Σχέδιο Απόσυρσης και Αντικατάστασης Παλαιών Οχημάτων Παρουσίαση Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ Τζίμας Σπύρος Μηχανικός Μεταλλείων – Μεταλλουργός ΕΜΠ.
Advertisements

ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ ΜΑΘΗΜΑ 10.
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΚΑΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Ι B.Tζώρτζη Ειδική Επιστήμονας.
ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ) ιδρύθηκε το 1923, είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με αιρετή Διοίκηση. Κατά τους κανόνες.
ΣΥΣΤΑΣΗ - ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Οι δήμοι και οι περιφέρειες συγκροτούν τον πρώτο και δεύτερο βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης.
ΑΣΦΥΚΤΙΚΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ Βίαιοι στερητικοί θάνατοι από αποστέρηση οξυγόνου.
ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Εισηγητές: - Κωνσταντίνος Μπλάγας, Δ/νων Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ - Καλλιόπη Παπαδοπούλου, Νομική Σύμβουλος ΔήμοςΝΕΤ.
«Διγλωσσία και Εκπαίδευση» Διδάσκων: Γογωνάς Ν. Φοιτήτρια: Πέτρου Μαρία (Α.Μ )
Αισθητήρια Όργανα και Αισθήσεις 1.  Σύστημα αισθητηρίων οργάνων: αντίληψη μεταβολών εξωτερικού & εσωτερικού περιβάλλοντος  Ειδικά κύτταρα – υποδοχείς.
Π.Γ.Ε.Σ.Σ ΚΑΡΝΑΡΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ Β2ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΣΕΛΙΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ Α-Δ.
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗΣ Αποφάσεις Βάσει Οριακής & Πλήρους Κοστολόγησης Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ ΟΡΙΑΚΗΣ.
ΜΑΘΗΜΑ 2.  Εργασία (άνθρωπος)  Φύση/Έδαφος (γη)  Κεφάλαιο (χρήμα)  Επιχειρηματικότητα (ιδέα, διοίκηση)
Κάθετες και πλάγιες. Κάθετα και πλάγια τμήματα Έστω ευθεία ε και σημείο Α εκτός αυτής. ε Κ Β Α Από το Α διέρχεται μοναδική κάθετη. Έστω ζ μια άλλη ευθεία.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Γκόνου Μαθητές: Ρωμανός Πετρίδης, Βαγγέλης Πίπης Π.Γ.Ε.Σ.Σ ….Θανέειν πέπρωται άπασι.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΤΟ ΝΕΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΔ 126/2016.
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ Ι Συνυπολογισμός προηγούμενων δωρεών ή γονικών παροχών για σκοπούς φόρου κληρονομίας Διδάσκων καθηγητής: Α. Τσουρουφλής Εξηνταβελώνη.
Η ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟ 1975 ΚΑΙ ΜΕΤΑ
ΟΙ ΑΡΓΥΡΟΙ ΚΑΙ ΧΡΥΣΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΛΥΣΗΣ
Οι Αριθμοί … 5.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ
Το ερώτημα "τι είναι επιστήμη;" δεν έχει νόημα χωρίς κάποιο χρονικό προσδιορισμό Όταν τις δεκαετίες του 80 και του 90 κατέρρεε το αποκαλούμενο ανατολικό.
ΣΤ΄ 1 ΤΑΞΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Μακροοικονομία Διάλεξη 9.
Ενεργειακός Σχεδιασμός για Παραγωγή Ενέργειας Καβάλα 2017
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΜΘ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΤΕ Βιομάζα.
Ενημέρωση για αλλαγές στο Γυμνάσιο
Το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου
ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΜΑΔΑ 6 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΣΤΑΣ Ρ. ΝΙΚΗ Β.
ΤΥΠΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΟΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
Ανάληψη Υποχρέωσης (Π. Δ
Αντιμετώπιση Μαθησιακών Δυσκολιών στα Μαθηματικά
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ (II) Παράδειγμα (ΟΠΑΑΧ).
ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ Α. Κουτσούρης
Οι αλλαγεΣ Στο ΓυμναΣιο
Σύστημα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση
ΑΙΜΑ Με γυμνό μάτι φαίνεται σαν ένα απλό υγρό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Τι είναι οι ΑΠΕ; 11/11/2018 3ο Γυμνάσιο Αμαλιάδας.
اعداد الأستاذ/ عبدالرؤوف أحمد يوسف
συνδυαστική αξιολόγηση μονωτικών υλικών
Ασφάλεια και υγιεινή στο εργαστήριο
Αποτελέσματα έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας
מעבר אור מתווך שקוף לתווך שקוף
Μέρος 5ο: Μέθοδοι Επαύξησης της Απόληψης Πετρελαίου
Ιστορία 8η Σέρλοκ Χολμς.
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4495/17 (167 Α/ ) Έλεγχος και προστασία του Δομημένου Περιβάλ­λοντος και άλλες διατάξεις και αλλαγές με το ν.4513/18 (101 Α/2018)
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ Π.Φ.Σ. 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018.
11ο γυμνάσιο ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ – ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Α΄ΤΑΞΗΣ …στη μεγαλύτερη βαθμίδα! … μεγαλύτερες απαιτήσεις! …νάτην και η εφηβεία!!
Мероприятие, посвященное восстанию студентов
Диффуз токсик букок 710-ГУРУХ ТАЛАБАСИ КАРИМОВА МУНИСА.
“ХХІ ғасыр өскіндері” интеллектуальдық сайыс 5-6 сынып
Екі векторды векторлық көбейту
АНТИБИОТИКЛАРНИНГ ФАРМАКОЛОГИЯСИ т.ф.д., проф. Алиев Х.У Тошкент 2014
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
ΕΕΕΕΚ ΡΟΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Η ΑΝΑΠΝΟΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΟΥΡΑΖΑΣ ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΤΖΕΜΠΕΛΙΚΟΣ
Σύντομος οδηγός υποψηφίου συμβούλου/προέδρου κοινότητας
Σύντομος οδηγός υποψηφίου δημάρχου/δημοτικού συμβούλου
ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ
7η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΕΠ - ΥΜΕΠΕΡΑΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Σχέδιο Απόσυρσης και Αντικατάστασης Παλαιών Οχημάτων Παρουσίαση Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών

Το Σχέδιο Απόσυρσης Εγκρίθηκε κατά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου στις Το συνολικό ποσό που αποφασίστηκε να δίδεται ως χορηγία είναι € ετησίως, για οχήματα που έχουν εγγραφεί σε οποιαδήποτε χώρα πριν από τουλάχιστον 15 χρόνια (από τα οποία τα τελευταία 10 χρόνια είναι εγγεγραμμένα στην Κύπρο).

Κατηγορίες χορηγίας € Κατηγορία χορηγίας Α - ύψος χορηγίας €257 Για οχήματα με ενεργή εγγραφή στο Μητρώο Εγγραφής του Εφόρου Μηχανοκίνητων Οχημάτων. Θα δίνονται 5000 χορηγίες συνολικού ποσού € Κατηγορία χορηγίας Β - ύψος χορηγίας €684 Για οχήματα με ενεργή εγγραφή στο Μητρώο Εγγραφής του Εφόρου Μηχανοκίνητων Οχημάτων και άδεια κυκλοφορίας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός των τελευταίων 12 μηνών πριν από την ημερομηνία έναρξης αποδοχής αιτήσεων. Θα δίνονται 5000 χορηγίες συνολικού ποσού € Κατηγορία χορηγίας Γ - ύψος χορηγίας €1283- €1710 Για οχήματα με ενεργή εγγραφή στο Μητρώο Εγγραφής του Εφόρου Μηχανοκίνητων Οχημάτων και άδεια κυκλοφορίας για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εντός των τελευταίων 12 μηνών πριν από την ημερομηνία έναρξης αποδοχής αιτήσεων με προϋπόθεση την εγγραφή από τον αιτητή καινούριου οχήματος. Θα δίνονται χορηγίες συνολικού ποσού €

Αιτήσεις για το έτος ο σχέδιο απόσυρσης 20 ετών και άνω ( ) 2ο σχέδιο απόσυρσης 15 ετών και άνω ( – ) Κατηγορία αιτήσειςποσοστό % ποσό αιτήσεων €# € Α Β Γi Γii ολικό Κατηγορία αιτήσειςποσοστό % ποσό αιτήσεων €# € Α Β Γi Γii ολικό Σύνολο 1ης και 2ης περιόδου €11,367,959. (€8,543,007 από εγκεκριμένο προϋπολογισμό και έγκριση συμπληρωματικού ποσού €2,824,952)

Το 2008 Το σύνολο των εγγεγραμμένων οχημάτων κατηγορίας Μ1 και Ν1 στην Κυπριακή Δημοκρατία στις ήταν , εκ των οποίων τα 15500* καταστράφηκαν. Το σύνολο των εγγεγραμμένων οχημάτων που οδηγήθηκε στην ανακύκλωση ανέρχεται στο 2,54%. * Συμπεριλαμβάνονται και οχήματα που καταστράφηκαν κυρίως για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά δεν τηρούσαν τις προϋποθέσεις για να συμπεριληφθούν στα σχέδια απόσυρσης.

Το 3ο σχέδιο απόσυρσης Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έληξε στις και το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ενέκρινε συνολικά αιτήσεις, για το συνολικό ποσό των € Κατηγορία αιτήσεις ποσοστό % ποσό αιτήσεων €# € Α Β Γi Γii ολικό

Στην Ευρώπη: Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο μέσος όρος των αυτοκινήτων που αποσύρονται και οδηγούνται για ανακύκλωση έχει φθάσει στο 6% του συνολικού αριθμού των αυτοκινήτων.  στις σκανδιναβικές χώρες το ποσοστό ανέρχεται στο 20% του συνολικού αριθμού αυτοκινήτων.  στην Ελλάδα περιορίζεται στο φτωχό 1,5%.

