Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα
Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα Εργασία για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής Υπεύθυνος Καθηγητής : Αθανασόπουλος Λάμπρος Τμήμα : Β’3 Σχολικό Έτος : Επιμέλεια: Φαίδων Σκουρλέτης-Εικοσιπένταρχος

2 Περιεχόμενα Εισαγωγή Grand Slam EURO(2004) NBA Μαραθώνιος Αθήνας
Επίλογος

3 Πρόλογος (1) Μέλη Ομάδας : → Πέππας Μιχαήλ – Αθανάσιος
→ Μπαλάτος Δημήτριος

4 Γενική Εισαγωγή Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας
Πλήθος αγώνων λαμβάνουν χώρα ετησίως Η ανάδειξη της καλύτερης ομάδας είναι δύσκολη Γι’ αυτό έχουν δημιουργηθεί οι αθλητικές διοργανώσεις (2)

5 Οι διοργανώσεις μπορεί να είναι σε επίπεδο τοπικό, εθνικό κ.τ.λ.
Τα περισσότερα αθλητικά γεγονότα διεξάγονται από ομοσπονδίες και έχουν κάλυψη από τα Μ.Μ.Ε. καθώς και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Τα αθλητικά γεγονότα έχουν κοινωνικό αντίκτυπο ανάλογο της σημαντικότητάς τους Το πλήθος των οπαδών καθορίζει την δημοφιλία του γεγονότος (3)

6 Πηγές http://www.uefa.com/ (Img No1)

7 GRAND SLAM Μία εργασία των : Ειρήνη Μαγιάφα, Δανάη Μπίφσα , Ελένη Τελέογλου, Χρήστος Πολύμος, Φαίδων Σκουρλέτης-Εικοσιπένταρχος

8 Το Grand Slam είναι μία σειρά τεσσάρων πρωταθλημάτων:
Το Australian Open, το French Open, το Wimbledon και το US Open. Μια φορα τον χρονο Τα πιο σημαντικα

9 Φωτογραφίες των γηπέδων
Melbourne Park Roland Gaross AELTCC USTA

10 Κατηγορίες 11 Μονό ανδρών Μονό γυναικών Διπλό ανδρών Διπλό γυναικών
Διπλό μεικτό Μονό αγοριών Διπλό αγοριών Μονό ανδρών σε καρότσι αναπηρίας Μονό γυναικών σε καρότσι αναπηρίας Διπλό ανδρών σε καρότσι αναπηρίας Διπλό γυναικών σε καρότσι αναπηρίας 11

11 Τύποι grand slam Σεζόν Γκραντ Σλαμ Χρόνος Γκραντ Σλαμ
Γκραντ Σλαμ Καριέρας Χρυσό Σλαμ Σούπερ Σλαμ ATP WORLD TOUR FINALS (super slam)

12 Διάσημοι κατακτητές του Grand Slam
Don Budge Maureen Connoly Roger:

13 Πηγές https://goo.gl/gEub1r
nnis_and_Croquet_Club/25df/imagesPage/22315 billie-jean-king-national-tennis-center/

14 EURO(2004) Μυρτώ Φαζού Καρλιάννα Φιλιππούση Μαρία Φύτρου
Ειρήνη Παπαδοπούλου Πελίνα Σταματάκη

15 EURO To Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι η κυριότερη ευρωπαϊκή διοργάνωση ποδοσφαίρου εθνικών ομάδων. Διοργανώνεται από την  UEFA και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια από το 1960. Από το 1984 και επίσημα από το διεξάγεται και ευρωπαϊκό πρωτάθλημα γυναικών.

16 UEFA Η Ένωση Ευρωπαϊκών Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών  Union of European Football Associations - UEFA,  είναι η μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην Ευρώπη, υπεύθυνη για τη διεξαγωγή διοργανώσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η UEFA ιδρύθηκε στις 15 Ιουνίου του στη Βασιλεία της Ελβετίας.

