Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή Εργαστήριο

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Advertisements

AW-DISK® (Anti Weed Disk). AW-DISK® Ο AW-DISK® είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης των ζιζανίων και βρύων που αναπτύσσονται μέσα στις γλάστρες. Είναι.
Δειγματοληψία-Συντήρηση-Μεταφορά δειγμάτων στο εργαστήριο
Βιοτεχνολογία.
Δημητριακά.
ΦΩΤΟΣΥΝΘΕΣΗ Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους. νερό Το νερό διαλύει άλατα τα άλατα Οι ξυλώδεις σωλήνες μεταφέρουν νερό το νερό στα φύλλα ΑΛΑΤΑ Οι ρίζες.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Εισαγωγή στο Excel Σχολή Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΚΟΥΡΤΕΣΗ ΘΕΟΔΩΡΑ ΒΙΟΛΟΓΟΣ.
Σχετικά με κλασματικές παραστάσεις
ΑΝΘΟΙ ΦΥΛΛΑ ΚΑΡΠΟΙ.
ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ Ι ΜΑΘΗΜΑ 5.
Επιμέλεια Ξενοφώντος Μάριος Καμπούρης Χρυσόστομος
Η Χριστίνα και η Κωνσταντίνα παρουσιάζουν την Ορχιδέα Φαλαινόψις
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5ο: ΜΕΝΔΕΛΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΚΟΤΗΤΑ
ΠΟΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΦΥΤΩΝ
Επιμέλεια: Κωτίτσας Αριστοτέλης
Φωτοσύνθεση Φυσική ΣΤ΄ τάξης.
Σκοπός Έρευνας Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ότι αφορά την ενέργεια και ειδικότερα τις ανανεώσιμες μορφές ενέργειας.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Τοπικός Διαγωνισμός EUSO-2011 Σάββατο, 27 Νοέμβρη 2010.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ.
«Εν Χημικόν ωρολόγιον» Το χημικό ρολόι Β ΛΥΚΕΙΟΥ-ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΧΗΜΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΗ Η. Γαβρίλης.
Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων Κεφ. 4
ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ.
ΣΧ0ΛΗ ΤΕΧΝ0Λ0ΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας & Τεχνολογίας Τροφίμων Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Κατευθύνσεις Τμήματος Εισήγηση Δημητρίου.
ΦΩΤΟΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΑΚΗΣ ΥΛΗΣ. Φωτοαναπαραγωγή είναι η διαδικασία δημιουργίας αντίγραφων των διαφόρων εγγράφων. Τα κύρια στοιχεία που.
Παραγωγή Πολλαπλασιαστικού υλικού. Στόχος του μαθήματος είναι οι σπουδαστές που θα έχουν ολοκληρώσει το μάθημα αυτό να είναι σε θέση να γνωρίζουν πρακτικά.
ΜΕΘΟΔΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑΤΟΣ Ξ ΈΒΑΘΟ Τ ΗΓΆΝΙΣΜΑ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα,
3ο εργαστήριο: Πολλαπλασιασμός της Ελιάς
ΦΥΤΟΡΥΘΜΙΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ
Κυτταρο-Ιστοκαλλιέργεια Ενότητα 1 η Μικροπολλαπλασιασμός Φυτών (μέρος β) Όνομα καθηγητή: Σ. Κίντζιος Τμήμα: Βιοτεχνολογίας.
Επιστημονικοί Κλάδοι της Γεωπονίας (Οι κυριότεροι κλάδοι της Γεωπονικής επιστήμης και το αντικείμενο της μελέτης τους - Επαγγελματικές προοπτικές)
ΜΙΚΡΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ
ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ.
Εγκεντρισμοί και ενοθφαλμισμοί. Ως εμβολιασμό εννοούμε την καλλιεργητική τεχνική με την οποία ενώνουμε τα μέρη δύο διαφορετικών φυτών με σκοπό την δημιουργία.
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΣΠΑ 2012 ΘΕΜΑ : ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΠΙΠΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΠΑΜΙΑΣ ΥΠΟ ΚΑΛΥΨΗ TO 2012.
ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Εργαστήριο Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου Πρακτική Εξάσκηση μέσω ΕΣΠΑ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ ΙΖΑΜΠΕΛΑ 1101.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΣΤΟΝ ΑΤΜΟ. Σ ΤΟΧΟΙ Μ ΑΘΗΜΑΤΟ Σ Ορίζει και περιγράφει τη μέθοδο μαγειρέματος. Αναφέρει τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, τις τροφές που ψήνονται με τη.
Παραγωγή Αγενούς Πολλαπλασιαστικού υλικού
Ωσμωρύθμιση Τα ωσμωρυθμιστικά και απεκκριτικά συστήματα ελέγχουν και ρυθμίζουν την ωσμωτική πίεση, την ιονική σύσταση και τον όγκο των υγρών του σώματος.
Πρακτική Άσκηση - Εργαστηριο δενδροκομιας Ονοματεπώνυμο: Ματιάτος Αριστοφάνης ΑΜ: Τμήμα: ΕΦΠ, 8ο Εξάμηνο Διάρκεια: 12/7/2014 εως 31/8/2014.
Αξιολόγηση Εναλλακτικών Επιλογών.
Εργαστήριο – Γεωργικές Κατασκευές Διδάσκων - Γεώργιος Δημόκας
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
vadelia® foam Υγρό καθαριστικό χεριών για επαγγελματική χρήση
Ισχυρό αλκαλικό καθαριστικό
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
Θερμόμετρα Αλλαγή Φάσης – Τήξη
Παρατήρηση φυτικών και ζωικών ιστών
ΟΠΙΟΥΧΕΣ ΟΥΣΙΕΣ Οι οπιούχες ουσίες περιέχουν το όπιο, την ρητίνη που
ΥΛΙΚΑ ΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΠΟΛ/ΣΜΟΣ ΜΕ ΜΟΣΧΕΥΜΑΤΑ
ΜΙΚΡΟΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ
Ετοιμαστείτε για το Quiz γνώσεων της δάφνης
<<Ο κύκλος του νερού>>
ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΟΥΣΙΩΝ
Βιολογική καλλιέργεια πατάτας (Solanum tuberosum, Solanaceae)
Πρακτική Άσκηση In vitro Δράση του Trichoderma sp εναντίων παθογόνων εδάφους Εργαστήριο 3ο.
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
Άρδευση κυριοτέρων καλλιεργειών – έργων πρασίνου
ΒΟΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.  Από την αρχαιότητα οι άνθρωποι γνώριζαν τη βότανα στη λαϊκή θεραπευτική δράση των φυτών. Διάφορες ουσίες των φυτών χρησιμοποιούνται.
Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Ωσμωρύθμιση Τα ωσμωρυθμιστικά και απεκκριτικά συστήματα ελέγχουν και ρυθμίζουν την ωσμωτική πίεση, την ιονική σύσταση και τον όγκο των υγρών του σώματος.
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους
Τα φυτά φτιάχνουν την τροφή τους από μόνα τους
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Εισαγωγή στη Γεωργική Παραγωγή Εργαστήριο Τρόποι πολλαπλασιασμού των φυτών α) με σπόρο β) με μόσχευμα γ)) με ιστοκαλλιέργεια

