ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ. Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Καρκίνος Ο Καρκίνος είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα υγείας που παρατηρούνται σήμερα στις αναπτυγμένες χώρες.Μπορεί να υπάρξει σε πολλά μέρη του.
Advertisements

Κουρτζόγλου Αλεξάνδρα Πτυχιούχος Φυσικής Αγωγής Ρεφλεξολόγος
ΕΠΙΛΗΨΙΑ ΜΑΘΗΤΗΣ: ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΒΛΑΧΑΤΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
…πολυτέλεια που πραγματικά αξίζει…
ΑΡΜΟΝΙΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 1ης ΕΠΑ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΜΑΛΑΞΗ
Βιταμίνες Η ζωή είναι τόσο σύντομη, ώστε δεν πρέπει να κοιτάζουμε ούτε πολύ μακριά πίσω ούτε πολύ μακριά μπροστά. Γιαυτό ας εξετάσουμε πως θα βρούμε την.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ
ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΟΓΚΑ;.
“To κάθε φύλλο της Ελιάς έσταζε φως¨
Διατροφή & Άσκηση Όλο και πιο συχνά ακούει κανείς ότι η τακτική φυσική δραστηριότητα είναι ένας από τους παράγοντες που μπορούν να βοηθήσουν στην απόκτηση.
Χαιρετισμός στον ήλιο.
Project 4o Το φως και το χρώμα στην τέχνη και την επιστήμη
Ορισμός – Ιστορικά στοιχεία Μάθημα 1ο
ΕΠΙΛΗΠΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ – ΘΕΣΗ ΑΝΑΝΗΨΗΣ
ΝΟΣΟΣ PARKINSON Εργασία: Άννα Μ..
Σωστές θέσεις και στάσεις του σώματος Χατζηνικολάου Αλκιβιάδης
ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΣ: ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΒΟΗΘΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Νερό Τα 2/3 του βάρους του σώματος μας αποτελούνται από νερό, το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του βρίσκεται μέσα στα κύτταρα. Χωρίς φαγητό ο άνθρωπος μπορεί.
ΟΣΦΥΑΛΓΙΑ-ΙΣΧΙΑΛΓΙΑ ΜΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ.
ΤΥΦΟΣ Ο τύφος είναι μια ασθένεια που προκαλείται από βακτηρίδια. Υπάρχουν δύο τύποι βακτηριδίων που προκαλούν τύφο, οι Ricketsia typhi και Ricketsia prowazewkii.Υπάρχουν.
ΕΠΑΛ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΣΧ.ΕΤΟΣ
ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ Γ’ ΕΠΑ.Λ. ΘΕΡΜΙΚΕΣ ΚΑΚΩΣΕΙΣ.
ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ο ΕγκέMPK/N/KC65φαλος είναι το κεντρικό όργανο της σκέψης, της λογικής και της μνήμης, ενώ ευθύνεται και για τον έλεγχο των μυϊκών κινήσεων.
Βιταμίνες & Οφέλη.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
«ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ» Εκπαιδευτικοί: Καραβίδα Αριστούλα
Από την αρχαιότητα, τα βότανα εκτιμήθηκαν για τις αναλγητικές και θεραπευτικές τους ıκανότη- τες. Όλα τα αρχαία μυστικά του κόσμου των βοτάνων (διάκριση,
Το Αυτόνομο Νευρικό Σύστημα
Επιμέλεια: Ελευθερία Φανουράκη
Βλαστοκύτταρα.
ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΡΕΣΟΓΟΝΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Βότανα Ιστορική αναδρομή.
ΓΑΖΕΣ ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ.