17 EURO 2004…! ΜΥΡΤΩ

18 ΕΛΛΑΔΑ VS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Ήταν μόλις η δεύτερη παρουσία της "γαλανόλευκης" σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και πρώτη μετά από 24 χρόνια. Ήταν η πρώτη εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση μετά το Μουντιάλ του 1994, με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς με Αργεντινή, Βουλγαρία και Νιγηρία. Ποιος φανταζόταν ότι μετά από όλα αυτά οι «μικροί» Έλληνες θα νικούσαν την παντοδύναμη ομάδα της Πορτογαλίας;

19 ΣΥΝΕΧΕΙΑ… Ο Γιώργος Καραγκούνης άνοιξε το δρόμο προς τη νίκη, νικώντας με δεξί ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή τον Ρικάρντο, ενώ οι Έλληνες άρχισαν να πιστεύουν σιγά σιγά πως αυτή η ομάδα ήταν ικανή για πολλές "ζημιές" στη διοργάνωση όταν έγινε το 2-0, με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπασινά (σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σεϊταρίδης από τον Κριστιάνο Ρονάλντο στην ολοκλήρωση μίας υποδειγματικής κόντρας).

20 Οι Έλληνες σηκώνουν το κύπελλο ή αλλιώς το «τιμημένο»

21 Πανηγυρικό κλίμα στην Ελλάδα
Οι Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους όπου παρακολουθούσαν σε γιγαντοοθόνες τον αγώνα. Όλοι μαζί πανηγύριζαν συγκινημένοι με τη νίκη της «γαλανόλευκης».

22 τΕΛΟΣ

23 Υπεύθυνος Καθηγητής: κος Λάμπρος Αθανασόπουλος
NBA Μαθητές: Βαγγέλης Παναγιωτάκης, Στέφανος Σαϊνίδης, Άρης Διονυσόπουλος, Παναγιώτης Μάγος και Χρήστος Χρηστάκης, Άρης Παπαθανασίου Υπεύθυνος Καθηγητής: κος Λάμπρος Αθανασόπουλος Μάθημα: Γυμναστική

24 NBA To ΝΒΑ (National Basketball Association, δηλαδή Εθνική Καλαθοσφαιρική Ομοσπονδία) είναι η διοργανώτρια αρχή του ομώνυμου πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ. Η λίγκα δημιουργήθηκε το στη Νέα Υόρκη. Απαρτίζεται από 30 ομάδες, 29 με έδρα στις ΗΠΑ και 1 με έδρα στον Καναδά.

25 Ομάδες Οι 30 ομάδες χωρίζονται σε δύο περιφέρειες της Δύσης και της Ανατολής. Χωρισμός Περιφερειών *Οι Τορόντο Ράπτορς, οι οποίοι προέρχονται από τον Καναδά δεν απεικονίζονται στον χάρτη.

26 Διαφορές κανονισμών NBA και FIBA
Kανόνας Χρόνος Τρίποντο Αποβολή Διαστάσεις Παρκέ μ/π 4Χ12’ 7,24 μέτρα 6 φάουλ 28,65μ.Χ15,24μ. 4Χ10’ 6,75 μέτρα 5 φάουλ 28μ.Χ15μ. *Στο ΝΒΑ μετά το επιθετικό ριμπάουντ από βολή, ο χρόνος ξαναγίνεται 24'' εφόσον το φάουλ έχει γίνει πριν τα 14'', ενώ αν έχει γίνει μετά, τότε ο χρόνος είναι 14''.

27 All-Star Weekend Πραγματοποιείται κάθε Φεβρουάριο με τη συμμετοχή των καλύτερων παικτών της σεζόν ανάλογα με τις ψήφους των φιλάθλων. Κρατάει τρεις μέρες (Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή). Την Παρασκευή πραγματοποιείται το Rising Stars Challenge, εκεί συμμετέχουν οι καλύτεροι νέοι παίκτες (Rookies) σε έναν φιλικό αγώνα. Το Σάββατο πραγματοποιούνται οι διαγωνισμοί καρφωμάτων, τριπόντων και δεξιοτήτων. Την τελευταία μέρα γίνεται το μεγάλο All-Star Game με τη συμμετοχή των καλύτερων παικτών του NBA. Στέφεν Κάρι, νικητής του διαγωνισμού τριπόντων του 2015.

