Πρακτική άσκηση Eργαστήριο Εδαφολογίας τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής μηχανικής ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α.Μ.:Ζ 12349.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ογκομέτρηση.
Advertisements

ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
γάλα κεφίρ (3/3) Χημική ανάλυση του γάλακτος κεφίρ
Παράγοντες που επιδρούν στην ταχύτητα μιας αντίδρασης
1. Πού διδάσκω; Τάξη: Γ’ Λυκείου Επίπεδο-αποδοχή μαθητών: Μέτριο
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Β΄ Γυμνασίου
Αλλάζοντας τη θέση χημικής ισορροπίας σε διαλύματα σόδας και γαλαζόπετρας Νίκη Σπάρταλη, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου και Ρομπέρτος Αλεξιάδης ΕΚΦΕ Χανίων
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές ασκήσεις Γ’ γυμνασίου
ΕΚΦΕ ΣΕΡΡΩΝ Εργαστηριακές Ασκήσεις Εργαστηριακές ΑσκήσειςΧημείας B΄Λυκείου Γενικής Παιδείας Επιμέλεια: Θανασούλιας Αλέξης Χημικός Σχολ.Έτος:
ΠΟΤΕΝΣΙΟΜΕΤΡΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ pH ΚΑΙ ΠΕΧΑΜΕΤΡΙΚΕΣ ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΧΗΜΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
2ο ΕΚΦΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΟΞΕΩΝ Eπιμέλεια Νίκος Μαρκουλάκης Χημικός.
ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗ ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
ΧΗΜΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ, ΟΞΕΑ, ΒΑΣΕΙΣ, pH. ΟΓΚΟΜΕΤΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΟΞΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ
Εργαστήριο Φυσικής Χημείας | Τμήμα Φαρμακευτικής Δημήτριος Τσιπλακίδης
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
Ιδιοτητεσ του εδαφουσ / τεστ
ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΒΑΡΩΝ ΚΑΙ YΔΡΟΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΔΡΑΝΩΝ ΥΛΙΚΩΝ
∆είκτες Πρωτολυτικοί ή ηλεκτρολυτικοί δείκτες είναι ουσίες των οποίων το χρώμα αλλάζει ανάλογα με το pH του διαλύματος στο οποίο προστίθενται. Οι δείκτες.
ΧΗΜΕΙΑ ΛΥΚΕΙΟΥ Παρασκευή σαπουνιού
Ιονική ισχύς Η ιονική ισχύς, Ι, ενός διαλύματος δίνεται σαν το ημιάθροισμα του γινομένου της συγκέντρωσης καθενός συστατικού του διαλύματος πολλαπλασιασμένης.
Διάσπαση του αμύλου από το ένζυμο της στοματικής κοιλότητας αμυλάση
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης. Στον εργαστηριακό πάγκο υπάρχουν : Θερμιδόμετρο τύπου coffee-cup (2 πλαστικά κύπελλα το ένα μέσα στο άλλο με καπάκι η.
Γ.Ζ.Καπελώνης ΕΚΦΕ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Το «σενάριο» Αφού ολοκληρώσουμε τη διδασκαλία στο κεφάλαιο 3 οι μαθητές θα πραγματοποιήσουν την εργαστηριακή άσκηση «Προσδιορισμός.
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΕΣ ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΟΞΕΙΔΟΑΝΑΓΩΓΙΚΗ ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ:
Συμπλοκομετρικές τιτλοδοτήσεις Προσδιορισμός σκληρότητας νερού
Επιμέλεια : Πουλιόπουλος Πούλιος - Χημικός
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦ.2.Θ: ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ (α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Τι είναι: ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗΣ είναι η διαδικασία προσδιορισμού του.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής.
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕΘΟΔΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΦΑΙΝΟΛΙΚΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ ΣΕ ΕΡΥΘΡΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΟΙΝΟΥ Εργασία για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ από τους φοιτητές Παρασκευάς Ζουμής.
5. ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΕΩΣ -πρόκειται για τη σπουδαιότερη τάξη των ογκομετρικών μεθόδων αναλύσεως με ευρύτατη χρήση στη χημεία, τη βιολογία, τη γεωλογία,
Αναμόρφωση αιθρίου Χασιώτη Ελ Τρουκ Αναστασία εδαφολογική εξέταση ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑ ΕΔΑΦΟΥΣ Πρακτική Άσκηση.
ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων Υπεύθυνος: Ι. Θεοχαρόπουλος Ταχύτητα Αντίδρασης - Παράγοντες που την επηρεάζουν Εισηγητής:Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός MSc-Med Συνεργάτης.
Ματθαίου Μαρία Μίμη Έλενα ΜΕΛΕΤΗ ΗΜΙΣΚΛΗΡΟΥ ΤΥΡΙΟΥ.
ΤΟΓΙΑ ΜΑΡΙΑΝΝΑ – ΑΘΑΝΑΣΙΑ Α.Μ : Ζ15886 ΤΜΗΜΑ: ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΤΟΜΕΑΣ : ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ : ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΣΜΑΣ.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ ΕΩΣ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Κ.ΚΟΣΜΑΣ.
ΕΥΡΙΔΙΚΗ ΗΛΙΑ 8ο ΕΞΑΜΗΝΟ Α.Μ : Z15880 ΑΦΠ ΚΑΙ ΓΜ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ- Γ.Π.Α 9 ΙΟΥΛΙΟΥ-31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012.
 Μηχανική ανάλυση εδάφους, είναι η εργαστηριακή διαδικασία με την οποία προσδιορίζονται τα κατά βάρος ποσοστά των μηχανικών κλασμάτων (άμμου, ιλύος,
Πρακτική Περίοδος Ιούλιος-Αύγουστος Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής Γαλάζιος Αδριανός Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και.
ΚΟΠΙΤΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΚΚΟΜΕΤΡΙΚΗΣ (ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ) ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΕΔΑΦΟΥΣ.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο. ΣΑΚΧΑΡΑ Τα σάκχαρα αποτελούν το βασικότερο συστατικό (12–30 %), συντίθενται και συσσωρεύονται στις ράγες όσο προχωρεί η ωρίμανση.
Παρουσίαση Πρακτικής Άσκησης για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Εργαστήριο: Μοριακής Βιολογίας Υπέυθυνος: Ρήγας Σταμάτης Ασκούμενοι: Πατριανάκος Στέφανος, AM:
1 Γεωργική Χημεία Αλκαλιμετρία - Οξυμετρία, Τμήμα Τεχνολόγων γεωπόνων, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου Γεωργική Χημεία Ενότητα.
Ογκομετρική ανάλυση Είναι η μεθοδολογία κατά την οποία προσδιορίζεται η συγκέντρωση διαλύματος άγνωστης ουσίας με την προσθήκη μετρήσιμου όγκου διαλύματος.
ΧΗΜΕΙΑ Γ’ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΕΦ.2.H: ΔΕΙΚΤΕΣ (α) ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗΣ Ο προσδιορισμός του pH ενός διαλύματος γίνεται: Α) ΗΛΕΚΤΡΟΜΕΤΡΙΚΑ (Με πεχάμετρο) Β) ΧΡΩΜΑΤΟΜΕΤΡΙΚΑ.
ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Ποιοτικός Έλεγχος Πρώτων Υλών Ενότητα 5: Χημικές Ιδιότητες του Ξύλου Γεώργιος Νταλός, Καθηγητής, Τμήμα Σχεδιασμού & Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου, T.E.I.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Χημεία Γ΄ Λυκείου Ρυθμιστικά Διαλύματα – Ογκομέτρηση Στέφανος Κ. Ντούλας Χημικός MSc-Med Υπεύθυνος ΕΚΦΕ Αγίων Αναργύρων Αντώνης Χρονάκης.
Μέτρηση pH διαλυμάτων οξέων και βάσεων Βαθμονόμηση pH-μέτρου
ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΙΔΗΡΟΥ - ΧΑΛΚΟΥ
Χημεία Β΄ Λυκείου ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Θετικής Κατεύθυνσης
∆είκτες Πρωτολυτικοί ή ηλεκτρολυτικοί δείκτες είναι ουσίες των οποίων το χρώμα αλλάζει ανάλογα με το pH του διαλύματος στο οποίο προστίθενται. Οι δείκτες.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3ο.
Απομόνωση DNA από φυτικούς οργανισμούς!.
ΕΚΦΕ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ Χημεία Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου
Σύσταση και Ανάλυση Γλευκών και Οίνων (Θ)
Θερμόμετρα Αλλαγή Φάσης – Τήξη
ΧΗΜΕΙΑ Α ΛΥΚΕΙΟΥ.
6-13. ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΜΕ ΙΩΔΙΚΟ ΚΑΛΙΟ
ΑΣΠΙΡΙΝΗ.
ΔΕΙΚΤΕΣ Πρόκειται για ασθενείς ηλεκτρολύτες (οργανικά οξέα ή βάσεις) με χαρακτηριστική ιδιότητα το διαφορετικό χρώμα αδιαστάτων μορίων και χαρακτηριστικών.
Σκληρότητα νερού Σκληρό νερό ονομάζεται το νερό που περιέχει ποσότητα αλάτων μεγαλύτερη από 0,5 gr/l (500mg/L) Το σκληρό νερό δεν είναι πόσιμο, εμποδίζει.
Ποιές ενώσεις ονομάζονται δείκτες; Που χρησιμοποιούνται οι δείκτες;
Άσκηση 4 Πηγή ενέργειας για τη μυϊκή σύσπαση.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Πρακτική άσκηση Eργαστήριο Εδαφολογίας τμήματος Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής μηχανικής ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Α.Μ.:Ζ 12349