Με σπόρο Με σπόρο πολλαπλασιάζονται τα περισσότερα λαχανοκομικά φυτά, π.χ. τομάτα, αγγούρι, και τα ανθοκομικά φυτά Πλεονέκτημα: ο σπόρος μεταφέρεται με ευκολία, μπορούμε να τον προμηθευτούμε εύκολα Μειονέκτημα: σχετικά αργή διαδικασία, καθυστερεί υπερβολικά η πρώτη ανάπτυξη

Με μόσχευμα Ο πολλαπλασιασμός με μόσχευμα παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα κυρίως για τα καλλωπιστικά φυτά και ορισμένα δένδρα

Διατηρούνται τα χαρακτηριστικά του μητρικού φυτού Με μόσχευμα Πλεονεκτήματα: Διατηρούνται τα χαρακτηριστικά του μητρικού φυτού Η ανάπτυξη και η παραγωγή είναι πιο σύντομη Η διαδικασία του πολλαπλασιασμού είναι σχετικά εύκολη

Με μόσχευμα Διαδικασίες Επιλογή μοσχεύματος Εμβάπτιση σε ορμόνη ριζοβολίας Τοποθέτηση στο υπόστρωμα ριζοβολίας Τοποθέτηση στο ριζωτήριο Τακτικό πότισμα και ρύθμιση της θέρμανσης

Ορμόνη ριζοβολίας Η ορμόνη ριζοβολίας είναι ένα προϊόν που βοηθάει στην ανάπτυξη των ριζών και συνήθως περιέχει και μυκητοκτόνα φάρμακα που εμποδίζουν την εμφάνιση σαπισμάτων στο μόσχευμα πριν αυτό προλάβει να ριζώσει. Αυτή η ορμόνη συνήθως υπάρχει σε μορφή σκόνης, γι' αυτό πριν βουτήξουμε την άκρη του μοσχεύματος στην ορμόνη, την βρέχουμε πρώτα με νερό ώστε να κολλήσει η ορμόνη επάνω της.

Ορμόνη ριζοβολίας Για την καλύτερη ριζοβολία των μοσχευμάτων χρησιμοποιούνται ορμόνες ριζοβολίας. Ανάλογα με το είδος, χρησιμοποιείται ορμόνη ριζοβολίας σε σκόνη ή διάλυμα σε διάφορες συγκεντρώσεις. Όταν χρησιμοποιείται ορμόνη ριζοβολίας σε μορφή σκόνης τότε πρώτα η βάση των μοσχευμάτων βυθίζεται σε νερό και έπειτα στην ορμόνη. Στη συνέχεια τα μοσχεύματα ελαφρώς τινάζονται για να απομακρυνθεί η επιπλέον ορμόνη και φυτεύονται.