28 Playoffs Μετά από την κανονική σεζόν οι 8 πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα Playoffs. Στην επόμενη φάση περνάει η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις 4 νίκες. Οι γύροι είναι 4 και αρχίζουν από τον Απρίλιο και τελειώνουν τον Ιούνιο. Η νικήτρια ομάδα του τελευταίου γύρου ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια και παίρνει το τρόπαιο.

29 Τα περσινά Playoffs

30 Θρύλοι του NBA

31 Πηγές Google Images pinterest.com nba.sport24.gr Wikipedia
nba.com/playoffs/2016

32 Ευχαριστούμε για την προσοχή σας

33 Ο Μαραθώνιος της Αθήνας
Ομαδική εργασία για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής από τις: Φαρμάκη Κατερίνα Σουλτανοπούλου Νάνσυ Φεφέ Μαρία Χαραλαμποπούλου Αγγελική κ’ Σκρέκα Χριστίνα Β3

34 Λίγες πληροφορίες για τον Μαραθώνιο Δρόμο…
Ο Μαραθώνιος Δρόμος είναι αγώνας αντοχής δρόμου κάλυψης επίσημης απόστασης χιλιομέτρων που περιλαμβάνεται στα σύγχρονα ολυμπιακά αθλήματα. Ο Κλασικός-Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθηνών είναι ένας διεθνής ετήσιος αγώνας μαραθωνίου που συνήθως διεξάγεται το Νοέμβριο. Ο αγώνας γίνεται στην κλασική διαδρομή και καθιερώθηκε προς τιμήν του άγνωστου Αθηναίου οπλίτη, ο οποίος το 490 π.Χ. έτρεξε από το Μαραθώνα στην Αθήνα για να ανακοινώσει την νίκη των Αθηναίων εναντίον των Περσών  στη μάχη που διεξήχθη εκεί. Πρόλαβε να πει "Νενικήκαμεν" και στη συνέχεια εξαντλημένος έπεσε νεκρός. Μία μεταγενέστερη παράδοση, που όμως δεν μαρτυρείται από τις αρχαίες πηγές, ταυτίζει τον οπλίτη εκείνον με τον Αθηναίο ημεροδρόμο Φειδιππίδη.

35 Οι ολυμπιακοί αγώνες στην ιστορία…
Αρχαίοι ολυμπιακοί αγώνες: Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες στην Αρχαία Ελλάδα. Oι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν η πιο σημαντική διοργάνωση της αρχαίας Ελλάδας και διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια, από το 776 π.χ. Στα Ολύμπια έπαιρναν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα (και αργότερα από άλλα μέρη) και σταδιακά απέκτησαν ιδιαίτερη αίγλη. Η διοργάνωσή τους γινόταν μέχρι το 393 όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους. Από το 1896 αναβίωσαν με την ονομασία Ολυμπιακοί Αγώνες και διεξάγονται ως διεθνείς αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί.

36 Στην ιστορική εποχή οι Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο κάθε τέσσερα χρόνια. Η τετραετία αυτή ονομαζόταν «πενθετηρίς» επειδή οι αρχαίοι συμπεριλάμβαναν και τα δύο έτη της διοργάνωσης, που σημάδευαν την αρχή και το τέλος της περιόδου . Οι πενθετηρίες ονομάζονταν με τον αύξοντα αριθμό της εκάστοτε Ολυμπιάδας και χρησίμευαν ως χρονική αναφορά. Ο πρώτος καταγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν στην Ολυμπία, το 776 π.Χ., δηλαδή η πρώτη πενθετηρία ξεκινά το καλοκαίρι του 775 π.Χ., σύμφωνα με το σημερινό ημερολόγιο.

