Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η συμβολή της θεωρίας μάθησης του Φρέιρε στην εκπαίδευση και στη διδακτική μεθοδολογία Εκπόνηση : Αλέξανδρος Μπατάλιας Ελευθέριος Φουστέρης Αθήνα, 2016.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Η συμβολή της θεωρίας μάθησης του Φρέιρε στην εκπαίδευση και στη διδακτική μεθοδολογία Εκπόνηση : Αλέξανδρος Μπατάλιας Ελευθέριος Φουστέρης Αθήνα, 2016."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Η συμβολή της θεωρίας μάθησης του Φρέιρε στην εκπαίδευση και στη διδακτική μεθοδολογία
Εκπόνηση : Αλέξανδρος Μπατάλιας Ελευθέριος Φουστέρης Αθήνα, 2016

2 1.Βιογραφικά στοιχεία Βραζιλιάνος, γεννήθηκε στις 19 του Σεπτέμβρη το στο Ρεσιφέ. Σπούδασε Φιλοσοφία, Ψυχολογία, παράλληλα υπήρξε καθηγητής Πορτογαλικών. 1944, παντρεύεται την Elza Maia Costa De Oliveira, συμβάλει στο έργο του. 1962, πειραματίζει την μέθοδο του σε 300 αγρότες. Έμαθαν να γράφουν και να διαβάζουν σε 45 μέρες. 1967, πρώτη δημοσίευση του βιβλίου του ’’Educacao como Practics de Liberdade’’. 1970, δημοσίευση του δημοφιλές έργο του ‘’Παιδαγωγική των Καταπιεσμένων’’ . 1986, η σύζυγός του Elza πέθανε, βαρύ πένθος για πολύ καιρό. Πέθανε στις 2 Μαΐου το 1997, από καρδιακή προσβολή.

3 2. Γενικές αρχές και ιδέες
Κριτική συνειδητοποίηση. Γραμματισμός. Διάλογος. Ελευθερία.

4 3.Η συμβολή της θεωρίας του στην εκπαίδευση
Κριτική Παιδαγωγική. Προβληματίζουσα εκπαίδευση.

5 4.Η συμβολή της θεωρίας του στην διδακτική μεθοδολογία
Βασικές μέθοδοι: Έρευνα Δράσης. Κριτική Παιδαγωγική.

6 Περισσότερες μέθοδοι:
Η αναγνώριση του προβλήματος. Εύρεση τρόπου με τον οποίο παρουσιάζεται το πρόβλημα. Βλέψη του προβλήματος μέσα από τα μάτια του εκπαιδευόμενου. Ανάλυση της αιτίας του προβλήματος. Διαδικασία επίλυσης του προβλήματος. Διάλογος, συχνότερος τρόπος εργασίας του Πάουλο Φρέιρε. Εμπειρία.

7 Βιβλιογραφία Bates, B. (2016). Learning Theories Simplified. London: SAGE Τσιάμη, Δ. (2013). Paulo Freire, Κριτική Παιδαγωγική & Έρευνα Δράσης: Κοινές προβληματικές και απόψεις. Action Researcher in Education, 4, σσ Περράκη, Ε. (2007). Η εκπαιδευτική θεωρία του Paulo Freire υπό το πρίσμα της φεμινιστικής παιδαγωγικής. Μεταπτυχιακή Εργασία, Διατμηματικό ΜΠΣ στην Παιδαγωγική της Ισότητας των Φύλων, ΑΠΘ- Φιλοσοφική Σχολή.

8 Ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!


Κατέβασμα ppt "Η συμβολή της θεωρίας μάθησης του Φρέιρε στην εκπαίδευση και στη διδακτική μεθοδολογία Εκπόνηση : Αλέξανδρος Μπατάλιας Ελευθέριος Φουστέρης Αθήνα, 2016."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google