ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ! Ευθυμία Γεώργιος Αλέξανδρος Μαρία ΣΤ1.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Οικονομική Και Τουριστική Ανάπτυξη Της Περιοχής Της Κάτω Αχαΐας ΓΕΛ.ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑΣ Τμήμα Ερευνητικής Εργασίας: Α1 Υπεύθυνη καθηγήτρια: κα Χριστίνα Γλεντζή,
Advertisements

Πρακτική Άσκηση Διδασκαλία σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κουβαράς Γεώργιος Χειμερινό Εξάμηνο
ΤΣΕΛΣΙ ● Η Τσέλσι (Αγγλικά: Chelsea Football Club) είναι αγγλικός ποδοσφαιρικός σύλλογος που εδρεύει στο Λονδίνο. Ιδρύθηκε το 1905 και από τότε χρησιμοποιεί.
Ο ΘΕΟΣ ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ. ΗΦΑΙΣΤΟΣ Ήταν για τους αρχαίους Έλληνες η προσωποποίηση της φωτιάς και ο θεός των ηφαιστείων. Σπάνια χρησιμοποιεί τη.
Δ.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΜΑΘΗΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ »
Μετά τον Αγώνα!! Στέφανος, Ι. Πέρκος, PhD. T ί Λέει ο coach; Εκτίμηση αγώνα Eρμηνεία απόδοσης Mελλοντικές κατευθύνσεις.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Βόρειας Αμερικής Κεφ. 39 Ουρδας Ιωάννης 2013.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΑΘΗΜΑ ΚΟΡΜΟΥ: ΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Β΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΕΛΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ.
ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Αρχαίο ελληνικό θέατρο Θεός Διόνυσος Διθύραμβος Αρχαίο δράμα Αριστοτέλης Αρίωνας Θέσπης.
ΓΕΩΛΟΓΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Ο γερμανός μετεωρολόγος Άλφρεντ Βέγκενερ παρατήρησε ότι ο ώμος της Ν. Αμερικής ταίριαζε απόλυτα με τη μασχάλη της Κ.Δ. Αφρικής.
> > Ερευνητική εργασία Β λυκείου. Κανελλοπούλου Αλεξία Πατσούρα Εύη Σινάνος Νίκος Σίνανος Παναγιώτης Σχολικό έτος Σχολικό έτος Γενικό.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ (BLOG) ΣΤΟ BLOGGER Τα διαδοχικά βήματα.
Κίνηση και επεξεργασία – μαθησιακές προσαρμογές (804)
Γιώρμαρη Φραγκουλοπούλου Τομέας Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS + Εκπαίδευση Ενηλίκων.
3 ο Γυμνάσιο Νεάπολης Σιωππίδης Παναγιώτης ΠΕ12 Παραδείγματα ερευνών.
Κανονικά πολύγωνα. Κανονικά πολύγωνα στη φύση, τέχνη, ανθρώπινες κατασκευές, Μαθηματικά …
Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα
Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης
Τα αθλήματα μας βοηθούν για τη σωματική κατάσταση και όχι μόνο.
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ.
Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ Επ. Υπεύθυνη: Μαρία Ζωγραφάκη
Κωνσταντινίδης Ίβο – Μπαλάφα Δήμητρα Δηώ
ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Ο ΑΡΔΗΤΤΟΣ»
Το φαινόμενο της έκλειψης Σελήνης
Θρησκευτικά Α Γυμνασίου
Κινητά ΚΕΣΠΕΜ Γέρικο Νομού Έβρου Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Εκπαιδευτική ομάδα: Αλεξάνδρα- Ιωάννα Βερέττα & Νετζμεττήν Πίσκα.
«Μινωικός πολιτισμός»: μία πρόταση διδασκαλίας για την
Δημιουργία και επεξεργασία ερωτηματολογίου με τις google forms
ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ Ν.ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΠΡΟΙΚΑ
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 18 ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Ιουδαϊσμός Εργασία των μαθητριών: Φωτιάδου Αναστασία
Ρομαντισμός.
Διδάσκοντας και Αξιολογώντας το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας στο Γυμνάσιο Βασιλική Δεμερτζή Περιστέρι, 5 Μαρτίου 2013.
ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Γιορτάσαμε την ΕΙΡΗΝΗ.
Αθλήματα Εργασία των μαθητών 4ου ΓΕΛ Πατρών 2016 Σ.Κάγκος
ΣΙΤΑΡΑΣ ΦΩΤΙΟΣ ΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ.
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ (ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΒΙΑ)
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΟΣΙΑΣ, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ
Ισθμός της Κορίνθου Νικόλας-Κωνσταντίνος Μπαρτζώκας
Ολυμπιακοί Αγώνες Μερόπη Χ. Δέσποινα Ζ..
Η Ομάδα Yellow.Warriors.RacingTeam
Ινδιάνοι.
ΛαϊκέΣ παραδόσειΣ ήθη και έθιμα
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης
Ά Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Τ Ι Α.
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας
Μαρία Αμπατζή, Ε2, Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ
ΔΕΥΤΕΡΟΓΕΝΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΔΑΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ Β΄ 1.
Μηχανές Αναζήτησης.
Προφίλ Facebook.
Κατασκευή σεισμογράφου Επιβλέπων Εκπαιδευτικός:
(το πείραμα και τα συμπεράσματα)
Ο μοτοσικλετιστής Μαρίας Κέντρου-Αγαθοπούλου
«Το κάπνισμα στην καθημερινή ζωή των μαθητών
ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΠΑΙΔΙΟΥ-ΜΗΤΕΡΑΣ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ουζουνάκης Πέτρος1, Φραντζανά Αικατερίνη2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Νοσηλευτής ΤΕ Πανεπιστημιακό.
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Ιάσμου Εκπαιδευτικός: Μελέκ Ιμάμ
Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΕΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΦΑΙΣΤΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ BLOG Στις διαφάνειες περιγράφονται τα διαδοχικά βήματα για τη δημιουργία blog στον blogger, τη μια από τις δωρεάν υπηρεσίες σχετικού λογισμικού,
ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Πλατή Παναγιώτα1, Βακαλοπούλου Βασιλική2, Κουρκούτα Λαμπρινή3 1. Απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας- Αρχαιολογίας,
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ
Ανιχνεύοντας τη ρητορική online πληροφοριών:
Σταθερά ΚΕΣΠΕΜ Κομοτηνής
Ἑλλήνων Οἶνος Project Α1 59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.
Δραστηριότητα Νορβηγικό βίντεο!
河川復育【river rehabitation】
Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ! Ευθυμία Γεώργιος Αλέξανδρος Μαρία ΣΤ1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν από την Αρχαία Ολυμπία. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες πραγματοποιήθηκαν το 776π.Χ.Από τότε, άρχισαν να γίνονται πιο σημαντικοί, μέχρι τον 5 ο και 6 ο αιώνα, όπου έφτασαν στο απόγειό τους. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είχαν και θρησκευτική σημασία, καθώς γίνονταν προς τιμή του Δία. Το έπαθλο για τους νικητές ήταν ένα στεφάνι από κλαδιά ελιάς. Όταν οι Ρωμαίοι κατέλαβαν την Ελλάδα, έχασαν σιγά-σιγά τη σημασία τους. Το 393μ.Χ. ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε τη διεξαγωγή τους.

Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Σε ένα συνέδριο στο πανεπιστήμιο της Σορβόνης στο Παρίσι που έγινε από τις 16 μέχρι τις 23 Ιουνίου το 1894,παρουσιάστηκαν ιδέες για την αναβίωση των Ολυμπιακών Αγώνων. Την τελευταία μέρα του συνεδρίου αποφασίστηκε να διεξαχθούν οι πρώτοι μοντέρνοι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα το 1896.Οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες γνώρισαν μεγάλη επιτυχία. Αν και πολλοί ήθελαν η Αθήνα να κρατήσει το μονοπώλιο των Αγώνων, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε οι επόμενοι Αγώνες να διεξαχθούν στο Παρίσι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Τα Ολυμπιακά αθλήματα ποικίλουν σε διάφορες κατηγορίες. Συγκεκριμένα, τα Ολυμπιακά αθλήματα είναι τα εξής:Στίβος, Υγρός Στίβος,Άρση Βαρών, Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ,Βόλεϊ, Τέννις, Χάντμπολ, Ιστιοπλοΐα, Γυμναστική, Κωπηλασία, Κανόε καγιάκ, Ποδηλασία, Πιγκ πογκ,Πάλη,Πυγμαχία,Ιππασία, Τζούντο, Ξιφασκία, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Τάεκ βο ντο, Μπάντμιντον, Μπέιζμπολ και Σόφτμπολ.

ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Οι γνωστότεροι ολυμπιονίκες της Ελλάδας είναι 120. Μερικοί από αυτούς είναι η Χρυσοπηγή Δεβετζή στο τριπλούν, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών, ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο, η Φανή Χαλκιά στα 200μ. και ο Περικλής Ιακωβάκης στα 400μ.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΡΕΚΟΡ Πολλές ήταν οι κορυφαίες στιγμές των Ολυμπιακών Αγώνων, που ξεχώρισαν για τη σπουδαιότητά τους. Μερικοί από τους αθλητές που έκαναν παγκόσμιο ρεκόρ ήταν ο Γιουσέιν Μπολτ στα 100μ., o Μάικλ Φελπς στην κολύμβηση και ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι και θα παραμείνουν μία κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, παρέχοντας κάθε τέσσερα χρόνια σπουδαίες στιγμές στον αθλητισμό.

ΣΥΝΟΨΗ  Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  Η ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ  ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ  ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΡΕΚΟΡ  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Πηγές 9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CE% B9%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CE%BF%C E%BB%CF%84http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%93%CE%B 9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AD%CE% B9%CE%BD_%CE%9C%CF%80%CE%BF%C E%BB%CF%84 AC%CE%B9%CE%BA%CE%BB_%CE%A6% CE%B5%CE%BB%CF%80%CF%82http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE% AC%CE%B9%CE%BA%CE%BB_%CE%A6% CE%B5%CE%BB%CF%80%CF%82 D%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE %94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%82http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CF%8 D%CF%81%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE %94%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%82

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ Αριόνα Ξένια Εύα Τμήμα ΣΤ’1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εξωτικοί προορισμοί Πολιτισμός Immersion… Ταυτότητα της Αφρικής

Εξωτικοί προορισμοί ΣΕΥΧΕΛΛΕΣ: ΜΑΔΑΓΑΣΚΑΡΗ: ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ:

Σεϋχέλλες Σεϋχέλλες...Συναίσθημα πολυτέλειας, ευτυχίας και εσωτερικής γαλήνης... αυτά και όχι μόνο θα σας προσφέρει η διαμονή σας σε αυτόν τον μαγικό τόπο με το σύμπλεγμα νησιών που μοιάζουν με διαμάντια διασπαρμένα στον Ινδικό ωκεανό, έτοιμα να σας συνεπάρουν με τον φιλόξενο λαό τους, τα συγκλονιστικά τοπία, τα καταγάλανα νερά και τις λευκές αμμουδιές...

Μαδαγασκάρη Το νησί είναι τεράστιο και σχεδόν ακατοίκητο….ενοώ ότι ο πληθυσμός του είναι άνθρωποι έκταση τετραγωνικά χιλιόμετρων.Ειναι το τέταρτο σε έκταση νησί στον κόσμο.οι παλαιότεροι κάτοικοι του νησιού ήταν οι ουαζίμπα,πιθανόν πυγμαίοι. Η οικονομία του νησιού στηρίζεται στην γεωργία –βανίλια ρύζι κακάο φυστίκια ζαχαροκάλαμο.επίσης στην αλιεία,και την κτηνοτροφία.Το υπέδαφος του νησιού είναι πλούσιο σε ορυκτά και σε κοιτάσματα.το νησί είναι καταφύγιο για πολλα ειδη φυτών και ζώων τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου.Απο τα ενδημικά φυτά στην Μαδαγασκάρη,το 90% δεν βρίσκονται πουθενά αλλού διεθνώς.

Μαυρίκιος Ήλιος που καίει, σμαραγδένια νερά, τροπική βλάστηση και αμμουδιά απαλή σαν πούδρα. Όταν κάποιος φανταστεί τον επίγειο παράδεισο, σίγουρα η εικόνα που θα φέρει στο μυαλό του είναι από κάποια γωνιά του Μαυρίκιου, 800 χιλιόμετρα ανατολικά της Μαδαγασκάρης, στον Τροπικό του Καρκίνου. Εδώ που πριν από 8 εκατομμύρια χρόνια δημιουργήθηκε από έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου ένα νησί. Το νησί που έμελλε να γίνει ο ιδανικός τροπικός προορισμός του διεθνούς τζετ σετ, των απανταχού νεόνυμφων και όλων των ταξιδιωτών που αγαπούν την οργιώδη φύση των Τροπικών αλλά και τις ασύγκριτες ανέσεις που προσφέρουν τα διάσημα ξενοδοχεία τους.

Πολιτισμός Στη Βόρεια Αφρική ζουν Άραβες, λευκοί μουσουλμάνοι, οι οποίοι χωρίς να δεχθούν καμία επιρροή από την Ευρώπη δημιούργησαν αξιόλογο πολιτισμό. Μνημεία του αιγυπτιακού πολιτισμού δηλώνουν την προσφορά των αρχαίων Αιγυπτίων στην ανθρωπότητα: οι πυραμίδες, εφευρέσεις, τα κείμενα στην ιερογλυφική γραφή, το γυαλί, το πρώτο άρμα με τροχούς και πολλά άλλα. Στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας πάπυροι, στους οποίους υπάρχουν πληροφορίες και αναπαραστάσεις αυτού του αξιόλογου πολιτισμού.

