ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
Πρόληψη Να διατηρούμε πολύ καλή υγιεινή της στοματικής κοιλότητας.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα: <<Μεσογειακή Διατροφή>>
Κοστολόγηση Μάθημα 13.
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΘΡΕΠΤΙΚΑ Στοιχεια: ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
Η πυραμίδα της διατροφής
Εισαγωγή στην Τροφογνωσία
Β΄ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΑΧΩΝΙΟΥ ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤ΄ΤΑΞΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ « ΑΓΩΓΗ ΥΓΕΙΑΣ» ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
Καλημέρα στην ζωή με … υγιεινό πρόγευμα!
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδες τροφών Ιουστίνη.
Γεύματα και ομάδες τροφίμων
Ομάδες Τροφών Ακραμ.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Ομάδες τροφών Παναγιώτα & Ζαχαρούλα.
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Υγιεινή του χώρου εργασίας 2.1
Η πυραμίδα των τροφίμων!
Εισηγητής Πύργος Γεώργιος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Ενότητα 7.1 Πρόληψη τροφικής δηλητηρίασης
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΥΛΑΓΑΝΗΣ Παγκόσμια ημέρα κατά της παχυσαρκίας Σχολ
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ¨Μέτρο, ποικιλία , ισορροπία¨ έχει
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Υγιεινή διατροφή: Είμαστε ό,τι τρώμε. Μια εργασία των μαθητών της Β΄ τάξης.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗN ΚΟΥΖΙΝΑ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΤΑΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ. Πως γίνεται η συντήρηση: Τα 5 βασικά στάδια H συντήρηση έχει ως απώτερο στόχο να κάνει το άτομο να τρώει σε όλη την υπόλοιπη.
Eυέλικτη ζώνη « Παιδί και υγιεινή διατροφή »
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 1 Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ.
ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ. ΑΠΟΘΗΚΕΣ Το τμήμα της αποθήκευσης θεωρείται, και όχι άδικα, το πρώτο σημαντικό βήμα για μια επιτυχημένη διαχείριση.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Γιατί τρεφόμαστε ; Ενέργεια Απαραίτητα θρεπτικά συστατικά (nutrients)
ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΠΝΦ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.
Τμηματα του Εστιατοριου Κυριοι και Βοηθητικοι χωροι του εστιατορίου
2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ – ΡΟΕΣ ΚΟΣΤΟΥΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Αντιλαμβάνεται τη σημασία της σωστής αποθήκευσης των προμηθειών, σε σχέση με το κόστος τροφίμων. Κατατάσσει τις προμήθειες σε κατηγορίες και αναφέρει παραδείγματα. Απαριθμεί οδηγίες για σωστή αποθήκευση των προμηθειών. Σχολιάζει τη σημασία της καθαριότητας των αποθηκευτικών χώρων. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να :

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΑΙ Η ΑΛΛΟΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥΣ. Ο ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΥΓΡΑΣΙΑ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΚΑΙ Η ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟ ΡΟΛΟ.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ Η ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΘΡΕΠΤΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ. ΜΕΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ: ΞΗΡΕΣ: ΑΛΕΥΡΙ, ΟΣΠΡΙΑ, ΖΑΧΑΡΗ, ΑΛΑΤΙ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ

ΦΘΑΡΤΑ: ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΡΟΥΤΑ, ΚΡΕΑΤΑ, ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ, ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ. EΔΩ ΤΑ ΨΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ Η ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ. ΑΝ ΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΧΑΛΑΣΟΥΝ Η ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΜΑΓΕΙΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ. ΑΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΤΙΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΜΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΔΑΜΙΝΟ.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ. ΟΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΠΟΝΤΙΚΟΥΣ, ΝΥΦΙΤΣΕΣ, ΚΑΤΣΑΡΙΔΕΣ, ΜΥΓΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΜΑ. ΜΟΛΥΝΣΗ = ΤΡΟΦΙΚΗ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΟΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ: ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ/ (ΑΕΡΙΣΜΟΣ, ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΤΟΙΧΟΙ) Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΗΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΥΚΟΛΥΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ. FIFO (FIRST IN/ FIRST OUT) OI ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΩΤΕΣ.

ΕΙΔΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ. ΤΑ ΨΩΜΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΕΞΑΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΨΗΜΕΝΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΟΝΤΑΙ ΣΕ ΨΥΓΕΙΟ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΚΡΥΩΣΟΥΝ.

Αντιλαμβάνεται τη σημασία της σωστής αποθήκευσης των προμηθειών, σε σχέση με το κόστος τροφίμων. Κατατάσσει τις προμήθειες σε κατηγορίες και αναφέρει παραδείγματα. Απαριθμεί οδηγίες για σωστή αποθήκευση των προμηθειών. Σχολιάζει τη σημασία της καθαριότητας των αποθηκευτικών χώρων. ΣΤΟΧΟΙ Μετά το πέρας του μαθήματος ο μαθητής να :