...στην Ευρώπη: Αυστρία και Ολλανδία:  χορηγία για απόσυρση αυτοκινήτων από 13 χρόνων κι άνω Γαλλία, Ρουμανία, Ισπανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο, Σλοβακία και Ηνωμένο Βασίλειο:  χορηγία για απόσυρση αυτοκινήτων από 10 χρόνων κι άνω Ιταλία και Γερμανία:  χορηγία για απόσυρση αυτοκινήτων από 9 χρόνων κι άνω

Στην Ιταλία: Πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων € Επιπρόσθετο κίνητρο €1.500 για αγορά καινούριου αυτοκινήτου που κινείται με φυσικό αέριο, ηλεκτρισμό ή υδρογόνο. Το ποσό αυξάνεται στα € αν το όχημα εκπέμπει 120gr/hm CO 2 και στα € αν το όχημα εκπέμπει λιγότερο από 120gr/hm CO 2.

Στην Ελλάδα: νέο πρόγραμμα απόσυρσης παλαιών αυτοκινήτων  500 ευρώ για τους ιδιοκτήτες που θα αποσύρουν οχήματα μέχρι 900 κυβικά και φθάνουν τα ευρώ για οχήματα άνω των κυβικών.  επιπλέον κίνητρο ευρώ σε όσους παράλληλα με την απόσυρση θα αγοράσουν αυτοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας.  το 2009 υπολογίζεται να αποσυρθούν οχήματα, το οχήματα, το οχήματα και το 2012 με χορηγίες από €1.500 μέχρι € «πράσινος δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας (από )  τα αυτοκίνητα με υψηλές εκπομπές ρύπων (άνω της 15ετίας) θα έχουν κόκκινο σήμα κυκλοφορίας και δεν θα μπορούν να εισέρχονται,  τα καινούργια (που εκπέμπουν CO 2 λιγότερο από 140 gr/hm) θα έχουν λευκό σήμα κυκλοφορίας και θα μπαίνουν ελεύθερα όλες τις μέρες,  ενώ για τα υπόλοιπα θα εξακολουθήσει να ισχύει το σύστημα μονά-ζυγά.

...στην Ελλάδα...: αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα  στα καινούργια αυτοκίνητα (1η άδεια κυκλοφορίας από 1/1/2005) μειώνονται κατά 18 ευρώ, ενώ στα παλαιότερα αυξάνονται από 50 έως 150 ευρώ, ανάλογα με τη χρονιά που έχουν κυκλοφορήσει για πρώτη φορά ως καινούργια στην Ελλάδα.  οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που τα οχήματά τους έχουν κυκλοφορήσει πριν από το 2005 θα πρέπει να πληρώσουν αυξημένα τέλη, αλλά και εκείνοι που είναι κάτοχοι οχημάτων με 1η άδεια κυκλοφορίας μετά από την 1/1/2005 θα επιβραβευτούν πληρώνοντας χαμηλότερα τέλη κατά 18 ευρώ.  Στα επαγγελματικά αυτοκίνητα, μειώνονται κατά 30% για τα οχήματα που έχουν κυκλοφορήσει μετά την 1/1/2005, ενώ αυξάνονται από 10% έως και 20% στα παλαιότερα. Οι κάτοχοι οχημάτων με κινητήρες άνω των κ.εκ. θα πρέπει να γνωρίζουν πως πέραν των αυξημένων τελών, που θα πρέπει να πληρώσουν αν το όχημά τους έχει κυκλοφορήσει για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν το 2005, θα πληρώνουν και επιπλέον 150 έως 650 ευρώ κάθε χρόνο ως έκτακτη εισφορά.

...στην Ελλάδα: δεν αναμένεται επιβάρυνση του κρατικού ταμείου λόγω των επιπλέον εσόδων από τις περιβαλλοντικές προσαυξήσεις των υφιστάμενων τελών κυκλοφορίας

Ενώ στην Ευρώπη τα μέτρα αυξάνονται… Το Υπουργικό Συμβούλιο φέτος δεν ανανέωσε το κονδύλι για το Σχέδιο Απόσυρσης και Αντικατάστασης Παλαιών Αυτοκινήτων έπειτα από ένσταση του Υπουργείου Οικονομικών λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών που περνούν τα δημόσια οικονομικά. …στην Κύπρο τα πράγματα παγώνουν.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών ζητά:  Το Υπουργικό Συμβούλιο να πάρει νέα απόφαση με την οποία να ανανεώσει το κονδύλι για το Σχέδιο Απόσυρσης και Αντικατάστασης Παλαιών Αυτοκινήτων.