Bk Bk

Ας δούμε τι μάθαμε… htm

ΠΗΓΕΣ Bk Bk Μηχανή αναζήτησης Google,ψηφιακή βιντεοθήκη Youtube.

Ορέστης Ιωάννης Θ. Αλέξανδρος Στ 1

Περιεχόμενα ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το ηφαίστειο Ηφαίστειο είναι η ανοιχτή δίοδος από το εσωτερικό της Γης (ή άλλου γεωειδούς ουράνιου σώματος) που επιτρέπει την εκροή ή έκρηξη ρευστών πετρωμάτων και αερίων από το εσωτερικό (μανδύας) στην επιφάνεια του στερεού φλοιού με την μορφή λάβας. Η δραστηριότητα αυτή οδηγεί στη δημιουργία ενός βουνού, το οποίο στην καθημερινή γλώσσα ονομάζουμε ηφαίστειο. Τα ηφαίστεια μελετά ένας ιδιαίτερος κλάδος της επιστήμης της Γεωλογίας, η Ηφαιστειολογία.Γης πετρωμάτωναερίωνμανδύαςφλοιούβουνού επιστήμηςΓεωλογίαςΗφαιστειολογία

Τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια 1. Chaiten(Τσάιτεν) Μετά από χρόνια λήθαργου, το ηφαίστειο Chaiten στη νότια Χιλή ξύπνησε το 2008 και άρχισε μια σειρά από εκρήξεις εκτοξεύοντας τέφρα χιλιόμετρα ψηλά στον ουρανό, όπως φαίνεται στην εικόνα. Η συνονόματη με το ηφαίστειο πόλη των κατοίκων, μόλις 9.5 χιλιόμετρα από τον κρατήρα, επλήγη από την πτώση τέφρας καθώς και από καταστροφικές πλημμύρες. Η έκρηξη αυτή είναι μια σκληρή υπενθύμιση της Φύσης προς τον άνθρωπο ότι ηφαίστεια που κοιμούνται μπορούν να γίνουν αιφνιδιαστικά ιδιαίτερα επικίνδυνα.

2.Βεζούβιος Το Όρος Βεζούβιος της Ιταλίας είναι διάσημο κυρίως για την έκρηξη του ηφαιστείου το 79 μ.Χ. όταν έθαψε κυριολεκτικά ζωντανές τις πόλεις της Πομπηίας και της Χερκουλάνεουμ. Παρά την τραγική αυτή ιστορία, εκατομμύρια άνθρωποι σήμερα ζουν κοντά στο ηφαίστειο. Η ακμάζουσα μάζα ανθρώπων τόσο κοντά στο ηφαίστειο Βεζούβιος το καθιστά ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι μια καταστροφική έκρηξη που θα μπορούσε να εκτοξεύει μάγμα πλούσιο σε επικίνδυνα τοξικά αέρια θα έδινε ελάχιστο χρόνο προειδοποίησης για την εκκένωση των περιοχών.

3.Popocatepetl(Πόποκατεπετλ) Η Πόλη του Μεξικού, μια μητρόπολη των 18 εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκεται μόλις 60 χλμ ανατολικά του ηφαιστείου Popocatepetl, το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο στη Βόρεια Αμερική. Η Puebla, μια πόλη των 2 εκατομμυρίων, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά. Μια μεγάλη έκρηξη, λένε οι επιστήμονες, θα μπορούσε να πνίξει τους ουρανούς με τέφρα και να οδηγήσει σε μαζικές κατολισθήσεις λάσπης στις πυκνοκατοικημένες κοιλάδες που απλώνονται στους πρόποδες του. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό. Το ηφαίστειο ήταν σχετικά ήσυχο από μια περίοδο δραστηριότητας μεταξύ 1920 και 1922, παρόλο που βούιζε επικίνδυνα το 2000, όπως φαίνεται σε αυτήν την εικόνα, με αποτέλεσμα διαταγές εκκένωσης και ανησυχίες ότι το "Popo" όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι του Μεξικού "είναι έτοιμο να φυσήξει".

