KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:6 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:6.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ.
Advertisements

Βιολογία Επιλογής Β’ Λυκείου
Νίκος Φραγκιάς Δάσκαλος τμήματος
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΤΟ ΔΕΡΜΑ Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος.
Δεύτερη γραμμή άμυνας 2ο ΕΚΦΕ Ηρακλείου
ΑΠΟΔΟΣΗ σε ΘΕΡΜΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Από το κύτταρο στον οργανισμό
ΓΕΝΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ
ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙ-ΝΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΝΟΣΙΑΣ
Μηχανισμοί άμυνας του ανθρώπινου οργανισμού
Κεντρικό Νευρικό Σύστημα και Περιφερειακό Νευρικό Σύστημα
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 2 10/02/2015
Γενικά για την εφίδρωση
Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα
ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ I.
Η ENAΡΞΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ξεκινά με τη δημιουργία του ζυγωτού κατά τη γονιμοποίηση του ωαρίου από το σπερματοζωάριο Το ζυγωτό είναι το πρώτο κύτταρο.
Μηχανιςμοι αμυνας του ανθρωπινου οργανιςμου – βαςικες αρχες ανοςιας
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Η ικανότητα του οργανισμού να διατηρεί το εσωτερικό του περιβάλλον σταθερό ανεξάρτητα από τις συνθήκες του εξωτερικού περιβάλλοντος στο οποίο.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΕΡΟΝΤΖΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΝΑΤΡΙΟ (Να). ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ Η κυριότερη πηγή Να είναι το επιτραπέζιο αλάτι Προσοχή χρειάζεται η χρησιμοποίηση των επεξεργασμένων τροφίμων και κονσερβών.
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
2013 ΚΟΣ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΕΑΡΙΝΟ Ε ΞΑΜΗΝΟ 2015 ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗ¨5
ΧΛΩΡΕΛΛΑ.
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Επιμέλεια: Φωτεινή Σωτηροπούλου, Βιολόγος, 1ο ΓΕΛ Αμαλιάδας.
2103 κoσ κοσμητολογια eapino ΕΞΑΜΗΝΟ 2015
ΦΩΣΦΟΡΟΣ (Ρ).
ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
Κάθευγρό ή στερεό μέσο το οποίο μπορεί να καλύψει τις θρεπτικές ανάγκες ενός μικροοργανισμού Κύρια στοιχεία που περιέχει ένα υπόστρωμα είναι Νερό, πηγή.
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 8.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 10.
Οξυγαλακτικά βακτήρια
Θερμική καταπόνηση.
ΜΑΘΗΜΑ 7 ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ.
Τρώτε μια σοκολάτα Προσπαθήστε να φανταστείτε τι πορεία θα ακολουθήσει μέσα στο σώμα σας από την στιγμή που θα δαγκώσετε το πρώτο κομμάτι.
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ. Αν πάτε στο ψηφιακό σχολείο θα θυμηθείτε πως το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από συστήματα:
ΠΡΟΣΩΠΟΛΟΓΙΑ- ΜΑΚΙΓΙΑΖ
Βιολογία Γ ’ Γυμνασίου. Ομοιόσταση Η ικανότητα των οργανισμών να διατηρούν το εσωτερικό τους περιβάλλον ( σύσταση και ποσότητα υγρών, θερμοκρασία, pH.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:2.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.
201 ΑΣΑΚ – ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:1 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:1.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ’ 1.1 Τα μόρια της ζωής. 27 στοιχειά είναι απαραίτητα για τη σύσταση των οργανισμών. Το κάλιο, το νάτριο, το μαγνήσιο απαντώνται σε μικρή ποσότητα.
ΕΝΕΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. ΡΥΤΙΔΕΣ  Γήρανση: συνοδεύεται από χαλάρωση, λέπτυνση και ξήρανση του δέρματος  Το λίπος στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙΙ
Αποστολίδου Ευτέρπη Δεκέμβριος 2011 Φυσιολογία. ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΧΟΡΙΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Τρίχες Όνυχες Σμηγματογόνοι ΧΟΡΙΟ Κωνικές προσεκβολές θηλές.
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ. * Η αποτρίχωση δεν τελειώνει με την αφαίρεση των τριχών. Επειδή αυτή η διαδικασία επιφέρει ερεθισμούς πρέπει να εφαρμόζονται.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΙΙ ΕΝΖΥΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΗΠΙΟ ΦΥΤΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ ΧΗΜΙΚΟ ΠΗΛΙΝΓΚ.
Δρ Αποστολίδου Ευτέρπη Εντατικολόγος Φυσιολογία Νοέμβριος 2011.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
Αλλεργική δερματίτιδα (εξ επαφής). Η αλλεργική δερματίτιδα εξ επαφής είναι μια κοινή πάθηση του δέρματος. Προκαλείται, λόγω επαφής του δέρματος, με παράγοντες.
ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ
Ασθένειες του Οίνου Με τον όρο «Ασθένειες του οίνου » ονομάζουμε διάφορες προσβολές του κρασιού από παθογόνους μικροοργανισμούς από τους οποίους άλλοι.
Έλεγχος Μικροβιακής Αύξησης
ΑΔΕΝΕΣ Αδένας ονομάζεται κάθε ζωικό όργανο που παράγει ουσίες χρήσιμες για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού. Οι αδένες μπορούν να παρομοιαστούν με μικρά.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ Το μικρόβιο κατάφερε να περάσει στο εσωτερικό του οργανισμού διαπερνώντας.
6.4 Η αναπαραγωγή στoν άνθρωπο
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9
Κεντρικό νευρικό σύστημα Μεταβολές περιβάλλοντος
Ομοιοσταση Βιολογία Γ’ Λυκείου.
ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ BOTOX (ΜΠΟΤΟΞ) - DYSPORT
Κανελλόπουλος Ιω.. 2 Κάθε νευρώνας αποτελείται από το …………… ………. και από τις…………… Οι τελευταίες διακρίνονται στους…………… και στον…………… ή…………… Οι νευρώνες,
ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΣΑΝ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΟ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:6 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:6

 ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ Ο ΙΔΡΩΤΑΣ 2 είδη ιδρωτοποιών αδένων α)εξωκρινείς β)απεκκριτικούς Σε όλη την επιφάνεια του δέρματος  ΡΟΛΟΣ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ α) Ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος β)Αποβολή του γαλακτικού οξέως που παράγεται στους μυς γ)προστασία του δέρματος από την ξηρασία

 Η ΕΝΤΟΝΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΠΟΥ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΌΠΩΣ ΜΑΣΧΑΛΕΣ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΙΚΡΟΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΌΠΩΣ ΜΥΚΗΤΕΣ ΚΑΙ ΒΑΚΤΗΡΙΑ  ΤΑ ΕΚΚΡΙΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΓΑΝΙΣΜΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΚΑΚΟΣΜΙΑ Η ΚΑΙ ΦΑΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΜΕΛΑΧΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΌ ΚΑΚΟΣΜΙΑ Α) μείωση εφίδρωσης Β)κάλυψη της κακοσμίας με καλλυντικό

 ΜΕΙΩΣΗ ΕΦΙΔΡΩΣΗΣ  ΤΡΟΠΟΙ ΔΡΑΣΗΣ 1. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΥΛΟ ΤΟΥ ΙΔΡ.ΑΔΕΝΑ 2. ΜΕΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ 3. ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΝΕΥΡΙΚΩΝ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔ.ΑΔΕΝΕΣ ΕΤΣΙ ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΡΙΣΗ ΙΔΡΩΤΑ(ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ)

 ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 1.ΑΛΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ(ΑΡΓΙΛΙΟΥ) 2.ΑΛΑΤΑ ΖΙΡΚΟΝΙΟΥ  ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ 1.Αερολύματα/ spray 2.Υγρά 3.Κρέμες 4.Μπίλιες -Sticks 5.πλύματα/λοσιόν 6.πούδρες

 ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥΣ  ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΤΟΠΙΚΑ(ΑΛΚΟΟΛ)  ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ/ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΡΟΥΧΩΝ  ΕΡΕΘΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟΥ ΑΠΌ ΕΙΣΠΝΟΗ  ΚΑΡΚΙΝΟΓΕΝΕΣΗ (AΛΟΥΜΙΝΙΟ)  ΜΟΝΙΜΟ ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΔΕΝΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΠΟΣΤΗΜΑΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ  ΑΝΤΙΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ  ΑΡΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΚΑΚΟΣΜΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ  ΕΝΩΣΕΙΣ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ(ΑΡΓΙΛΙΟΥ)  ΕΝΩΣΕΙΣ ΨΕΥΔΑΡΓΥΡΟΥ  ΑΛΑΤΑ ΑΜΜΩΝΙΟΥ  ΑΡΩΜΑΤΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

 ΣΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΔΕΡΜΑΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ  ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑ  ΑΛΑΤΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ  ΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΑ  ΔΥΝΑΤΑ ΑΝΤΙΙΔΡΩΤΙΚΑ