37 Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε οι Αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου. Ο Παυσανίας μνημονεύει τους κατοίκους της Ήλιδας, οι οποίοι από τα πανάρχαια χρόνια είχαν κτίσει ναό προς τιμή του Κρόνου. Όταν γεννήθηκε ο Δίας, οι Ιδαίοι Δάκτυλοι ήρθαν από την Κρήτη στην Ήλιδα και έκαναν αγώνα δρόμου για να διασκεδάσει λίγο ο βρεφικός Δίας. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Ηρακλής (όχι ο συνώνυμος ήρωας), έβαλε τους άλλους αδερφούς του, τον Παιωναίο, τον Επιμήδη, τον Ιάσιο και τον Ίδα να τρέξουν, και μετά τη λήξη των αγώνων, ο Ιδαίος Ηρακλής στεφάνωσε τους νικητές με κλαδί άγριας ελιάς, ένα δέντρο που είχε φέρει από την χώρα των Υπερβορείων. Ο αγώνας αυτός θεωρείται έτι είναι η μυθική παράδοση των Ολυμπιακών αγώνων και χρονολογείται στα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ..

38 Σύμφωνα με τον ίδιο μύθο, ο Ιδαίος Ηρακλής ήταν εκείνος που έδωσε το όνομα Ολύμπια στους αγώνες αυτούς. Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο, στην τοποθεσία αυτή πάλεψε ο ίδιος ο Δίας με τον Κρόνο για την εξουσία της Γης, ενώ ένας τρίτος μύθος συμπληρώνει ότι μετά την μάχη αυτή, διεξάχθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες προς τιμήν και εορτασμό της έκβασης της μάχης και της νίκης του Ολύμπιου Δία. Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος οι Ολύμπιοι θεοί, και μάλιστα ο Απόλλων νίκησε τον Ερμή και τον Άρη στο τρέξιμο και την πυγμαχία αντίστοιχα. Αυτά σύμφωνα με τον Παυσανία.

39 Πρόγραμμα διεξαγωγής αγώνων
Αρχικά οι Ολυμπιακοί αγώνες διαρκούσαν μια ημέρα μόνο. Αργότερα, το πρόγραμμα διευρύνθηκε και εμπλουτίστηκε με πλήθος αθλημάτων και πανηγυρικών εκδηλώσεων που συνόδευαν την εορτή, διαρκείας πέντε ημερών, στην οποία συνέρρεε πλήθος αθλητών και θεατών. Ο Παυσανίας αναφέρει ως αιτία την διεξαγωγή των 77ών Ολυμπιακών αγώνων (472 π.Χ.), όταν η αρματοδρομία και το πένταθλο είχαν αργοπορήσει τόσο πολύ, που το παγκράτιο άρχισε καθυστερημένα και διήρκεσε μέχρι τις νυκτερινές ώρες, με αποτέλεσμα να νικήσει ο Αθηναίος Καλλίας. Τότε αποφασίστηκε η πολυήμερη διεξαγωγή των αγώνων και καθιερώθηκε το πενθήμερο πρόγραμμα ως εξής. Οι τελετές άρχιζαν την 11η ημέρα του μήνα και διαρκούσαν μέχρι την 15η ημέρα, έτσι ώστε η νύχτα της τέταρτης μέρας των αγώνων να λούζεται στο φως της πανσέληνου. Σύμφωνα με το σημερινό ημερολόγιο η έναρξη των αγώνων γίνονταν περίπου στα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου.