4.Merapi(Μεράπι) Η Πόλη του Μεξικού, μια μητρόπολη των 18 εκατομμυρίων ανθρώπων, βρίσκεται μόλις 60 χλμ ανατολικά του ηφαιστείου Popocatepetl, το δεύτερο ψηλότερο ηφαίστειο στη Βόρεια Αμερική. Η Puebla, μια πόλη των 2 εκατομμυρίων, βρίσκεται 30 χιλιόμετρα δυτικά. Μια μεγάλη έκρηξη, λένε οι επιστήμονες, θα μπορούσε να πνίξει τους ουρανούς με τέφρα και να οδηγήσει σε μαζικές κατολισθήσεις λάσπης στις πυκνοκατοικημένες κοιλάδες που απλώνονται στους πρόποδές του. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικό. Το ηφαίστειο ήταν σχετικά ήσυχο από μια περίοδο δραστηριότητας μεταξύ 1920 και 1922, παρόλο που βούιζε επικίνδυνα το 2000, όπως φαίνεται σε αυτήν την εικόνα, με αποτέλεσμα διαταγές εκκένωσης και ανησυχίες ότι το "Popo" όπως το αποκαλούν οι κάτοικοι του Μεξικού "είναι έτοιμο να φυσήξει".

5.Papandayan(Παπανταγιάν) Άλλο ένα ηφαίστειο που σκορπά τον τρόμο στην Ινδονησία. Το Papandayan (2622 μέτρα) το οποίο είναι και δημοφιλής τουριστική περιοχή, εξερράγη τελευταία φορά το 2002, βγάζοντας στάχτη και λάβα, αλλά δεν προκλήθηκαν ζημιές. Έκρηξη του ηφαιστείου το 1772 κατέστρεψε χωριά και σκότωσε περίπου ανθρώπους.

6.Θήρα Η Σαντορίνη αποτελεί ένα από τα 5 ηφαιστειακά κέντρα που απαρτίζουν το νότιο ηφαιστειακό τόξο του Αιγαίου. Είναι σαν να προεξέχει από το βαθύ μπλε της θάλασσας. Φαίνονται οι κορυφές των τεράστιων ηφαιστειακών βράχων, γεμάτοι από ολόλευκα σπίτια και εκκλησίες. Στρώμα πάνω στο στρώμα το κόκκινο ηφαιστειακό πέτρωμα δημιουργεί μία οπτική εικόνα μοναδική πάνω στη Γη.

7.Yellowstone Καλντέρα Το Yellowstone Καλντέρα, βρίσκεται στο εθνικό πάρκο Yellowstone στις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι η μεγαλύτερη απειλή για την Βόρεια Αμερική. Ονομάζεται και υπερηφαίστειο λόγω της τεράστιας ποσότητας σποδού και υλικού που μπορεί να εκτοξεύσει από τη γη σε σχέση με τα υπόλοιπα κοινά ηφαίστεια.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Υπάρχουν πάρα πολλά ηφαίστεια στη Γη αλλά και σε άλλους πλανήτες όπως στον Άρη. Στο μέλλον μπορεί τα ηφαίστεια να καταστρέψουν τον κόσμο.

ΣΥΝΟΨΗ ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΗΦΑΙΣΤΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

ΠΗΓΕΣ στον-κόσμ/ στον-κόσμ/ Μηχανές αναζήτησης Google και Google εικόνες

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ Κωνσταντίνα, Σελβίνα και Λουκία Στ1 9 ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίνης

Θα δείτε: Οικονομία και νομισματική πολιτική της Ε.Ε., σπουδαία έργα της κάθε χώρας στην Ε.Ε, τις πληροφορίες της Ε.Ε (τι συμβολίζει, πότε εντάχθηκαν τα κράτη της Ε.Ε, πότε δημιουργήθηκε και για ποιο σκοπό) Οικονομία και νομισματική πολιτική της Ε.Ε., σπουδαία έργα της κάθε χώρας στην Ε.Ε, τις πληροφορίες της Ε.Ε (τι συμβολίζει, πότε εντάχθηκαν τα κράτη της Ε.Ε, πότε δημιουργήθηκε και για ποιο σκοπό)

Όλα τα κράτη της Ευρώπης δεν είναι το ίδιο αναπτυγμένα οικονομικά και τεχνολογικά. Η ανάπτυξη εξαρτάται από τη μορφολογία του εδάφους κάθε κράτους, από το πολιτικό καθεστώς που διαμορφώνεται σε αυτό και γενικά από τις ιστορικές συνθήκες που επιδρούν θετικά ή αρνητικά στην πορεία ενός λαού (π.χ. ένας πόλεμος).

ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Η Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε) αποτελεί έναν μοναδικό σχηματισμό οικονομικής και πολιτικής συνεργασίας ανάμεσα σε 27 ευρωπαϊκές χώρες, που όλες μαζί καλύπτουν ένα μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ Ε.Ε. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ένα κοινό νόμισμα, το ευρώ. Η οικονομική πολιτική της ΕΕ στηρίζεται σε δύο είδη δεσμεύσεων των κρατών μελών: τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών (ΓΠΟΠ): οι ΓΠΟΠ έχουν τη μορφή συστάσεων που εγκρίνονται από το Συμβούλιο. Ως στόχο έχουν να εναρμονίσουν τις οικονομικές πολιτικές των κρατών μελών γύρω από κοινούς στόχους· τους γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών (ΓΠΟΠ): οι ΓΠΟΠ έχουν τη μορφή συστάσεων που εγκρίνονται από το Συμβούλιο. Ως στόχο έχουν να εναρμονίσουν τις οικονομικές πολιτικές των κρατών μελών γύρω από κοινούς στόχους·γενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικώνγενικούς προσανατολισμούς των οικονομικών πολιτικών το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης: το σύμφωνο αυτό έχει ως στόχο να ελέγξει τα δημόσια ελλείμματα των κρατών μελών. Τα κράτη μέλη οφείλουν έτσι να τηρούν τα ανώτατα όρια όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα των δημοσίων διοικήσεων. το σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης: το σύμφωνο αυτό έχει ως στόχο να ελέγξει τα δημόσια ελλείμματα των κρατών μελών. Τα κράτη μέλη οφείλουν έτσι να τηρούν τα ανώτατα όρια όσον αφορά το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα των δημοσίων διοικήσεων.σύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξηςσύμφωνο σταθερότητας και ανάπτυξης

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ ΙΤΑΛΙΑ- ΚΟΛΟΣΣΑΙ Ο ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΠΙΖΑΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΑΥΣΤΡΙΑ- ΑΝΑΚΤΟΡΑ ΜΠΕΛΒΕΝΤΕΡΕ ΡΩΣΙΑ- ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΡΜΙΤΑΖ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ- ΑΒΑΕΙΟ ΓΟΥΕΣΤ ΜΙΝΣΤΕΡ ΓΑΛΛΙΑ- ΠΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΙΦΕΛ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συμβολίζει την Ένωση των λαών μεταξύ τους, την ειρήνη,την κοινωνικότητα, την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, την αλληλοβοήθεια μεταξύ των λαών της Ευρώπης και η σημαία της συμβολίζει την Ένωση όλων των λαών με βάση τα Συμβολίζει την Ένωση των λαών μεταξύ τους, την ειρήνη,την κοινωνικότητα, την ελεύθερη διακίνηση κεφαλαίων, την αλληλοβοήθεια μεταξύ των λαών της Ευρώπης και η σημαία της συμβολίζει την Ένωση όλων των λαών με βάση τααστέρια.

Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε Βέλγιο, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Γερμανία και Ιταλία Δανία, Η.Β και Ιρλανδία. 1981Ελλάδα Ισπανία και Πορτογαλία Αυστρία, Σουηδία και Φινλανδία 2004 Μάλτα, Κύπρος, Σλοβενία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Τσεχία, Πολωνία, Λιθουανία, Λεττονία και Εσθονία.

Οικονομία και νομισματική πολιτική της Ε.Ε. Οικονομία και νομισματική πολιτική της Ε.Ε. σπουδαία έργα της κάθε χώρας στην Ε.Ε σπουδαία έργα της κάθε χώρας στην Ε.Ε τις πληροφορίες της Ε.Ε τις πληροφορίες της Ε.Ε τι συμβολίζει πότε εντάχθηκαν τα κράτη της Ε.Ε τι συμβολίζει πότε εντάχθηκαν τα κράτη της Ε.Ε πότε δημιουργήθηκε και για ποιο σκοπό πότε δημιουργήθηκε και για ποιο σκοπό

Με βάσεις την μηχανή αναζήτησης Google και το βιβλίο Γεωγραφίας φτιάξαμε την εργασία αυτή Ευχαριστούμε τον Κ. Γιώργο Αλεξιάδη για την σ σ σ συνεχή βοήθειά του.

Γιάννης Ρ. Ζωή Κατερίνα ΣΤ1ΣΤ1

Περιεχόμενα: 1.Τι είναι το Ντόπινγκ. 2.Ποια είναι τα πιο γνωστά αθλήματα. Volleyball (πετοσφαίριση) Football (ποδόσφαιρο) Basketball (καλαθοσφαίριση) 3.Ποια είναι τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. 4.Ντόπινγκ και Ολυμπιακοί Αγώνες. 5.Αίτια του ντόπινγκ. 6.Συνέπειες – Επιπτώσεις του ντόπινγκ. 7.Συμπεράσματα.

