Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ

2 ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΧΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ
Υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις όπου η αποτρίχωση με χαλάουα δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Οι περιπτώσεις αυτές είναι οι εξής: Περιοχές με δερματικές παθήσεις Οποιαδήποτε δερματική πάθηση αποτελεί σοβαρή αντένδειξη για αποτρίχωση Οι δερματικές παθήσεις που συχνά μπορεί να συναντήσουμε σ’ ένα εργαστήριο αισθητικής είναι: Θυλακίτιδα: Η θυλακίτιδα αποτελεί φλεγμονή των θυλάκων των τριχών και των σμηγματογόνων αδένων. Εκδηλώνεται με την εμφάνιση ερυθρών βλατίδων ή φλυκταινών πάνω στο δέρμα. Αν γίνει προσεκτική εξέταση με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού στο δέρμα που πάσχει από θυλακίτιδα θα διαπιστωθεί η ύπαρξη τρίχας στο κέντρο των περισσότερων βλατίδων. Τα μικρόβια που ευθύνονται για την πρόκληση θυλακίτιδας είναι σταφυλόκοκκοι, μύκητες. Ψωρίαση: Η ψωρίαση είναι μια συχνή, χρόνια, γενετικά καθορισμένη πάθηση του δέρματος. η κλινική της εικόνα χαρακτηρίζεται από ερυθηματώδεις πλάκες, οι οποίες καλύπτονται από υπόλευκα λέπια. Οι αλλοιώσεις αυτές του δέρματος μπορούν να εμφανισθούν σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος, συχνότερα όμως αφορούν το τριχωτό της κεφαλής, τις επιφάνειες των άκρων, τις δερματικές πτυχές και τις αρθρώσεις. Η ψωρίαση επίσης πολύ συχνά προσβάλλει και τα νύχια. Έκζεμα – Δερματίτιδα: Οι όροι έκζεμα και δερματίτιδα είναι συνώνυμοι. Πρόκειται για την συχνότερη δερματοπάθεια που προσβάλλει τον άνθρωπο. Αποτελεί φλεγμονή του δέρματος και συνοδεύεται συνήθως από αίσθημα κνησμού. Το αίσθημα κνησμού συνυπάρχει με ερυθρότητα του δέρματος και πολλές φορές με μικρές φυσαλίδες και απολέπιση.

3 Περιοχές ορμονοεξαρτώμενες
Υπάρχουν ορισμένες περιοχές στο γυναικείο σώμα όπου η εμφάνιση και το μέγεθος των τριχών εξαρτώνται από την επίδραση ορμονών. Οι περιοχές αυτές που ονομάζονται ορμονονοεξαρτώμενες είναι: το πρόσωπο, η κοιλιά, το στήθος, οι γλουτοί, η οσφυϊκή περιοχή και η πλάτη. Η αποτρίχωση αποφεύγεται στις ορμονοεξαρτώμενες περιοχές, διότι είναι πιθανόν να προκαλέσει αύξηση της ανεπιθύμητης τριχοφυίας, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα επιστημονικά τεκμηριωμένο. Περιοχές σώματος με μεγάλη ευαισθησία Σε ιδιαίτερα ευαίσθητες περιοχές όπως είναι η περιοχή της μασχάλης δεν επιτρέπεται η αποτρίχωση με χαλάουα. Η περιοχή αυτή είναι πλούσια σε λεμφαδένες γι' αυτό πρέπει να αποφεύγεται οποιαδήποτε πίεση που μπορεί να προκαλέσει τον ερεθισμό τους. Περιοχές δέρματος με σπίλους Δεν επιτρέπεται να εφαρμόσουμε το προϊόν αποτρίχωσης πάνω σε σπίλους του δέρματος. Πολλές φορές οι σπίλοι εμφανίζουν τελικές τρίχες στην επιφάνεια τους. Οι τρίχες αυτές δεν επιτρέπεται να απομακρύνονται από την ρίζα τους, όπως ακριβώς επιτυγχάνεται με την αποτρίχωση μεγάλης διάρκειας, διότι ο ερεθισμός του σπίλου μπορεί να οδηγήσει στην μετατροπή του σε κακοήθη βλάβη. Οι τρίχες που βρίσκονται πάνω σε σπίλους απομακρύνονται μόνο με το κόψιμο τους με ψαλίδι. Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει με πολλή μεγάλη προσοχή , ώστε να μην τραυματιστεί ο σπίλος.

