Ζάχος Χαράλαμπος Παπαγεωργίου Λάμπρος Εργασία για το Στρατή Μυριβήλη Γ΄ Γυμνασίου 2008-2009.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ηλεκτρονική παρουσίαση του λογοτεχνικού της Ζωρζ Σαρρη αποτελεί μια καινοτομία στο μάθημα του λογοτεχνικού. Η παρουσίαση αυτή παρουσιάστηκε την ημέρα.
Advertisements

«Λυρικός πεζογράφος του Αιγαίου»
Γ. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ- ΚΡΙΤΙΚΗ.
Ηλίας Βενέζης.
ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΤ΄2 ΤΑΞΗ.
Μαργαρίτα Λυμπεράκη
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΜΠΟΥΡΤΖΙΔΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α2 2Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΚΕΙΜΕΝΑ.
ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΝΑ ‘ΣΑΙ ΚΑΛΑ ΔΑΣΚΑΛΕ!»
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Απ’ το βυζαντινό πάπυρο
Η καθημερινή ζωή στα ελληνιστικά χρόνια
Οδυσσέας Eλύτης Η βιογραφία του Ν. Μεταξένια.
Ζωρζ Σαρή.
Φιλαναγνωσια Τοσιλιάνη Δήμητρα.
Μενέλαος Λουντέμης.
ΘΕΟΦΙΛΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ Ή ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ
Οδυσσέας Ελύτης Ο ποιητής του Αιγαίου
ΕΚΔΟΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ»
Άλκη Ζέη. Η Άλκη Ζέη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1925, αλλά έζησε τα παιδικά της χρόνια στη Σάμο. Ασχολήθηκε με το γράψιμο από μικρή. Όταν ήταν μαθήτρια γυμνασίου,
Άλκη Ζέη.
ΑΡΧΑΪΚΑ ΧΡΟΝΙΑ Τα γράμματα. ΠΟΙΗΣΗ Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή ζωή των ανθρώπων και τα προβλήματά τους. Οι ποιητές γράφουν για την καθημερινή.
 Ο Κωστής Παλαμάς γεννήθηκε στην Πάτρα στις 13 Ιανουαρίου 1859 από γονείς που κατάγονταν από το Μεσολόγγι. Πέθανε στην Αθήνα στις 27 Φεβρουαρίου 1943.
Έλληνες Λογοτέχνες: Στράτης Μυριβήλης
Ρένα Ρώσση-Ζαϊρη. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι αριστούχος του Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων, της Σχολής Νηπιαγωγών Αθηνών και διπλωματούχος του London.
Η Συκαμιά ανήκει στο Δήμο Μηθύμνης και βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από τη Μήθυμνα, χτισμένη στις κατάφυτες από πεύκα και πλατάνια πλαγιές του Λεπέτυμνου.
ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ.
ΦΩΤΗΣ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Ο Ρήγας Βελεστινλής ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Το συγγραφικό και εκδοτικό του έργο συγγραφικό ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ.
Βασίλης Αθανασιάδης Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Έλληνας Συγγραφέας Από τη Θεοδώρα- Καταλήνα Χρυσοστόμου.
“ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ” 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
Εργασία Κειμένων Θέμα: Στράτης Μυριβήλης και Α’ Παγκόσμιος Πόλεμος
Έλληνες Λογοτέχνες: Ζωρζ Σαρή
ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
Αγγελική Βαρελλά.
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσ/νίκης
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με το Μάνο Λοΐζο: Γιάννης Νεγρεπόντης Τάξη:ΣΤ’1 Αγγέλα Π. Άννα Κ.
Σχέσεις Ελληνόφωνων χωρίων Ιταλίας- Ελλάδας Λάζαρος Συμεωνίδης Βασίλης Χατζιβασηλέιου.
Η έννοια της ποικιλίας στην ανθρώπινη γλώσσα
ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ.  Συγγραφικό έργο Συγγραφικό έργο  Συνοπτική εργογραφία Συνοπτική εργογραφία  Απήχηση του έργου του στο εξωτερικό Απήχηση του έργου.
ΣΔΕ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχέδιο Δράσης Β’ Τετραμήνου Μελοποιημένη ποίηση.
Άλκη Ζέη 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π. Τ. Δ. Ε.- Α. Π. Θ. Σχολικό έτος Κατερίνα Γαλλιού Στ ’2.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
Ζωρζ Σαρή Δημήτρης.Σ Σχολ. 1 ο Δημοτικό σχολείο Σκύδρας Τάξη Ε
Κωστής Παλαμάς Φανή Λαζάρου-Τρανού Στ ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσ/νίκης Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ.
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
Το ψέμα Ζωρζ Σαρή Μπουσμαλή Ξανθή Α’ Γυμνασίου Σχ. Έτος
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΕΦΕΡΗΣ ( ). Βιογραφία Ο Γιώργος Σεφέρης (φιλολογικό ψευδώνυμο του Γιώργου Σεφεριάδη) γεννήθηκε στη Σμύρνη. Είχε δύο μικρότερα αδέρφια.
25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ΄1 Γιωργοσ Λυγουρησ.
ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ. ΕΛΕΝΗ ΣΑΡΑΝΤΙΤΗ Λίγα λόγια για την συγγραφέα Γεννήθηκε στη Νεάπολη Λακωνίας, από δεκαεπτά ετών, όμως, ζει στην Αθήνα. Έμαθε βιβλιοθηκονομία.
Ζητείται Ελπίς Αντώνης Σαμαράκης
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
Ηλεκτρονικό Περιοδικό
Βασίλης Α. Τάξη Ε2 ΠΤΔΕ-ΑΠΘ
Η συμβολή της θεωρίας μάθησης του Φρέιρε στην εκπαίδευση και στη διδακτική μεθοδολογία Εκπόνηση : Αλέξανδρος Μπατάλιας Ελευθέριος Φουστέρης Αθήνα, 2016.
Μεγαλοι ελληνεσ ποιητεσ
Δημήτρης Φωτεινός 17/9/15 ΣΤ2.
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ.
ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης
Οδυσσεας Ελυτης.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Δρόσου Μαρίνα Θεοδοσίου Ιωάννα Καμαργιάννη-Βασιλείου Άννα
Ο ΧΙΟΝΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ Η συνέχεια της ιστορίας
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΕΚΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΣ
H Πολυάννα μεγαλώνει!!! Λίγα λόγια για το βιβλίο!
Καλλιτέχνες που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Λοΐζο: Λευτέρης Παπαδόπουλος
Ο Ρήγας Βελεστινλής και ο Αδαμάντιος Κοραής
Νεοελληνικός Διαφωτισμός
Μύθοι –Θρύλοι Παραμύθια της Λέσβου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ζάχος Χαράλαμπος Παπαγεωργίου Λάμπρος Εργασία για το Στρατή Μυριβήλη Γ΄ Γυμνασίου