Τι είναι το Ντόπινγκ. Το Ντόπινγκ είναι χάπια που «σπρώχνουν» έναν αθλητή σε καλύτερες επιδόσεις ενώ παράλληλα υπάρχουν και κάποιες μέθοδοι οι οποίες έχουν τέτοια "επιθυμητά" αποτελέσματα για τον αθλητή. Το να παίρνει κάποιος αθλητής αυτές τις ουσίες επηρεάζουν την υγεία και την καριέρα του.

Ποια είναι τα πιο γνωστά αθλήματα. 1.Ποδόσφαιρο: Παίκτες:11 (ένας τερματοφύλακας και δέκα παίκτες όπου ο καθένας έχει δική του θέση στο γήπεδο). Διάρκεια Παιχνιδιού:90 λεπτά (45 λεπτά το ημίχρονο) 2.Πετοσφαίριση (Volley): Παίκτες:6 Διάρκεια Παιχνιδιού: Για άντρες 5 σετ και για γυναίκες 3 σετ. 3.Καλαθοσφαίριση (Basket): Παίκτες:5 Διάρκεια παιχνιδιού:40 λεπτά (2 ημίχρονα από δύο περιόδους των 10 λεπτών η καθεμιά).

Ποια είναι τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. Τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων είναι: Τοξοβολία,Στίβος,Αντιπτέριση,Μπέιζμπολ,Καλαθοσφαίριση βόλεϊμπολ,Ποδηλασία BMX,Πυγμαχία,Κανό,καγιάκ (σλάλομ),Ποδηλασία,Καταδύσεις,Ιππασία,Ξιφασκία,Χόκεϊ,Ποδόσφαιρο Ενόργανη Γυμναστική,Ρυθμική Γυμναστική,Τραμπολίνο,Χειροσφαίριση,Τζούντο,Μοντέρνο Πένταθλο,Κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης,Κωπηλασία,Ιστιοπλοΐα,Σκοποβολή,Σόφτμπολ,ΚολύμβησηΣυ γχρονισμένη κολύμβηση,Επιτραπέζια αντισφαίριση,Τάε κβο ντο, Τρίαθλο,Πετοσφαίριση,Υδατοσφαίριση,Άρση βαρών και Πάλη

Ντόπινγκ και Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αίτια του ντόπινγκ. Ένα από τα κύρια αίτια της ανάπτυξης του ντόπινγκ είναι η υπερβολική εμπορευματοποίηση στο χώρο του αθλητισμού.

Συνέπειες – Επιπτώσεις του ντόπινγκ. Το Ντόπινγκ προκαλεί Καρδιοαγγειακά Προβλήματα, Ηπατικές Διαταραχές, Ορμονικές Διαταραχές-Μυοσκελετικές Βλάβες και Ψυχικές Διαταραχές.

Συμπεράσματα. Το συμπέρασμα από την εργασία μας είναι ότι το ντόπινγκ επηρεάζει την υγεία και την καριέρα του αθλητή. Επίσης το ντόπινγκ φέρνει τον θάνατο.

Σύνοψη: 1.Τι είναι το Ντόπινγκ. 2.Ποια είναι τα πιο γνωστά αθλήματα. Volleyball (πετοσφαίριση) Football (ποδόσφαιρο) Basketball (καλαθοσφαίριση) 3.Ποια είναι τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων. 4.Ντόπινγκ και Ολυμπιακοί Αγώνες. 5.Αίτια του ντόπινγκ. 6.Συνέπειες – Επιπτώσεις του ντόπινγκ. 7.Συμπεράσματα.

Πηγές: %CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC_%CE%B1%CE %B8%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CE%BB%CF%85%CE%BC %CF%80%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AC_%CE%B1%CE %B8%CE%BB%CE%AE%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1 lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:51999DC06 43:EL:HTMLhttp://eur- lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CELEX:51999DC06 43:EL:HTML

Ελπίζουμε να μάθατε πολλά από την εργασία μας. Σας αποχαιρετούμε! Ευχαριστούμε για την προσοχή και τον πολύτιμο χρόνο που μας αφιερώσατε!

