ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΗΣ:ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΜ:1919 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΕΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Advertisements

Παρουσίαση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Το παράδειγμα του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης 1.
ΑΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΚΙΝΔΥΝΩΝ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ.
Διεθνείς Συστήματα Κρατήσεων στον Τουρισμό Ενότητα 4: Διεθνή Συστήματα Κρατήσεων (Global Distribution Systems,G.D.S.) Δρ.Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος Καθηγήτρια.
Εθισμός στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης που έγινε γνωστή με την καινοτόμο έρευνα της Young (1996). Αναφέρεται.
Μανώλης Χαιρετάκης, Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ, Πανεπιστήμιο Αθηνών ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΣΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΜΟΣ “ Get bigger or get out ” ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΕΝΔΟΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Διαχείριση δικτύων άρδευσης από τη ΔΕΥΑΛ ANNA ΖΑΧΙΔΟΥ Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΕΥΑΛ ΝΕΕΣΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ.
Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού ICT 4 Growth Ενίσχυση Επιχειρήσεων για την Υλοποίηση Επενδυτικών Σχεδίων ανάπτυξης-παροχής καινοτόμων προϊόντων και.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Και η «σωστή» συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Ανάπτυξη και διαχείριση καινοτομιών στη μαθησιακή διαδικασία.
Σέρρες ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο το ηλεκτρονικό εμπόριο εφαρμόζεται από τις τράπεζες.
 Εισαγωγή  Διατροφικές διαταραχές και εξάρτηση από το φαγητό  Υπερκαταναλωτισμός  Τεχνολογία και Μ. Μ. Ε.  Εξάρτηση από πρόσωπα  Πηγές.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Υλικό, Λογισμικό και Εφαρμογές
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Ασφάλεια Βιομηχανικών Συστημάτων και Κρίσιμων Υποδομών
Παρθενώνας: ένας ναός για την Αθηνά, το σύμβολο μιας πόλης
Ειδικά θέματα σε κινητά και ασύρματα δίκτυα
το αλσοσ μασ ειναι η μεγαλυτερη πηγη
«ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 7
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΧΟΡΗΓΙΑ.
Νομικά Θέματα Πληροφορικής
Ενότητα 2: Κινητική Κώστας Παπαδημητρίου Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών
ΕΞ΄ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ
T: Κύματα και Τηλεπικοινωνίες
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΌΤΗΤΑΣ
«Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο»
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Τεχνολογία Πολυμέσων Ενότητα # 17: Πρωτόκολλα μετάδοσης
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
Νέα Εργαλεία Διαδραστικής Εκπαίδευσης
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Μάθημα 1ο: Ο υπολογιστής και οι εφαρμογές του
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Απ’ το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΔΔΥ Ξάνθη 21/3/2017.
ΕΝΟΤΗΤΑ 2 – Κεφάλαιο 6: Γραφικό Περιβάλλον Επικοινωνίας
TV SPOT ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ – ΣΠΙΚΑΖ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Project: Εθισμός στο Internet
Θετικό δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Κεφάλαιο 2ο - Το Υλικό του Υπολογιστή
«Προϊόντα αγροτικής παραγωγής με όνομα και ταυτότητα»
Κεφάλαιο 4 Βενζινομηχανές Κυλινδροκεφαλή
Office 365.
“Direct ΑΙΓΙΣ” Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
Ι3: Διερεύνηση και καταγραφή παρουσίας στο Internet
“Τίτλος του άρθρου” Ονόματα συγγραφέων Ονόματα Φοιτητών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕ. Θ. Ε
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
KΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ
«Προώθηση οίνων σε αγορές τρίτων χωρών»
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Ερευνητικη εργαςια Α΄ Λυκειου Τιτλος: "Τροποι ψυχαγωγιας των εφηβων" Τμημα : Α5 δευτερο τετραμηνο γΕΛ Παιανιας, ςχολικο ετος:
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
Ασφάλεια κινητού τηλεφώνου
Καινοτομία και επιχειρηματικότητα στον Τουρισμό Μάθημα: Ειδικές και Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Τσαρτας Πάρις Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης ΑΘΗΝΑ.
ΕΠ.Α.Κ.Α.Β Ανάληψη διοργάνωσης Πανελλήνιου Πρωταθλήματος – Τεχνικός Εκπρόσωπος & Ενδυμασία αθλητών ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟ * ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2018.
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Δρ. Μάλαμα Ελεονώρα Ιουλία
13η Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδοφθαλμολογίας & Στραβισμού (ΕΕΠΟΣ)
Ηλεκτρονικές εφαρμογές Φορολογίας Κεφαλαίου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» ΦΟΙΤΗΤΗΣ:ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΜ:1919 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΧΕΙΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΪΟΣ

ΤΙ ΕΊΝΑΙ ΤΟ «ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ Τα καθημερινά αντικείμενα και συσκευές θα έχουν σήμανση, θα ανιχνεύονται και θα συνδέονται με μεγάλες βάσεις δεδομένων έτσι ώστε να αναγνωρίζεται η θέση τους αλλά και να δέχονται απομακρυσμένες εντολές. 2

ΣΧΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» 3

ΠΟΙΑ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΔΟΜΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΏΣΤΕ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ «ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» 1.Ενσωματωμένα συστήματα διαστάσεων μικροτσίπ 2.Tags σε όλα τα καταναλωτικά αγαθά 3.Κεραίες λήψης με σύνδεση στο ίντερνετ 4.Ίντερνετ παντού 5.Διασύνδεση επίγειων και δορυφορικών κεραιών 6.Συγκέντρωση όλων των πληροφοριών σε μεγάλες βάσεις δεδομένων 7.Γρήγορο ίντερνετ 8.Εξελιγμένες smart συσκευές 9.Real time systems 4

ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Ονομάζουμε τα συστήματα τα οποία πάνω σε ένα τσιπ διαστάσεων μερικών χιλιοστών περιέχεται ένα σύστημα αισθητήρων με ένα επεξεργαστή το οποίο αποστέλλει δεδομένα σε μια κεντρική βάση για επεξεργασία και αξιολόγηση. 5

Η RFID ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Μια κάρτα, κονκάρδα, βραχιόλι είναι κάποιες από τις μορφές εμφάνισης RFID τεχνολογίας με μοναδικό κωδικό ανάγνωσης. Το όλο σύστημα είναι ανενεργό και δεν καταναλώνει ενέργεια, παρά στην περίπτωση που το σύστημα δεχτεί ηλεκτρομαγνητική ενέργεια ή με άλλα λόγια βρεθεί μέσα στην εμβέλεια μιας κεραίας εκπομπής από ένα σύστημα ανάγνωσης. Μόλις το πηνίο δεχτεί την ηλεκτρομαγνητική ενέργεια αποκτά την απαραίτητη ενέργεια και εκπέμπει τον μοναδικό κωδικό της κάρτας προς τον πομπό. Ο πομπός είναι διασυνδεμένος σε ένα πληροφοριακό σύστημα (Η/Υ) με τη χρήση κατάλληλου λογισμικού (interface). Η κάρτα Η κεραία 6

Υλοποίηση του «Ίντερνετ των πραγμάτων» μέσω του διαδικτύου INTERNET Εφαρμογές ελέγχου ρεύματος Εφαρμογές στη εφοδιαστική αλυσίδα Smart phones Smart TV Tablets – Laptops Έξυπνο σπίτι Εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης 7

ΤΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ RFID ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 1.Αποτροπή κλοπών 2.Έλεγχος ημερομηνίας παραγωγής και λήξης σε real time 3.Μέτρηση ποσότητας και ποιοτικών χαρακτηριστικών προϊόντων από απόσταση με χρήση ίντερνετ 4.Προγραμματισμός ενεργειών από απόσταση με χρήση ίντερνετ 5.Έξυπνος τρόπος διαχείρισης της ηλεκτρικής ενέργειας 6.Αυτοματοποίηση εργασιών με έξυπνο τρόπο 8

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 1.ΚΥΒΕΡΝΟΕΓΚΛΗΜΑ 2.ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 3.ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΌ ΜΗΧΑΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΟΚΕΙΝΤΕ ΣΕ ΛΑΘΗ 4.ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ 5.ΒΑΒΕΛ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ 9

ΤΕΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ…… 10