Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Το ηφαίστειο της Σαντορίνης"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Το ηφαίστειο της Σαντορίνης
Από τον μαθητή Δημήτρη Ξιξή Τάξη Β2 1ο Γυμνάσιο Άργους…

2 *Λίγα λόγια για την Σαντορίνη ...
Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα 5 ηφαιστειακά κέντρα που απαρτίζουν το νότιο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Είναι σαν να προεξέχει από το βαθύ μπλε της θάλασσας. Φαίνονται οι κορυφές των τεράστιων ηφαιστειακών βράχων, γεμάτοι από ολόλευκα σπίτια και εκκλησίες. Στρώμα πάνω στο στρώμα, το κόκκινο ηφαιστειακό πέτρωμα δημιουργεί μία οπτική εικόνα μοναδική πάνω στη Γη.

3 Το ηφαίστειο και οι εκρήξεις του…
Το ηφαίστειο της Σαντορίνης είναι από τα μεγαλύτερα υποθαλάσσια ενεργά ηφαίστεια στο κόσμο. Ίσως το μόνο ηφαίστειο που η Καλντέρα του φθάνει μέχρι τη θάλασσα. Η μεγαλύτερή του έκρηξη συνέβη κατά την διάρκεια της Μινωικής Εποχής του Χαλκού πριν από χρόνια. Ολόκληρο το κέντρο του τότε κυκλικού νησιού βυθίστηκε στη θάλασσα κατά την διάρκεια της τρομερής ηφαιστειακής έκρηξης. Η έκρηξη προκάλεσε παλιρροιακό κύμα που κυριολεκτικά αφάνισε τον προηγμένο πολιτισμό της Μινωικής Κρήτης, 70 μίλια νότια της Σαντορίνης.

4 Σχετικό βίντεο : https://youtu.be/ag18yf9u7e4

5 Εικόνες…

6 Ελπίζω να ήταν ευχάριστο το σημερινό ταξίδι στην Σαντορίνη…
Τέλος παρουσίασης Ελπίζω να ήταν ευχάριστο το σημερινό ταξίδι στην Σαντορίνη… no copyright infringement intended photos and videos are not mine and I only use them for entertainment and educational purposes...


Κατέβασμα ppt "Το ηφαίστειο της Σαντορίνης"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google