Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Στ2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2016

2 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης γεννήθηκε στη Σκιάθο στις 4 Μαρτίου του 1851 και πέθανε στη Σκιάθο στις 3 Ιανουαρίου του 1911. Ο πατέρας του ήταν ο ιερέας Αδαμάντιος Εμμανουήλ και η μητέρα του ήταν η Αγγελική (Γκιουλώ) το γένος Μωραϊτίδη.

3 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μεγάλωσε ανάμεσα σε εννιά παιδιά από τα οποία τα δύο πέθαναν μικρά και εξοικειώθηκε νωρίς με τα εκκλησιαστικά πράγματα, τη θρησκευτική ατμόσφαιρα, τις λειτουργίες, τα εξωκκλήσια και την ήσυχη ζωή του νησιώτικου περίγυρου.

4 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Φοίτησε στο Γυμνάσιο (με πολλές διακοπές, λόγω οικονομικών δυσκολιών) στη Χαλκίδα και στον Πειραιά και το τελείωσε στο Βαρβάκειο της Αθήνας. Το 1872 επισκέφτηκε το Άγιο Όρος μαζί με τον φίλο του Νικόλαο Διανέλο όπου παρέμεινε οκτώ μήνες ως δόκιμος μοναχός

5 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Από τη στιγμή που γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο άρχισε να δημοσιογραφεί και να κάνει μεταφράσεις από τα Γαλλικά και Αγγλικά γλώσσες που είχε μάθει σε βάθος και που λίγοι τις γνώριζαν τόσο καλά στην εποχή του.

6 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Η ζωή του Παπαδιαμάντη μέρα με τη μέρα γινόταν δυσκολότερη. Η φτώχεια και το ποτό έγιναν αιτία να φτάσει σε απελπιστική κατάσταση ενώ παράλληλα χειροτέρευε και η υγεία του. Κάποιοι φίλοι του διοργάνωσαν μια γιορτή στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός" το 1908 και κατάφεραν να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό με σκοπό να τον βοηθήσουν να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Ο Παπαδιαμάντης κατόρθωσε να πληρώσει τα χρέη του και να αγοράσει για πρώτη φορά καινούρια ρούχα κι ετοιμάστηκε να επιστρέψει στη Σκιάθο.

7 ΠΗΓΕΣ Wikipedia content/uploads/2011/06/papadiamandis.jpg

8 ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου
1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Στ2 Π.Τ.Δ.Ε.-Α.Π.Θ. 2016


Κατέβασμα ppt "ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ Μαρία – Στεφανία Χατζηγρηγορίου"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google