Οι μαθητές της Στ’1: Ιωάννα Γιώργος Κ. Δέσποινα

 Όρος της λέξης σεισμός και της λέξης τσουνάμι  Πληροφορίες για τα τσουνάμια  Πληροφορίες για τους σεισμους  Ιστορικά Τσουνάμια

 Τσουνάμι σημαίνει Λιμενικό Κύμα στα Ιαπωνικά.  Η Κλίμακα Ρίχτερ (Richter scale) είναι διαδεδομένη λογαριθμική κλίμακα μέτρησης του ποσοτικού μεγέθους ενός σεισμού  Σεισμός είναι η κίνηση της επιφάνειας της Γης η οποία προέρχεται από φυσικά αίτια τα οποία βρίσκονται στο εσωτερικό της

 Τσουνάμια συμβαίνουν όταν υπάρχει μια ξαφνική μεγάλη μετατόπιση του νερού. Υπάρχουν τρεις κύριες αιτίες του τσουνάμι: σεισμική δραστηριότητα, υποθαλάσσιες κατολισθήσεις, και κοσμικές επιδράσεις. Σεισμική δραστηριότητα είναι η πιο κοινή αιτία του τσουνάμι.

 Ο σεισμός στον πλανήτη μας συνήθως προκαλείται από ξαφνική απελευθέρωση συσσωρευμένης ενέργειας στο φλοιο της Γης. Τον αντιλαμβανόμαστε στην επιφάνειά της καθώς μέρος της ενέργειας μεταφέρεται εκεί με τα σεισμικά κύματα. Τα κύματα αυτά διαδίδονται στο φλοιό με ταλαντώσεις των πετρωμάτων και φθάνοντας στην επιφάνεια προκαλούν τις αναταράξεις του εδάφους που αισθανόμαστε. Τα σεισμικά κύματα προκαλούν με τις ταλαντώσεις και διαφορές ηλεκτρικού δυναμικού στα πετρώματα του φλοιού καθώς οδεύουν μέσα από αυτά σεισμικό-ηλεκτρικό φαινόμενο δευτέρου είδους). Άλλη μια εκδήλωση των σεισμών, που προκαλείται από τη μετακίνηση των πετρωμάτων της λιθόσφαιρας, είναι η δημιουργία τσουνάμι στη θάλασσα όταν ο σεισμός είναι υποθαλάσσιος και έχει αποτέλεσμα ικανή κατακόρυφη ανάταξη του βυθού. Οι περισσότεροι σεισμοί σχετίζονται με τον τεκτονικό χαρακτήρα της Γης και ονομάζονται τεκτονικοί σεισμοί. Ένας σεισμός όμως μπορεί να οφείλεται και στο απότομο γλίστρημα ενός παγετώνα.

 Κρακατόα 1883  Το μεγαλύτερο σε μέγεθος τσουνάμι στην ιστορία, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ήταν αυτό που δημιουργήθηκε από την έκρηξη του ηφαιστείου Κρακατόα (Ινδονησία), στις 27 Αυγούστου Το μέγιστο ύψος των κυμάτων που δημιουργήθηκαν, εκτιμήθηκε στα μέτρα.  Ινδονησία 2004  Ένα από τα πλέον καταστρεπτικά τσουνάμι της σύγχρονης ιστορίας (και αυτό με τον μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπινων θυμάτων), εκδηλώθηκε μετά τον σεισμός της 26 ης Δεκεμβρίου 2004 στην Ινδονησία, μεγέθους 9,3 Ρίχτερ και είχε ως αποτέλεσμα, σχεδόν νεκρούς και τεράστιες υλικές ζημιές.  Ιαπωνία 2011  Στις 11 Μαρτίου 2011 σημειώθηκε σεισμός μεγέθους 9,0 Ρίχτερ στην βορειοανατολική Ιαπωνία, με αποτέλεσμα να διαδοθεί τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Στις Ιαπωνικές ακτές το τσουνάμι έφτασε σε ύψος έως και 10 μέτρα, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τεράστιες καταστροφές.

 Οι σεισμοί είναι φυσικά καταστροφικά φαινόμενα που χτυπούν κάποιες χώρες τις ονομαζόμενες “σεισμογενείς”….  Το τσουνάμι είναι επίσης φυσικό φαινόμενο που συμβαίνει λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, των υποθαλάσσιων κατολισθήσεων, και των κοσμικών επιδράσεων…

 Όρος της λέξης σεισμός και της λέξης τσουνάμι  Πληροφορίες για τα τσουνάμια  Πληροφορίες για τους σεισμούς  Ιστορικά Τσουνάμια

 Google  Βικιπαίδεια  Google Images

 Σας ευχαριστούμε για την θερμή παρακολούθησή σας και ελπίζουμε να σας άρεσε!!!!