρεσία blogs.sch.gr στο πλαίσιο μίας εθνικής συνεργασίας eTwinning; Ελένη Στεργάτου, Διεύθυνση Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ΙΤΥΕ «Διόφαντος»

3

4 Χρησιμοποιείται από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας;
Η υπηρεσία Εκπαιδευτικές Κοινότητες και Ιστολόγια του ΠΣΔ ( προσφέρει δωρεάν ιστολόγια σε όλα τα μέλη του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου (ΠΣΔ). Χρησιμοποιείται από τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας; Μέλη /Ιστολόγια >  με πάνω από άρθρα 13.000 νέα άρθρα το τελευταίο τρίμηνο. Πάνω από μον. επισκέπτες το μήνα Περισσότερα στατιστικά:

5 Blogs.sch.gr - Όχι μόνο ιστολόγια
Παράλληλα είναι και κοινωνικό δίκτυο όπου τα μέλη μπορούν να συνάψουν φιλίες, να ανταλλάζουν μηνύματα και να συγκροτούν ομάδες. Πάνω από 800 ομάδες με μέλη σε αυτές Όλη η δραστηριότητα:

6 Ομάδες στο blogs.sch.gr

7 Ένα πιθανό σενάριο eTwinning project
“Η ζωή στο χωριό μου» Αφορά συνεργασία μεταξύ παραθαλάσσιου νησιωτικού σχολείου και σχολείου ορεινής περιοχής της Ηπείρου

8 Για την υλοποίηση του έργου απαιτούνται
Επικοινωνία συνεργατών για καθορισμό επιμέρους δράσεων (π.χ: Σύντομη παρουσίαση του κάθε τόπου Γεγονότα ανά μήνα (π.χ. έθιμα γιορτών, εργασίες (γεωργικές, ψάρεμα) Το υλικό που θα παραχθεί για κάθε δράση. Κατανομή εργασιών τόσο μεταξύ των συνεργατών όσο και μεταξύ των παιδιών του κάθε σχολείου. Λοιπές εργασίες π.χ. λογοτύπιση, δράσεις ενημέρωσης σχολικής και τοπικής κοινότητας. Καθορισμό χρονοδιαγράμματος δράσεων (πχ. Δεκέμβριος για τα Χριστούγεννα – φωτογραφίες. ) Ενδιάμεση επικοινωνία και ανταλλαγή υλικού Κάποιος τρόπος παρουσίασης υλικού

9 Για εθνικά έργα eTwinning, μια ομάδα στο blogs. sch
Για εθνικά έργα eTwinning, μια ομάδα στο blogs.sch.gr είναι ιδανικός χώρος συνεργασίας Γιατί; Δεν χρειάζεται νέος κωδικός πέρα από τα στοιχεία σύνδεσης στο ΠΣΔ.  Προσφέρει ότι χρειάζεστε για τον συντονισμό της ομάδας του έργου eTwinning (τμήμα κοιν. δικτύωσης) και την προβολή του έργου σας (ιστολόγιο).

10 Τι προσφέρει το blogs.sch.gr στους eTwinners;
Με την δημιουργία ομάδας ως χώρος συντονισμού του έργου: Χώρος ανακοινώσεων/ενημέρωσης ομάδας (τοίχος ομάδας) Ημερολόγιο προγραμματισμού δράσεων Δυνατότητα ξεχωριστών συζητήσεων για τις επιμέρους δράσεις του έργου Χώρος αρχείων, συνδέσμων χρήσιμων για τους συνεργάτες Χώρος γνωριμίας συνεργασίας των παιδιών μεταξύ τους. Τρία διαφορετικά ρόλων με ξεχωριστά επίπεδα δικαιωμάτων (διαχειριστής, συντονιστές, μέλη). Και φυσικά, ιστολόγιο για το project με την δημιουργία της ομάδας

11 Τι χρειάζεστε για την χρήση του Blogs.sch.gr για ένα έργο eTwinning;
Λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο. Σύνδεση στο διαδίκτυο Γνωστοποίηση στον συνεργάτη του ονόματος χρήστη που έχει ο καθένας στο ΠΣΔ Δημιουργία λογαριασμού μέσω του

12 Αρχικά βήματα για την χρήση του Blogs.sch.gr για ένα έργο eTwinning
Εντοπισμός συνεργάτη μέσω της σελίδας ( Δημιουργία φιλίας μεταξύ των συνεργατών Ανταλλαγή προσωπικών μηνυμάτων για αρχική συνεννόηση. Μάθετε πως:

13 Διαδικασία δημιουργίας ομάδας
Δημιουργία ομάδας από τον ένα εκπαιδευτικό. (Ιδιωτική ή κρυφή ανάλογα με τον σκοπό που θα αξιοποιηθεί). Καθορισμό, αν θα έχει ιστολόγιο, ημερολόγιο, χώρο συζητήσεων ή όχι και των δικαιωμάτων μελών της ομάδας.. Δημιουργός: Πρόσκληση συνεργάτη στην ομάδα. Συνεργάτης: Αποδοχή πρόσκλησης στην ομάδα Δημιουργός: Αλλαγή συνεργάτη σε ρόλο συντονιστή/διαχειριστή. Μάθετε πως:

14 Συμμετοχή μαθητών ή και άλλων εκπαιδευτικών στην ομάδα
Οι μαθητές συνδέονται στο Αν η ομάδα είναι ιδιωτική, κάνουν αίτημα συμμετοχής. Αν η ομάδα είναι κρυφή, αρχικά γίνονται φίλοι με τον εκπαιδευτικό/διαχειριστή και στην συνέχεια τους προσκαλεί στην ομάδα. Δημιουργία μαθητικών λογαριασμών μέσω του Περισσότερα για συμμετοχή σε ομάδα:

15 Χρήση ομάδας από τους eTwinners
Δημιουργία χρονοδιαγράμματος στο Ημερολόγιο. Δημιουργία θεμάτων συζήτησης για τις επιμέρους δράσεις. Αποστολή μηνυμάτων σε όλα τα μέλη της ομάδας. Ανάρτηση post στην ομάδα. Προσθήκη χρήσιμων συνδέσμων π.χ. Ανάρτηση αρχείων π.χ. doc, video κ.α. από δράση. Δημοσίευση στο ιστολόγιο της ομάδας του παραγόμενου υλικού της συνεργασίας. Μάθετε πως: Μάθετε πως:

16 Μια ομάδα που εκμεταλλεύεται το έπακρο των διαθέσιμων λειτουργιών

17 Ας το δούμε στην πράξη http://blogs.sch.gr

18 Μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία Εκπαιδευτικών Κοινοτήτων και Ιστολογίων
Εγχειρίδια χρήσης: Παρακολουθήστε ένα ψηφιακό μάθημα  Μεταβείτε στο περιβάλλον του  Ζητήστε βοήθεια: Ομάδα «αλληλοβοήθειας»:

19 Άλλες χρήσιμες υπηρεσίες του ΠΣΔ για eTwinners
για τηλεδιάσκεψη για ανάρτηση videos για δημιουργία πολυμεσικού υλικού για ανταλλαγή αρχείων για δημιουργία περιοδικού Ακόμα περισσότερες υπηρεσίες του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου


Κατέβασμα ppt "Πέρα από ένα απλό ιστολόγιο"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google