Aνατολικές Τεχνικές ΙΙΙ Shiatsu
 Η χοληστερίνη είναι μια κηρώδης οργανική ουσία που ανήκει στην κατηγορία των στεροειδών λιπιδίων.  Είναι απαραίτητο συστατικό όλων των κυττάρων του.
Μάλαξη Ειδικής Εγκάρσιας Τριβής
ΜΑΘΗΜΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΙΘΕΡΙΩΝ ΕΛΑΙΩΝ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΤΑ. Η ΛΕΞΗ ΑΡΩΜΑ.
ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΙΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΑΥΞΗΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ.
Τεχνικές μάλαξης (Θ) Ενότητα 12: Μάλαξη και εναλλακτικές θεραπευτικές προσεγγίσεις Γεωργία Πέττα Τμήμα Φυσικοθεραπείας Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο.
Μάλαξη με δακτυλική πίεση (trigger point)
ΟΣΦΥΟΝΩΤΙΑΙΑ ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ
Βιολογία Γ’ Λυκείου Γενικής Παιδείας
Το ερειστικο συστημα.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
ΟΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Ομάδα: Φανούλη Μαρία Χασιώτου Βαλεντίνα 3 ο Ενιαίο Λύκειο Σταυρούπολης.
Μέχρι τώρα στην άσκηση της παραδοσιακής δυτικής ιατρικής ο στόχος είναι κυρίως η αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και της διάγνωσης, με αποτέλεσμα να παραγνωρίζονται.
Ο τέτανος είναι μια οξεία νόσος που προκαλείται από μια τοξίνη (δηλητήριο) η οποία παράγεται από το βακτήριο κλωστηρίδιο του τετάνου (Clostridium tetani)
Διατροφή & Υγεία Μαθητών Λυκείου -Σειρά Παρουσίασης & Πρόγραμμα Όλη η ερευνητική εργασία βρίσκεται στη σελίδα
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΑΝΑΤΟΜΙΑ-ΜΟΡΦΟΛΟΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ 2
ΑΛΚΟΟΛ: Ο «αθώος» φίλος του ανθρώπου
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
1.
ΕΝΩΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Φάρμακα για τη Θεραπεία της Οστεοπόρωσης
ΠΕΡΙΟΧΙΚΗ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΑ.
ΥΓΕΙΑ & ΤΡΟΠΟΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ
Πόνος στο πόδι!!!!! Πόνος ή δυσφορία μπορεί να γίνει αισθητή σε οποιοδήποτε σημείο του άκρου ποδός, όπως την πτέρνα, τα δάκτυλα, την καμάρα, το κουτουπιέ,
ΑΡΧΕΣ ΜΑΛΑΞΗΣ Παπαγιώργος Γ., MSc, OMT(cand.). ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΑΑΞΗΣ  Ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φυσικοθεραπείας είναι η χρησιμοποίηση των χεριών που ακόμα.
Πρωτεΐνες και συμπληρώματα διατροφής
Μυοσκελετικά προβλήματα Φυσικοθεραπεία
 Είναι μια πανάρχαια θεραπευτική προσέγγιση στα σωματικά προβλήματα του ανθρώπου, η οποία στηρίζεται στη χρήση φυσικών μέσων. Χρησιμοποιεί το φως, το.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Βοτανοθεραπεία Η χρήση των βοτάνων για θεραπευτικούς σκοπούς χάνεται στην αρχαιότητα. Τα βότανα χρησιμοποιούνται σαν συστατικά για φάρμακα και σιρόπια, σαν καρυκεύματα και στην κατασκευή γαζών. Χαλαρώνουν ή διεγείρουν τους ιστούς, έχουν ηρεμιστική δράση, αποτοξινώνουν, καταπολεμούν λοιμώξεις, ρυθμίζουν τις ορμόνες κ.α.