Για την επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με την ορθή χρήση και την εκμετάλλευση των εδαφών είναι απαραίτητη η εξέταση των μορφολογικών τους χαρακτηριστικών και ο εργαστηριακός προσδιορισμός των ιδιοτήτων τους. Οι εργαστηριακές αναλύσεις πραγματοποιούνται σε εδαφικά δείγματα τα οποία μεταφέρονται στο εργαστήριο και οι ιδιότητές τους προσδιορίζονται με την εφαρμογή κατάλληλων και διεθνώς αποδεκτών μεθόδων. Συλλέχθηκαν δείγματα εδάφους, από βάθος 0-10cm και 10-30cm και μεταφέρθηκαν στο εργαστήριο όπου αφέθηκαν για αεροξήρανση. Στην συνέχεια λειοτρίφτηκαν ελαφρώς και κοσκινίστηκαν με κόσκινο διαμέτρου 2mm.Οι αναλύσεις έγιναν στο κοσκινισμένο δείγμα (κλάσμα της λεπτής γης).

Σκοπός ήταν να προσδιοριστούν οι παρακάτω εδαφικές ιδιότητες και να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των αναλύσεων. Μηχανική σύσταση pH % ισοδύναμο CaCO3 Περιεκτικότητα σε οργανική ουσία

Μηχανική σύσταση Με την μέθοδο αυτή, το εδαφικό δείγμα γνωστού ξηρού βάρους, διασπείρεται σε μία στήλη ύδατος και η πυκνότητα του αιωρήματος μετράται σε προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα.Σύμφωνα με τον νόμο του Stokes τα χονδρόκοκκα υλικά καθιζάνουν ταχύτερα από τα λεπτόκοκκα.Χρησιμοποιήθηκε ένα πυκνόμετρο για την μέτρηση της πυκνότητας του αιωρήματος εδάφους – ύδατος.Ο χρόνος λήψης των μετρήσεων καθόριζεται από την εξίσωση του Stokes που μας δίνει την ταχύτητα καθιζήσεως των εδαφικών τεμαχιδίων .

Τοποθετήθηκαν 50γρ εδάφους σε κύπελλο ηλεκτρικού αναμείκτη με 40ml διαλύματος διασποράς (Calgon) και συμπληρώθηκε με απιονισμένο νερό μέχρι τα 5εκ. από το χείλος του κύπελλου. Το περιεχόμενο του κύπελλου αναδεύτηκε για 5min. Στη συνέχεια το αιώρημα μεταφέρθηκε στο σωλήνα Βουγιούκου ξεπλένοντας προσεκτικά τα υπολείμματα στο κύπελλο με απιονισμένο νερό. Συμπληρώθηκε με απιονισμένο νερό εως τα 1000ml. Τοποθετήθηκε το πυκνόμετρο μέσα στην στήλη και συμπληρώθηκε με απιονισμένο νερό εως την ένδειξη των 1130ml. Έγινε ανάδευση τοποθετώντας τα πλαστικά πώματα στην στήλη για 1 λεπτό και πάρθηκε μέτρηση με το πυκνόμετρο μετά απο 40”, για να έχει καθιζάνει η άμμος. Η πρώτη ένδειξη δείχνει την ποσότητα ιλύος και αργίλου. Απομακρύνθηκε το υδρόμετρο προσεκτικά και ξεπλύθηκε με απεσταγμένο νερό. Στα 40’’ μετρήθηκε επίσης η θερμοκρασία του αιωρήματος. Στην συνέχεια αφέθηκε ο κύλινδρος ακίνητος για 2 ώρες και στην συνέχεια έγινε άλλη μία μέτρηση πυκνότητας και θερμοκρασίας. Αυτή η μέτρηση δείχνει την ποσότητα της αργίλου.

ΑΝΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ

ΚΥΛΙΝΔΡΟΙ ΒΟΥΓΙΟΥΚΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΜΕΤΡΟ

ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ

Μέτρηση pH Βασική ιδιότητα το εδάφους η οποία προσδιορίστηκε με ηλεκτρικό πεχάμετρο σε αιώρημα εδάφους : απιονισμένου νερού 1:1 Σε 20γρ εδάφους προστέθηκαν 20ml απιονισμένου νερού και ανακατεύθηκαν μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα. Μετά από μια ώρα κατάγραφηκε η τιμή του pH για κάθε δείγμα.

ΠΕΧΑΜΕΤΡΟ

% Ισοδύναμο CaCO3 Χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος Bernard η οποία βασίζεται στην αντίδραση CaCO3 + 2HCl  CaCl2 + CO2 +H2O και μετράται ο όγκος του εκλυόμενου CO2. Σε κωνική φιάλη της συσκευής τοποθετήθηκε 1γρ εδάφους και εντός της φιάλης,ειδικό σωληνάκι της συσκεύης γεμάτο με 2/3 διαλύματος HCl με προσοχή γιατί να μην χυθεί HCl στο εδαφικό δείγμα.Η χοάνη της συσκεύης βρισκόταν σε τέτοια θέση έτσι ώστε η στάθμη του νερού εντός του σωλήνα μετρήσεως να βρίσκεται λίγο πιο πάνω από το μηδέν.

Πωματίστηκε την φιάλη ώστε η στάθμη να κατέβει στο μηδέν της κλίμακας του σωλήνα μετρήσεως.Έχοντας την αναρτημένη χοάνη με το αριστερό χέρι κοντά στο σωλήνα μετρήσεως και κρατώντας την κωνική φιάλη από το λαιμό και με τον αντίχειρα και το δείκτη έγινε ανακίνηση έτσι ώστε να χυθεί το HCl στο εδαφικό δείγμα.Εκλύεται CO2.Προσοχή δόθηκε στη στάθμη του νερού στο σωλήνα μετρήσεως και της χοάνης να βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο εφόσον εκλυόταν αέριο ακόμη.Όταν σταμάτησε η έκλυση CO2 καταγράφηκαν τα cm3 CO2.

Προσδιορισμός οργανικής ουσίας του εδάφους με την μέθοδο Walkey-Black Σε 1γρ εδάφους προστέθηκαν 10ml διαλύματος K2Cr2O7 (1Ν) με την προχοΐδα και έγινε ανάδευση, για να αναμιχθεί το αντιδραστήριο με το έδαφος.Στην συνέχεια προστέθηκε ταχέως και σε σε συνεχή ροή 20ml πυκνού H2SO4 με ογκομετρικό κύλινδρο. Έγινε ανάδευση εκ νέου για 30-60” με προσοχή.Αφέθηκε το διάλυμα σε ηρεμία για 30 λεπτά.Στην συνέχεια προστέθηκαν 200 ml απιονισμένου νερού και 10ml H3PO4 στο διάλυμα και αφέθηκε να ψυχθεί για 5 λεπτά.Μετά την ψύξη προστέθηκε δείκτης οργανικής ουσίας και τιτλοδοτληθηκε η περίσσεια K2Cr2O7 με δισθενή θειικό σίδηρο(0,5Ν).Στο σημείο εξουδετέρωσης το χρώμα μεταβάλλεται απότομα σε πράσινο αφού γίνει σκούρο μοβ πρώτα.

Προσθέτοντας διχρωμικό καλιο στο δείγμα έδαφους για τον προσδιορισμό της οργανικής ουσίας

ΑΠΑΓΩΓΟΣ ΕΣΤΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΩΝΙΚΕΣ ΦΙΑΛΕΣ ΣΕ ΗΡΕΜΙΑ ΓΙΑ ΜΕΤΡΗΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΔΑΦΟΛΟΓΙΑΣ