40 Συνέχεια… Η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στους θεούς. Η σημαντικότερη εναρκτήρια σπονδή ήταν προς τιμή του Ολυμπίου Διός, και γινόταν από εκπροσώπους της πόλης της Ήλιδας. Ακολουθούσε ο όρκος των αθλητών, προπονητών και ελλανοδικών (δηλαδή των διαιτητών που θα έκριναν τα αποτελέσματα των αγώνων), κατά τον οποίο γινόταν θυσία, ενώ οι διαιτητές έβγαζαν λόγο απευθυνόμενοι στους αγωνιστές. Όσο για τους ανήλικους νέους που έπαιρναν μέρος, ορκίζονταν οι πατέρες ή οι πιο μεγάλοι αδελφοί τους.

41 Την πρώτη μέρα των αγωνισμάτων, πριν από τα χαράματα γέμιζαν οι κερκίδες, αφού με τις πρώτες ηλιαχτίδες ξεκινούσαν τα πρώτα αγωνίσματα. Τη δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μέρα των αγώνων διεξάγονταν τα αγωνίσματα, ενώ η τελευταία μέρα ήταν αφιερωμένη στις τελετές, πομπές και στις θυσίες στους θεούς. Την τελευταία μέρα των Ολυμπιακών αγώνων γινόταν η απονομή των στεφάνων. Ένας νεανίας έκοβε με χρυσό ψαλίδι τα κλαδιά της ελιάς από το ιερό δέντρο. Με την απονομή του στεφανιού αναγγέλονταν το όνομα του αθλητή, μαζί με αυτό του λπατέρα του και της πατρίδας του και γινόταν αθάνατο σε όλες τις τότε Ελληνικές πόλεις. Οι νικητές έδιναν δώρα στους θεούς, καθένας με τις δυνατότητές του για να τους ευχαριστήσουν για την υψηλοτέρα των τιμών. Ακολουθούσαν πομπές και γενικό φαγοπότι, συνοδευόμενο από τραγούδι και μουσική, τα «επινίκια».

42 Φωτογραφίες:

43 Εθελοντές εμψυχώνουν τους δρομείς με μουσική.(2015)
Οι μικροί δρομείς του αγώνα παιδιών.(2015)

44 Εκκίνηση του αγώνα των 5χλμ.(2012)
Στους αγώνες συμμετείχαν ακόμα και οικογένειες με παιδιά.(2015) Αμέσως μετά των τερματισμό.(2015)

45

46 Επίλογος Υπεύθυνος Καθηγητής: Λ. Αθανασόπουλος
Παναγιώτης Τσιακίρης, Δημήτρης Τσομώκος, Στέλλα Τσέκου Για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής

47 Τα αθλητικά γεγονότα συνεισφέρουν
Με όλα αυτά τα αθλητικά γεγονότα όχι μόνο αποκτάμε μοναδικές εμπειρίες αλλα και μαθαίνουμε πολύτιμα πράγματα. Πολύτιμα πράγματα όπως η συνεργασία, ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοεκτίμηση και η συναγωνιστικότητα, αν το άθλημα είναι ομαδικό, (παρόλο που είναι σημαντικό να υπάρχουν και αν δεν είναι). Μαθαίνουμε πώς να συμπεριφερόμαστε σε τέτοιες περιστάσεις. Ακόμη ανακαλύπτουμε τα όρια μας. Τέλος, αντιλαμβανόμαστε τι πάει να πει ευγενής άμιλλα και ως που είναι σωστό να φτάσει ο ανταγωνισμός μας.

48 Η ανεκτίμητη αξία του αθλητισμού
Ο αθλητισμός είναι απαραίτητο στοιχείο του πολιτισμού μας και σε αυτόν αντικατοπτρίζεται η γενική εικόνα της κάθε χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο για την μελλοντική εξέλιξή του. Σώμα, ψυχή, πνεύμα, βούληση, πειθαρχεία, συντροφικότητα, αδελφοσύνη και ειρήνη καθιστούν την αξία του αθλητισμού και μας ανοίγουν ορίζοντες για ένα καλύτερο αθλητικό μέλλον.

49


Κατέβασμα ppt "Σημαντικά Αθλητικά Γεγονότα"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google