Ρεφλεξολογία Στην ρεφλεξολογία ο θεραπευτής εφαρμόζει ειδικές πιέσεις και μαλάξεις στα πέλματα κυρίως καθώς επίσης στην ράχη των ποδιών στα χέρια και στα αυτιά. Κάθε σημείο του σώματος αντανακλά σε αντίστοιχο σημείο του ποδιού. Οι πιέσεις που ασκούνται στο σώμα δεν είναι επώδυνες. Μπορoύν να εφαρμοστούν σε ασθενείς ή όχι.

Ομοιοπαθητική Η Ομοιοπαθητική, από τις λέξεις όμοιον και πάθος, είναι μια μέθοδος εναλλακτικής ιατρικής που βασίζεται στην αρχή των ομοίων και τον κανόνα της απειροελάχιστης δόσης.εναλλακτικής ιατρικής Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα είναι μικρής ποσότητας φάρμακα που προέρχονται από το φυτικό, το ζωικό και το ορυκτό βασίλειο και χρησιμοποιούνται μετά από μια διαδικασία δυναμοποίησης. Χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση πολλών ασθενειών, τη βελτίωση των συμπτωμάτων τους ή ακόμη και για την πρόληψή τους.

Βελονισμός Είναι μία αρχαία θεραπευτική μέθοδος που βασίζεται στην τοποθέτηση ιδιαίτερα λεπτών βελονών σε συγκεκριμένα σημεία στο σώμα που ονομάζονται σημεία βελονισμού. Πρωτοεμφανίστηκε στη Κίνα τουλάχιστον πριν από πέντε χιλιάδες χρόνια. Η εισαγωγή βελόνων σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος έχει επιπτώσεις στα νεύρα και τη μετάδοση σημάτων τους. Επίσης προκαλούν απελευθέρωση ενδορφινών από το κεντρικό νευρικό σύστημα.

Χειροπρακτική Εξαιρετικά διαδεδομένη, κυρίως στο εξωτερικό, θεραπευτική επιστήμη Είναι μια ολιστική αντιμετώπιση για ευεξία και θεραπεία για παθήσεις σπονδυλικής στήλης και αρθρώσεων. Η χειροπρακτική είναι αρκετά επώδυνη διαδικασία για τον ασθενή, παρ’ όλα αυτά δεν περιλαμβάνει κάποιον κίνδυνο.

Οστεοπαθητική Ασχολείται με τις παθήσεις που προέρχονται από την κακή λειτουργία των οστών και ειδικότερα της σπονδυλικής στήλης. Η οστεοπαθητική ενεργεί στον ιστό που περιτριγυρίζει τα κύτταρα και τα οργανώνει σε ιστούς και στρώματα, διασυνδέοντας τον ένα ιστό με τον άλλο. Γίνεται με επιδέξιους χειρισμούς, με τεχνικές μυικής ενέργειας και μυοπεριτονιακής απελευθέρωσης.

Ρέικι Το Ρέικι είναι μία ενεργειακή μέθοδος από την Ιαπωνία. Ο πρακτικός του Ρέικι, το άτομο που "δίνει Ρέικι", ακουμπά απαλά τα χέρια του σε κάποιες θέσεις στο σώμα του ατόμου που χρειάζεται την ενέργεια Αναζωπυρώνει το ενεργειακό δυναμικό αυτοθεραπείας του ανθρώπου Το Ρέικι δεν έχει αυστηρούς κανόνες ή δύσκολες τεχνικές. Το Ρέικι απαλύνει και συχνά εξαφανίζει τον πόνο. Είναι εντελώς ανώδυνη μέθοδος.

Γιόγκα Η γιόγκα είναι πρακτική τέχνη, βασισμένη στην τακτική εξάσκηση τεχνικών,αναπνοών και διαλογισμού που καλλιεργούν το σώμα και το νου. Βοηθά τους ασκητές της να έχουν αρμονία, υγεία, ευεξία, ηρεμία, άφθονη ενέργεια και αυξημένη συνείδηση. Απώτερος σκοπός είναι η ένωση του σώματος και του νου, ώστε να μπορούμε στην καθημερινότητά μας να λειτουργούμε αρμονικά, ολοκληρωμένα και συνειδητά. Απώτερος σκοπός είναι η ένωση του σώματος και του νου, ώστε να μπορούμε στην καθημερινότητά μας να λειτουργούμε αρμονικά, ολοκληρωμένα και συνειδητά.