4 Περιοχές του δέρματος με ανοικτές πληγές, αμυχές και εγκαύματα
Παθήσεις των αγγείων Θρομβοφλεβίτιδα: Η θρομβοφλεβίτιδα είναι φλεγμονή των φλεβών και εμφανί­ζεται κυρίως στις επιπολής (επιφανειακές) φλέβες των κάτω άκρων. Στην θρομβο­φλεβίτιδα, οι φλέβες εμφανίζουν σκλήρυνση και διόγκωση με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η κυκλοφορία του αίματος και να δημιουργούνται θρόμβοι (πήγματα αίματος). Οι θρόμβοι προσκολλώνται στο τοίχωμα των φλεβών προκαλώντας στένωση του αυλού τους. Προδιαθεσικοί παράγοντες για την εμφάνιση της θρομβοφλεβίτιδας είναι κυρίως η εγκυμοσύνη, η παχυσαρκία, οι τραυματισμοί και γενικότερα οποιαδήποτε κατάσταση μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ομαλή κυκλοφορία του αίματος. Κιρσοί: Οι κιρσοί εμφανίζονται επίσης στα κάτω άκρα. Οφείλονται σε ανεπάρκεια της λειτουργίας των βαλβίδων των επιφανειακών φλεβών, με αποτέλεσμα τη στάση του αίματος. Εμφανίζονται με την εικόνα έντονα διογκωμένων φλεβών οι οποίες έχουν χαρακτηριστική οφιοειδή (φιδίσια) πορεία. Οι κιρσοί όπως και η θρομβοφλεβίτιδα εμφανίζεται συχνότερα στις γυναίκες απ' ότι στους άνδρες. Συχνά οι δύο παραπάνω παθήσεις των αγγείων (θρομβοφλεβίτιδα και κιρσοί) συνυπάρχουν. Το πάσχον άτομο πρέπει να συμβουλευτεί ειδικευμένο γιατρό και να ακολουθήσει θεραπευτική αγωγή. Ευρυαγγείες (Τηλεαγγειεκτασίες): Οι ευρυαγγείες εμφανίζονται με την μορφή κυανο-κόκκινων πολύ λεπτών αγγείων στην επιφάνεια του δέρματος. Δημιουργούνται λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος των τριχοειδών αγγείων. Δεν προκαλούν συμπτώματα και προβλήματα στην υγεία του ατόμου.

5

6 ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ
Ο αποχρωματισμός των στελεχών δε θεωρείται αποτριχωτική μέθοδος. Με τον αποχρωματισμό δημιουργείται μια οπτική απάτη δηλ. τα στελέχη λευκαίνονται και γίνονται λιγότερο ορατά. Αυτό γίνεται με τη χρήση χημικών ουσιών που αλλοιώνουν το χρώμα των στελεχών. Ο αποχρωματισμός όμως καταστρέφει την ελαστικότητα του στελέχους με αποτέλεσμα αυτό να γίνεται δύσκαμπτο και σκληρό. Η μέθοδος έχει επιτυχία μόνο σε χνοώδες τρίχωμα και όχι σε ώριμες τελογενείς τρίχες οι οποίες σκληραίνουν έτσι και απομακρύνονται από την επιφάνεια του δέρματος. Επίσης το χνοώδες τρίχωμα αποχρωματίζεται πιο εύκολα ενώ το τελογενές μπορεί να αποκτήσει μια κόκκινη χρώση οπότε να πρέπει να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία. Το χρονικό διάστημα που θα διατηρηθεί το τρίχωμα αποχρωματισμένο είναι πολύ μεγαλύτερο στο χνούδι και ελάχιστο στα ώριμα στελέχη. Τα ώριμα στελέχη αναπτύσσονται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα στην βάση τους να έχουν το φυσικό τους χρώμα, ενώ το υπόλοιπο τμήμα να είναι αποχρωματισμένο.

7 Βασική προϋπόθεση στην επιτυχία της εμφάνισης των αποτριχωμένων στελεχών είναι η τέλεια αρμονία χρώματος αποτριχωμένης τρίχας και χρώματος επιδερμίδας. Τρόπος χρήσης Τα χημικά σκευάσματα είναι συνήθως σε μορφή κρέμας ή σκόνης που πρέπει να διαλυθεί ελαφρά σε οξυζενέ για να αποκτήσει τη μορφή πάστας. Επαλείφεται η επιφάνεια του δέρματος και το προϊόν παραμένει τόσο χρονικό διάστημα όσο προτείνει ο κατασκευαστής. Μετά αφαιρείται και η επιδερμίδα ξεπλένεται με άφθονο νερό. Αν το προϊόν παραμένει στο δέρμα περισσότερο χρόνο, μπορεί να προκαλέσει αλλοίωση της επιδερμίδας (δερματίτιδα).


Κατέβασμα ppt "ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕΓΑΛΗΣ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΑΠΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΤΕΛΕΧΟΥΣ ΤΗΣ ΤΡΙΧΑΣ."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google