Ο ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΒΗΛΗ Ο Στρατής Μυριβήλης ήταν Έλληνας πεζογράφος και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Συκαμ(ν)ιά της Λέσβου το 1892 και πέθανε στην Αθήνα το Ο Στρατής Μυριβήλης ήταν Έλληνας πεζογράφος και δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στη Συκαμ(ν)ιά της Λέσβου το 1892 και πέθανε στην Αθήνα το Σπούδασε φιλολογία, αλλά πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Στα εφηβικά του χρόνια ήταν θερμός θιασώτης του δημοτικισμού και των δημοκρατικών ιδεών. Στη Μυτιλήνη, όπου και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, Η ζωή εν τάφω. Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια (1933), η νουβέλα Βασίλης ο Αρβανίτης (1943), το μυθιστόρημα Η Παναγιά η γοργόνα (1949), Tα ζα. Αυτά τα βιβλία είναι τα σημαντικότερα που έχει γράψει ο Μυριβήλης. Το 1930 ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη στην εφημερίδα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, “ Δημοκρατία”. Το 1958 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών. Σπούδασε φιλολογία, αλλά πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Στα εφηβικά του χρόνια ήταν θερμός θιασώτης του δημοτικισμού και των δημοκρατικών ιδεών. Στη Μυτιλήνη, όπου και άρχισε τη δημοσιογραφική του καριέρα, δημοσίευσε το πρώτο του βιβλίο, Η ζωή εν τάφω. Ακολούθησαν το μυθιστόρημα Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια (1933), η νουβέλα Βασίλης ο Αρβανίτης (1943), το μυθιστόρημα Η Παναγιά η γοργόνα (1949), Tα ζα. Αυτά τα βιβλία είναι τα σημαντικότερα που έχει γράψει ο Μυριβήλης. Το 1930 ανέλαβε τη θέση του αρχισυντάκτη στην εφημερίδα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου, “ Δημοκρατία”. Το 1958 έγινε μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

ΤΟ ΥΦΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΡΙΒΗΛΗ Ο Μυριβήλης γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα ως συγγραφέας. Σε αυτό συντέλεσαν τα θέματα που διαπραγματεύθηκε στα έργα του, “Ζωή εν τάφω”, ένα από τα περισσότερο διαβασμένα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, και στο “Βασίλη τον Αρβανίτη”, ένα λαμπρό δείγμα αντιπολεμικής πεζογραφίας, όπου εξαίρεται με πετυχημένο τρόπο η ελληνική παλικαριά. Σε αυτό συντέλεσαν τα θέματα που διαπραγματεύθηκε στα έργα του, “Ζωή εν τάφω”, ένα από τα περισσότερο διαβασμένα έργα της νεοελληνικής λογοτεχνίας, και στο “Βασίλη τον Αρβανίτη”, ένα λαμπρό δείγμα αντιπολεμικής πεζογραφίας, όπου εξαίρεται με πετυχημένο τρόπο η ελληνική παλικαριά. Το ύφος του Μυριβήλη έχει πολλή γοητεία, εφοδιασμένο με μια πλατειά και στερεή γνώση της λαϊκής γλώσσας και προικισμένο με παλλόμενο λόγο. Το ύφος του Μυριβήλη έχει πολλή γοητεία, εφοδιασμένο με μια πλατειά και στερεή γνώση της λαϊκής γλώσσας και προικισμένο με παλλόμενο λόγο. Τέλος, ο Μυριβήλης από την άποψη της τεχνικής και της δομής των έργων του δεν καινοτόμησε, όπως ήταν φυσικό για ένα λυρικό συγγραφέα, και ο μύθος των αφηγημάτων του είναι απλός, χωρίς σύνθετη πλοκή, χαρακτηριζόμενος από μια επική παράταξη επάλληλων λυρικών τοιχογραφιών με αργή και ευθεία ανέλιξη της δράσης. Τέλος, ο Μυριβήλης από την άποψη της τεχνικής και της δομής των έργων του δεν καινοτόμησε, όπως ήταν φυσικό για ένα λυρικό συγγραφέα, και ο μύθος των αφηγημάτων του είναι απλός, χωρίς σύνθετη πλοκή, χαρακτηριζόμενος από μια επική παράταξη επάλληλων λυρικών τοιχογραφιών με αργή και ευθεία ανέλιξη της δράσης.